Beste methodes om je eigen boek te schrijven en uit te brengen!

Beste methodes om je eigen boek te schrijven en uit te brengen!

Boek Schrijven? Als je al meerdere blogs hebt gelezen op deze website, weet je dat we het op deze website hebben over verschillende manieren van geld verdienen.

Het gaat daarbij voornamelijk over online geld verdienen. In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe jij geld kunt verdienen met het schrijven van je eigen boek.

Zelf een boek schrijven?

Er zijn heel veel verschillende manieren om geld te verdienen. Vooral op het internet komen er steeds meer manieren bij. Een van die manieren om geld te verdienen is met het schrijven van je eigen boek.

Een boek schrijven is niet voor iedereen makkelijk, en kan veel tijd in beslag nemen als je voor het eerst gaat schrijven. Je weet niet precies waar het boek over moet gaan en je hebt geen idee hoe je er geld mee kunt verdienen.  

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met het schrijven van een boek. Je kunt ervoor kiezen om je boek zelf te publiceren en verkopen op je eigen website, maar je kunt er ook voor kiezen om een ander platform te gebruiken.

Zelf je boek publiceren

Nadat je een boek geschreven hebt, wil je natuurlijk graag dat het boek verkocht wordt. Als je een website hebt dat past bij het onderwerp van het boek, is het natuurlijk makkelijk om het boek aan je website bezoekers te verkopen.

Aangezien zij op je website komen, is de kans groot dat ze geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je website. Als het boek dat je hebt geschreven dan ook over datzelfde onderwerp gaat, is de kans ook groot dat ze interesse hebben in je boek.

Er zijn een aantal manieren om een boek te verkopen op je website. Je kunt ervoor kiezen om een WooCommerce webshop aan je website toe te voegen.

Dit is een webwinkel die geschikt is voor een WordPress website. In je shop kun je dan alle producten toevoegen die je zelf hebt gemaakt.

Ook kun je aan een WooCommerce webshop dan betaalmethodes koppelen. Om je boek te kunnen verkopen via je website heb je natuurlijk wel bezoekers nodig.

Van alle bezoekers die je website bezoeken is er namelijk maar een klein percentage aan bezoekers die de pagina van je boek zullen bekijken en weer daarvan is er maar een klein percentage die daadwerkelijk je boek zullen kopen.

Hoe meer bezoekers er dus naar je website komen, hoe meer geld je kunt verdienen met het schrijven van je eigen boeken.

Je eigen boek promoten op social media

Vrijwel iedereen in Nederland gebruikt social media. Dat maakt social media ook een goed medium om je producten te verkopen.

Als je klaar bent met het schrijven van je boek, kun je voor het boek een landingspagina maken. Hier geef je alle belangrijke informatie over het boek en laat je de bezoeker van je landingspagina weten hoe hij het boek kan bestellen.

Vervolgens kun je via social media twee kanten op voor het promoten van je boek. De eerste manier is via een social media pagina en de andere manier is door middel van advertenties.  

Door advertenties te maken heb je direct de controle over hoeveel mensen jouw bericht op social media te zien krijgen.

Hoe meer geld je uitgeeft aan advertenties, hoe meer mensen je bericht te zien krijgen. Bij het promoten via een social media pagina werkt dat heel anders.

Daar heb je namelijk een × aantal volgers nodig om snel je boek te kunnen verkopen.

Als er weinig mensen zijn die je social media pagina kennen, is de kans klein dat je veel boeken gaat verkopen. Het is daarom noodzakelijk om eerst een following op te bouwen voordat een social media pagina echt effect heeft.

E-mail marketing voor je boek

Ben je bezig met het opbouwen van een e-mail lijst? Dan is het een goede zet om je lijst op de hoogte te brengen van een boek dat je hebt geschreven.

Als het boek aansluit bij de mailinglijst, is de kans groot dat je via e-mail marketing je boek gaat verkopen. Het enige dat je hoeft te doen is een nieuwsbrief te maken, waarin je vertelt dat je een nieuw boek hebt geschreven en dat het boek te koop is.

Omdat mensen op je mailinglijst je in de meeste gevallen al vertrouwen, is de kans groot dat een percentage van de mensen op je lijst het boek zullen kopen.

Het wordt pas helemaal interessant als je voordat je het boek gaat maken, eerst bekijkt of je mailinglijst interesse heeft in een boek.

Als het grotendeel je vertelt dat ze graag je boek willen lezen als het af is, weet je van tevoren al dat het boek een succes gaat worden.

Amazon publishing

Een andere manier om je eigen boeken te verkopen is door je boek aan te bieden op het platform van Amazon. Bij Amazon publishing kun je je boek zelf publiceren en verkopen op de website van Amazon.

Zodra je boek op de website van Amazon staat, is de kans groot dat je verkopen gaat realiseren. Amazon heeft namelijk veel bezoekers wereldwijd.

Het enige dat je moet doen is zorgen dat je boek bovenaan de resultaten komt als je het boek gepubliceerd hebt.

Om zo snel mogelijk een goede positie te krijgen in de listings van Amazon, kun je een aantal trucs gebruiken. Hier komen we in een ander artikel nog op terug.

Ook een E-book maken

Als je besluit om e-books te gaan schrijven, dan kun je daar nog wat extra geld mee verdienen. In je e-book kun je namelijk affiliate marketing toepassen.

Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen in ruil voor een commissie. Door affiliate links in je E-book te plaatsen, kun je dan naast de verkoop van je e-books ook nog een geld verdienen aan affiliate aanbiedingen.

Hierbij kan het gaan om het promoten van cursussen en andere producten die passen bij het onderwerp van je boek.

Zelf een e-book maken?

Niet iedereen kan makkelijk zelf een e-book maken. Je hebt daarvoor een bepaalde schrijfstijl nodig en je moet een verhaal goed in elkaar kunnen zetten. Toch bieden heel veel websites een e-book aan. Soms gratis soms betaald.

Een e-book wordt bij affiliate marketing meestal gebruikt als gratis gift om email adressen te verzamelen. Zo kunnen affiliates later nog eens contact opnemen met de website bezoekers en ze eventueel iets aanbieden.

Daarnaast worden e-books natuurlijk ook gewoon geschreven om vervolgens te verkopen. Er zijn verschillende manieren waarop jij je e-book kunt verkopen

Eigen website

Als je een eigen website hebt en er komen al wat bezoekers naar je website, is het natuurlijk makkelijk om je eigen e-book aan je bezoekers aan te bieden. Hiermee kun je dan extra geld verdienen via je website.

Als je bezoekers al eerder wat van je gekocht hebben is de kans groot dat ze ook dit e-book mogelijk wel van je gaan kopen.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat het e-book en het onderwerp daarvan dan past bij je website content.

Online publiceren

Een andere manier om je e-book te publiceren is om dit online te doen. Je kunt je e-book aanmelden bij Amazon Kindle publishing maar ook bij bol.com. Daarnaast zijn er nog vele andere websites waar jij je e-book te koop aan kunt bieden.

Ook hebben deze verschillende websites verschillende constructies en is het belangrijk dat je er ook goed naar kijkt, hoeveel deze websites willen mee snoepen van je winsten.

Affiliate marketing

Ook affiliate marketing kun je toepassen bij het promoten van je boek. Er zijn namelijk verschillende affiliate marketing netwerken die het mogelijk maken om je E-book te laten promoten door andere affiliates. Een van deze affiliate marketing netwerken is paypro.

Hier kun je dan je boek aanmelden voor promotie en geef je andere affiliates de mogelijkheid om te verdienen aan jouw product. Hierdoor verdien je natuurlijk zelf wel minder dan wanneer je het op je eigen website zou promoten. De meeste publishers verkopen het boek naast dat ze affiliate marketing inzetten ook nog zelf op de website.

Marktplaatsen

Ook op marktplaatsen is het mogelijk om je e-book te presenteren. Sommige online-marktplaatsen hebben zelf een rubriek met e-books.

Het voordeel hiervan is dat marktplaatsen vaak al heel veel bezoekers hebben waardoor het eenvoudig is om veel bezoekers te trekken in korte tijd.

Social media

We gebruiken het allemaal. Social media is een van de beste manieren om promoties te doen omdat een groot deel van de wereld gebruikmaakt van social media. Hier kun je dus op een simpele manier je e-book promoten en zo mensen naar je website sturen om het boek daar te kopen.

Als je bezoekers naar je website krijgt, is het altijd een goed idee om te zorgen dat je het e-mailadres krijgt. Over het algemeen wordt het meeste geld verdiend in de mailinglijst.

Email marketing

Een van de beste manieren om welk product dan ook te promoten is via email marketing. Als je een website hebt waar je email adressen verzameld is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je geautomatiseerde campagnes maakt.

Als je meerdere producten hebt om aan te bieden kun je deze in een reeks aanbieden. Tussendoor geef je dan waardevolle informatie zodat alleen je e-mails ook al waardevol zijn.

Als je dan een nieuw e-book hebt geschreven kun je hiervoor een extra email schrijven die je kunt toevoegen aan je campagne. Stel dat bezoekers die zich ingeschreven hebben eerst 7 e-mails kregen.

Krijgen ze er nu 8. Het mooie van nieuwe producten toe voegen aan je automatische e-mails, is dat je sales funnel steeds groter wordt, waardoor je steeds meer mogelijkheden voor jezelf creëert om wat te verkopen.

Zelf je boek schrijven of uitbesteden?

Je kunt er natuurlijk voor gaan zitten om zelf je boeken te schijven, maar als je niet zo goed bent in schrijven of heel langzaam, kan het lang duren voordat je boek af is.

Wist je dat je ook een boek kunt laten schrijven? Je betaalt dan een bedrag om het boek door iemand anders te laten schrijven.

Ondanks dat het boek niet door jou is geschreven, ben jij na de opdracht wel de eigenaar van het boek. Een boek laten schrijven op die manier heet ook wel Ghostwriting.

Dat betekent dat iemand een boek schrijft die uiteindelijk onder een andere naam wordt gepubliceerd. Als je zelf niet goed bent in schrijven of geen zin hebt om een boek te schrijven, dan kun je iemand inhuren om het te laten schrijven.

Je boek laten schrijven door Writgo

Ook bij ons kun je terecht voor het laten schrijven van je boeken. We hanteren daarin flexibele tarieven en hoge kwaliteit.

Hoewel een boek laten schrijven vaak een behoorlijk bedrag kost, is het goed om te weten dat de kans groot is dat jij je geld snel weer zal terugverdienen.

Wil je meer weten over het laten schrijven van je boek? Dan raad ik je aan eens contact op te nemen met ons. Samen kijken we dan of het voor jou een goed idee is om je boek te laten schrijven. Neem contact met ons op       

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]