Een eigen webshop of starten met affiliate marketing?

Een eigen webshop of starten met affiliate marketing?

Wil jij van vrijheid in jouw werk gaan genieten? En wil je ook van mogelijke financiële vrijheid in de toekomst genieten? Dat is mogelijk als je voor één van de online verdienmodellen kiest. Je kunt ervoor kiezen om met jouw eigen webshop te starten, maar je kunt ook jouw pijlen richten op affiliate marketing.

Wat is nu de meest verstandige keuze? En waar moet je rekening mee houden bij beide online verdienmodellen? In dit artikel maken wij graag een uitgebreide vergelijking voor je. Door deze vergelijking op je gemakje door te nemen, kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Een keuze waar je bijzonder veel plezier aan gaat beleven; dat staat voor ons vast.

Welke ervaringen hebben wij?

In de afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een full service content bureau. Bij ons kun je aankloppen voor allerlei soorten content; content speciaal voor affiliate websites, maar ook content voor webshops. Juist doordat wij in dergelijke content gespecialiseerd zijn, weten wij de verschillen tussen een webshop en affiliate marketing.

Daarnaast hebben wij ook jarenlang eigen affiliate websites. Met deze websites hebben wij een hoop ervaring opgedaan én hebben wij al het nodige geld verdiend. Dat laatste is uiteraard waar het grotendeels om draait. Wij zijn echter ook van mening dat het belangrijk is om plezier in het werk te hebben.

Ook hebben wij absoluut plezier in ons werk. Wij werken graag aan onze eigen websites, maar wij schrijven nóg liever de beste content voor jou. Ongeacht of je kiest voor het starten van een eigen webshop of voor het oprichten van jouw eigen affiliate websites.

Mocht je in de nabije toekomst perfecte content nodig hebben, kun je in ieder geval altijd bij ons aankloppen. We hopen snel van je te horen, zodat we snel aan jouw online projecten ons steentje bij kunnen dragen!

Waarom met een online verdienmodel starten?

Meer en meer ondernemers kiezen ervoor om zich op de online kanalen te richten. Logisch ook, aangezien je met de online kanalen heeft veel kunt bereiken. De digitale wereld ligt als het ware voor jouw voeten; de digitale wereld kent bovendien helemaal geen grenzen. De enige grenzen waar je last van kunt krijgen, zijn de grenzen die je jezelf oplegt.

Onder andere door de gigantische potentie is het aan te raden om met een online verdienmodel te starten. Maar, daar blijft het niet bij. Nee, er zijn meerdere redenen om zo snel mogelijk met een online verdienmodel te starten:

 • Je bepaalt zelf wat je doet en wanneer je werkt. Als je met een online verdienmodel aan de slag gaat, geniet je van vrijheid. Je bepaalt zelf waar je je mee bezig houdt, wat je doet, wanneer je werkt en vanaf welke locatie je werkt. Eigenlijk heb je ook op dit gebied letterlijk en figuurlijk met geen enkele grens te maken.
 • Je kunt veel geld verdienen. Ook is het een feit dat je met een online verdienmodel veel geld kunt verdienen. Je kunt de kosten relatief laag houden, terwijl je de online business relatief makkelijk op kunt schalen. Daardoor kun je binnen de kortste keren vrij veel geld verdienen.
 • Het is onwijs leuk. Verder is het superleuk om met jouw eigen online business te beginnen. Je ervaart veel plezier, terwijl het op den duur ook voor een voldaan gevoel kan zorgen.
 • Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Heb je wel eens in loondienst gewerkt? Wat gebeurde er als je toen een halfuurtje te laat kwam? De kans is groot dat je toen verantwoording af moest leggen; dat is namelijk iets wat gepaard gaat bij het werken in loondienst. Als je met jouw eigen online business bezig bent, hoef je aan helemaal niemand meer verantwoording af te leggen. Alleen aan jezelf eigenlijk.
 • Je kunt uit meerdere online verdienmodellen kiezen. Tot slot is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere online verdienmodellen kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een eigen webshop of voor affiliate marketing kiezen. Wat voor jou de beste keuze is? Wij helpen je graag een handje om uiteindelijk tot de juiste keuze te kunnen komen.

Het mag duidelijk zijn: een online business starten is ongekend leuk. Maar, voor welk soort online business kun je dan het beste kiezen?

Als je twijfelt tussen een eigen webshop en affiliate marketing, ben je zeker niet de enige. Veel mensen twijfelen tussen deze online verdienmodellen; dat is ook dan de reden waarom wij dit artikel geschreven hebben.

Met dit artikel gaan wij je volledig op weg helpen om de juiste keuze te kunnen maken!

Alle informatie over een eigen webshop

In de afgelopen jaren hebben onwijs veel webshops het levenslicht gezien. Puur omdat het leuk is om een eigen webshop te starten, maar ook omdat het steeds gemakkelijker geworden is.

Pakweg 10 jaar geleden had je hier nog technische kennis voor nodig, maar dat is nu niet meer het geval. Als je zelf geen technische kennis hebt, kun je alsnog een fraaie webshop ontwikkelen. Een fraaie webshop die bovendien niet de hoofdprijs kost, waardoor je direct een vliegende start kunt maken

Volledig zelf bepalen wat je gaat verkopen

Daarnaast is het ook super dat je volledig zelf bepaald welke producten je gaat verkopen. Ga je bijvoorbeeld producten van andere leveranciers verkopen? Of kies je ervoor om zelf producten te maken en deze producten via jouw webshop te verkopen? Aan jou de keus. Het is hoe dan ook een groot voordeel dat je dit volledig in eigen hand hebt.

Ongekende vrijheid

Verder geniet je ook echt van ongekende vrijheid. Je bepaalt zelf niet alleen welke producten je verkoopt, maar ook welke prijzen je hanteert. Ook bepaal je zelf bijvoorbeeld wat de leveringskosten zijn, wat de retourvoorwaarden zijn en hoe je de klantenservice in gaat richten. Dit is allemaal niet alleen leuk, maar is ook een flinke uitdaging. Juist doordat dit een uitdaging is, ga je hier hoogstwaarschijnlijk veel plezier aan beleven. Heel veel plezier zelfs.

Het is wel goed om rekening met een bepaalde investering te houden. Voordat je de producten kunt verkopen, moet je deze namelijk zelf inkopen. Dat vraagt om een investering, maar je moet vervolgens ook nadenken over het opslaan van de producten. Ga je dit in een eigen magazijn doen? Ga je dit in jouw huis doen? Of ga je de schuur bij jouw huis omtoveren tot een magazijn? Of ga je op een andere manier de producten opslaan? De keuze is volledig aan jou.

Bovendien moet je rekening houden met de concurrentie. Je bent gewoonweg niet de enige die met zijn of haar eigen webshop bezig is. Nee, je moet echt de strijd van andere webshops gaan winnen. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij alvast meerdere tips voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg voor een snelle webshop. De gemiddelde consument is steeds kritischer en verwacht dat een webshop supersnel is. Het is dan ook aan jou om ervoor te zorgen dat jouw webshop daadwerkelijk supersnel is.
 • Zorg voor perfecte content. Tegenwoordig is goede content onwijs belangrijk. Je kunt bij ons aankloppen voor de perfecte content, waardoor jouw website direct meer waarde krijgt. Dit is prettig voor jouw ranking in Google, maar ook voor jouw bezoekers. Onze webshopteksten zijn zowel overtuigend als informerend!
 • Hou je bezig met SEO. Tot slot raden wij je aan om jouw pijlen te richten op SEO. Deze afkorting staat voor zoekmachineoptimalisatie en is tegenwoordig ongekend belangrijk. Door jouw website SEO proof te maken, ga je hogere rankings in Google scoren. Dát merk je dan ook terug aan de hoeveelheid bezoekers. Besteed hier veel tijd aan en bewaar je geduld; SEO is altijd een langetermijnproject.

Is het aan te raden om met een eigen webshop te starten? Ja, dat is wat ons betreft zeker aan te raden. Je kunt veel geld verdienen, je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten gaan en je kunt heel veel plezier maken. Onder aan de streep is een eigen webshop een ideale mogelijkheid om een (flink) inkomen/vermogen op te bouwen!

Alle informatie over affiliate marketing

Het starten van een eigen webshop is in ons land behoorlijk populair geworden. Dat geldt echter ook voor affiliate marketing. Met name in de afgelopen jaren is dít één van de populairste online verdienmodellen geworden. Als we naar de voordelen kijken, is dat iets wat we ons goed voor kunnen stellen.

Wil je direct alles leren over affiliate marketing? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Hierin leer je stap voor stap hoe jij zonder enige voorkennis je eerste eigen affiliate website bouwt. Lees mijn review over de cursus

Wat is affiliate marketing precies?

Maar, wat is affiliate marketing nou precies? Nou, bij dit online verdienmodel ga je producten van leveranciers promoten. Je gaat eigenlijk een samenwerking met een leverancier aan, waarbij jij één belangrijke taak hebt: bezoekers doorverwijzen naar de webshop van de leverancier. Als de bezoeker via jouw webshop op die webshop uitgekomen is, is het uiteraard wenselijk dat de bezoeker overgaat tot het doen van een bestelling. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, krijg jij daar een commissie voor. Jij hebt er namelijk voor gezorgd dat de bezoeker in die webshop terecht gekomen is.

Affiliate netwerk kiezen

Voordat je met affiliate marketing aan de slag gaat, moet je dus een samenwerking aangaan met een leverancier. Daar bestaan tegenwoordig gelukkig affiliate netwerken voor, zoals Tradetracker, Awin en Daisycon.

Als je je bij één van deze netwerken aanmeldt, kun je je vervolgens voor campagnes van verschillende webshops aanmelden. Nadat jouw aanmelding goedgekeurd is, kun je de producten van de betreffende webshops promoten.

Hoe je dat kunt doen? Dat is volledig aan jezelf. Je kunt een vergelijkingswebsite starten, maar je kunt ook met een affiliate website in de vorm van een webshop starten. Ook kiezen er veel mensen voor om blogberichten op hun website te plaatsen, waarin affiliate links verwerkt worden.

Zelf je niche kiezen

Feit is dat je heel veel kanten met affiliate marketing op kunt. Je bepaalt namelijk zelf op welke niche je je richt, welke producten je gaat promoten en op welke manier je dit gaat doen. Ook bepaal je volledig zelf hoeveel tijd je aan jouw website gaat besteden, met welke partijen je samenwerkt en met hoeveel affiliate websites je bezig bent. Het is hoe dan ook een feit dat je de affiliate marketing business makkelijk op kunt schalen.

Een ander voordeel is terug te vinden in de risico. Of beter gezegd; het minieme risico. Bij dit online verdienmodel loop je eigenlijk geen risico. Met dank aan de volgende voordelen:

 • Je hoeft geen voorraad aan te houden. Jij verkoopt namelijk geen producten, maar stuurt de bezoeker alleen door naar de webshop van de verkopende partij.
 • Je hoeft geen fysieke handelingen te verrichten. Bij affiliate marketing hoef je ook niet bang te zijn voor fysieke handelingen, zoals het versturen van producten. Ook hierbij geldt weer dat je namelijk geen producten zélf verkoopt.
 • Je bent niet aansprakelijk of verantwoordelijk. Ook is het super dat je zelf geen enkel risico loopt, puur omdat je zelf geen overeenkomst met de klant aan gaat. Je kunt hierdoor ook niet aansprakelijk of verantwoordelijk gesteld worden.

Onder aan de streep is het mogelijk om écht veel geld te verdienen met affiliate marketing. Voordat het zover is, moet je wel jouw website optimaliseren. Om jouw website te optimaliseren, is het advies om jouw pijlen op de content te richten. De content speelt namelijk bij alle affiliate websites een cruciale rol.

Beste content voor je affiliate website?

Hoe je aan de beste content voor jouw affiliate website kunt komen? Simpel! Dat doe je door gebruik van onze diensten te maken. Wij hebben ons in de afgelopen jaren namelijk gespecialiseerd in het schrijven van affiliate teksten.

Onze teksten zijn zowel overtuigend als informerend en richten zich volledig op de doelgroep van jouw website.

Wil jij van de voordelen van onze content profiteren? Neem gerust contact met ons op; we bespreken graag alle mogelijkheden en gaan vervolgens graag voor je aan de slag.

Als je eenmaal de perfecte content op jouw affiliate website hebt staan, ga je al snel meer en meer bezoekers trekken. Doordat de content ook overtuigend is, ga je dit ook merken aan de hoeveelheid orders.

Al met al is het met affiliate marketing mogelijk om écht veel geld te verdienen. Ondertussen geniet je ook van vrijheid en beleef je een hoop plezier. Wat wens je nou nog meer?

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]