Home Blog

tekst schrijven voor een website

0
tekst schrijven voor een website

Een tekst schrijven voor een website. Geen enkele website ontkomt eraan. Zonder informatie op je website gaan er namelijk geen bezoekers naar je website komen vanuit Google. Ondanks dat veel bedrijven dat wel weten, besteden ze er weinig tot geen aandacht aan.  

Een tekst schrijven voor een website 

Als je meer bezoekers naar je website wil krijgen is het van groot belang dat je regelmatig nieuwe informatie op je website gaat publiceren. Om het goed te doen in de zoekmachines moet je minimaal een keer per week een bericht plaatsen van minimaal 1000 woorden.  

Als je dit dan voor een langere periode doet, zal je merken dat steeds meer mensen je website gaan bereiken en dat kan uiteindelijk weer resulteren in meer nieuwe klanten.  

Om goede teksten te schrijven is het belangrijk dat deze teksten ook daadwerkelijk waarde toevoegen voor je nieuwe potentiele klanten.  

Het maakt dan niet uit waar je over gaat schrijven als het maar te maken heeft met je bedrijf, product of dienst.  

Wat wel een nadeel is, is dat teksten schrijven voor je website, oftewel content marketing een lange termijn spel is. Dat betekent dat een recent geschreven bericht nog niet direct een beloning gaat opleveren.  

Het heeft namelijk tijd nodig om goede posities te behalen. Maar als je eenmaal meer autoriteit met je website hebt gekregen zal je merken dat dat proces steeds sneller gaat.  

Content marketing uitbesteden

 

Pakkende tekst schrijven voor een website

Bij het schrijven van teksten voor je website is het wel belangrijk dat je goede informatie geeft. De informatie moet juist zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de tekst goed indeelt, en zorgt dat alles pakkend in elkaar overloopt.  

Pakkende teksten kun je heel makkelijk schrijven door je teksten actief te schrijven. Hiermee voorkom je dat je twijfelwoorden zoals misschien, zou kunnen en kunnen gaat gebruiken. Dit leest niet alleen veel fijner weg, maar straalt ook direct zelfvertrouwen uit.  

Teksten schrijven is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je schrijft makkelijk de meest pakkende teksten door gewoon te schrijven zoals je ook praat.  

Om het nog iets pakkender te maken, kun je er persoonlijkheid aan toevoegen. Hierdoor lijkt het voor de lezer van je teksten nog meer als of hij aan het “luisteren” is naar jou.

teksten zelf schrijven 

Het hoeft niet direct perfect te zijn 

De meeste bedrijven denken dat de tekst die ze schrijven direct helemaal perfect moet zijn. Maar in de praktijk maakt dat helemaal niets uit. Als jij gewoon heel veel waarde toevoegt voor je bezoekers, gaat niemand je aanvallen over een paar spelfouten in de tekst.  

Als de informatie maar juist is, en de bezoeker van je website ook daadwerkelijk op weg helpt. Daarnaast is het ook zo dat je helemaal niet zo veel rekening moet houden met Google als er op veel websites verteld wordt.  

Het werkt namelijk veel beter als je gewoon natuurlijk geschreven teksten schrijft die fijn te lezen zijn en heel veel waarde toevoegen.  

Als je zelf je teksten wil gaan schrijven is het gewoon een kwestie van beginnen. Het is een leerproces dat je door moet. Na een jaar zal je dan merken dat je teksten al een heel stuk beter zijn.  

tekst schrijven voor een website

 

Website teksten laten schrijven 

Bij heel veel bedrijven gaat het vooral mis met de consistentie. Als je graag veel bezoekers wil vanuit de zoekmachines is het belangrijk dat je consistent bent in het schrijven van je teksten. Dat betekent dat je elke week minimaal een tekst moet schrijven van minimaal 1000 woorden.  

Veel ondernemers zitten daar eigenlijk helemaal niet op te wachten en zijn al druk genoeg met het runnen van hun bedrijf. Een tekst voor een website schrijven schiet er dan vaak door.

In dat geval kun je ook gewoon je teksten laten schrijven. Je kunt dan met ons een afspraak maken voor hoe veel teksten je per week wil bestellen. Een tekst per week is de minimum, maar het is vooral in het begin veel beter om bijvoorbeeld drie of vier keer een bericht te plaatsen.  

Als je bij ons je teksten laat schrijven hoef je helemaal niets te doen. Wij zorgen ervoor dat wij relevante zoektermen vinden waarop jouw potentiele klanten zoeken.  

Vervolgens schrijven we voor die zoektermen teksten die fijn te lezen zijn, en het ook nog eens goed doen in de zoekmachines. Als we alle teksten hebben geschreven kunnen we de teksten naar je toe sturen in Word documenten, maar we kunnen ze ook voor je plaatsen op je website.  

Op deze manier heb je zelf helemaal geen werk meer aan het onderhouden van je blog. Zo kun jij doen waar jij goed in bent, en doen wij waar wij goed in zijn.  

Content marketing uitbesteden

Tekst schrijven voor een website tarief 

Teksten laten schrijven voor je website kan je zo duur maken als je zelf wil. Er zijn namelijk tekstschrijvers die 100 euro vragen per tekst van 1000 woorden. Maar wij vragen bijvoorbeeld maar 25 euro.  Waar je dan bij een dure tekstschrijver 100 euro betaalt voor een tekst heb je bij ons 4 teksten.  

Met 4 a 5 teksten per maand voldoe je al aan het minimum, en ga je op de lange termijn steeds beter scoren in Google. Hierdoor gaan er steeds meer mensen je website bezoeken die al geïnteresseerd zijn in je product of dienst.  

Over het algemeen is teksten laten schrijven voor je website een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld adverteren bij Google of Facebook. Ook heb je met het bijhouden van een blog een blijvend resultaat, terwijl je wanneer je gaat adverteren, alleen maar resultaten behaalt zolang jij blijft betalen voor de advertenties.  

Het is even een hele andere weg inslaan wat betreft marketing, maar content marketing is een van de meest effectieve manieren om meer publiciteit te genereren. Als je dit een jaar volhoudt, ga je hele mooie resultaten zien.  

 

Teksten zelf schrijven? Of toch uitbesteden?

0
teksten zelf schrijven

Wil jij je teksten zelf schrijven voor je website? De beste manier om zelf je teksten te gaan schrijven is door gewoonweg te oefenen. Veel bedrijven denken dat de teksten altijd direct perfect moeten zijn. Toch maakt het vooral voor een beginnende website helemaal niet zo veel uit.

Je moet namelijk eerst nog gevonden worden in Google voordat bezoekers ook daadwerkelijk je teksten gaan lezen. Als jij ervoor zorgt dat je goed blijft oefenen, wordt het schrijven van je teksten vanzelf beter.

Teksten zelf schrijven tips

Een van de belangrijkste tips die ik je kan meegeven als je gaat beginnen met teksten schrijven is dat je het beste actief kan schrijven. Actief schrijven betekent dat je direct bent. Een voorbeeld hiervan is in plaats van dat je zegt, je zou hier geld mee kunnen verdienen, zeg je je verdient hier geld mee.

Het is de bedoeling dat je zekerheid uitstraalt in je blogs. Dat doe je alleen maar door actief te schrijven, en overtuigend over te komen.

Een andere tip is dat het allemaal niet direct perfect hoeft te zijn. Als er zo af en toe een paar spellingfouten in de tekst voorkomen is dat helemaal niet erg. Uiteindelijk gaat het erom dat de informatie die je geeft juist is en waardevol voor je bezoekers.

Als ze iets van je leren, gaan ze echt niet moeilijk doen om een paar spelfouten. Daarnaast is het zo dat als je maar lang genoeg bezig gaat met het schrijven van teksten, je vanzelf minder fouten gaat maken.

De volgende tip die ik je wil meegegeven is dat je het beste voor de 1000 + woorden kan gaan voor een blog artikel. Ook is het een goed idee om minimaal een keer per week een nieuwe tekst te schrijven voor je website.

Om goed gevonden te worden is consistentie heel belangrijk. Zorg daarom dat je altijd een beetje vooruit werkt, zodat er altijd een nieuw blogbericht klaar staat. Als het dan even niet uit komt, wordt er als nog op de gekozen dag een blogbericht gepubliceerd.

Content marketing uitbesteden

Teksten schrijven voor je website

Als je teksten gaat schrijven voor je website moet je rekening houden met zowel je bezoekers als met de zoekmachines. Wat veel beginners doen is de tekst 100% optimaliseren voor Google waardoor de tekst niet meer lekker weg leest. De tekst ziet er dan uit als een soort van robottekst. Ja, het is een goed idee om je tekst te optimaliseren voor de zoekmachines. Maar het is daarnaast wel heel belangrijk dat de teksten natuurlijk geschreven worden.

Google wordt steeds slimmer en kan zelfs uit een weinig geoptimaliseerde tekst nog lezen waar het over gaat. Je hebt dus geen reden om de tekst te over optimaliseren voor Google.

content creatie

Website teksten laten schrijven

Als je zelf teksten schrijven moeilijk vindt voor je website, is het ook een idee om dit te laten doen. Er zijn genoeg tekstschrijvers die jou graag willen helpen met je website. Ook bij ons kun jij je teksten laten schrijven. Het enige wat we dan nodig hebben om te beginnen is het onderwerp van de website of je bedrijf. Daarna doen we zoekwoord onderzoek en schrijven we minimaal een keer per week een blogbericht voor je.

Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is het publiceren op je website.

content creatie

Teksten schrijven voor je website tarief

Elke tekstschrijver heeft zijn eigen tarief. Er zijn tekst schrijvers die de hoofdprijs vragen en er zijn tekstschrijvers die goedkoop zijn.  Als je een tekstschrijver gaat zoeken is het een goed idee om niet alleen naar de prijs te kijken maar ook naar de kwaliteit.

Soms is een dure tekstschrijver veel slechter in het schrijven van teksten dan een goedkope tekstschrijver. De prijzen voor en tekst van 1000 woorden liggen gemiddeld tussen de 25 en 100 euro.

Als je je teksten wil laten schrijven door ons betaal je 25 euro per 1000 woorden. We gaan dan voor jou op zoek naar een goed zoekwoord dat we kunnen gaan gebruiken in de tekst, en vervolgens gaan we die  dan ook schrijven.  Teksten schrijven is helemaal niet moeilijk, maar kost vaak wel veel tijd. De meeste ondernemers hebben geen tijd om achter de pc te gaan zitten om teksten te schrijven. Daarom helpen we je graag en kunnen wij snel en goedkoop je teksten schrijven.

Content creatie: Hoe pak je dat aan voor je website

0

Content creatie: Hoe pak je dat aan voor je website

Content creatie omvat eigenlijk alles wat te maken heeft met content. Content is een verzamelnaam voor alles wat je op het internet deelt. Het kan hierbij gaan om foto’s, video’s, Tekst en audio. Hier gaan we het voornamelijk hebben over tekstuele content creëren.

Hoe doe je dat, waar moet je op letten en wat moet je doen als het je zelf niet lukt. Wij leggen het uit.

Wat is content creatie

Content creatie is het creëren van unieke content voor je blog of website. Vaak zie je op websites dat veel content erg op elkaar lijkt. Dit komt omdat er dan een gebrek aan inspiratie is of de schrijver is gewoonweg niet creatief genoeg.

Bij content is het tegenwoordig heel belangrijk dat je uniek bent omdat je anders geen goede plek krijgt in de zoekresultaten. Het is belangrijk dat je origineel bent en dat je zorgt dat je er een persoonlijke draai aan geeft.

Toen ik net begon met Writgo.nl had ik zelf nog moeite met creatief zijn in het bedenken van goede teksten. Nu gaat het helemaal vanzelf en schrijf ik makkelijk teksten op mijn eigen manier. Zo zal je ook de teksten die je hier leest niet op andere websites vinden. Dat maakt de content uniek.

content creatie

Is content creatie moeilijk?

Ja, het kan moeilijk zijn om goede content te creëren omdat er al zoveel content online staat. Toch moet je jezelf bedenken dat er niemand is zoals jij. Niemand schrijft op de zelfde manier als jij, en daar kan jij je voordeel mee doen.

Veel beginnende tekstschrijvers kijken naar andere websites voor inspiratie, en voor ze het weten hebben ze een bijna vergelijkbare tekst.

Als je echt goede content wil gaan schrijven moet je een kenner worden van het onderwerp waar je over schrijft zodat je zelf je teksten kan bedenken. Alleen zo worden je teksten heel creatief en wordt het steeds gemakkelijker.

Hoe blijf je creatief?

Als je al veel teksten hebt geschreven voor je website kan het moeilijk worden om creatief te blijven. Wat ik zelf altijd doe is regelmatig zoekwoord onderzoek om zo op nieuwe ideeën te komen. Je begint dan eerst met de zoekwoorden met de minste concurrentie en gaat daarna langzaam naar de wat meer competitieve zoekwoorden.

Zo blijf je telkens goede onderwerpen vinden voor je teksten en hoef je vervolgens alleen nog maar creatief te zijn in het opvullen van de content . Ook kun je gebruik maken van synoniemen. Hierdoor krijg je weer nieuwe mogelijkheden om teksten te schrijven en heb je de kans dat jij op onderwerpen komt die je concurrenten nog niet gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk dat je er een persoonlijke Touch aan geeft en vertelt hoe bepaalde teksten ook op jou van toepassing zijn.

Doelen stellen en niet afwijken

Als je een website begint heb je daarvoor als het goed is een doel. Het is dan belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij dat doel blijft voor alle teksten die je schrijft. De kans dat je van je doel afwijkt als je inspiratieloos wordt is groot. Dit moet je zien te voorkomen. Ook kun je als je helemaal geen inspiratie meer hebt, kijken of je wel de goede doelen hebt gesteld. Soms kan het bijsturen van je doelen veel goede nieuwe inzichten geven waardoor je weer verder kunt gaan met het opbouwen van je website.

Zelf heb ik ook duidelijke doelen waardoor ik precies weet waarover de content van mijn websites moet gaan. Als ik even niet meer weet waarover ik moet schrijven, schrijf ik gewoon niet. Meestal komt het dan weer terug als je er niet mee bezig bent. Ik maak dan een notitie als me iets te binnen schiet en heb dan weer nieuwe onderwerpen om over te schrijven.

Content marketing uitbesteden

Maak het persoonlijk

Content creatie is het beste als je het persoonlijk maakt. Jij bent uniek en kan je verhaal op een unieke manier vertellen. Niemand anders kan precies doen wat jij doet zonder je na te doen. Zorg er dus voor dat je het altijd zo persoonlijk mogelijk maakt en gebruik je eigen creativiteit. Het belangrijkste aan content is dat het je lezer helpt met zijn of haar problemen. Er zijn al heel veel teksten die je lezer kunnen helpen. Maar als jij ervoor kan zorgen dat de lezer jou leuker gaat vinden dan je concurrenten, heb je al een streepje voor. Zoek dus alles wat je schrijft zo dicht mogelijk bij je zelf en dan ben je uniek genoeg.

content creatie

Content creatie uitbesteden

Content creatie kun je ook uitbesteden. Als je merkt dat je regelmatig inspiratieloos bent of even geen zin hebt om achter de computer te gaan zitten om te schrijven, kun je je teksten uitbesteden. Het voordeel van uitbesteden is, is dat je dan een mix krijgt van veel verschillende persoonlijkheden.

Het is dan wel belangrijk dat je een goede tekstschrijver neemt die niet gewoonweg een andere pagina naar voren haalt en deze vervolgens in zijn eigen woorden gaat over typen.

Google is namelijk slim genoeg om dit te zien en zal je geen goede posities geven in de zoekmachines. Hierdoor kost het uitbesteden van content alleen maar geld en gaat het je op lange termijn niets opleveren.

Wil je echt resultaten krijgen met je website is het creëren van waardevolle content heel belangrijk. Zorg dus regelmatig voor nieuwe updates en je zal merken dat je er heel veel voor terug gaat krijgen.

Content marketing uitbesteden

0
Content marketing uitbesteden

Content marketing uitbesteden? Als je regelmatig content wil publiceren kan dat veel tijd in beslag nemen. Veel ondernemers zitten daar niet op te wachten en laten het schrijven van content liever over aan een ander. Ook is het meestal zo dat je als ondernemer al druk genoeg bent en eigenlijk geen tijd hebt om nieuwe content te publiceren. Hierdoor gaat het vaak gehaast en is de kwaliteit slechter dan wanneer je er de tijd voor zou nemen.

Content marketing uitbesteden

Content marketing is een goede manier om meer naamsbekendheid te krijgen en beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Een vraag die me vaak gesteld wordt is of het ook wel echt wat oplevert. Mijn antwoord daarop is dat het zeker wat kan opleveren. Het probleem met content marketing is dat het resultaat meestal niet direct zichtbaar is. Er gaan soms maanden overheen voordat de gepubliceerde content haar vruchten gaat afwerpen.

Content marketing uitbesteden

Ook is de kwaliteit van de content een belangrijke factor. Dit kan een groot verschil maken tussen wel goede resultaten en geen resultaten.

Wanneer je je content gaat uitbesteden is het dus altijd een goed idee om eerst eens op de website van de content marketeer te kijken. Daar staan meestal blogs op de website waaraan je kan zien hoe de content die hij of zij schrijft eruit ziet.

Contentplan bepalen

Hoe vaak per week wil je dat er nieuwe content verschijnt op je website? Veel ondernemers gaan voor een blogartikel per week om zo elke week de website te voorzien van een update. Dit is voldoende als je voor lange termijn succes gaat.

Ook is het belangrijk dat je bepaalt welk doel de content heeft. Wil jij je bezoekers slechts informeren, of wil je er door middel van content voor zorgen dat de online verkopen omhoog gaan.

Het maakt niet uit welk doel je wilt behalen met je content, het is altijd belangrijk om een goed plan te hebben.

In de content planning houdt je dan ook rekening met op welke zoekwoorden je gevonden wil worden, en wat voor een soort teksten je gaat schrijven. Zo heb je lijsten, informatieve blogs, Copywriting teksten en reviews. Al deze soorten teksten hebben hun eigen doel. Dit doel moet aansluiten bij het doel dat jij hebt voor je website.

De voordelen van content marketing

Je geeft je doelgroep waardevolle informatie waar ze wat aan hebben. Hierdoor wordt je voor je doelgroep meer betrouwbaar en zullen ze eerder bij jou gaan kopen dan bij de concurrent.

Daarnaast zorgt content ervoor dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines. Eigenlijk moet je iedere tekst die je laat schrijven zien als een nieuwe toegangsdeur naar je website. Indien de content goed geschreven is, is het slechts een kwestie van tijd voordat potentiële nieuwe klanten je website gaan vinden.

Als je content schrijft kun je er ook voor kiezen om je bezoekers zich te laten inschrijven voor je mailinglijst. Hiermee kun je je dan nog meer verbinden met je doelgroep en kun je ze informeren als er iets nieuws te lezen is op je website. Het mooie aan een mailinglijst is dat je deze lijst ook kan gebruiken voor promoties.

Nieuwe klanten door content marketing

Content marketing uitbesteden kan je zeker nieuwe klanten opleveren. Zoals hierboven al genoemd zorgt elke nieuwe tekst voor een nieuwe open deur naar je website. Als je daarbij ook nog eens gebruik maakt van de juiste zoekwoorden, kunnen nieuwe potentiële klanten uit je doelgroep je vinden.

Content marketing is wel een lange termijn strategie. Het kan zomaar zijn dat je een half jaar tot een jaar geen resultaat ziet. Maar op lange termijn maakt het inzetten van content marketing zeker verschil. Hoe meer content je publiceert, hoe makkelijker je op lange termijn gevonden wordt. Je zal dan iedere maand je bezoekersaantallen zien groeien. Dit kan ook zorgen voor meer conversie en nieuwe klanten.

Content marketing uitbesteden

Content marketing uitbesteden bij Writgo.nl

Wanneer je kiest voor Writgo.nl kun je uitgaan van waardevolle content. Over het algemeen gaan we voor een artikel per week, en zorgen we ervoor dat deze teksten makkelijk gevonden worden in de zoekmachines. Content marketing uitbesteden is zeker interessant als je een drukke ondernemer bent die toch gebruik wil maken van de digitalisering, maar zelf geen tijd of zin hebt om met je website aan de slag te gaan.

Wij kunnen de teksten voor je website zowel in word document aan je leveren als rechtstreeks publiceren op je website. Op deze manier heb je helemaal geen omkijken meer naar de content voor je website.

Als je liever direct resultaat wil is het een goed idee om gebruik te maken van Facebook advertenties en Google advertenties. Hiervoor betaal je wel een bedrag per klik. Maar als organisch wil groeien in de zoekmachines, is content marketing “the way to go”. Ondanks dat het resultaat niet direct zichtbaar is, is content marketing uitbesteden zeker een goede strategie om je bedrijf een boost te geven.