Coolblue Affiliate – Start met promoten in 5 stappen

Coolblue Affiliate – Start met promoten in 5 stappen

Dus je denkt erover om affiliate te worden voor Coolblue? Dat is geweldig! Als je op zoek bent naar een nieuw affiliate programma om te promoten, kijk dan niet verder dan Coolblue. Als Coolblue affiliate kun je van veel voordelen profiteren.

In deze post gaan we je door de stappen van het opstarten van hun affiliate programma leiden, zodat je kunt beginnen met het verdienen van commissies op je doorverwijzingen.

Plus, we zullen wat tips met je delen om je verdienpotentieel te maximaliseren. Lees verder voor meer informatie!

Wat is affiliate marketing?

Laten we, voordat we beginnen, even snel doornemen wat affiliate marketing is. In het kort, affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je een commissie verdient voor het promoten van andermans producten of diensten.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een blog begint over tuinieren. Je kunt je aanmelden voor een affiliate programma met een tuinhandelaar en een commissie verdienen elke keer als iemand op een van jouw links klikt en een aankoop doet.

Het is een geweldige manier om online geld te verdienen, en het vereist niet dat je je eigen producten of diensten maakt. Alles wat je nodig hebt is een platform om je links te delen (zoals een blog of social media account), en je kunt meteen beginnen met het verdienen van commissies!

Hoe lang bestaat het al?

Affiliate marketing bestaat al heel lang. Het Amazon affiliate programma – één van de populairste ter wereld – werd al in 1996 gelanceerd!

Het is echter pas de laatste jaren dat affiliate marketing echt van de grond is gekomen. Met de opkomst van sociale media en influencer marketing worden steeds meer mensen zich bewust van deze online verdienmogelijkheid.

En naarmate meer bedrijven hun eigen affiliate programma’s lanceren (zoals Coolblue), zal het alleen maar populairder worden.

Hoe werkt affiliate marketing?

Nu we de vraag “wat is affiliate marketing?” hebben beantwoord, gaan we eens kijken hoe het precies werkt.

Wanneer jij je aanmeldt voor een affiliate programma, krijg je een unieke affiliate link om te delen met jouw publiek. Deze link bevat een speciale ID die de handelaar laat weten dat de verkoop van jou afkomstig is.

Coolblue Affiliate

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je je inschrijft voor het Coolblue affiliate programma. Je krijgt dan een link die er als volgt uitziet:

www.coolblue.com?affiliate=12345

De “12345” aan het einde van de URL is jouw affiliate ID. Wanneer iemand op deze link klikt en een aankoop doet, zal Coolblue dat ID zien en jou een commissie geven over de verkoop. Dat klinkt simpel, toch?

Wie zijn er betrokken?

Om met affiliate marketing te beginnen, moeten er een paar verschillende partijen bij betrokken zijn

Ten eerste, natuurlijk, is de handelaar. Dit is de persoon of het bedrijf die producten of diensten heeft gecreëerd en wil dat mensen deze promoten. Soms worden handelaren ook verkopers of adverteerders genoemd.

Ten tweede heb je de filialen: degenen die de producten van de handelaar zullen promoten. Zij kunnen dit doen op hun website of social media account, of via e-mail nieuwsbrieven en andere vormen van inhoud.

Ten derde zijn er netwerken die als tussenpersoon fungeren tussen merchants en affiliates. Deze netwerken voeren verschillende taken uit, zoals het innen van betalingen van merchants en het uitbetalen van commissies aan affiliates. Er zijn talloze affiliate netwerken online beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Er zijn veel verschillende manieren om online geld te verdienen, maar affiliate marketing is een van de makkelijkste manieren om te beginnen. Als een affiliate, hoef jij je geen zorgen te maken over productontwikkeling of klantenondersteuning – alles wat jij hoeft te doen is promoten!

Affiliate programma’s geven jou ook een grote flexibiliteit. Je kunt commissies verdienen op verkopen die overal ter wereld plaatsvinden, en er is geen limiet aan hoeveel je uiteindelijk kunt verdienen. Als je gepassioneerd bent over een niche onderwerp, zoals tuinieren of reizen, zou het worden van een affiliate marketeer de perfecte manier voor jou om jouw passie om te zetten in winst.

Naast deze voordelen bieden veel affiliate programma’s royale commissiepercentages en andere extraatjes zoals gratis trainingsmateriaal of speciale bonussen voor top performers. Op deze manier ben jij in staat om je te blijven ontwikkelen. Zo zie je maar, als affiliate marketeer sta je nooit stil.

Wat kun je verdienen als affiliate?

Het bedrag dat je kunt verdienen als een affiliate hangt af van een paar verschillende factoren, zoals het affiliate programma dat jij promoot, de producten of diensten die jij promoot, en het publiek dat je gaan aanspreken.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een blog over reizen hebt. Je schrijft je in voor het Coolblue affiliate programma en begint met het promoten van hun reisproducten. Hierbij kun je denken aan camera’s, tassen of aan koptelefoons. Deze  attributen zijn tenslotte onmisbaar tijdens het maken van een wereldreis.

Als je een verkoop doet, verdien je een commissie van 5% op die verkoop. Dus als je iemand doorverwijst die een reistas van €100 koopt, verdien je €5 aan commissie. Dat is niet slecht, toch? Zeker als je meerdere reistassen gaat verkopen.

Natuurlijk, hoe meer verkeer je naar je affiliate links kan leiden, hoe meer verkopen je zal maken en hoe meer geld je zal verdienen. Dat smaakt natuurlijk naar meer!

Wanneer worden commissies uitbetaald?

Commissies worden meestal uitbetaald door de merchant op een regelmatige basis, meestal maandelijks of driemaandelijks. Dit hangt af van het affiliate netwerk en de voorwaarden van individuele affiliate programma’s.

Sommige netwerken kunnen vereisen dat affiliates bepaalde prestatiedoelen halen voordat ze commissies kunnen ontvangen, terwijl anderen commissies kunnen uitbetalen zodra er verkopen zijn gedaan.

Als affiliate marketeer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de timing van jouw commissiebetalingen, zodat je vooruit kunt plannen en ervoor kunt zorgen dat je voldoende cashflow hebt om te profiteren van nieuwe kansen wanneer deze zich voordoen.

Je moet er ook voor zorgen dat je regelmatig met jouw handelaren communiceert over eventuele problemen of vertragingen in de betaling, zodat beide partijen op de hoogte blijven en samen kunnen werken om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Hoe kun je succesvol worden met affiliate marketing?

Jouw hoofddoel als affiliate is natuurlijk om veel commissies binnen te slepen en een passief inkomen te creëren. Met andere woorden; succesvol worden. Wist je dat je dit voor elkaar kunt krijgen? Tenminste, als je dit op een goede manier aanpakt.

Daarom  is het tijd om enkele tips te geven over hoe jij succesvol kunt worden met deze vorm van online marketing. Je wilt er immers zeker van zijn dat je harde werk ook echt loont

Hier zijn 5 tips om een succesvolle affiliate marketeer te worden:

 1. Kies de juiste producten of diensten om te promoten
 2.  Bouw een sterk en betrokken publiek op
 3. Stuur verkeer naar jouw affiliate links
 4. Zet jouw verkeer om in verkopen
 5. Blijf groeien en breid jouw bereik uit

Natuurlijk is er nog veel meer te leren over affiliate marketing als je jezelf wilt blijven ontwikkelen op dit gebied. Het belangrijkste is dat je aan de slag gaat en actie gaat ondernemen!

Echter, als je het écht goed wilt aanpakken raden we je de 100% GRATIS cursus Thuiswerken Masterclass aan. Deze 100% GRATIS cursus bied je de juiste handvaten en strategieën aan die je nodig hebt om een succesvol affiliate te worden.

Genereert affiliate marketing passief inkomen?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen geïnteresseerd zijn in affiliate marketing is dat het een passief inkomen kan genereren. Als een affiliate hoef jij zelf geen producten te maken of te verkopen; in plaats daarvan promoot je gewoon bestaande producten namens andere handelaren.

Dit betekent dat zodra je jouw campagnes hebt opgezet en jouw inhoud en marketingstrategieën hebt gecreëerd, jij in wezen gewoon achterover kunt leunen en de verkoop binnen kunt laten komen. Je zult commissies blijven verdienen op elke verkoop, zolang klanten blijven kopen via jouw gedeelde links.

Echter, goed doen in affiliate marketing kost wat tijd en moeite. Het is geen “get-rich-quick” programma of iets waarmee je van de ene dag op de andere jouw baan kunt opzeggen. Maar met wat hard werk en doorzettingsvermogen, is het mogelijk om iets groots op te kunnen bouwen. Geef dus nooit te snel op, maar geef het juist de tijd. Dan kom je er wel.

Is werken vanuit het buitenland mogelijk?

Ja, werken vanuit het buitenland is zeker mogelijk. Veel affiliate marketeers kiezen ervoor om te werken vanuit huis of een co-working space, en er zijn zeker geen beperkingen of restricties op waar je dit werk kunt doen. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan te reizen terwijl ze werken en voor langere periodes op nieuwe plaatsen te wonen.

Er zijn veel voordelen aan werken vanuit het buitenland. Ten eerste geeft het je de flexibiliteit om te reizen en verschillende delen van de wereld te verkennen terwijl je tegelijkertijd geld verdient. Je kunt ook nieuwe mensen ontmoeten en contacten leggen met interessante mensen van over de hele wereld.

Er zijn echter ook enkele uitdagingen verbonden aan werken op afstand. Het kan moeilijker zijn om geconcentreerd te blijven als je niet omringd bent door collega’s of  door andere werknemers.

Coolblue Affiliate

Is affiliate marketing voor iedereen toegankelijk?

Ja, affiliate marketing is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen speciale vaardigheden of ervaring nodig om te beginnen. Bovendien zijn ook certificaten of diploma’s overbodig en geen vereiste. Dat maakt dat de drempel van affiliate marketing aanzienlijk laag is, waardoor iedereen hier mee kan starten.

Het is echter wél belangrijk dat je een basiskennis hebt van hoe online marketing werkt. Daarnaast is het handig als je enige kennis heeft van HTML en CSS.

Kortom: ja, affiliate marketing is voor iedereen toegankelijk!

Wat heb je nodig?

Nu je weet dat affiliate marketing voor iedereen toegankelijk is, is het tijd om eens te kijken wat je eigenlijk nodig hebt om te beginnen. Je kunt immers niet zomaar beginnen met het promoten van producten zonder eerst enkele basisstappen te ondernemen.

Om met affiliate marketing aan de slag te gaan, heb je  de volgende onmisbare attributen nodig:

 • Een website of blog
 • Een affiliate account bij een of meer programma’s
 • Verkeer op jouw website of blog
 • Conversie optimalisatie
 • Tijd en geduld!

Heb je deze dingen? Dan heb je vrijwel alles om aan de slag te kunnen gaan. Daarbij mag een goede laptop of smartphone natuurlijk niet ontbreken.

Deze heb je nodig om de producten daadwerkelijk te kunnen promoten en om de affiliate link te delen op jouw eigen platform. Mocht je nog iets missen uit dit lijstje, dan weet je wat je te doen staat!

Wie is Coolblue precies?

Coolblue is een bedrijf dat een breed scala aan producten verkoopt, waaronder elektronica, keukenapparatuur en elektronische accessoires. Met zijn online winkel en duizenden klantbeoordelingen en productbeschrijvingen is het een van de top e-commerce retailers in Nederland en België.

Gericht op zowel consumenten als bedrijven, biedt Coolblue’s catalogus alles van laptops en smartphones tot stofzuigers en babyfoons. En met hun uitstekende klantenservice en snelle levertijden zijn ze een zeer vertrouwd merk in de online shopping wereld geworden.

Dus als je op zoek bent naar producten van hoge kwaliteit om te promoten via affiliate marketing, dan is Coolblue misschien een goede optie voor jou. Hun diverse selectie is geschikt voor bijna elke niche of publiek, dus je kunt er zeker van zijn dat hier iets voor je tussen gaat zitten.

Wat vinden klanten van Coolblue?

De beoordelingen voor Coolblue zijn overweldigend positief. Klanten houden van het brede scala aan beschikbare producten, evenals het snelle en gemakkelijke afrekenproces. Ze waarderen ook de geweldige klantenservice van Coolblue, die altijd snel reageert op eventuele vragen of zorgen die klanten hebben.

Niet alle klanten zijn echter blij met elk aspect van hun winkelervaring bij Coolblue. Sommige mensen klagen over de iets hogere prijzen in vergelijking met andere retailers, hoewel dit gewoon een gevolg kan zijn van de hoge kwaliteitsnormen van het bedrijf.

Waarom kiezen voor Coolblue?

Er zijn een aantal redenen waarom je Coolblue als affiliate partner zou willen kiezen:

 • Royale commissie tarieven
 • Breed aanbod van producten
 • Hoog conversiepercentage
 • Gepersonaliseerde ondersteuning
 • Geavanceerde tracking tools
 • Tweewekelijkse betalingen
 • Exclusieve aanbiedingen en promoties

Als je op zoek bent naar een affiliate programma dat al deze voordelen en meer biedt, dan hoef je niet verder te zoeken dan Coolblue.

Welke producten kun je promoten?

Als affiliate van Coolblue kun je elk product uit ons assortiment promoten. Dat is erg handig, want het geeft je veel vrijheid om te kiezen wat je wilt promoten.

Je kunt je bijvoorbeeld richten op een bepaalde productcategorie waar je gepassioneerd over bent, of je kunt ervoor kiezen om de producten te promoten die de meeste commissies opleveren.

Natuurlijk is het aan jou om te beslissen welke producten je wilt promoten. Houd in gedachten dat het altijd een goed idee is om producten te promoten die je zelf hebt gebruikt en waar je tevreden over bent. Op deze manier weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct promoot.

Bovendien hechten potentiële kopers veel waarde aan betrouwbaarheid. Ga jij een product promoten waar je niet 100% achterstaat? Dan val je hiermee al vrij snel door de mand. Het is op deze manier erg lastig om jouw enthousiasme over te brengen en een eerlijke indruk te geven over het product.

Op welke manier kun je producten promoten?

Er zijn een aantal manieren waarop je producten kunt promoten als affiliate van Coolblue:

 1. Schrijf product reviews
 2. Deel je ervaringen op social media
 3. Creëer boeiende inhoud en afbeeldingen
 4. Stuur e-mail nieuwsbrieven naar jouw abonnees
 5. Voer betaalde reclamecampagnes

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het promoten van producten als affiliate marketeer. Als je vandaag nog aan de slag wilt, dan raden we je aan om dit blogbericht tot het einde te lezen.

Zo mis je geen waardevolle informatie en weet je straks precies hoe je aan de slag kunt gaan.

Hoe werkt de aanmelding voor het affiliate programma?

Aanmelden voor het affiliate programma is snel en eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

 1. Ga naar de Coolblue affiliate aanmeldpagina
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Kies een betaalmethode
 4. Accepteer de algemene voorwaarden
 5. En je bent klaar!

Zodra je je hebt aangemeld, krijg je toegang tot het Coolblue affiliate dashboard. Hier vind je alle informatie en tools die je nodig hebt om aan de slag te gaan met het promoten van Coolblue producten.

Het is goed om te weten dat jouw aanmelding eerst goed gekeurd moet worden door Coolblue zelf. Pas ná deze goedkeuring mag je van start gaan.

Is een KvK nummer noodzakelijk?

Nee, een Kamer van Koophandel-nummer is niet nodig. Iedereen kan zich aanmelden voor het Coolblue affiliateprogramma, of je nu een particulier of een bedrijf bent.

Hoe gaat de betaling?

Als affiliate van Coolblue ontvang je een commissie over elke verkoop die je genereert. De hoogte van de commissie die je ontvangt is afhankelijk van de productcategorie die wordt verkocht.

Promoot je bijvoorbeeld een product uit de categorie ‘Elektronica’, dan ontvang je 3% commissie over elke verkoop

De minimum uitbetaling is € 25 en het maximum is € 10.000 per maand. Je kunt kiezen om tweewekelijks of maandelijks uitbetaald te worden. De beschikbare betaalmethoden zijn PayPal of een bankoverschrijving.

Houd er rekening mee dat het minimaal tot 5 werkdagen kan duren voordat uw betaling is verwerkt.

Coolblue Affiliate

Wat zijn de richtlijnen?

Als affiliate van Coolblue dien je je aan een aantal regels en richtlijnen te houden. Deze regels en richtlijnen zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zowel Coolblue als de affiliates een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening kunnen blijven bieden.

Het gaat hierbij om het volgende punten:

 1. Je mag geen logo’s of handelsmerken van Coolblue gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Coolblue.
 2. Er mag geen ongepast taalgebruik of afbeeldingen op je website of social media gebruikt worden.
 3. Je moet de producten die je promoot accuraat weergeven
 4. Je mag je niet inlaten met spamming praktijken.

Als je meer vragen hebt over deze regels en richtlijnen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice.

Wat zijn de risico’s van affiliate marketing?

Voordat je als affiliate producten van Coolblue gaat promoten, is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die hieraan verbonden zijn. Zo kun je mogelijke problemen voorkomen en een hoogwaardige service blijven bieden

De risico’s van affiliate marketing zijn onder te verdelen in twee categorieën: financiële risico’s en juridische risico’s. Financiële risico’s zijn risico’s die kunnen leiden tot financiële verliezen, terwijl juridische risico’s risico’s zijn die kunnen leiden tot juridische problemen

Enkele van de meest voorkomende financiële risico’s zijn:

 • Het promoten van producten van lage kwaliteit
 • Commissies verliezen als gevolg van fraude
 • Niet op tijd betaald worden
 • Helemaal niet betaald worden
 • Hoge vergoedingen betalen voor reclame

Juridische risico’s, aan de andere kant, hebben meestal te maken met de voorwaarden.

Mocht je willen starten als marketeer, neem de voorwaarden van Coolblue goed door. Zo kom je namelijk niet voor verassingen of onverwachte situaties te staan. Enkele van deze voorwaarden hebben we in dit blogbericht met je besproken.

Wat zijn de ervaringen met het Cooblue affiliate programma?

De ervaringen met het Cooblue affiliate programma zijn positief. Het bedrijf biedt een snel en gemakkelijk aanmeldingsproces, duidelijke richtlijnen, en ondersteuning wanneer nodig.

Bovendien is het Coolblue affiliate dashboard gebruiksvriendelijk en biedt het alle informatie en tools die nodig zijn om aan de slag te gaan met het promoten van Coolblue producten.

Financiële en juridische risico’s zijn altijd aanwezig in elke zakelijke onderneming, maar door je bewust te zijn van deze risico’s voordat je aan de slag gaat, kun je potentiële problemen op de lange termijn voorkomen.

Over het algemeen is de ervaring met het Coolblue affiliate programma positief en we raden het iedereen aan die aan de slag wil met affiliate marketing.

Starten als Coolblue Affiliate? Start met promoten in 5 stappen

Nu je alles weet wat er te weten valt over het promoten van Coolblue producten als affiliate, is het tijd om aan de slag te gaan. Of je nu een beginnend of professionele marketeer bent, de weg naar succes is voor iedereen toegankelijk.

Wil jij starten als Coolblue Affiliate? Dan kun je starten met promoten door de volgende 5 stappen op te volgen. Deze staan hieronder voor jou beschreven:

1.      Platform

Maak een website of social media profiel aan waar je Coolblue producten en diensten kunt promoten. Dit moet content bevatten die relevant is voor je publiek, evenals afbeeldingen en video’s. Zie dit maar als jouw persoonlijke visitekaartje.

2.      Aanmelden

Meld je aan voor het Coolblue affiliate programma met behulp van je social media account of website URL. Dit is een snel en makkelijk proces, maar deze aanmelding moet eerst goed gekeurd worden. Hier zul je dus even op moeten wachten.

3.      Relevante content

Bouw een online aanwezigheid op door regelmatig content op je website of social media pagina te plaatsen over Coolblue producten en promoties. Dit kun je door door blogs/reviews te schrijven, foto’s te plaatsen of door video’s te maken op YouTube. Dit mag je zelf bepalen en het is goed om iets te kiezen waar jij zelf mee uit de voeten kunt.

4.      Adverteren

Gebruik betaalde advertentiemethoden zoals Google AdWords, Facebook-advertenties of displayadvertenties op andere websites om verkeer naar je site te leiden en de conversie van potentiële klanten te verhogen. Meer verkeer op jouw platform betekent meer potentiële kopers.

5.      Resultaten

Volg je prestaties met behulp van de statistieken van het Coolblue affiliate dashboard, analyseer deze gegevens, en breng veranderingen aan op basis van wat deze gegevens aangeven.

Wil jij producten gaan promoten met geschreven reviews of blogs, maar kun je hier wat hulp bij gebruiken? Dat kunnen we best begrijpen. Neem in dat geval een kijkje bij onze diensten.

Wij kunnen jou niet alleen helpen bij het schrijven van wervende content, maar óók bij het creëren van meer online verkeer op jouw website. Bovendien beschikken we over de nodige kennis over affiliate marketing, waardoor we jou perfect kunnen adviseren. Neem vrijblijvend contact op voor de vele mogelijkheden.

Conclusie

Het affiliate programma van Cooble is een geweldige manier om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Het is gemakkelijk om je aan te melden en je kunt meteen beginnen met het promoten van producten.

Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van een affiliate programma. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de overeenkomst begrijpt en alle richtlijnen volgt. Wees je ook bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van een affiliate programma, zoals het verliezen van jouw commissie als een verkoop wordt geannuleerd of het niet goed bijhouden.

Door het volgen van deze 5 stappen en het nemen van voorzorgsmaatregelen, kun je je inkomsten maximaliseren via het Cooblue Affiliate Programma.

Bedankt voor het lezen en we wensen jou alvast heel veel succes!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]