Content creatie: Hoe pak je dat aan voor je website


Als je een website hebt, is het vooral heel belangrijk om veel goede content te publiceren. Echter is het voor veel ondernemers een doorn in het oog om goede content te schrijven. In de meeste gevallen hebben ze er helemaal geen tijd voor, hebben ze geen idee wat nou eigenlijk de bedoeling is of hebben ze er simpelweg geen zin in.

Hoewel het goed te doen is om content te leren maken, hebben de meeste ondernemers er geen zin in om moeite te doen het te leren. Ze zijn immers al druk genoeg. Toch is het een goed idee om het een en ander te weten over content creatie. Vooral als je van plan bent om je content marketing uit te besteden.

Hier lees je alles dat je moet weten over het creëren van content, zodat je de kwaliteit van de teksten die je bestelt beter kunt beoordelen.

Inhoudsopgave

Krijg Meer Bezoekers, Kliks & Commissies

Kan jouw website wel wat meer bezoekers, Kliks en commissies gebruiken? Laat ons helpen, door teksten te schrijven voor jouw website

Meer informatie

Wat is content?

Content is eigenlijk alles dat je kunt delen op het internet. Hierbij kun je denken aan de volgende vormen van content:

  • Tekstuele content
  • Afbeeldingen
  • Video’s
  • Audio

Als je een website hebt, is de meest voor de hand liggende vorm van content de tekstuele content. Het gaat hierbij om het schrijven van pagina’s voor je website en blogs. Bij het creëren van content komt aardig wat kijken. Om goede content te schrijven moet je namelijk rekening houden met zowel je bezoekers als met de zoekmachines.

Wat is content creatie?

Content creatie is het proces van het produceren van content. Als je een website hebt is het ontzettend belangrijk om met regelmaat nieuwe content toe te voegen aan je website. Omdat content creatie een behoorlijk creatief proces is, is het voor veel ondernemers meer een last dan een lust.

De kans is groot dat jij een website hebt en al wat hebt gelezen over het belang van goede content op je website. Echter heb je er zelf niet veel zin in om dit te gaan produceren, maar omdat je weet dat het goed is voor je website zoek je er toch maar meer over op.

Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om zelf content te gaan produceren voor je website, of dit te laten doen door een content schrijver. Het maakt niet uit welk pad jij bewandeld, het creëren van content is een absolute must voor een goedlopende website.

Het doel van content op je website

Het publiceren van content kan meerdere doelen hebben. Enerzijds is content ervoor bedoelt om meer bezoekers naar je website te krijgen. Dit doe je door zoektermen te verwerken in de content dat je publiceert op je website. Als jouw bedrijf een autobedrijf is, is het een goed idee om content te creëren over alles te maken heeft met auto’s. Het kan hierbij gaan om het repareren van een auto, tips bij het aankopen van een nieuwe auto of wat je bezoeker moet doen als hij een bepaald probleem heeft met zijn auto.

Door waarde te bieden op het internet, wordt je website automatisch meer zichtbaar. Uiteindelijk levert dat meer bezoekers op voor je website en daarmee mogelijk ook meer klanten.

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Daarnaast kan content ook puur dienen om meer klanten naar je zaak te trekken. Ook hierbij is het weer belangrijk dat je behulpzame content maakt. Onderaan de pagina van je tekst, kun je dan een zogenoemde call-to-action (verzoek tot actie) plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld contact opnemen met het bedrijf zijn, of een telefoonnummer/email adres achter laten.

Content creatie is een tijdrovende klus en als je er eigenlijk al niet op zit te wachten, is de kans groot dat het wordt toe gevoegd aan het nog te doen lijstje. In dat geval is het een beter idee om content creatie uit te besteden.

 

Content laten schrijven

Als je zelf geen zin hebt om aan de slag te gaan met het schrijven van content, heb je altijd nog de mogelijkheid om het uit te besteden. Zo hoef je er zelf niet wekelijks mee bezig te zijn, terwijl je er wel voor zorgt dat je website groeit.

Om je website op de lange termijn te laten groeien, is het belangrijk dat je minimaal een keer per week een nieuwe blog plaatst.

Hoe meer relevante content je plaatst op je website, hoe sneller je beter gevonden wordt in de zoekmachines.

Als je ervoor kiest om content te laten schrijven is het wel een goed idee om zelf ook het een en ander te leren over zoekmachine optimalisatie.

Op deze manier kun je de content die je ontvangt controleren en voor jezelf bepalen of de content goed geschreven is of niet.

Content affiliate marketing

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat content niet alleen geschreven dient te worden voor zoekmachines, maar vooral voor je bezoekers. De content moet dus behulpzaam zijn en daadwerkelijk waarde toevoegen aan je bezoekers.

Sommige tekstschrijvers schrijven de content puur en alleen zo dat ze goed scoren in de zoekmachines, maar als de content niets te bieden heeft aan je lezers, zullen ze snel na het openen van de pagina, je website weer verlaten.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een goede mix hebt tussen waardevolle content en SEO optimalisatie.

Lange termijn proces

Als je ervoor kiest om content te laten schrijven, is het belangrijk om te weten dat je hier in de meeste gevallen niet direct resultaat van ziet. Content marketing is namelijk een lange termijn proces. Dat betekent dat je pas na een tijd zal zien of de content op je website daadwerkelijk resultaten levert.

Wel is het goed om te weten dat content marketing ervoor zorgt dat je op lange termijn veel meer bezoekers naar je website krijgt. Ook als je stopt met het schrijven van content, blijft het effect van content marketing nog steeds werken.

Content marketing uitbesteden

Dat is heel anders dan  wanneer je gaat adverteren bij de zoekmachines. Als je daar namelijk de advertentie stopzet, krijg je ook direct geen bezoekers meer naar je website.

Daarom is voor iedere website content marketing een veel sterkere strategie dan adverteren in de zoekmachines.

Als je het budget hebt, is het een goed idee om content marketing te combineren met adverteren, maar als ik een strategie moest aanraden zou ik zeker mijn geld inzetten op content marketing.

Content laten schrijven door Writgo.nl

Wil je meer weten over content marketing, of wil je starten met het laten schrijven van content voor je website? Dan helpen we je daar graag bij. We schrijven content voor diverse bedrijven en affiliate marketeers.

Voor meer informatie over onze werkwijze en prijzen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Klik hier om contact op te nemen met writgo.nl

De beste teksten op jouw website?

Laat ons helpen jouw website naar het volgende niveau brengen. Bestel direct een tekst!

Direct Bestellen

Recent Content