arrow_drop_up arrow_drop_down
Content marketing strategie voor affiliate marketing
17 augustus 2019 

Content marketing strategie voor affiliate marketing

Op zoek naar een content marketing strategie voor affiliate marketing? Als je aan de slag gaat met affiliate marketing weet je dat je in de komende tijd veel content gaat maken voor je website.

Het is dan een goed idee om voor jezelf een content marketing strategie te hebben die je kunt volgen.

Het draait namelijk niet alleen maar om je website. Daarnaast is het ook belangrijk dat je aan de slag gaat met Social media en email marketing.

Er zijn een heleboel verschillende vormen van content. Het is daarom een goed idee om te bepalen welke vormen van content jij gaat inzetten binnen je strategie, hoe vaak je blogs gaat plaatsen, wie je ideale lezer is en hoe je die gaat bereiken.

Met een goede content strategie kom je veel verder dan wanneer je zo maar wat blogs gaat schrijven. Hier lees je er meer over.

Wat is content marketing?

Content marketing is een vorm van marketing waarbij je precies leert begrijpen wat je ideale bezoeker zoekt op het internet.

Vervolgens zorg jij ervoor dat jij antwoord geeft op de vragen die jouw ideale bezoeker stelt in Google.

Op deze manier geef je gratis waarde aan deze bezoeker en is dat de eerste stap van het creëren van een vertrouwensband.

Hoe meer gratis waarde je uiteindelijk geeft met content marketing, hoe eerder een bezoeker ook producten en diensten van je af zal nemen.

Om content marketing goed uit te voeren is het dus belangrijk dat je waardevolle informatie schrijft, op basis van wat jouw ideale bezoeker intypt in Google.

Daarvoor moet je natuurlijk wel weten wat je ideale bezoeker zoekt, hoe je daar achter komt komen we later op terug.

Uiteindelijk is het doel van content marketing, om bezoekers die naar je website komen klant te maken.

Hiervoor is alleen content schrijven niet genoeg en is het daarom een goed idee om een content marketing strategie te hebben.

Waarom is een content marketing strategie belangrijk?

Om bezoekers naar je website te krijgen hoef je eigenlijk niets anders te doen dan teksten schrijven voor je website, ze optimaliseren voor de zoekmachines en in de teksten zoekwoorden verwerken waarop jij graag gevonden wilt worden.

Maar als een bezoeker naar je website komt, betekent het niet vanzelfsprekend dat deze bezoeker ook direct actie zal ondernemen.

Hier moet jij de bezoeker als affiliate marketeer mee helpen. Dit doe je door zo veel mogelijk waardevolle informatie te geven, maar ook gebruik te maken van zogenoemde Call-to-action buttons.

Met een call to action button geef je de bezoeker opdracht om een actie te ondernemen. Bijvoorbeeld om een product aan te schaffen of contact op te nemen.

Een content marketing strategie in stappen

Als je aan de slag wilt gaan met je website is een content marketing strategie dus belangrijk.

Voordat je daadwerkelijk bezig kunt gaan met het creeren van je content moet je eerst weten voor wie je de content gaat schrijven, wat je uiteindelijk wilt bereiken met je content en hoe je gaat bepalen of je content marketing strategie werkt of niet.

Online geld verdienen met een website

Stap 1: Je doelgroep bepalen – Je niche

De eerste stap van het maken van een succesvolle content strategie is bepalen wie je doelgroep is en in welke niche jij je website hebt of maakt.

Het is belangrijk om een niche te kiezen omdat het veel makkelijker is om jezelf te focussen op een bepaald onderwerp dan op van alles en nog wat.

Daarnaast kun je met het kiezen van een onderwerp ook veel beter bepalen wie je doelgroep is en welke content je moet gaan publiceren om deze doelgroep te bereiken.

Stap 2: Welke vormen van content ga je gebruiken?

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, is het goed om te weten dat je heel veel verschillende vormen van content kunt inzetten. Bij vormen van content kun je denken aan:

  • Geschreven tekst
  • Afbeeldingen
  • Infographics
  • Video’s
  • Whitepapers
  • Email marketing

Naast deze vormen van content zijn er nog veel meer vormen die je kunt inzetten. Het is daarbij ook belangrijk dat je voor dat je gaat beginnen direct al voor jezelf vaststelt welke vormen jij gaat inzetten. Dit wordt namelijk je content plan.

Stap 3: Hoe vaak ga je content publiceren?

Vooral als je een eigen website hebt is het heel belangrijk om met enig regelmaat een update te plaatsen. Het is daarbij vooral belangrijk dat je consistent bent.

Om ervoor te zorgen dat je precies weet welke content je op welk moment gaat publiceren kun je gebruik maken van een content kalender en alle content die je wilt gaan maken daar alvast voor een maand in te plannen.

Content marketing strategie kalender

Je weet dan voor een maand precies welke dingen je gaat doen. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je content creatie niet na hoeft te denken over wat nou precies het plan was.

Daarnaast is het ook belangrijk om voor jezelf te bepalen of je alles zelf gaat doen of er mensen voor gaat inhuren.

Stap 4: Zoekwoord onderzoek

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om aan de slag te gaan met het zoeken van zoekwoorden.

Hiervoor kun je de gratis Google Keyword planner gebruiken, maar als je meer inzicht wilt in zoektermen en bijvoorbeeld je concurrentie, raad ik je aan om aan de slag te gaan met de SEO tool SEMRUSH.

Google keyword planner

Zoekwoord onderzoek lijkt heel simpel maar je kunt er al snel de fout mee ingaan. Vooral als je een beginnende affiliate website hebt, is het niet verstandig om voor grote keywords te gaan.

Als jouw website bijvoorbeeld gaat over piano spelen, is het niet handig om te proberen te ranken voor de term “piano spelen”.

Dit is namelijk een keyword waar heel veel concurrentie op zit. Als je hier in het begin op probeert te scoren zal je merken dat je ergens op de 50ste pagina van Google komt te staan.

Daar ziet natuurlijk niemand je content.

Daarom is het een goed idee om de moeilijkheidsgraad van je zoekwoorden langzaam op te bouwen.

Bij semrush kun je heel goed zien hoe moeilijk bepaalde zoekwoorden zijn om op te scoren en kun je deze zoekwoorden sorteren op concurrentie en moeilijkheidsgraad.

Ook bij de Google Keyword planner kun je wel een indicatie krijgen van de concurrentie op een zoekwoord, maar deze concurrentie gegevens zijn eigenlijk bedoelt voor online adverteren.

Laaghangend fruit eerst

Als een nieuwe affiliate website hebt gemaakt, is het belangrijk om eerst voor het laaghangende fruit te gaan. Dat betekent dat je op zoek moet gaan naar Long Tail zoekwoorden.

Longtail zoekwoorden zijn zoekwoorden met meer dan 3 woorden in de term.

Voorbeeld:
Dit is geen long tail zoekwoord: Affiliate marketing
Dit is een long tail zoekwoord: Beste affiliate marketing cursus 2019.

Door te gaan voor longtail zoekwoorden wordt je veel makkelijker gevonden. Dat komt omdat de concurrentie op de zoekwoorden over het algemeen een stuk lager ligt.

Ook is het een goed idee om eerst te gaan voor lage concurrentie zoekwoorden. Hierdoor krijg je makkelijker direct al goede posities

Als je Semrush gebruikt kun je heel makkelijk je zoekwoorden selecteren op moeilijkheidsgraad. Het is dan een goed idee om het lijstje vanaf makkelijk naar moeilijk af te werken.

Stap 5: Content schrijven

Nadat je zoekwoordonderzoek hebt gedaan, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het schrijven van je content.

Het mooie aan geschreven content is dat je het heel makkelijk kunt uitbouwen naar andere vormen van content zoals:

  • Een podcast
  • YouTube video’s
  • Infographics
  • Social media posts

Het is dan ook aan te raden om gebruik te maken van meerdere platformen. Hiermee vergroot je namelijk je bereik en daarmee ook je kans op verkopen.

Probeer minimaal één keer per week een nieuwe blog te schrijven voor je website. Hoe meer je doet hoe beter uiteindelijk. Daarnaast is het ook een goed idee om iedere dag content voor social media te schrijven.

Dit hoeven geen lange posts te zijn, maar het gaat er vooral om dat je super actief bent op social media en tegelijkertijd ook waarde geeft.

Ook is het belangrijk dat je direct vanaf het begin al bezig gaat met het opbouwen van je mailinglijst. Je kunt hiervoor de email marketing provider Getresponse gebruiken.

Affiliate Marketing revolutie

Als je met een bewezen strategie aan de slag wilt gaan, raad ik je zeker aan om eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken.

Hier leer je stap voor stap hoe jij een succesvolle affiliate site maakt, hoe je op de juiste manier met content aan de slag gaat en hoe je zo snel mogelijk je eerste commissie ontvangt.

Een groot gedeelte van de content strategie die ik hier genoemd heb komt ook voor in de cursus. Het mooie aan de cursus is dat je meekijkt op het scherm van Jacko Meijaard.

Hierdoor hoef je het na het kijken van de video’s alleen nog maar na te doen. Als je benieuwd bent na hoe de cursus eruit ziet bekijk dan eerst hieronder mijn video over de affiliate marketing revolutie.

Klik hier om direct aan de slag te gaan met de affiliate marketing revolutie

Daarna raad ik je aan de proefversie van de affiliate marketing revolutie te proberen. Het kost je dan slechts een euro.

Mocht het je dan bevallen kun je verder gaan met de volledige versie van de affiliate marketing revolutie.

Mocht het je toch niet bevallen kun je binnen 30 dagen als nog je geld terug krijgen. Zelf heb ik de affiliate marketing revolutie ook gevolgd en ben ik er heel tevreden over.

Daarom weet ik zeker dat als je de proefversie hebt gevolgd, je zeker ook interesse hebt in de volledige cursus.

Klik hier om aan de slag te gaan met de proefversie van de affiliate marketing revolutie >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen