arrow_drop_up arrow_drop_down
Content schrijven voor je website
4 januari 2019 

Content schrijven voor je website

Content schrijven voor je website staat voor veel websites achteraan op het lijstje van dingen die nog gedaan moeten worden. Toch is het heel belangrijk om regelmatig nieuwe content op je website te publiceren omdat er zo steeds meer bezoekers naar je website komen.

Hoe meer content er op je website staat op hoe meer zoekopdrachten je gevonden kunt worden met je website. Maar hoe vaak moet je dan nieuwe content schrijven? Dat lees je in dit blogbericht

Content schrijven voor je website

Niet iedereen vindt het leuk of heeft de tijd om regelmatig achter de laptop te gaan zitten om een tekst te schrijven. Toch is het wel iets dat voor iedere website mega belangrijk is. Door nieuwe content op je website te publiceren geef je mensen meer kansen om je website te vinden en dat is natuurlijk gunstig voor je bedrijf.

Als je aan de slag gaat met het schrijven van content voor je website is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke content je gaat schrijven. Het is namelijk belangrijk dat de content die je schrijft goed past bij datgene dat je bedrijf doet.

Als jij bijvoorbeeld een fietsenwinkel hebt en je houdt je vooral bezig met het maken van fietsen. Zou het een goed idee zijn om een tekst te schrijven over hoe je een lekke band plakt of hoe je de ketting van je fiets kunt spannen.

Op deze manier komen mensen naar je website die op zoek zijn naar hoe ze problemen kunnen oplossen die ze hebben met hun fiets.

Op diezelfde pagina kun je bezoekers dan ook aansporen om contact met je op te nemen zodat jij ze kan helpen.

Verschillende vormen van content op je website

Bij content voor je website denk je natuurlijk al snel aan geschreven tekst op een pagina. Maar wist je dat je veel verschillende vormen van content op je website kan plaatsen? Hierbij kun je denken aan:

  • Blogs
  • Pagina's
  • Audio
  • Video's
  • Afbeeldingen

Al deze vormen van content zijn geschikt voor een website en zorgen ervoor dat jij steeds beter gevonden wordt met je website. Nog beter zou het zijn dat jij aan de slag gaat met het schrijven van content en dan daarbij ook andere vormen van content toevoegt. Zo kun je in een nieuw blogbericht afbeeldingen  en video's toevoegen. Ook kun je van de geschreven content een bijpassende podcast maken.

Hoeveel content moet je schrijven voor je website?

Je wil natuurlijk dat er steeds meer mensen naar je website komen en daarvoor moet je regelmatig je website voorzien van een nieuwe update. Om ervoor te zorgen dat je website gestaag groeit, is het belangrijk dat je minimaal 1 keer per week nieuwe content toevoegt aan je site.

Natuurlijk is het altijd beter als er meer nieuwe content op je website geplaatst wordt, maar als je uitgaat van één keer per week dan kom je al een heel eind.

Content affiliate marketing

In principe hoeft het schrijven van content voor je website helemaal niet zo moeilijk te zijn en wordt het steeds makkelijker als je het vaker doet.

Heb je helemaal geen zin om aan de slag te gaan met het schrijven van teksten? Dan kun je er ook nog voor kiezen om het te laten schrijven door een tekstschrijver of een online marketing bureau.

Hoe vind je onderwerpen?

Voordat je aan de slag kunt gaan met het schrijven van content, is het natuurlijk een goed idee om eerst onderzoek te doen naar waarover je allemaal kunt schrijven. Dit wordt ook wel zoekanalyse genoemd. Hierbij ga je op zoek naar onderwerpen die gezocht worden door jouw ideale bezoeker.

Op basis van die zoekopdrachten schrijf je dan een passende tekst die een duidelijke uitleg geeft over het onderwerp.

Door vooraf eerst onderzoek te doen kom je erachter waar nou precies naar gezocht wordt. Dat vergroot de kans aanzienlijk dat er meer mensen naar je website zullen komen.

Bezoekers naar je website krijgen

Meer bezoekers naar je website krijgen gaat niet binnen enkele dagen. Om meer bezoekers naar je website te krijgen is het belangrijk dat je langere tijd aan de slag Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internetgaat met het schrijven van teksten.

Dat betekent dat je met één of twee teksten nog niet direct hoeft te rekenen op meer bezoekers. Het is de bedoeling dat je een aantal maanden of jaren daadwerkelijk aan de slag gaat met consistent blog plaatsen op je website.

Houd daarbij rekening mee dat je in één week meerdere berichten schrijven sneller resultaat behaalt dan wanneer je gaat voor één keer per week.

Relevantie van teksten

Naast het regelmatig schrijven van teksten is het ook belangrijk dat je goed nadenkt over wat je schrijft in je teksten. Het is namelijk belangrijk om bij het schrijven van je teksten zo relevant mogelijk te blijven.

Als je bijvoorbeeld een tekst wilt gaan schrijven over het onderwerp: Welke fietsen zijn geschikt voor kinderen? Dan is het niet relevant om ook in datzelfde blog te schrijven over welke fietsen geschikt zijn voor volwassenen.

Dat lijkt natuurlijk heel voor de hand liggend, maar dit gaat bij veel mensen fout als ze net beginnen met schrijven.

Teksten zelf schrijven of uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om zelf je teksten te schrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om het te laten schrijven door een tekstschrijver. Als je ervoor kiest om zelf je teksten te schrijven, kun je ervan uitgaan dat het vooral in het begin niet makkelijk gaat.

Affiliate marketing zonder KVK

Vooral in het begin zal het veel tijd kosten om tot een tekst te komen, maar als je het vaker doet wordt het steeds makkelijker en zal je steeds sneller en beter leren schrijven.

Als je helemaal geen zin hebt om zelf je teksten te gaan schrijven kun je er ook voor kiezen om simpelweg je teksten te laten schrijven door iemand anders.

Door de teksten door iemand anders te laten schrijven heb je zelf meer tijd om je op andere belangrijke zaken in je business te richten. Zo wordt er vaak gezegd dat je als ondernemer moet werken AAN je business en niet in je business.

Zo kun je het laten schrijven van teksten zien als een investering die je later meer geld gaat opleveren.

Teksten laten schrijven door Writgo.nl

Ben je niet zelf van plan om je eigen teksten te gaan schrijven? Dan kun je ervoor kiezen om je teksten te laten schrijven door ons. Wij schrijven teksten voor meer dan 50 affiliates en schrijven regelmatig teksten voor webshops en bedrijven. Wil je meer weten over onze content diensten? Bekijk dan onze commerciële content pagina.

Wil je direct je teksten laten schrijven door ons? Neem dan direct contact met ons op 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen