arrow_drop_up arrow_drop_down
Een affiliate marketing website opzetten? Zo werkt het
31 mei 2018 

Een affiliate marketing website opzetten? Zo werkt het

Hoe ben je op dit artikel uitgekomen? Hoogstwaarschijnlijk omdat je via Google een zoektocht hebt gestart naar informatie omtrent affiliate marketing. Heb je dat wellicht gedaan omdat je een affiliate marketing website op wil zetten? Dan heb ik goed nieuws voor je: in dit artikel vind je namelijk alle informatie die je maar nodig hebt.

Na het lezen van dit artikel weet je wat je nodig hebt om een affiliate marketing website op te zetten, weet je waar je rekening mee met houden én weet je welke soorten affiliates websites er bestaan. Je moet enkele belangrijke keuzes gaan maken, waar je de komende tijd veel vruchten van kunt plukken. Ben je klaar om jouw leven een stuk leuker en rijker te gaan maken?

Dan kan affiliate marketing dé stap naar dat gewenste zijn. Ik wil je dan ook graag adviseren om dit artikel door te nemen, goed na te denken, een goede voorbereiding te nemen en vervolgens volle bak aan de slag te gaan. Je leeft maar één keer en met affiliate marketing kan je dat leven onwijs leuk maken!

Wat is affiliate marketing precies?

Voordat ik de diepte in ga, is het eerst handig om nader stil te staan bij affiliate marketing. Weet jij namelijk exact wat affiliate marketing is? Ik ga je deze vorm van online marketing aan de hand van een duidelijk voorbeeld uitleggen. In dit voorbeeld bespreek ik de situatie van Carlo. Hij is op zoek naar een nieuwe industriële klok voor in zijn woonkamer:

Carlo heeft recent een nieuw huis gekocht en is bezig om zijn hele nieuw in te richten. Hij is op dit moment aanbeland bij de finishing touch van de woonkamer en gaat daarbij op zoek naar leuke accessoires. Recent liep hij in een meubelzaak en kwam hij een leuke industriële klok tegen. Hij heeft helaas niet onthouden hoe die klok heette, dus hij gaat op zoek naar vergelijkbare klokken.

Hiervoor tikt hij op Google ‘industriële klok woonkamer’ in. Vervolgens drukt hij op enter en komen vele zoekresultaten naar voren. Een van deze resultaten is van een website waarop Carlo zijn gedroomde klok vindt. Deze klok stond in een blogartikel met de titel ‘de 5 leukste industriële klokken’. Carlo leest op deze website de toelichting, bekijkt nogmaals de producten en drukt vervolgens op ‘Bestellen’.

Carlo wordt direct doorgeleid naar de website van de verkopende partij. Hé, dat is precies de winkel waar Carlo die klok eerder heeft zien hangen. Perfect. Hij bestelt dus direct de klok op de website van die desbetreffende winkel.

Moraal van dit verhaal: Carlo kwam uit op een affiliate marketing website waarop hij warm werd gemaakt voor de aanschaf van een klok. Hij wilde de klok bestellen en werd doorgestuurd naar de website van de verkopende partij. Daar kocht hij direct de klok. In dit verhaal zijn er eigenlijk drie winnaars: Carlo, want hij heeft de gewenste klok gevonden. De verkopende partij, want ze hebben weer een klok verkocht.

De affiliate website, want deze website verkrijgt een commissie. Met bovenstaand voorbeeld is eigenlijk direct de hele essentie van affiliate marketing duidelijk. Maar, hoe kan je nou zo’n affiliate website opzetten?

Wat heb je nodig om met een affiliate marketing website te starten?

Het mooiste aan affiliate marketing is dat je zonder geld (en risico) kunt starten. Het enige wat je nodig hebt, is een domeinnaam en webhosting. Via een partij als Neostrada ben je in staat om dit relatief voordelig te registreren/regelen. Vervolgens kan je volledig zelfstandig jouw affiliate website op gaan starten. Daarbij kan je gebruik maken van een WordPress thema, bepaalde plug-ins en uiteraard content.

In mijn ogen is content één van de belangrijkste onderdelen van een affiliate website. Dat is namelijk hét middel waarmee je bezoekers naar jouw website kunt trekken. Tegelijkertijd is het ook hét middel waarmee je een hoge(re) ranking binnen Google kunt verkrijgen.

Tot slot heb je nog één ander ding nodig: een goed idee. Je gaat namelijk ongetwijfeld niet de enige in een betreffende branche zijn. Mijn advies is dan ook om een interessante niche te bedenken. Een niche waarin je de nodige producten kunt promoten en waarbij je niet met al te veel concurrentie te maken hebt. Op die manier is het mogelijk om direct met een kickstart van start te gaan. Uiteraard moet je daarbij wel waardevolle en unieke content weten te creëren. Als je passie voor het betreffende onderwerp hebt, moet dat in ieder geval goed gaan komen.

Soorten affiliate sites

Bij het opstarten van een dergelijke site heb je de keuze tussen meerdere soorten. Je kunt allereerst voor een blogwebsite gaan. Op een dergelijke website plaats je alleen maar blogberichten. In deze blogberichten vergelijk je bijvoorbeeld producten of schrijf je reviews omtrent bepaalde producten. Het doel van deze blogs is uiteraard om de bezoeker over te halen om een bepaald product aan te schaffen. Met behulp van een Call to Action kan je de bezoeker razendsnel naar de website van de verkopende partij sturen. Op die manier is het zeker mogelijk om veel commissie te scoren.

Een andere mogelijkheid is om een zogeheten affiliate webshop te starten. In dit geval richt je eigenlijk een webshop in, waarbij je de producten van verkopende partijen plaatst. Deze producten kan je makkelijk inladen met de betaalde plug-in WP Import. Jouw website heeft de uitstraling van een webshop, maar je geeft de bezoeker niet de mogelijkheid om een product af te rekenen.

In plaats daarvan plaats je een mooie button met een duidelijk Call To Action. Klikt een bezoeker daarop? Dan stuur je de bezoeker door naar de website van de verkopende partij.

Tot slot is het ook mogelijk om een combinatie van bovengenoemde varianten te maken. Je kunt dus een webshop maken waarin je alle producten inlaadt en je kunt daar blogs over schrijven. Deze blogs plaats je op een specifieke pagina, bijvoorbeeld op de voorpagina. Zodoende geef je jouw bezoekers de mogelijkheid om op twee manieren bij de gewenste producten uit te komen. In mijn beleving kan je het beste voor deze combinatie gaan. Enerzijds heb je namelijk veel ruimte (en mogelijkheden) om content te plaatsen. Anderzijds kan je alle producten op een overzichtelijke manier uiteenzetten.

Methode Affiliate Marketing Revolutie

Aan het begin van dit artikel heb ik zoal vermeld wat je nodig hebt om te starten met een affiliate marketing website. In dat stukje heb ik eigenlijk één belangrijk punt niet genoemd; je hebt namelijk voldoende kennis omtrent affiliate marketing nodig. Mede daarom wil ik je graag kennis laten maken met de methode van de Affiliate Marketing Revolutie.

Deze uitgebreide online cursus is opgesteld door Jacko Meijaard en draait volledig om affiliate marketing. Jacko is de aangewezen partij om een dergelijke cursus te maken, aangezien hij veel geld verdiend met verschillende affiliates websites.

Hij weet dus exact wat wel en wat niet werkt. In de Affiliate Marketing Revolutie heeft hij daarom ook een uitgebreide methode uitgewerkt.

Aan de hand van deze methode, en aan de hand van kennis en productkennis, is het mogelijk om succesvol te worden met affiliate marketing. Ik kan je van harte aan raden om eens nader naar deze methode te gaan kijken.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Ben je nog niet helemaal overtuigd om met affiliate marketing te gaan starten? Dat kan ik me enigszins voorstellen; het is immers een sprong in het diepe. Met behulp van onderstaande voordelen kan ik je mogelijkerwijs alsnog overtuigen:

  • Bij affiliate marketing loop je nagenoeg geen risico’s. je hoeft geen kantoor te huren, je hoeft geen magazijn te huren en je hoeft geen voorraad in te slaan.
  • Bij een order heb je geen omkijken naar de afhandeling hiervan. Verzending e.d. komt voor rekening van de verkopende partij.
  • Je kunt overal ter wereld aan de slag gaan met affiliate marketing. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een laptop.
  • Je bent eigen baas. Je bepaalt je eigen werktijden en bepaalt zelf wat je zoal op een dag gaat doen.
  • Je kunt op een risicoloze manier behoorlijk veel geld verdienen.
  • Je hoeft weinig inspanningen te verrichten. Als jouw focus ligt op SEO en op het creëren van hoogwaardige content, ben je al op de goede weg.
  • De doorgroeimogelijkheden zijn divers. Loopt je eerste affiliate website goed? Dan start je de volgende op, en nog één, en nog één. Op deze manier kan je een volwaardig maandsalaris opbouwen.

Het moge duidelijk zijn dat affiliate marketing veel voordelen met zich mee brengt. Dat is dan ook dé reden waarom het zo populair geworden is in de afgelopen jaren.

Affiliate Marketing Revolutie

AMR 2019 transparantEerder in dit artikel heb ik je al meer verteld over de Affiliate Marketing Revolutie.

Voor een vliegende start van jouw affiliate marketing carrière wil ik je deze cursus absoluut aanraden.

Meld je direct voor deze cursus aan en ga op de juiste manier van start. Veel plezier en succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen