arrow_drop_up arrow_drop_down
Bouw je beste team review - Is het de Moeite waard?
14 augustus 2020 
in Reviews

Bouw je beste team review - Is het de Moeite waard?

Als ondernemer ben je ongetwijfeld continue bezig met groei, groei en nog eens groei. Het is echter goed om af en toe stil te staan bij datgene wat je bereikt hebt. Alleen door af en toe ook even tot rust te komen, kan je op de lange termijn de beste resultaten – en daarmee de beste groei – behalen.

In het verlengde daarvan is het ook van belang om een goed team om je heen te creëren. Als je onderneming groter en groter wordt, kan je niet alleen meer alleen aan. In dat geval kan je maar één ding doen; de juiste mensen om je heen gaan verzamelen.

Enige tijd terug kwam ik tot een ietwat pijnlijke conclusie; ik had mijn eigen leven niet meer volledig in hand. Ik was namelijk continue aan het werk. Wilde mijn vrienden of vriendin iets leuks met mij doen? Ik was aan het werk.

Had ik een verjaardag van mijn oom? Ik was aan het werk. Wilde ik in het weekend eens rustig naar voetbal of de Formule 1 kijken? Kwam er weer iets werk gerelateerd tussen.

Dit deed mij beseffen dat er iets moest gaan veranderen. Er moest iets flink gaan veranderen, aangezien ik anders mezelf in de toekomst meer en meer tegen het lijf zou gaan lopen.

Uiteindelijk besloot ik om via het internet op zoek te gaan naar tips. Ik had tips nodig waarmee ik mijn leven weer terug in handen zou krijgen. Wat uiteindelijk de belangrijkste tip was? Ik moest de juiste mensen om me heen gaan verzamelen; dankzij die tip had ik tijdig door dat ik niet alles zelf zou kunnen doen.

Uiteindelijk kwam ik ook met de cursus ‘Bouw je beste team' in aanraking. Een cursus waarmee je zou moeten kunnen ontdekken hoe je een team in je eigen voordeel kan laten werken.

Dat sprak mij bijzonder erg aan. Ik zou daarbij niet specifiek een team van mensen in loondienst willen hebben, maar ik zou juist een team van zelfstandige ondernemers om me heen willen verzamelen.

Een team waar ik op kon bouwen en waardoor ik ook af en toe tijd voor mezelf zou kunnen nemen.

In deze Bouw je beste team review wil ik graag mijn ervaringen omtrent deze cursus met je delen. Dit doe ik op een objectieve manier, waarbij ik uiteraard ook kritisch ben.

Mocht je mogelijk ook interesse in deze cursus hebben, kan je na het lezen van deze review direct de juiste keuze voor jezelf gaan maken.

Wat is de Bouw je beste team cursus precies?

Met deze cursus moet je in staat zijn om weer de regie in eigen handen te krijgen. Je gaat aan de hand van deze cursus een team van specialisten om jouw heen verzamelen; een team van specialisten waar je op kunt gaan bouwen. Hierdoor heb je meer tijd voor jezelf, hoef je je alleen bezig te houden met dingen waar je écht goed in bent en kan je dus veel betere resultaten gaan behalen.

Zoals ik in de inleiding van deze review al zei; ik had op een gegeven moment niet meer de regie over mijn eigen leven. Ik leefde compleet voor mijn bedrijf en deed eigenlijk alles alleen. Dat moest snel veranderen, maar hoe? Ik had al redelijk snel in de gaten dat ik me alleen bezig wilde houden met dingen die ik leuk vind. Voor bepaalde zaken heb ik een verregaande passie en daar haal ik dan ook het meeste plezier uit; juist aan die zaken wilde ik meer en meer tijd gaan besteden. Maar, hoe? Er waren immers ook nog 99 andere zaken die op me lagen te wachten.

Totdat ik met de Bouw je beste team cursus in aanraking kwam, was dat een hoofd die dagelijks door mijn hoofd heen spookte. Ik was continue op zoek naar mogelijkheden en oplossing, maar uiteindelijk zag ik door de bomen het bos niet meer. Dat was dan ook één van de belangrijkste redenen waarom ik me voor de cursus Bouw je beste team heb aangemeld.

Of en hoe deze cursus mij geholpen heeft, vertel ik je graag in deze review. In deze Bouw je beste team review geef ik niet alleen mijn persoonlijke mening, maar kijk ik ook naar alle feitelijke informatie. Zo bespreek ik wie deze cursus opgebouwd heeft, wat het doel van de cursus is en wat je voor deze kosten moet betalen. Uiteraard kijk ik ook naar randzaken, zoals meegeleverde bonussen en de meningen van andere cursisten.

Wie heeft deze cursus ontwikkeld?

Voordat ik me voor deze cursus aan ging melden, wilde ik eerst weten wie deze cursus ontwikkeld had. Dergelijke informatie is voor mij van belang, aangezien ik daarmee een duidelijk eerste beeld van een dergelijke cursus krijg. Ik ging dus op zoek naar de ontwikkelaar van deze cursus, maar daar hoefde ik niet al te lang voor te zoeken.

Al snel stuitte ik op de naam Mariska Wijbenga. Zij stelt zichzelf namelijk keurig op de website van deze cursus voor, inclusief naam én afbeelding. Dat is al direct iets wat mij aanspreekt, aangezien Mariska daarmee laat zien dat ze betrouwbaar is.

Op de website vertel Mariska ook direct een stukje meer over zichzelf. Zo valt te lezen dat zij al jaren actief is als organisatiepsycholoog en een expert is op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling.

Toen ik dit las, werd ik direct enthousiast. Leiderschap is namelijk iets waar ik veel over kon leren, terwijl Mariska ook nog een organisatiepsycholoog is.

Zij weet dus exact hoe het er in een organisatie aan toe gaat en hoe je een interne organisatie kunt verbeteren. Zij zou dus voor mij de aangewezen persoon zijn om mijn organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Verder valt ook nog te lezen dat Mariska een uitgebreid programma heeft, waarmee zij honderden ondernemers weet te helpen. Daarmee doet ze onder meer op deze Bouw je beste team cursus, maar ook op één-op-één coachingsessies waar zij zich mee bezig houdt.

Al met al zijn mijn bevindingen over Mariska Wijbenga bijzonder positief. Het spreekt mij aan dat zij open en transparant is, dat zij veel kennis heeft én dat zij ook nog eens over bijzonder veel ervaring beschikt. Juist aan die kennis en ervaring zou ik veel hebben – was mijn eerste gedachte.

Vooralsnog staan dus alle lichten op groen wat betreft Mariska Wijbenga en haar cursus Bouw je beste team. Hoe het exact met de cursus gesteld is? Daarover vertel ik je graag meer in het restant van deze uitgebreide review!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Volgens Mariska Wijbenga, de ontwikkelaar van deze cursus, is de cursus geschikt voor alle ondernemers en leidinggevenden. Ook voor medewerkers kan deze cursus van meerwaarde zijn, aangezien het in de cursus óók om samenwerking draait.

Onder aan de streep is de cursus echter met name gericht op de onderneming en leidinggevenden. Voor hen is het namelijk van belang om te kunnen delegeren, om een hecht team samen te kunnen stellen en om alle neuzen van het team in dezelfde richting te krijgen/te houden. Volgens Mariska is het dankzij deze cursus mogelijk om dát voor elkaar te krijgen.

Kortom; ben je ondernemer en zit je in een zelfde situatie als ik zat? Of ben je ondernemer en wil je dat je een stuk beter leiding kunt geven? Dan is deze cursus voor jou op het lijf geschreven.

Affiliate marketing voor beginners

Ben jij een leidinggevende en wil je jouw team perfect leiding gaan geven? Wil je het onderste uit de kan halen uit al jouw teamleden en wil je hen tegelijkertijd ook motiveren en inspireren? Ook dan is de cursus Bouw je beste team voor jou op het lijf geschreven.

Ben je een sportcoach? Ook dan kan deze cursus nog wel eens interessant voor je zijn. In een sportteam draait het immers ook om het creëren van een hecht team. Dat heeft niet alleen betrekking op de spelers die het op het veld moeten doen, maar ook op alle stafleden. Met alle stafleden moet je op één lijn zitten om de beste resultaten te behalen.

Wat is het doel van deze cursus?

Voordat ik met deze cursus aan de slag ging, had ik niet helemaal duidelijk in beeld wat ik er van kon verwachten. Dat veranderde eigenlijk toen ik een lijstje van Mariska Wijbenga tegenkwam waarin zei aangeeft wat je zoal met deze cursus kunt gaan bereiken:

 • Je leert de juiste mindsetshift te verkrijgen
 • Je leert hoe je zelf het beste kunt werken
 • Je leert hoe je een team op de meest effectieve wijze aan kunt sturen
 • Je leert hoe je de beste resultaten kunt gaan behalen
 • Je leert te bepalen wat voor jou het belangrijkste is
 • Je leert hoe je juist aandacht aan de belangrijke dingen kunt gaan besteden
 • Je leert hoe je jouw zelfstandig kan laten werken
 • Je leert hoe je jouw team zo stevig als een huis kunt laten staan en kunt laten werken
 • Je leert hoe je de beste mensen kunt verkrijgen
 • Je leert hoe je de sfeer binnen een team goed kunt houden
 • Je leert hoe jouw onderneming draaiende blijf, ook als jij er zelf eventjes niet bent
 • Je leert hoe je jouw team door kunt ontwikkelen
 • Je leert als ondernemer weer je vrijheid terug te krijgen
 • Je leert hoe je de beste en leukste werkgever kunt worden

Zo, dat is een behoorlijke lijst, niet waar? Deze lijst geeft duidelijk aan dat de cursus van Mariska Wijbenga behoorlijk uitgebreid opgesteld is; je kunt deze cursus dan ook voor heel veel doeleinden gaan gebruiken. Ongeacht waar jij voor kiest; deze cursus biedt op voorhand al onwijs veel mogelijkheden.

Hoe de cursus opgebouwd is? Daar vertel ik je hieronder iets meer over. Gezien de verschillende doelen en mogelijkheden van deze cursus is het te veronderstellen dat de cursus nogal uitgebreid opgebouwd is. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, bespreek ik graag in het volgende hoofdstuk.

Hoe is deze cursus opgebouwd?

Het mag duidelijk zijn; deze cursus klinkt op het eerste oog zeer belovend. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de opbouw van de cursus. Nou, ik kan je alvast één ding verklappen; daar ben ik onwijs door verrast. In mijn ogen heeft Mariska Wijbenga perfect werk afgeleverd door voor deze opbouw te kiezen.

Mariska heeft er namelijk voor gekozen om de gehele cursus onder te verdelen in 10 verschillende modules. Deze modules hebben stuk voor stuk hun eigen onderwerp, maar sluiten wel weer perfect op elkaar aan. Het leuke hieraan is dat je per week één module tot je beschikking krijgt. In die week kan je de module volgen, waarna je de week erop met de volgende module start.

Door enkele interessante extra's duurt deze cursus in totaal 16 weken. Je bent dus ongeveer 4 maanden lang nadrukkelijk bezig met het verbeteren van jouw eigen vaardigheden en de manier waarop je jouw team aan kunt sturen. Tijdens deze cursus krijg je niet alleen louter droge stof voorgeschoteld, maar je moet ook zelf aan de bak. Dat is, denk ik, de enige manier waarop een dergelijke cursus opgebouwd moet zijn. Ook op dat vlak heeft Mariska dus prima werk afgeleverd.

Mocht je de cursus willen volgen, kan je dit altijd en overal gaan doen. Na het aanmelden krijg je namelijk toegang tot een E-learning platform. Via dit platform kom je in jouw eigen digitale leeromgeving terecht, waarna je met de eerste module kunt beginnen.

De week daarop ben je toe aan de volgende module enzovoort enzovoort. Doordat het een E-learning platform betreft, heb je overal en altijd toegang tot deze cursus; iets wat mij ook aanspreekt, aangezien de huidige maatschappij nogal dynamisch is. Het feit dat je deze cursus ook vanuit bijvoorbeeld het buitenland kunt volgen, spreekt mij bijzonder aan.

Nou, hoevaak heb ik in bovenstaande stuk gezegd dat mij iets aanspreekt? Behoorlijk veel! Dat is duidelijk een goed teken; ik ben namelijk zeer te spreken over de opbouw én over de inhoud van de cursus Bouw je beste team. Aan alle kanten merk en proef je dat Mariska Wijbenga onwijs veel kennis én ervaring heeft. Het feit dat zij deze kennis met veel andere mensen wil delen, is in mijn ogen een zeer nobele daad. Ik kan niks anders stellen dan dat de opbouw van deze cursus in mijn ogen prima is!

Wat vinden andere cursisten van deze cursus?

Uiteraard ben ik niet de enige die deze cursus recent heeft mogen volgen. Nee, op de websites valt te lezen dat honderden cursisten deze cursus recent hebben gevolgd. Hebben deze cursisten toevallig ook een beoordeling achtergelaten? Ja, daar hebben zeker meerdere cursisten voor gekozen.

Uit meerdere beoordelingen blijkt duidelijk dat deze cursus een daadwerkelijke meerwaarde heeft. In mijn ogen springt met name onderstaande beoordeling er tussen uit. Een directeur van een administratiekantoor legt in deze beoordeling duidelijk uit wat hij zoal heeft gehad aan de cursus Bouw je beste team.

Als ik naar de andere beoordelingen kijk, kan ik maar één ding concluderen: verreweg het grootste gedeelte van alle cursisten zijn onwijs te spreken over de cursus Bouw je beste team. Iets waar ik me dus ook volledig in kan vinden!

Krijg je nog bonussen meegeleverd?

Zoals ik eerder in deze review al verklapte, krijg je bij het aanmelden voor deze cursus ook nog toegang tot meerdere bonussen. De eerste bonus heeft betrekking op een exclusieve community. Na het aanmelden voor deze cursus krijg je toegang tot de zogeheten Purple community. Een complete community waarin alleen plek is voor ambitieuze ondernemers en ambitieuze leidinggevende. In deze community kan je jouw vragen stellen, kan je jouw uitdagingen voorleggen en kan je ook andere cursisten helpen. Het doel van deze community is om alle cursisten naar een nóg hoger niveau te tillen!

Daarnaast is er ook elke 3 weken een gezamenlijke coachcall. In deze call kan je jouw eigen vragen stellen, waarna een coach antwoord geeft op jouw vragen. Mocht je zelf geen vragen hebben, is het uiteraard ook interessant om naar de vragen van andere ondernemers te luisteren. Mocht je onverhoopt deze coachcall missen – door bijvoorbeeld een werkafspraak – is dat geen probleem. Mariska Wijbenga zorgt er namelijk voor dat je deze call altijd nog terug kunt kijken en terug kunt luisteren.

Tot slot krijg je ook nog alle templates, tools en cheatsheets tot je beschikking. Handige zaken waarmee je bijvoorbeeld de voorbereiding op een teamgesprek kunt doen, die je kunt gebruiken voor de werving van nieuw personeel of voor het selecteren van nieuwe functies/verantwoordelijkheden binnen jouw team.

Wat kost deze cursus?

Klinkt deze review vooralsnog als muziek in de oren bij jou? Wil je graag van meer vrijheid genieten en wil je jouw team beter aan kunnen sturen? En wil je überhaupt de beschikking over een professioneel team met alleen maar specialisten krijgen? Dan is het zeker aan te raden om de cursus Bouw je beste team te volgen. Maar, wat moet je nou voor deze cursus betalen?

Normaliter betaal je een bedrag van 4000 euro voor deze cursus, maar tijdelijk geeft Mariska Wijbenga je een fikse korting. Dit betekent dat je je nu voor een bedrag van 2597 euro aan kunt melden. Voor dat bedrag krijg je dus de cursus van 16 weken voorgeschoteld, inclusief de hierboven bespreken bonussen.

Is dit prijzig? Zo op het eerste oog wel. Je moet je echter goed voorstellen dat dit een investering is en géén uitgave. Door de opgedane kennis ben je immers in staat om veel beter leiding te geven en daarmee om betere bedrijfsresultaten te behalen. Mede daarom durf ik te stellen dat deze cursus zeker niet prijzig te noemen is. Wat mij betreft is de prijs-kwaliteitsverhouding namelijk ook dik in orde!

Let wel op: het hierboven genoemde bedrag is exclusief BTW. Aangezien je je toch als een ondernemer of leidinggevende aanmeldt, is de BTW weer terug te vragen bij de Belastingdienst.

Kan ik de cursus Bouw je beste team aanraden?

Als ondernemer zijnde kan ik je maar één ding aanraden; ga zo snel mogelijk deze cursus volgen. Dankzij deze cursus heb ik weer de leiding over mijn leven terug weten te krijgen. Ik ben nu omringd met de juiste mensen om me heen, ik weet hoe ik andere mensen aan moet sturen en ik weet veel betere resultaten te behalen. Die verbeterde resultaten zijn deels aan mezelf te danken, maar ook grotendeels aan Mariska Wijbenga. Zij heeft namelijk voor deze hoogwaardige cursus gezorgd.

https://www.youtube.com/watch?v=efr8uJVpKAg

Is het bedrag van 2597 euro iets wat je afschrikt? Dan is het goed om te beseffen dat je dit bedrag hoogstwaarschijnlijk binnen de kortste keren alweer terugverdiend hebt. dankzij deze cursus ga je immers op een iets andere manier ondernemen, waardoor jouw bedrijfsresultaten al snel naar een nóg hoger niveau getild worden. Het bedrag van 2597 euro heb je dus, als het goed is, binnen de kortste keren terugverdiend.

Onder aan de streep wil ik je dus van harte aanraden om deze cursus te volgen. Geef het een kans, ga vol goede moed aan de slag met deze 16-weken durende cursus en pluk vanzelf de vruchten. Ik ben ervan overtuigd dat óók jij veel aan deze cursus gaat hebben!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen