arrow_drop_up arrow_drop_down
Content marketing cursus Review IMU - Goede cursus of niet?
28 september 2020 
in Reviews

Content marketing cursus Review IMU - Goede cursus of niet?

Ben je op dit moment als digitaal ondernemer actief? Of wil je jouw onderneming op het online vlak véél beter zichtbaar laten worden? Dan kan je eigenlijk maar op één manier aan de slag gaan; door met SEO aan de slag te gaan. SEO staat voor Search Engine Optimization en betekent vrij vertaald naar het Nederlands ‘Zoekmachine optimalisatie'.

Des te beter je jouw website weet te optimaliseren, des te meer waarde jouw website gaat krijgen. Deze waarde is vervolgens weer bepalend voor jouw rankings binnen bijvoorbeeld Google en de andere zoekmachines. Des te meer waarde jouw website heeft, des te hoger jouw website in Google getoond wordt. Door met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan, kan je dus onwijs veel nieuwe bezoekers naar jouw website aan gaan trekken.

Het lastige daarbij is echter dat Zoekmachine Optimalisatie (SEO) een nogal breed begrip is. Daar kwamen wij zelf ook achter toen we verschillende websites naar een hoger niveau probeerden te tillen. We kwamen er al snel achter dat de techniek en de snelheid van de website perfect in orde moeten zijn. Tegelijkertijd kwamen wij er ook achter dat content marketing onwijs belangrijk is.

Content marketing heeft betrekking op eigenlijk alle content die je op jouw website plaatst. Des te beter deze content is, des te meer waarde deze content, en daarmee jouw website, van het algoritme van bijvoorbeeld Google krijgt. Onder aan de streep wil je dat jouw website zoveel mogelijk waarde krijgt, dus is het zeer verstandig om met content marketing aan de slag te gaan. Maar, hoe kom je nou aan alle kennis en expertise omtrent content marketing? Eén van de mogelijkheden die je daarvoor hebt, is om met de Content marketing cursus van IMU aan de slag te gaan.

In deze content marketing cursus IMU review bespreken wij graag alles omtrent deze cursus. Zo bespreken we onder meer hoe deze cursus opgebouwd is, waar het bij deze cursus omdraait, wie deze cursus ontwikkeld heeft en wat de kosten voor deze cursus zijn. Aan het einde van deze content marketing cursus IMU review vind je ook nog een algehele eindconclusie!

Wat is de Content marketing cursus van IMU precies?

Volgens veel experts is content marketing anno 2020 onwijs belangrijk. Dat is iets waar wij ons compleet in kunnen vinden en iets wat de IMU ook uitstraalt. De Internet Marketing Unie organiseert met enige regelmaat seminars op dit vlak, maar bedacht naderhand dat een bijhorende cursus ook onwijs handig zou zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. De heren van Internet Marketing Unie gingen aan de slag om hun kennis omtrent content marketing te bundelen. Al snel ontstond hierdoor een onwijs uitgebreide cursus waarin alles omtrent content marketing besproken wordt. Content in king; dit is een uitspraak die wij graag in de mond nemen, aangezien wij overtuigd zijn van de belangrijkheid van content. Met de beste content op jouw website weet je simpelweg de websites van jouw concurrenten te omschrijven.

Het is daarbij uiteraard wel van belang dat de content uniek, waardevol en kloppend is. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je precies weten waar je mee bezig bent. Juist daar sluit deze Content marketing cursus perfect op aan. Met deze Content marketing cursus leer je niet alleen waarom goede content zo belangrijk is, maar óók hoe je deze content zelf kunt gaan creëren.

Je kunt namelijk wel een content schrijver, een tekstschrijver, een copywriter of een marketing bureau inhuren, maar dat kan behoorlijk prijzig gaan worden. Door eenmalig deze cursus te volgen, zou je in principe dus een hoop geld kunnen besparen. Is dat ook echt mogelijk met deze cursus? En is deze cursus aan te raden? Op onder meer die twee vragen vind je in het restant van deze content marketing cursus IMU review een uitgebreid antwoord!

 

IMU – Internet Marketing Unie

We hebben de namen IMU en Internet Marketing Unie al meermaals laten vallen in deze review. Deze onderneming werd vele jaren geleden opgericht door een enthousiaste digitale ondernemer; Tonny Loorbach. Tonny had reeds veel ervaring opgedaan met allerlei online marketing diensten en wilde zijn kennis graag gaan verspreiden. Ondertussen was hij ook bezig met zoekmachine optimalisatie en het helpen van klanten op het gebied van online vindbaarheid.

Al snel wist hij meerdere klanten onwijs blij te maken, waaronder Martijn van Tongeren. Martijn was in het beginstadium klant bij IMU en raakte al snel onder de indruk van Tonny Loorbach. Ondertussen bleek ook dat beide heren het prima met elkaar konden vinden en dat zij elkaar ook mogelijk konden versterken.

Na enige tijd besloten Tonny en Martijn om officieel samen te gaan werken; samen wilden zij de Internet Marketing Unie naar een nóg hoger niveau gaan tillen. Nou, wij durven wel te stellen dat dat absoluut gelukt is. Beide heren hebben van de Internet Marketing Unie een waar succes gemaakt. Naar eigen zeggen is de Internet Marketing Unie momenteel zelf het grootste online marketingplatform van Nederland.

Content marketing cursus IMU

Door de jaren heen zijn Tonny en Martijn ook allerlei diensten aan gaan bieden. Dat varieert van cursussen tot aan coaching en van het organiseren van seminars tot aan het ontwikkelen van handige software. Al met al kunnen wij stellen dat de Internet Marketing Unie uitgegroeid is tot een toonaangevende speler in de wereld van online marketing. Als je met online marketing serieus aan de slag wilt gaan, is de kans groot dat je al snel met deze onderneming in contact komt.

Als je bijvoorbeeld via Google naar bepaalde informatie omtrent online marketing gaat, kom je al snel op de website van de Internet Marketing Unie uit. Deze website is – naar onze mening – onwijs duidelijk en geeft eigenlijk snel de antwoorden op de vragen waar jij naar op zoek bent.

In onze ogen hebben Martijn en Tonny prima werk afgeleverd met de Internet Marketing Unie. Beide heren zijn zeer vakkundig, hebben veel ervaring opgedaan en helpen nu graag alle digitale ondernemers en bedrijven in ons land. Door de jaren heen heeft de Internet Marketing Unie bovendien een ongekende groei door weten te maken, zoals ook uit het onderstaande team van IMU blijkt:

Hieruit blijkt duidelijk dat de Internet Marketing Unie écht tot een groot bedrijf uitgegroeid is. Over de transparantie, de betrouwbaarheid en de vakkundigheid van dit bedrijf kunnen we simpelweg met geen kwaad woord spreken!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Ben je actief als marketeer? Of heb je jouw eigen onderneming? Voor onwijs veel mensen is de Content Marketing cursus van IMU absoluut geschikt. Dit komt puur doordat de cursus uitgebreid opgesteld is en daardoor raakvlakken met veel verschillende functies heeft.

Voor een marketeer spelen de online kanalen momenteel de belangrijkste rol. Dat heeft niet alleen betrekking op de website van een onderneming, maar ook op bijvoorbeeld de social media kanalen van de onderneming. Op al deze kanalen speelt content een cruciale rol; met deze cursus zou je dan ook exact moeten leren hoe je de content het beste in kunt gaan zetten.

Daarnaast is deze cursus ook ideaal voor ondernemers. Als jij een eigen website hebt, wil je hier uiteraard zoveel mogelijk bezoekers op mogen verwelkomen. Zoals in de inleiding al gesteld, speelt de zoekmachine optimalisatie op jouw website daar een cruciale rol bij. Daarbij is content verreweg het belangrijkste aspect; met deze cursus kan je dus jouw kennis omtrent het creëren van online content naar een hoger niveau tillen. Daarmee zorg je voor de groei van jouw onderneming, de groei van de omzet en de groei van de winst van jouw onderneming. Wat wens je nog meer?

Wat is het doel van deze cursus?

‘Meer bezoekers op jouw website krijgen, meer social media volgers krijgen en meer klanten krijgen; dat is het doel van deze cursus'. Deze uitspraak valt te lezen op de website van de Internet Marketing Unie en is volgens ons zeer treffend.

Uit deze uitspraak blijkt namelijk direct wat het doel van de cursus is. Ondertussen blijkt ook direct dat de cursus meerdere mogelijkheden met zich meebrengt én dus voor een breed publiek geschikt is.

Al met al kan je met deze content marketing cursus van de volgende gevolgen gaan genieten:

 • Meer website bezoekers
 • Meer volgers op jouw social media kanalen
 • Meer klanten via jouw website
 • Meer klanten via jouw social media kanalen
 • Groei van jouw onderneming
  • Groei van de omzet
  • Groei van de winst

In onze ogen is het doel van deze cursus tegenwoordig onwijs belangrijk. Zonder goede content ben je simpelweg niet in staat om jouw concurrentie te gaan verslaan. Aangezien de concurrentie op het internet tegenwoordig nogal hevig is, moet je onwijs veel input gaan leveren. Je moet veel tijd besteden aan jouw website, aan jouw social media kanalen en aan jouw gehele online marketing. Dat kan je dus perfect gaan doen met behulp van deze Content marketing cursus, aangezien content tegenwoordig een meer dan cruciale rol speelt!

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Het mag duidelijk zijn; over het doel, het verhaal achter de cursus én de makers van de cursus zijn wij vooralsnog zeer te spreken. Het is nu de hoogste tijd om nader in te zoomen op de opbouw en inhoud van de cursus. Onder het kopje ‘Hoe is de cursus opgebouwd?' bespreken wij graag welke elementen je terugvindt in deze cursus, hoe je de cursus kunt volgen en overige, aanverwante belangrijke informatie.

We kunnen allereerst vaststellen dat deze cursus onderverdeeld is in meerdere modules. De eerste module heeft de naam ‘Scoren in Google met je content' gekregen. In deze module komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

Content marketing cursus IMU

Bovenstaande schermafbeelding laat ook direct zien op welke manier je de lessen voorgeschoteld krijgt. Alle lessen zijn namelijk in de vorm van video's, waardoor het super leuk is om deze cursus te volgen. In onze ogen is het immers vele malen prettiger (en leuker) om naar bewegend beeld te kijken in plaats van naar louter, droge tekst.

Als je deze ‘module' afgerond hebt, kan je naar de volgende module gaan. Die module heeft de naam ‘Vindbaarheid anno nu' en gaat dieper in op allerlei SEO technieken waar je tegenwoordig gebruik van kunt maken. In deze module komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Rich & Featured Snippets: extra opvallen in Google?
 • De waarheid achter SSL: Hoe ga je hiermee om?
 • Local SEO: Scoren in lokale resultaten (Google Maps)
 • Voice search: Ingesproken zoekopdrachten, hoe werkt dat?
 • De semantische zoekmachine: Hoe je Google jouw teksten laat ‘begrijpen'
 • Hoe profiteer je van Artificial Intelligence (Robots!) en Google's “Rankbrain”?
 • De toekomst van Google: Hoe voorkom je dat je gaat dalen in Google?

Daarnaast hebben Tonny en Martijn ook nog voor de volgende modules gezorgd:

 • Content strategie
 • Next level content marketing
 • Online marketing voor Webshops
 • Online marketing adviezen (Q&A) 

Aan de hand van al deze modules kunnen wij het volgende concluderen; de Content marketing cursus van IMU is echt héél uitgebreid te noemen. Deze module bespreekt allerlei verschillende componenten op het gebied van content marketing en SEO. Deze componenten sluiten echter perfect op elkaar aan en zorgen daardoor voor een begrijpelijk en uitgebreid geheel.

Ook willen we nog benoemen dat je deze cursus op meerdere manieren kunt volgen. Je kunt alle video's van deze cursus bekijken op bijvoorbeeld jouw telefoon, tablet of computer. Daarbij krijg je ook nog de beschikking over de slides van de presentaties, zodat je ondertussen ook aantekeningen voor jezelf kunt maken. Kijk je liever niet naar bewegend beeld? Dan kan je ook nog allerlei audio bestanden via jouw telefoon afspelen. Je hebt al met al voldoende mogelijkheden om deze cursus op jouw geheel eigen wijze te volgen!

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat de Content marketing cursus van IMU heel uitgebreid opgebouwd is. Maar, hebben de heren van deze online firma ook nog voor bonussen gekozen? Nou, zij hebben uiteindelijk gekozen om nog een bonus geheel gratis te verstrekken; de Facebook Contentstrategie.

Deze Facebook Contentstrategie module is volledig gebaseerd op een seminar van de IMU. Tijdens deze seminar hebben Martijn en Tonny uitgebreid besproken hoe zij Facebook inzetten als component van online marketing. Deze gehele seminar is gefilmd en wordt als een bonus meegeleverd bij de Content marketing cursus van de IMU.

In onze ogen was deze bonus op zich niet nodig, maar is de bonus absoluut van toegevoegde waarde. Met deze extra bonus weet je nóg meer kennis op te doen, waardoor je jouw bedrijf nog harder en beter kunt laten groeien!

Wat vinden andere cursisten van deze cursus?

Wij zijn absoluut niet de enige die deze cursus van IMU gevolgd hebben. Sterker nog; op het internet zijn behoorlijk veel beoordelingen over deze cursus te vinden. Wij zijn op zoek gegaan naar verschillende beoordelingen, waarbij ons één ding direct opviel: nagenoeg alle beoordelingen zijn super positief. Dat blijkt ook wel uit de onderstaande, veelzeggende beoordelingen:

Content marketing cursus IMU

Deze beoordelingen geven wat ons betreft perfect aan wat er zoal mogelijkheid is met deze cursus. Tevens is dit voor ons een duidelijke bevestiging; wij zijn absoluut niet de enige die zo te spreken zijn over deze uitgebreide cursus van IMU!

Wat kost deze cursus?

Lijkt het jou wel wat om met content marketing aan de slag te gaan? Wil je graag jouw bedrijf naar een hoger niveau gaan tillen? Dan is het dus mogelijk interessant voor jou om deze cursus van de Internet Marketing Unie te gaan volgen. Maar, wat moet je nou betalen om deze cursus te kunnen volgen.

Je moet rekening houden met een investering van 297 euro. Dit is echter te danken aan een tijdelijke kortingsactie, aangezien je normaliter een bedrag van 350 euro voor deze cursus dient te betalen. Nadat je dit bedrag betaald hebt, krijg je overigens direct toegang tot jouw persoonlijke online dashboard. Vanuit dat dashboard kan je vervolgens de verschillende modules gaan volgen.

We hebben het overigens hierboven bewust over een ‘investering'. Deze investering van 300 euro verdien je namelijk binnen de kortste keren weer terug. Dankzij de opgedane kennis met deze cursus weet je immers meer omzet te behalen en daarmee ook meer winst.

Kunnen wij deze cursus aanraden?

Al met al zijn wij zeer te spreken over de Content marketing cursus van de Internet Marketing Unie. De cursus is zeer actueel, de cursus is onwijs uitgebreid opgebouwd en de cursus is ook nog eens leuk en makkelijk te volgen. Je kunt de cursus geheel op eigen wijze volgen en de opgedane kennis direct in de praktijk toe gaan passen.

Daarbij zijn wij ook zeer te spreken over het kostenplaatje van deze cursus. Voor nog geen 300 euro krijg je al onbeperkte toegang tot deze cursus, waardoor je al snel de volgende stappen met jouw (online) onderneming kunt gaan zetten. Hedendaags is het belang van online marketing niet meer te onderschatten; ga daarom direct aan de slag met deze cursus en breng alle content op jouw website naar het hoogste niveau. Via onderstaande link profiteer je direct van de unieke kortingsactie voor deze geweldige cursus!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen