arrow_drop_up arrow_drop_down
De juiste zoekwoorden vinden?

De juiste zoekwoorden vinden?

Wil jij weten hoe je de juiste zoekwoorden kunt vinden voor je affiliate marketing business? In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over het selecteren goede zoekwoorden zodat je snel en makkelijk goede posities inneemt in de zoekmachines. Lees verder.

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn woorden of termen die je gebruikt om gevonden te worden in de zoekmachines zoals Google. Deze woorden of combinatie van woorden worden ingetypt door mensen in de zoekmachines.

Als jij er dan voor zorgt dat de pagina's en blogs die je schrijft worden geoptimaliseerd door zoekwoorden te verwerken, heb je daarmee een grotere kans dat je gevonden wordt in de zoekmachines.

Het maakt daarbij niet uit hoe veel zoekwoorden je verwerkt in je teksten. Wel is het belangrijk dat de teksten die je schrijft goed leesbaar blijven en geschreven zijn voor je bezoekers en niet voor Google.

Zoekwoorden vinden voor je website

Als je goed gevonden wilt worden in de zoekmachines moet je daarvoor op zoek naar zoekwoorden. Er zijn veel verschillende manieren om dat te doen. Je hebt hierbij de keuze uit betaalde manieren om zoekwoorden te vinden maar er zijn ook meer dan genoeg gratis manieren.

Als je kiest voor een betaalde manier van zoekwoorden vinden helpt dat je vooral bij het gemak van het zoeken. Er zijn namelijk betaalde tools die je een goed inzicht geven waardoor je makkelijker en sneller de juiste zoekwoorden kunt vinden voor je website.

Maar als je net begint met affiliate marketing, kun je rustig beginnen met de gratis manieren. Om gratis op zoek te gaan naar zoekwoorden kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Google Keyword planner. Hier kun je dan het onderwerp van je website intypen.

Vervolgens krijg je naast het onderwerp dat je hebt ingetypt een hele lijst met zoekwoord suggesties. Deze suggesties kun je dan gebruiken om te verwerken in je content.

Naast de Google Keyword planner kun je ook nog kiezen voor Keywordtool.IO of een Chrome extensie genaamd: Keywords Everywhere. Deze extensie zorgt ervoor dat telkens als jij een zoekwoord intypt in Google, Er automatisch aan de rechterkant in je scherm suggesties worden getoond en het daarbij behorende zoekvolume en concurrentie.

Waarom zijn zoekwoorden belangrijk?

Het is vooral belangrijk om zoekwoorden te verwerken in je teksten omdat je hierdoor sneller gevonden wordt in de zoekmachines. Als je namelijk weet waar je ideale bezoekers naar zoeken kun je op basis hiervan teksten schrijven.

Door zo goed mogelijk de vraag achter het zoekwoord of zoekwoorden te achterhalen is de kans groot dat jij precies vertelt waar je bezoeker naar op zoek gaat.

Een goede methode om zoekwoordonderzoek te doen voor je website is door te beginnen met het intypen van het onderwerp van je website.

Je krijgt dan voor dit onderwerp direct al heel veel suggesties. De zoekwoorden die je dan gevonden hebt sla je op als conceptberichten in je WordPress website.

Nadat je voldoende zoekwoorden hebt gevonden voor je onderwerp kun je dieper op het onderwerp ingaan.

Voorbeeld Onderwerp: Affiliate marketing 

  1. Suggesties zoeken voor affiliate marketing
  2. Daarna geld verdienen op het internet
  3. Vervolgens zoeken naar SEO
  4. Suggesties zoeken voor Email marketing
  5. Suggesties zoeken voor E-commerce etc.

Door steeds dieper op het onderwerp in te gaan heb je uiteindelijk genoeg zoekwoorden om voor een jaar je content te schrijven. Zelf vind ik het prettig om ervoor te zorgen dat ik 1 keer per maand op zoek ga naar nieuwe zoekwoorden zodat ik mijn schrijf onderwerpen blijf aanvullen.

Dat scheelt me veel tijd omdat ik dan niet telkens voordat ik een tekst wil gaan schrijven eerst nog op zoek moet naar zoekwoorden.

Tips bij het vinden van de juiste zoekwoorden

Om je direct op weg te helpen met het vinden van de juiste zoekwoorden geef ik je nog een aantal tips die je direct mee kan nemen in de praktijk. Deze tips hebben mij ook geholpen in het begin. Doe er je voordeel mee.

Bedenk een content strategie

Bedenk wat jij wilt vertellen aan je bezoekers en hoe je dat invult. Zelf heb het als volgt aangepakt:

  • Begonnen met Keywords die meer dan 4 woorden in een term hebben (Longtail Keywords) Weinig concurrentie en niet heel veel volume
  • Daarna zoekwoorden met 3 woorden in een term (lage concurrentie en iets meer zoekvolume
  • Daarna zoektermen met 2 woorden in de term (middelmatige concurrentie en veel zoekvolume)
  • Hierna ben ik door blijven zoeken naar zoekwoorden met 2 of 3 woorden in een term, maar dan voor met middel tot hoge concurrentie en veel volume.

Als je net begint met je website is het belangrijk dat je eerst gaat voor weinig concurrentie omdat je hiermee sneller een goede positie behaald in de zoekmachines.

Als je dan al wat bezoekers naar je website krijgt, kun je testen hoe een zoekterm met bijvoorbeeld 3 woorden in een term het doet in de zoekmachines. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan op welke pagina je geïndexeerd wordt.

Met logisch nadenken kom je al een heel eind

Als je een beetje ervaring hebt met het onderwerp van je website, is het vrij makkelijk om jezelf af te vragen waar jij naar zou zoeken als je meer informatie zou willen over het onderwerp.

Door jezelf dit af te vragen kom je automatisch al met wat vragen. Deze vragen kunnen prima gebruikt worden als zoekterm.

Het voordeel van vragen gebruiken als zoekwoord is dat ze ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld SIRI of Google Assistent.

Verwerk de zoekwoorden op een natuurlijke manier

Als ik kijk naar sommige beginners zie ik vaak dat ze zoektermen als affiliate marketing geld verdienen als volgt verwerken.

“Wil jij ook affiliate marketing geld verdienen?” Dat klinkt natuurlijk nergens naar. Daarom is het goed om te weten dat het niet uit maakt hoe je de term verwerkt op je website.

Van de bovenste term kun je bijvoorbeeld het volgende maken:

” Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing?”  Op deze manier is het een correcte zin en dat is precies wat de bedoeling is. Je hoeft de termen niet zo te verwerken als dat je ze gevonden hebt en je kunt best wat schuiven met de woorden of er een ander woord bij plaatsen.

Verwerk meerdere zoekwoorden in je content

Als je gebruik maakt van Yoast SEO kun je één focus zoekwoord invullen om je teksten voor te optimaliseren. Maar dat betekent niet dat je maar één zoekwoord kunt verwerken in de teksten.

Meestal zoek ik een aantal zoekwoorden die bij elkaar passen en verwerk ik ze natuurlijk in de tekst. Hoe veel zoekwoorden je gebruikt maakt niet zo veel uit. Het is daarbij wel belangrijk dat de tekst goed leesbaar blijft en geen robot tekst wordt.

Om extra zoektermen te vinden bij je focus zoekterm, kun je gebruik maken van de Google Suggesties in de zoekmachine. Zo kun je binnen no-time de juiste zoekwoorden vinden voor je website.

De juiste zoekwoorden vinden

De zoekvolume die je erachter ziet staan is het resultaat van Keywords Everywhere. Deze extensie kun je gratis toevoegen aan Google Chrome.

Heb je zelf nog vragen of tips? Laat ze dan achter in de reacties.

Succes! 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen