Waarom zou je content marketing uitbesteden?


Je content marketing uitbesteden of zelf doen? Wat is content marketing eigenlijk en wat levert het op? Veel bedrijven hebben wel een website maar doen daar eigenlijk vrij weinig mee. Door content marketing toe te passen schrijf je teksten voor je website die goed aansluiten bij je doelgroep. Op deze manier kun je deze doelgroep helpen met het oplossen van problemen die ze hebben en zorgen dat er meer bezoekers naar je website komen.

Uiteindelijk zorgt meer waardevolle content op je website voor meer bezoekers naar je website en meer aanvragen en verkopen. Daarom is content voor iedere website onmisbaar. Hier lees je er meer over.

Wat is content marketing?

Content marketing is een vorm van marketing waarbij je content schrijft voor je website. Deze content sluit naadloos aan bij de doelgroep van je bedrijf, waardoor ze automatisch geïnteresseerd zijn om te lezen wat jij te vertellen hebt.

Krijg Meer Bezoekers, Kliks & Commissies

Kan jouw website wel wat meer bezoekers, Kliks en commissies gebruiken? Laat ons helpen, door teksten te schrijven voor jouw website

Meer informatie

Veel bedrijven hebben een website, maar zijn daar helemaal niet actief mee bezig. Ze hebben de website puur al visitekaartje gemaakt. Maar om daadwerkelijk mensen te trekken naar je website, heeft je website content nodig.

Hoe meer content je schrijft, hoe beter dat is voor je website en hoe beter je zichtbaar bent in de zoekresultaten.

Waarom content marketing uitbesteden?

De meeste ondernemers hebben er helemaal geen zin in om aan de slag te gaan met het schrijven van content. Ze zijn al druk genoeg met hun eigen bedrijf en zien geen mogelijkheid om ook nog eens achter de computer te zitten en teksten te schrijven voor hun website.

Daarom is het een goed idee om content marketing uit te besteden. Daarnaast zijn content marketeers goed op de hoogte van wat belangrijk is bij het schrijven van een website tekst.

Affiliate marketing

Zo krijg je altijd goede teksten op je website die niet alleen behulpzaam zijn voor je website bezoekers, maar ook nog eens zorgen voor goede posities in de zoekresultaten. Dat zorgt op lange termijn voor een groeiende website.

Wat levert content marketing op?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel content marketing precies voor je bedrijf zal doen. Wel is het duidelijk dat er veel nieuwe klanten  via je website zullen komen op lange termijn. In tegenstelling tot Adverteren via Google, duurt het met content marketing vaak een behoorlijke tijd voordat je echt resultaat gaat zien van de content op je website.

Dat komt vooral omdat de zoekmachines van Google tijd nodig hebben om jouw website te vertrouwen en je daadwerkelijk goede posities te geven in de zoekmachines.

Daarnaast is content marketing een doorlopend proces dat over een langere periode herhaald moet worden. Sommige bedrijven kiezen ervoor om wekelijks één blog te laten schrijven voor hun website op een vaste dag.

Ook zijn er genoeg bedrijven die meer dan 3 blogs per week laten schrijven voor hun website omdat ze graag een snellere groei willen zien in bezoekersaantallen.

In ieder geval is het zeker dat als je aan de slag gaat met content marketing, er veel meer mensen je website weten te vinden. Dat kan weer resulteren in nieuwe klanten.

De kans is groot dat je deze pagina hebt gevonden via Google. Ook dat is het resultaat van content marketing.

Hoe kun je content marketing uitbesteden?

Er zijn heel veel verschillende bedrijven die klaar staan om je te helpen met het schrijven van je content. Daarnaast zijn er ook bepaalde websites, waarop jij de onderwerpen voor teksten kunt plaatsen en waar tekstschrijvers zich kunnen aanmelden om de teksten te schrijven.

Daarnaast zijn er ook internet marketing bedrijven zoals Writgo.nl die je graag helpen met het schrijven van je content.

Om content te kunnen uitbesteden hoef je vrijwel niets te weten van content marketing. In de meeste gevallen hebben de content marketeers alleen een onderwerp nodig en zoeken dan op basis van zoekwoordonderzoek geschikte onderwerpen om over te schrijven.

Wil je content marketing uitbesteden? Neem dan contact met ons op >> 

Waarom niet zelf je content schrijven?

Als je een uurtje per dag over hebt op de zaak, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je content te schrijven. Wel is het dan een goed idee om het een en ander te leren over SEO (zoekmachine optimalisatie). Zodat je weet waaraan een tekst moet voldoen om goed gevonden te worden in de zoekmachines.

Als je een paar teksten hebt geschreven wordt het vanzelf makkelijker en krijg je er steeds meer handigheid in.

Veel ondernemers hebben vooral moeite met teksten schrijven omdat ze streven naar een perfecte tekst. Het is dan ook belangrijk om te weten dat de tekst niet perfect hoeft te zijn in het begin, als de inhoud van de tekst maar klopt.

Met een paar uurtjes per week is het best goed te doen om een tekst te schrijven voor je website. Ondanks dat het goed te doen is is de kans groot dat jij daar geen tijd voor hebt, of gewoonweg geen zin. Dan is het uiteraard een beter idee om het te laten doen.

Meer bezoekers naar je website

Een van de grootste voordelen van het laten schrijven van content voor je website is dat het op lange termijn zorgt voor gratis bezoekers. Natuurlijk zal je denken, dat krijg je met advertenties toch ook?

Het verschil met adverteren via Google is dat zodra je stopt met adverteren, de bezoekersstroom ook direct stopt.

Bij content marketing schrijf je de teksten voor je website eenmalig en blijft het voor een lange tijd bezoekers naar je website trekken.

Seo teksten laten doen

Het doel is wel om altijd je website te blijven updaten met content. Zo zorg je ervoor dat je bezoekersaantallen altijd blijven groeien.

Het maakt daarbij niet uit of je gaat voor één blog in de week of meerdere. Dat er meer bezoekers naar je website komen door goede waardevolle content is een feit. Hoe meer je doet hoe meer resultaat het je zal opleveren.

Meer naamsbekendheid

Met meer bezoekers naar je website, werk je natuurlijk ook direct aan meer naamsbekendheid. Stel dat je een fietsenwinkel in Arnhem bent en je schrijft over alles dat te maken heeft met fietsen, dan zal Google mensen die in Arnhem wonen sneller jouw content laten zien aan mensen in Arnhem dan de content van een fietsenwinkel in Amsterdam. Helemaal als je in je content duidelijk maakt dat jij een fietsenwinkel in Arnhem bent.

Zo krijgen ook mensen die nog niets van je bestaan afweten de kans om je te leren kennen, simpelweg door content te plaatsen dat waardevol is.

Meer klanten

Uiteindelijk kunnen meer bezoekers natuurlijk ook resulteren in meer klanten. Dit kun je doen door een call to action te plaatsen in je teksten.  Eerst schrijf je dan een behulpzame blog waar je bezoekers wat aan hebben. In het voorbeeld van de fietsen winkel zouden we een blog kunnen schrijven over hoe je een band plakt.

Onderaan de tekst maak je dan een call to action (verzoek tot actie) dat gaat als voorbeeld: Lukt het je niet om zelf je band te plakken? Klik hier voor onze hulp.

Als de bezoeker dan moeite heeft met het plakken van zijn band en na het lezen van het stappenplan over hoe hij zijn band moet plakken nog steeds niet zeker weet of het lukt, zal hij contact met je opnemen omdat jij de bezoeker kan helpen met het plakken van zijn band.

Op deze manier kan content zorgen voor meer nieuwe klanten op de automatische piloot. Daarom is content marketing zo’n krachtige manier van marketing.

Content marketing uitbesteden bij Writgo

Ben je na het lezen van dit blogbericht enthousiast geworden over het laten schrijven van content? Dan raad ik je aan eens contact met ons op te nemen. We helpen je graag met het laten groeien van je bedrijf, door voor je website meer bezoekers te genereren. Hoe meer bezoekers er naar jouw website komen, hoe meer potentiële klanten er op je website komen en hoe beter dat is voor je bedrijf.

 

Meer informatie over content laten schrijven? Neem dan contact met ons op >> 

De beste teksten op jouw website?

Laat ons helpen jouw website naar het volgende niveau brengen. Bestel direct een tekst!

Direct Bestellen

Recent Content