Blogs laten schrijven? Zo kun je dat doen!

Blogs laten schrijven? Zo kun je dat doen!

Content is tegenwoordig koning. Als je de content op je website op orde hebt, scoor je al snel hoge(re) rankings binnen Google. Content is simpelweg heel belangrijk voor de online vindbaarheid van je website. Hier is geen enkele speld tussen te krijgen.

Maar, hoe optimaliseer je nou de content op je website? Eén van de vereisten is dat je met enige regelmaat nieuwe content op je website plaatst. Het advies is hierbij om meerdere keren per week een blog op je website te plaatsen. Uiteraard kom je niet zomaar aan zo’n blog. Zo’n blog kun je zelf schrijven, maar het is veel beter om zo’n blog te laten schrijven.

Voor blogs laten schrijven heb je tegenwoordig veel keuze. Je kunt voor een freelance tekstschrijver kiezen, maar ook voor een professioneel contentbureau. Bij een professioneel contentbureau ben je veelal van een prima service verzekerd. Dat is zéker het geval als je voor Writgo kiest. Wij zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot en populair contentbureau in Nederland.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Waarom blogs op je website plaatsen?

Als je een website hebt, wil je hier ongetwijfeld zoveel mogelijk bezoekers op ontvangen. Dit krijg je voor elkaar door serieus met SEO aan de slag te gaan. Met zoekmachineoptimalisatie optimaliseer je je website, waardoor je website een hogere ranking binnen Google krijgt. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat je website meer en meer websitebezoekers trekt.

Maar, dit is wel makkelijker gezegd dan gedaan. SEO is namelijk een doorlopend en langdurig traject. Het is bovendien een traject waar je met veel aspecten rekening moet houden. Zo is het van belang dat je SEO door een professionele partij uit laat voeren. Ook hiervoor kun je bij ons terecht; wij schrijven namelijk de beste content voor op je website.

Blogs laten schrijven

Over goede content gesproken; dit zijn absoluut blogs. Blogs zijn berichten die betrekking hebben op het onderwerp van je website. Heb je bijvoorbeeld een website over de nieuwste sneakers? Dan kun je blogberichten op je website plaatsen met daarin informatie over nieuwe sneakers. In deze blogberichten kun je bijvoorbeeld bezoekers verwijzen naar de nieuwste sneakers.

Door blogs op je website te plaatsen, ben je serieus met SEO bezig. De blogs werken goed voor de online vindbaarheid van je website én kunnen ook nog informatief zijn. In bovenstaand voorbeeld kun je bijvoorbeeld je bezoekers informeren over de nieuwste sneakers. Maar, met blogs kun je ook je bezoekers overtuigen. Overtuigen om bijvoorbeeld de nieuwste sneakers te bestellen.

Wil jij meer weten over SEO? Download dit gratis E-book van IMU voor meer waardevolle informatie!

Waar moet een goed blog aan voldoen?

Een goed blog moet absoluut aan meerdere eisen voldoen. De belangrijkste eisen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • De blogs moeten aansluiten op het onderwerp van je website. Heb je een website over sneakers? Dan is het niet handig om blogberichten over make-up op je website te plaatsen. Deze onderwerpen hebben geen raakvlakken met elkaar én de doelgroep van je website is waarschijnlijk niet geïnteresseerd in blogartikelen over make-up.
 • De blogartikelen moeten geoptimaliseerd zijn. Met het oog op de SEO is het van essentieel belang dat de blogartikelen geoptimaliseerd zijn. De artikelen moeten de juiste lengte hebben, de juiste zoekwoorden bevatten en op de juiste manier opgebouwd zijn.
 • De blogs moeten relevant zijn. In een blog heeft het geen zin om over achterhaalde onderwerpen te schrijven. De blogs moeten relevant en actueel zijn én dus aansluiten op het onderwerp van je website.
 • De blogs moeten fijn zijn om te lezen. Een hakkelende tekst is absoluut niet fijn om te lezen. Zorg er daarom voor dat alle blogs op je website fijn zijn om te lezen. De blogs moeten een logische en leuke opbouw hebben, moeten waardevol zijn en moeten aansluiten op je doelgroep. Daar heb je hierboven reeds meer over kunnen lezen.
 • De blogs moeten beter zijn dan de blogs van je concurrenten. Je concurrentie is ongetwijfeld ook met SEO bezig. En de kans is hierbij heel groot dat zij hiervoor ook blogartikelen op hun website plaatsen. Als je goede blogs op je website plaatst, zijn jouw blogs in ieder geval beter dan de blogs van je concurrentie. Dát is precies wat je wilt!

Kun je zelf blogs schrijven?

Ja, in de basis is het mogelijk om zelf blogs te schrijven. Dit kun je geheel zelfstandig doen, maar je kunt het ook bijvoorbeeld met iemand anders doen.

Een belangrijk voordeel is dat je geen geld aan je content uit hoeft te geven. Je kunt het prima zelf schrijven, waardoor je veel geld weet te besparen. Een ander voordeel is dat je zelf bepaalt wat er op je website komt te staan. Je bent hiervoor niet afhankelijk van bijvoorbeeld een contentbureau.

Maar, het is niet allemaal hosanna. Als je zelf blogs gaat schrijven, moet je rekening houden met een flinke tijdsinvestering. Voor het schrijven van een blog van 1000 woorden moet je al snel de nodige tijd uit trekken. Laat staan als je blogs schrijven van enkele duizenden woorden.

Een ander aandachtspunt is de kennis die je nodig hebt. Je moet precies weten hoe blogs opgebouwd moeten worden, hoe blogs geoptimaliseerd moeten worden en waar een goed blog aan moet voldoen. Een blog moet sowieso aan bovenstaande punten voldoen, maar er zijn nog véél meer belangrijke aandachtspunten. Een goed contentbureau weet gelukkig alles van deze aandachtspunten en optimalisatiemogelijkheden.

Conclusie: het is mogelijk om zelf je blogs te schrijven, maar dit is niet aan te raden. De blogs moeten aan veel eisen voldoen en je moet hier een hoop tijd aan besteden. De beste keuze is daarom om je blogs door een goed contentbureau te laten schrijven.

Waarom blogs laten schrijven?

Het zelf schrijven van blogs is niet aan te raden. Nee, je doet er veel verstandiger aan om met een goed contentbureau in zee te gaan. Met zo’n samenwerking geniet je van tal van voordelen:

 • Je bespaart een hoop tijd. Door een contentbureau in te schakelen, bespaar je een hoop tijd. Je hoeft niet zelf de blogs te schrijven en je bespaart hier dus een hoop tijd mee. Deze tijd kun je vervolgens aan je core business besteden, waardoor je ongetwijfeld nog sneller met je bedrijf gaat groeien.
 • De content is geoptimaliseerd. Een goed contentbureau weet precies waar goede content aan moet voldoen. De content die je door een goed contentbureau laat schrijven, is daarom volledig geoptimaliseerd. Deze geoptimaliseerde content wordt goed door Google beoordeeld, waardoor je hogere rankings binnen Google krijgt. Dit uit zicht al snel in meer websitebezoekers, een hogere omzet en hopelijk ook een hogere winst.
 • De content sluit op je doelgroep aan. Een goed contentbureau doet uitgebreid onderzoek naar de doelgroep van je website. Op basis van dit onderzoek is het contentbureau in staat om de content volledig op je doelgroep aan te passen.
 • De blogs hebben de juiste lengte. Bij een blog is het van belang dat de blogs de juiste lengte hebben. Sommige blogs moeten relatief lang zijn, terwijl andere blogs ook bewust korter gehouden kunnen worden. Dit blog telt zo’n 3000 woorden. Waarom? Omdat wij van mening zijn dat een dergelijk woordaantal nodig is om op het zoekwoord ‘Blogs laten schrijven’ te kunnen scoren.
 • De blogs zijn fijn om te lezen. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, moeten de blogs fijn zijn om te lezen. Je moet snel door het blogartikel heen kunnen scannen, maar het blogartikel moet ook in zijn totaliteit fijn zijn om te lezen. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten de blogs op de perfecte manier opgebouwd worden. Daarvoor ben je bij een goed contentbureau aan het juiste adres.

Nadelen van het laten schrijven van blogs

Is het nou voor 100% aan te raden om blogs te laten schrijven? Ja, daar komt het uiteindelijk wel op neer. Je moet wel met een paar nadeeltjes rekening houden, maar deze nadeeltjes worden teniet gedaan. Teniet gedaan door de vele voordelen van het laten schrijven van blogs.

Met welke nadelen je zoal rekening moet houden? Eén van de belangrijkste zaken is dat je afhankelijk van het contentbureau bent. Je bent afhankelijk van het werk dat zij afleveren en van hun communicatie bijvoorbeeld. Het is echter wel goed om te beseffen dat een goed contentbureau een specialist is. Een goed contentbureau heeft dan ook alle kennis in huis om de perfecte blogs voor je te schrijven.

Een ander nadeel is uiteraard de investering. Als je meerdere blogs per week of per maand wilt laten schrijven, ben je hier al snel relatief veel geld aan kwijt. Dit schrikt sommige website-eigenaren en ondernemers af, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Het is namelijk een feit dat je deze investering relatief snel weer terugverdiend. Althans; dat is het geval als je de content door een goed contentbureau laat schrijven.

Hoe dit komt? Dit heeft puur te maken met de vele voordelen van de blogs. De blogs worden geoptimaliseerd voor Google, waardoor je website hoger in Google komt. Dat resulteert in meer kliks vanuit Google op je website. Dat resulteert in meer websitebezoekers en waarschijnlijk ook in meer omzet. Dit betekent dat je onder aan de streep van meer winst geniet. De initiële investering die je hebt gedaan, ben je hierdoor binnen de kortste keren vergeten.

Blogs laten schrijven: waar moet je rekening mee houden?

Je blogs laten schrijven? Het is absoluut de beste keuze die je kunt maken. Door een goed contentbureau in te schakelen, geniet je simpelweg van ongekend veel voordelen. Maar, er zijn ook enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden. De belangrijkste aandachtspunten zetten wij graag voor je op een rijtje:

 • Wie gaat de content plaatsen? Laat je je teksten door ons schrijven? Dan ben je verzekerd van meer dan prima teksten. Het is hierbij echter wel van belang dat de teksten op de juiste manier op je website gezet worden. De teksten moeten geoptimaliseerd worden en de On Page SEO moet volledig op orde zijn. Dit krijg je voor elkaar door je content door een specialist te laten plaatsen. Ook daarvoor kun je terecht bij ons.
 • Kostenplaatje. Zoals hierboven al gesteld, moet je rekening met een behoorlijke investering houden. Je moet vrij veel geld aan nieuwe content uitgeven, maar dit geld verdien je op termijn dus weer terug. Besef echter wel goed dat je het bedrag in eerste instantie wel uit moet geven. Mocht je het bedrag niet hebben, kun je dus geen blogs laten schrijven door een specialist.
 • Consistentie. Heb je het idee om blogs voor je website te laten schrijven? Dan is het onwijs belangrijk om je pijlen op de lange termijn te richten. Hou je het laten schrijven van de blogs bijvoorbeeld 2 weken vol? Dan heb je niks aan deze 2 weken. Om echt significante resultaten te behalen, moet je meerdere keren per week content op je website plaatsen. Juist deze consistentie is ongekend belangrijk. Richt je pijlen daarom altijd op de lange termijn.
 • Je hebt een specialist nodig. Via internet kun je met talloze tekstschrijvers in contact komen. Veel van deze tekstschrijvers rekenen tarieven van bijvoorbeeld 1 cent per woord. Erg laag, waardoor je bij dergelijke tekstschrijvers van een niet al te beste kwaliteit uit kunt gaan. Als je écht met je content wilt groeien, heb je een specialist nodig. Een specialist die jou op alle mogelijke manier helpt met de beste blogs voor op je website. Zo’n specialist zijn wij!
 • Je concurrentie. Elke website en elk bedrijf heeft met concurrentie te maken. Onder aan de streep is het vooral zaak dat je je concurrentie voor blijft. Dit doe je onder meer door de beste content op je website te plaatsen. Maar, je moet ook rekening houden met de groei die je concurrentie doormaakt. Ook dit is een belangrijke reden waarom je altijd je pijlen op de lange termijn moet richten. Nu, maar ook over bijvoorbeeld 2 jaar nog. Het laten schrijven van blogs is, zoals gezegd, sowieso een project voor de langere termijn.

Door wie ga je je blogs laten schrijven?

Het mag duidelijk zijn: het laten schrijven van blogs is absoluut een verstandige keuze. Blogs kunnen informatief zijn, kunnen overtuigend zijn en kunnen bijzonder behulpzaam zijn. Maar, het is ook een feit dat goede blogs voor hogere rankings in Google zorgen. Dát is uiteindelijk waar je naar op zoek bent, niet waar?

Om dergelijke doelen te behalen, moet je met een goed contentbureau in zee gaan. Je hoeft daarvoor niet meer verder te kijken. Je zit nu immers op de website van één van de beste contentbureaus van Nederland. Writgo, aangenaam!

Blogs laten schrijven

Waarom voor Writgo kiezen?

Als je je blogs door Writgo laat schrijven, geniet je van talloze voordelen. De belangrijkste voordelen van dit contentbureau zetten we voor je op een rijtje:

 • Team van ervaren schrijvers. Writgo heeft door de jaren heen een divers team van ervaren schrijvers opgebouwd. Dankzij deze diversiteit kun je over elk onderwerp content laten schrijven door Writgo.
 • Afspraak is afspraak. Bij Writgo hecht elke schrijver veel waarde aan deadlines. Deadlines zijn er – volgens ons – om behaald te worden. Onze tekstschrijvers doen er dan ook alles aan om de gestelde deadline te behalen. Het gezegde ‘kan niet bestaat niet’ is zéker van toepassing op ons team van tekstschrijvers.
 • Handig systeem. Enige tijd geleden heeft Writgo een slim systeem ontwikkeld. In dit systeem kunnen klanten hun opdrachten invoeren, waarbij er ook direct een schrijver aangewezen kan worden. De schrijver krijgt hier een melding van, bekijkt de deadline en plant het schrijven van de blogs in. Mocht onze schrijver er niet uit komen, neemt hij/zij contact met de klant op. Het is daarom wenselijk dat je zoveel mogelijk informatie via ons systeem doorgeeft. Des te meer/beter de informatie is, des te beter de content is die wij schrijven.
 • Marktconforme tarieven. Writgo is absoluut niet het duurste contentbureau van Nederland. Maar, Writgo is zeker ook niet het goedkoopste jongetje van de klas. Nee, wij hanteren marktconforme tarieven, waardoor we voor veel bedrijven interessant zijn. Als je bereid bent om net iets meer geld dan gemiddeld uit te geven, zit je bij Writgo goed.
 • Open voor feedback. Als één van onze schrijvers een tekst aflevert, is hij/zij hier volledig tevreden over. Uiteraard is het goed mogelijk dat je zelf echter iets minder tevreden met de content bent. Gelukkig staan onze tekstschrijvers altijd open voor feedback. Geef ons destructieve feedback en onze tekstschrijver past de tekst (snel) voor je aan.

Aanvullende diensten

Blogs laten schrijven is belangrijk, maar nog meer zaken zijn belangrijk. Dat beseffen we bij Writgo maar al te goed. Vandaar ook dat wij besloten hebben om aanvullende diensten aan te bieden.

Zo kun je door ons de geschreven blogs laten plaatsen. Wij plaatsen deze op je website, wij optimaliseren de blogs en wij optimaliseren de gehele pagina. Door deze aanvullende dienst is de On Page SEO van je website/pagina’s dik in orde.

Ook kun je door ons een zoekwoordenonderzoek uit laten voeren. Bij dit zoekwoordenonderzoek gaan wij op zoek naar relevante zoekwoorden én bepaalde zoekvolumes. Hier maken we uiteindelijk een uitgebreid rapport van, zodat we precies weten welke zoekwoorden in de tekst gebruikt moeten worden. En met welke frequentie.

Onze pakketten/abonnementen

Voor veel ondernemers is het lastig om consequent blogs te laten schrijven. Veel ondernemers zijn immers druk met hun core business en hebben andere zaken aan hun hoofd. Om het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij besloten om met pakketten/abonnementen te werken.

Bij ons is het mogelijk om een bepaald pakket te nemen, waarbij je een bepaald aantal woorden per maand aangeleverd krijgt. Wat de verdeling van deze hoeveelheid woorden is, is volledig aan jezelf om te bepalen. Je kunt voor 5 teksten van 2.000 woorden kiezen, maar ook voor 10 teksten van 1.000 woorden. Uiteraard is dit wel iets waar wij je over kunnen informeren/adviseren.

Dankzij onze pakketten/abonnementen geniet je in ieder geval van veel voordelen:

 • Kosten zijn prima te budgetteren. Doordat wij bij de abonnementen met vaste prijzen werken, weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan de content. Dit zal ongetwijfeld elke ondernemer aanspreken.
 • Consistentie. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, is het heel belangrijk om consistent blogs te laten schrijven. Door voor één van onze abonnementen te kiezen, ben je verzekerd van deze consistentie. Erg fijn!
 • Hoogwaardige content. Uiteraard geniet je bij ons van hoogwaardige content. De content is uniek, is waardevol en sluit volledig op je wensen aan. Je hebt bij ons namelijk de keuze uit meerdere abonnementen; je kunt hierdoor een prima vergelijking voor jezelf maken. Ideaal!

Wil jij meer weten over Writgo en over wat wij aanbieden? Bekijk onze diensten voor meer informatie!

Blogs laten schrijven; aanvullende tips

Heb je interesse om blogs door ons te laten schrijven? Super! Voordat het zover is, is het zaak om de samenwerking zo goed mogelijk af te trappen. Dit doe je door een antwoord op onderstaande vragen te vinden:

 • Wat is voor jou de reden dat je blogs wilt laten schrijven? Wil je graag je website optimaliseren qua content? Of wil je wellicht je bezoekers oprecht informeren met leuke en informatieve blogs?
 • Wie is je doelgroep precies? Voor het laten schrijven van blogs moet je precies weten wie je doelgroep is. De blogs die wij schrijven, zijn namelijk afgestemd op de betreffende doelgroep. Of dit bijvoorbeeld om mannen of om vrouwen gaat, is een essentieel verschil.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? De blogs laten schrijven kosten kunnen op termijn relatief hoog uitvallen. Het is hierbij wel goed om te weten dat je deze extra kosten/investeringen op termijn weer terug gaat verdienen.
 • Hoeveel blogs wil je laten schrijven? Dat je bij ons uit meerdere pakketten kunt kiezen, stelt je in staat om altijd voor het gewenste woordenaantal te kiezen. Wil je bijvoorbeeld 10.000 woorden per week of per maand laten schrijven? Of wil je het bij slechts een paar duizend woorden houden? De keuze is aan jou.

Zit je nog met vragen of wil je van goed advies voorzien worden? Neem gerust contact met ons op; wij zijn je graag van dienst met het schrijven van blogs!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]