arrow_drop_up arrow_drop_down
7 oktober 2019 

De beste content voor affiliate marketing?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, weet je dat je de komende tijd heel veel content gaat maken. Je gaat daarmee zorgen dat er steeds meer bezoekers naar je website komen en hoopt zo steeds meer commissies te scoren. Het is dan ook goed om te weten dat het niet alleen de kwantiteit is, maar ook de kwaliteit van je content is heel belangrijk. Daarom is het goed om eens stil te staan bij welke soorten content er zijn voor affiliate marketing en welke soorten jij kunt toepassen.

Wat is content?

Content is vrijwel alles dat je op het internet kunt delen. Je kunt hierbij denken aan geschreven content zoals blogs, Video’s audio en afbeeldingen. Alle informatie op het internet is dus ook content. Net als dit blog.

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is de belangrijkste taak het publiceren van goede content. Maar waarom is content dan zo belangrijk?

Waarom is content belangrijk?

Als je met affiliate marketing begint is de beste manier om dat te doen met een website. Om ervoor te zorgen dat je website goede posities krijgt in de zoekmachines is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content publiceert. Volgens de affiliate marketing cursus de affiliate marketing revolutie zou je iedere week minimaal één blog per week moeten schrijven van minimaal 1000 woorden.

Maar het kan zeker geen kwaad om vaker nieuwe content te publiceren. Zelf publiceer ik minimaal 1 blog per week, maar komt het totaal vaak uit op 3 of 4 nieuwe blogs per week. Het gaat hierbij uiteraard niet om meer content schrijven alleen. Het is ook de bedoeling dat jouw bezoekers daadwerkelijk iets hebben aan de content dat je publiceert.

5 effectieve soorten content

Als affiliate marketeer heb je heel veel verschillende mogelijkheden om content te publiceren. Sommige affiliates kiezen ervoor om affiliate marketing volledig via YouTube te doen, terwijl anderen ervoor kiezen om een website te beginnen. De onderstaande vormen van content geven je een idee van wat de mogelijkheden zijn als je start als affiliate marketeer.

E-books

Een van de meest waardevolle vormen van content is het schrijven van een e-book. Met een e-book kun je heel veel waarde geven aan je bezoekers omdat je heel diep kunt ingaan op een bepaald onderwerp.

Je kunt er dan voor kiezen om het e-book gratis weg te geven en zo email adressen te verzamelen voor je email marketing, of je zet je e-book te koop op je website.

E-books worden makkelijk verkocht omdat steeds meer mensen e-books lezen. Daarnaast is de kans groot dat je het e-book verkoopt als je het op een website zet dat het zelfde onderwerp heeft.

E-mails

Een van de beste manieren om producten te promoten met affiliate marketing is via email marketing. De grote affiliates zijn allemaal gek op email marketing en verdienen daar het meeste geld mee.

Dat komt vooral omdat zodra je een email adres hebt gekregen van iemand, er al een mate van vertrouwen is. Als je daarna ook nog eens waardevolle informatie deelt in je e-mails en tussendoor eens een product promoot, is de kans groot dat de contacten in je email lijst het product dat je aan ze promoot zullen kopen.

email marketing voordelen

Om succesvol te zijn met e-mail marketing is het natuurlijk wel belangrijk dat je al redelijk wat email adressen hebt verzameld. Maar zelfs als je net begint met affiliate marketing, is het een goed idee om direct met email marketing te beginnen. Zelf gebruik ik Getresponse voor mijn email marketing. Dat vooral omdat het een simpele provider is, die heel veel goede en handige functies heeft.

Met email marketing kun je zo genoemde sales funnels maken. Dit is een automatisch proces waarbij je contacten e-mails ontvangen. Je kunt alle e-mails dan in een keer schrijven en ze via een autoresponder op een aantal dagen per week laten versturen.

Steeds als een nieuw contact zich inschrijft op je email lijst, begint dit contact bij dag 0 van je autoresponder. Voor iedere dag kun je dan automatisch een email laten versturen. Dit kan een waardevolle tip zijn, of een product dat geschikt is voor het contact.

Blogs

Blogs zijn toch wel de belangrijkste vorm van content als je affiliate marketing gaat toepassen via een website. Zonder blogs komen er namelijk geen bezoekers naar je website. Blogs kun je schrijven over alles dat te maken heeft met het onderwerp van je website. Om erachter te komen waar je bezoekers naar op zoek zijn kun je zoekwoordonderzoek doen.

Bij zoekwoord onderzoek, ga je dan op zoek naar termen of zoekwoorden die regelmatig in de zoekmachines worden ingetypt. Deze termen kun je makkelijk vinden door jouw onderwerp in Google in te typen. Een manier om snel relevante zoekwoorden te vinden is door je onderwerp in het zoekveld van Google in te typen.

Zoekresultaten searchbar
Bron: Google.nl

Een andere manier om snel zoektermen te vinden is door het onderwerp van je website in de zoekbalk te typen en vervolgens op enter te drukken. Als je daarna helemaal onderaan de pagina kijkt, zie je ook daar weer relevante zoektermen.

Bron: Google.nl

Over alle termen die je hier kunt vinden kun je blogs schrijven. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om op de gerelateerde zoektermen te klikken. Als je dan weer helemaal onderaan de pagina kijkt. Krijg je direct weer nieuwe suggesties.

Daarnaast is het ook mogelijk om SEO tools te gebruiken. Hiermee krijg je naast de termen ook inzichten in de concurrentie, zoekvolume etc. Populaire tools die veel affiliates gebruiken zijn:

Landingspagina’s

Naast blogs is het natuurlijk ook mogelijk om landingspagina’s te maken. Dit is vooral interessant als je bijvoorbeeld een pagina wilt maken over een bepaald product dat je promoot. Je kunt landingspagina’s zelf schrijven via je website, maar je kunt er ook Tools voor gebruiken om gebruik te maken van geoptimaliseerde demo pagina’s die je dan zelf kunt invullen met je eigen informatie.

Een goede tool die je kunt gebruiken om sterke landingspagina’s te maken is Leadpages. Hiermee maak je in nog geen 5 minuten de perfecte landingspagina.

Video’s

Naast het starten van je eigen website kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om een YouTube kanaal te beginnen. Het grote voordeel van YouTube is dat er heel veel mensen zijn die zich niet graag voor de camera laten zien.

Als jij daar geen problemen mee hebt, heb je natuurlijk al een streepje voor. Je kunt er dan voor kiezen om affiliate marketing alleen via YouTube te doen en bijvoorbeeld affiliate producten te linken in de beschrijving. Maar nog beter zou het zijn als je een YouTube kanaal zo combineren met een eigen website. Wat je dan kunt doen is teksten schrijven voor je website en er dan een video over maken (andersom kan ook natuurlijk).

Door Video’s te embedden in je website content, heb je eigenlijk voor iedereen wat wils. Sommige mensen vinden het niet leuk om teksten te lezen en kijken liever naar video’s.

Door ook een video te maken, kun je ook die mensen waarde geven op je website.

Is jouw content uniek?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf iedere keer zou moeten stellen is of jouw content uniek is. Vaak zie ik blogberichten die eigenlijk hetzelfde zijn als de content van de concurrentie.

Om goede posities in de zoekresultaten te krijgen, is het belangrijk dat jij je eigen content maakt. Het heeft dus geen zin om teksten te kopiëren van andere websites. Daarnaast is het ook goed om uniek te zijn, omdat je daarmee een bepaalde soort bezoekers aantrekt. Mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in wat jij hebt te vertellen.

Probeer daarom altijd unieke teksten te schrijven en wees vooral niet bang om jezelf te zijn. Natuurlijk kun je informatie gebruiken van andere websites, maar schrijf het niet precies over. Maak er je eigen verhaal van. Bedenk of jij een bepaalde situatie al eens hebt meegemaakt dat betrekking heeft op de informatie die je hebt gelezen op een website en maak er een goed verhaal van:).

Starten met affiliate marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is de beste manier een website beginnen. Met een website bouw je namelijk een stukje online vastgoed op dat je hele leven online blijft staan. Alle content dat je maakt voor je website blijft je hele leven online. Dat betekent ook dat als jij een winstgevende website weet te maken, je mogelijk je hele leven betaald blijft krijgen voor het werk dat je een lange tijd geleden gedaan hebt.

Als ik terugkijk naar een aantal blogberichten die ik anderhalf jaar geschreven heb, zie ik dat ik daar nog steeds geld aan verdien. Dat is ook het mooie van affiliate marketing. Je bent eerst heel veel aan het werk om je website op te bouwen, maar na verloop van tijd krijg je steeds meer betaald voor minder werk.

Er zijn affiliates die één keer per week een nieuwe blog plaatsen op hun website, maar per maand meer dan 10.000 euro verdienen. Terwijl ze in het begin helemaal niets verdiende, maar wel veel werkte om wekelijks veel nieuwe content te plaatsen.

Geld verdienen thuiswerk, De beste content voor affiliate marketing

Uiteindelijk gaat er een sneeuwbal effect plaatsvinden waarop oude teksten steeds beter gaan ranken. Daarnaast versterken ook nieuwe teksten je website waardoor je oude teksten het nog beter doen.

Om affiliate marketing direct op een goede manier aan te pakken, is het belangrijk dat je een bewezen strategie leert. De strategie die ik zelf toepas is de methode van de affiliate marketing revolutie.

De affiliate marketing revolutie

Toen ik begon met affiliate marketing, probeerde ik alles op mijn eigen manier te doen. Eigenlijk probeerde ik het wiel opnieuw uit te vinden. Uiteindelijk kwam ik erachter dat wat ik aan het doen was helemaal niet werkte en ging ik op zoek naar een manier waarop andere affiliates te werk gaan.

Al snel kwam ik bij de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Zijn manier zou heel eenvoudig zijn en voor iedereen te doen.

Ondanks dat ik best sceptisch was over of ik echt wat had aan de cursus heb ik het toch maar geprobeerd en ben ik begonnen met de affiliate marketing revolutie.

Tijdens het volgen van de affiliate marketing revolutie was het voor mij al snel duidelijk dat affiliate marketing helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Na het volgen van de cursus ging ik direct aan de slag met een website.  Binnen een aantal uur had ik mijn eerste website online en begon ik al met het schrijven van content.

Een hele lange tijd heb ik geen geld verdiend met affiliate marketing. Totdat de eerste commissie binnenkwam.

Na het ontvangen van mijn eerste commissie, ontving ik al snel mijn tweede en derde commissie.

extra inkomen verdienen met affiliate marketing, De beste content voor affiliate marketing

Dat allemaal omdat ik de affiliate marketing revolutie had gevolgd en daardoor precies wist hoe ik affiliate marketing moest toepassen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen