Bitvavo Review 2023! Beste Crypto Exchange!
11 mei 2023 
in Tools

Bitvavo Review 2023! Beste Crypto Exchange!


Bitvavo Review: Bitvavo, een van de meest dynamische Nederlandse cryptocurrency exchanges, heeft sinds de oprichting in 2018 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Oorspronkelijk opgezet als cryptocurrency broker in Amsterdam, had Bitvavo de ambitie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Hun gebruiksvriendelijkheid heeft snel bijgedragen aan hun succes in de markt.

In 2019 transformeerde het bedrijf naar een volwaardige cryptocurrency exchange, waardoor het nu de voordeligste exchange in Nederland is en de grootste aanbieder van cryptocurrency in het land.

Deze review van Bitvavo geeft waardevolle informatie over het bedrijf, de manier waarop je crypto koopt en verkoopt, de kosten en de betrouwbaarheid. Het doel is om je te helpen bepalen of Bitvavo de juiste keuze is voor jou.

Mijn ervaring met Bitvavo wordt ook gedeeld, inclusief mijn indruk van de klanttevredenheid en het gemak van het handelen in crypto op het platform. Deze review is uitgebreid en eerlijk, gebaseerd op zowel mijn ervaring als grondig onderzoek.

Om Bitvavo beter te begrijpen, heb ik het vergeleken met andere vergelijkbare crypto-aanbieders zoals Binance en Bitcoin Meester. Onderwerpen als regulering, handelslimieten, kosten en veiligheid worden allemaal besproken.

Als je van plan bent om in crypto te investeren, dan zal deze review je inzicht geven in de werking van Bitvavo en je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Als een actieve gebruiker van het platform sinds 2019, deel ik ook mijn ervaringen en bevindingen om je een volledig beeld te geven van hoe effectief en betrouwbaar Bitvavo is.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo, opgestart in Amsterdam in 2018, behoort tot de snelst groeiende cryptocurrency exchanges in Nederland. Het bedrijf is begonnen als een broker met als missie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van het platform heeft Bitvavo snel een plek op de markt veroverd.

In 2019 ging Bitvavo een stap verder en transformeerde het hele platform naar een cryptocurrency exchange. Daardoor is Bitvavo de goedkoopste exchange van Nederland geworden en heeft het zich ontwikkeld tot de grootste nationale aanbieder van cryptocurrency. In deze review leer je over verschillende aspecten van Bitvavo, waaronder de betrouwbaarheid, kosten, en hoe je crypto koopt en verkoopt.

Deze review is subjectief samengesteld, gebaseerd op persoonlijke ervaringen en deskresearch. Voor een grondiger beeld is Bitvavo vergeleken met andere vergelijkbare aanbieders, zoals Binance en Bitcoin Meester. De review beantwoordt vragen zoals:

 • Is Bitvavo een exchange of een broker?
 • Is Bitvavo gereguleerd?
 • Hoe kun je crypto kopen en verhandelen bij Bitvavo?
 • Wat zijn de handelslimieten en kosten bij Bitvavo?
 • Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

De auteurs van de review handelen sinds 2019 via Bitvavo en delen hun ervaringen met het platform. Hierdoor kunnen zij een nauwkeurig beeld geven van de effectiviteit en betrouwbaarheid van Bitvavo. Het is belangrijk dat je weet of Bitvavo betrouwbaar is en of het een geschikte keuze is als je wilt starten met het beleggen in cryptocurrency.

Deze uitgebreide review helpt jou als potentiële gebruiker om een weloverwogen keuze te maken over het gebruik van Bitvavo voor het kopen en verkopen van crypto. Lees verder om te ontdekken wat de auteurs vinden van deze crypto-aanbieder en maak dan je keuze.

Wie zitten er achter Bitvavo?

Bitvavo is een prominente speler in de wereld van cryptocurrency, opgericht in Nederland en nu een naam die door heel Europa bekend is. Deze crypto broker en exchange werd in 2017 opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse en officieel gelanceerd in 2018.

De Visie van Bitvavo

Vanaf het begin was de missie van Bitvavo duidelijk: de kloof overbruggen tussen traditionele valuta en digitale activa. Ze willen de complexiteit van de cryptomarkt wegnemen en het voor iedereen mogelijk maken om te handelen in cryptocurrency.

Eenvoud en Toegankelijkheid

Bitvavo heeft zijn platform ontworpen met een sterke focus op eenvoud. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om cryptocurrency te kopen, verkopen en verhandelen, ongeacht hun ervaringsniveau.

Broker en Exchange in één

Het unieke aan Bitvavo is dat het zowel een broker als een exchange is. Dit betekent dat het platform geschikt is voor zowel beginnende als ervaren crypto handelaren. Veel beleggers beginnen met een broker vanwege de eenvoud, maar stappen vaak over naar een exchange voor meer geavanceerde handelsopties en lagere kosten. Bitvavo combineert het beste van beide werelden, waardoor gebruikers niet hoeven over te stappen.

Een Groeiende Reputatie

Sinds de oprichting heeft Bitvavo een sterke reputatie opgebouwd binnen de crypto community. De combinatie van een broker en exchange in één platform heeft geresulteerd in aanzienlijke handelsvolumes, wat een bewijs is van het vertrouwen en de tevredenheid van de gebruikers.

Kortom, Bitvavo is een platform dat toegankelijkheid, eenvoud en geavanceerde handelsopties combineert, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel nieuwe als ervaren beleggers in de wereld van cryptocurrency.

Waarom kiezen voor Bitvavo?

Bitvavo heeft zich gevestigd als een voordelige en betrouwbare cryptocurrency exchange in Nederland. Hier zijn enkele redenen om voor Bitvavo te kiezen:

Kosten en transacties

Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland, met maximaal 0.25% transactiekosten. Andere exchanges hanteren vaak rond de 1%. Bovendien, er is geen minimale storting nodig om te beginnen.

Registratie en veiligheid

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Klantentegoeden worden beheerd door stichting Bitvavo Payments, wat extra veiligheid biedt. Daarnaast zijn accounts verzekerd tegen hacks tot € 100.000, - een uniek kenmerk in de industrie.

Ondersteunde cryptocurrencies

Bitvavo ondersteunt meer dan 180 verschillende cryptocurrencies, wat een breed scala aan investeringsopties biedt.

Gebruiksvriendelijkheid

Het platform is geschikt voor zowel beginners als ervaren traders. Er is een basisinterface voor nieuwkomers en een geavanceerde interface voor ervaren gebruikers.

Klantenservice en betalingsmogelijkheden

Bitvavo biedt een Nederlandse chat klantenservice aan tot 22u. Betalingen kunnen eenvoudig gedaan worden met iDEAL, Bancontact, SEPA Instant of creditcard zonder extra transactiekosten. Opnames worden meestal binnen 1-2 dagen verwerkt.

Mobiele app en rente op investeringen

Bitvavo heeft een goede mobiele app voor handelen onderweg en biedt tot 7.5% rente op crypto-investeringen. Daarnaast zijn de crypto wallets verzekerd, wat een extra laag van beveiliging biedt.

Welkomstbonus

Voor nieuwe gebruikers biedt Bitvavo een welkomstbonus, waarbij je tot de eerste € 1000 zonder kosten kunt handelen.

Ondanks de vele voordelen zijn er ook aspecten die verbetering behoeven. Maar in vergelijking met andere aanbieders, blijft Bitvavo een sterke keuze voor het handelen in crypto.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.


Cryptocurrencies bij Bitvavo

In deze samenvatting bespreken we het aanbod van cryptocurrencies op Bitvavo, een toonaangevende Nederlandse crypto broker.

Aanbod

Bitvavo biedt meer dan 150 verschillende cryptovaluta om te kopen, verkopen en verhandelen. Sinds 2019 is het aanbod aanzienlijk gegroeid, van ongeveer 50 munten naar de huidige selectie. Bitvavo voegt regelmatig nieuwe munten toe, waardoor ook minder bekende cryptocurrencies beschikbaar zijn op het platform.

Populaire cryptomunten

Enkele van de populaire cryptocurrencies op Bitvavo zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Cardano (ADA)
 • Chainlink (LINK)
 • Litecoin (LTC)
 • Stellar (XLM)
 • Tron (TRX)

Naast deze populaire munten, biedt Bitvavo ook een breed scala aan altcoins voor beleggers die in opkomende cryptocurrencies willen investeren.

Stablecoins en crypto staking

Bitvavo biedt drie stablecoins: USDT, USDC en DAI. Deze zijn handig voor crypto staking op het platform, waar gebruikers rente kunnen verdienen op hun investeringen.

Cryptoparen

Momenteel biedt Bitvavo alleen cryptoparen die gekoppeld zijn aan de euro, zoals BTC-EUR en ETH-EUR. Dit maakt Bitvavo de grootste 'euro only' crypto exchange ter wereld. Hoewel er plannen zijn om in de toekomst cryptoparen gekoppeld aan de Amerikaanse dollar toe te voegen, zijn deze momenteel nog niet beschikbaar.

Bitvavo Wallet

De Bitvavo Wallet is een centraal onderdeel van het Bitvavo platform en biedt gebruikers een veilige en gemakkelijke manier om hun cryptovaluta te beheren.

Unieke Wallets

Op het Bitvavo platform krijgt elke aangeboden cryptocurrency zijn eigen unieke wallet. Gebruikers vinden deze wallets in hun dashboard. Dit betekent dat gebruikers hun cryptovaluta veilig kunnen beheren en opslaan zonder de noodzaak van een externe wallet. Dit maakt het proces van kopen, verkopen en verhandelen van cryptovaluta eenvoudiger en efficiënter.

Transacties en Verificatie

Het platform maakt het mogelijk om cryptovaluta te ontvangen en te verzenden naar externe wallets. Om fraude en witwassen te voorkomen, moeten gebruikers echter eerst bewijzen dat de externe wallet ook daadwerkelijk van hen is. Dit verificatieproces verloopt meestal soepel en snel.

Veiligheid en Cold Storage

Veiligheid is een topprioriteit voor Bitvavo. Daarom slaat het platform ongeveer 90% van alle cryptovaluta op in offline wallets, ook bekend als cold storage. Dit maakt het voor hackers praktisch onmogelijk om toegang te krijgen tot deze fondsen. Toch is het raadzaam om extra beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het inschakelen van twee-factor authenticatie.

Keuzevrijheid en Beperkingen

Bitvavo biedt gebruikers de vrijheid om te kiezen of ze hun cryptovaluta in de Bitvavo wallet willen opslaan of naar een externe wallet willen sturen. Dit maakt het platform flexibel voor zowel korte- als lange termijn investeerders. Echter, de Bitvavo wallet ondersteunt geen cross-chain transacties, wat een kleine beperking is.

De Bitvavo wallet biedt een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheer van cryptovaluta. De combinatie van unieke wallets, sterke veiligheidsmaatregelen en het gemak van transacties binnen het platform, maakt Bitvavo een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren crypto beleggers.

Bitvavo voordelen

Bitvavo hanteert strikte veiligheidsmaatregelen om de fondsen van gebruikers te beschermen. Mocht Bitvavo ooit failliet gaan, dan wordt het cryptovermogen van gebruikers veilig bewaard bij Stichting Bitvavo Payments. Ze maken ook gebruik van meervoudige handtekening systemen, waardoor meerdere mensen nodig zijn om toegang te krijgen. Bovendien zijn Bitvavo-rekeningen verzekerd tot $255 miljoen dankzij een samenwerking met Coinbase Custody International en Aon.

Bitvavo en De Nederlandsche Bank

Bitvavo is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet aan alle vereisten die door de DNB worden gesteld. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van het platform.

Gebruikersvriendelijk en Toegankelijk

Bitvavo is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Het platform ondersteunt meer dan 180 cryptocurrencies en heeft geen minimale stortingsvereiste. Bovendien biedt het platform ondersteuning voor zowel beginners als gevorderde handelaren.

Lage Kosten en Snelle Transacties

Bitvavo heeft lage transactiekosten en biedt de mogelijkheid om te betalen met iDEAL zonder extra kosten. Het platform heeft zich ook gevestigd als de goedkoopste exchange in Nederland. Geldopnames worden doorgaans binnen 1-2 dagen verwerkt.

Uitstekende Klantenservice en Staking Diensten

Bitvavo biedt een meertalige klantenservice tot 22 uur per dag en een gebruiksvriendelijke mobiele app. Daarnaast biedt Bitvavo staking diensten voor meer dan 15 verschillende cryptocurrencies.

Een Introductieaanbieding

Voor nieuwe gebruikers biedt Bitvavo geen transactiekosten aan tot € 1000 in de eerste week na registratie.

Kortom, Bitvavo heeft zichzelf gevestigd als een marktleider in Nederland door een combinatie van veiligheidsmaatregelen, lage kosten, een breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies, en uitstekende klantenservice.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

De Beperkingen van Bitvavo: Een Overzicht

Bitvavo, ondanks zijn talrijke voordelen, is niet zonder enkele beperkingen. Het erkennen van deze tekortkomingen is essentieel om te bepalen of dit handelsplatform aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Handelsbeperkingen

Bitvavo mist enkele geavanceerde handelsfuncties. Het platform ondersteunt bijvoorbeeld geen futures of leverage trading. Daarnaast is het niet mogelijk om crypto voor crypto te ruilen via handelsparen. Deze beperkingen kunnen het platform minder aantrekkelijk maken voor ervaren handelaren die op zoek zijn naar complexere handelsopties.

Applicatiebeperkingen

Hoewel Bitvavo een mobiele app heeft, zijn er beperkingen aan de functionaliteit. Je kunt geen crypto storten of opnemen via de app. Bovendien biedt de app geen geavanceerde grafieken, wat een cruciaal hulpmiddel kan zijn voor diepgaande marktanalyse.

Klantenservice Beperkingen

Bitvavo biedt geen telefonische klantenservice, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die direct menselijk contact prefereren bij het oplossen van problemen. Hoewel er een chatfunctie beschikbaar is, kan de afwezigheid van een telefonische optie voor sommige gebruikers een dealbreaker zijn.

Transactiebeperkingen

Bitvavo ondersteunt geen cross-chain transacties. Dit betekent dat je geen transacties kunt uitvoeren tussen verschillende blockchain-netwerken. Bovendien is het verplicht om je Bitvavo wallet adres te verifiëren, wat een extra stap kan zijn die sommige gebruikers liever vermijden.

Vergelijkingsbeperkingen

In vergelijking met enkele buitenlandse beurzen zoals Binance, kunnen de kosten van Bitvavo hoger uitvallen. Dit kan voor sommige gebruikers een overweging zijn bij het kiezen van een handelsplatform.

Ondanks deze beperkingen blijft Bitvavo een robuuste keuze voor veel handelaren. Het is belangrijk om je specifieke behoeften en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste handelsplatform.

Is Bitvavo een crypto exchange of een crypto broker?

Bitvavo, gevestigd in Amsterdam, is meer dan zomaar een crypto broker. In de beginjaren fungeerde Bitvavo inderdaad als broker, als intermediair tussen handelaren en de beurzen waar de transacties plaatsvonden. Maar in maart 2019 heeft Bitvavo zijn diensten aanzienlijk uitgebreid.

Uitbreiding naar Exchange

In 2019 heeft Bitvavo een belangrijke stap gezet door een exchange aan hun platform toe te voegen. Dit betekende een uitbreiding van de diensten met meer dan 150 verschillende crypto's die je kunt kopen met euro handelsparen. Het is belangrijk op te merken dat het niet mogelijk is om crypto voor crypto te ruilen op Bitvavo. Ondanks deze uitbreiding naar een exchange, is het oorspronkelijke, eenvoudige dashboard voor het kopen en verkopen van crypto behouden gebleven.

Geavanceerde Interface

In aanvulling op het bestaande, eenvoudige dashboard, heeft Bitvavo een geavanceerd dashboard toegevoegd. Dit is speciaal ontworpen voor meer ervaren handelaren en daytraders. De toevoeging van deze geavanceerde interface heeft Bitvavo aantrekkelijker gemaakt voor ervaren handelaren, die nu ook van het platform gebruik maken.

Wat betekent dit voor jou?

Er is een wezenlijk verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange. Een broker fungeert als tussenpersoon, waardoor het gemakkelijker wordt om cryptocurrency te kopen en verkopen. Een exchange daarentegen, verbindt kopers en verkopers met elkaar via een orderboek.

Beginnende crypto handelaren maken meestal gebruik van brokers, terwijl meer ervaren handelaren vaker op exchanges te vinden zijn. Bitvavo, door de combinatie van broker en exchange, biedt het beste van beide werelden. Beginners kunnen gemakkelijk en snel crypto kopen, terwijl ervaren handelaren en daytraders nu ook kunnen profiteren van de mogelijkheden van de Bitvavo exchange. Dit heeft Bitvavo tot een populaire keuze gemaakt onder handelaren van alle ervaringsniveaus.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Bitvavo App: Mobiel Handelen in Cryptocurrency


In het mobiele tijdperk van vandaag is het onontbeerlijk voor elke Nederlandse crypto broker om een functionele mobiele app te hebben. Bitvavo heeft dit begrepen en in 2020 de Bitvavo-app gelanceerd. De app is beschikbaar op zowel Android als iOS platformen en biedt een groot aantal handige functies.

Functies en Gebruiksgemak

Met de Bitvavo-app kan je inloggen op je Bitvavo-account en vervolgens crypto kopen, verkopen en verhandelen vanaf je smartphone. Je kan real-time de status en waarde van je portfolio bekijken en gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice. De app biedt zelfs de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen.

Sinds de lancering in juli 2020 heeft de app al meerdere updates ondergaan. De huidige versies (2.0.215 voor iOS en 1.0.100 voor Android) zijn bugvrij en verbeterd op basis van gebruikersfeedback. De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, met functies zoals inloggen met een 5-cijferige code, donkere modus en inloggen met vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Beperkingen en Verbeterpunten

Ondanks deze voordelen zijn er enkele functies die de Bitvavo-app nog niet ondersteunt. De app biedt bijvoorbeeld geen candlestick-grafiek en limietorders, wat vooral voor ervaren handelaren een gemis kan zijn.

Storten en Kopen van Crypto via de App

Om crypto te kopen via de Bitvavo-app, moet je eerst geld op je rekening hebben staan. Geld storten op je account kan alleen met de bankrekening die aan je account is gekoppeld. Na het storten van geld, kan je crypto kopen. Het kopen van crypto wordt vereenvoudigd door het intuïtieve ontwerp van de app. Je kan al crypto kopen vanaf € 5,-.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Handleiding cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Bitvavo maakt cryptocurrency aankopen eenvoudig en intuïtief, zelfs voor beginners. Met deze stapsgewijze handleiding leer je moeiteloos hoe je crypto kunt kopen op dit platform.

Stap 1: Registratie Begin door je aan te melden bij Bitvavo. Het is belangrijk om echte gegevens in te voeren tijdens de registratie voor de veiligheid van je account. Zodra je je e-mailadres hebt geverifieerd, kun je inloggen op je nieuwe account.

Stap 2: Tegoed Storten Ga in je dashboard naar de optie 'Tegoed Storten'. Hier kun je het bedrag invoeren dat je wilt investeren en de gewenste betaalmethode selecteren. Na het voltooien van de betaling, wordt het bedrag bijgeschreven op je Bitvavo-account.

Stap 3: Cryptocurrency Kiezen Nu je saldo op je account hebt, kun je de cryptocurrency kiezen die je wilt kopen. Zoek in het dashboard naar de gewenste cryptomunt en klik op het logo.

Stap 4: Cryptocurrency Kopen Voer het bedrag in dat je in de gekozen cryptocurrency wilt investeren. Je kunt ook het aantal munten invoeren dat je wilt kopen. Klik vervolgens op 'Kopen' om de aankoop te voltooien.

Stap 5: Transactie Voltooien Zorg ervoor dat je voldoende saldo op je account hebt om de transactie te voltooien. Het is ook belangrijk dat de bankgegevens die je hebt opgegeven overeenkomen met je naam. Zodra je de aankoop voltooit, worden de munten bijna onmiddellijk toegevoegd aan je wallet op Bitvavo.

Deze stappen zijn van toepassing op alle cryptocurrencies die Bitvavo aanbiedt. Of je nu Bitcoin, Ethereum of Ripple wilt kopen, het proces is hetzelfde. Met Bitvavo kun je eenvoudig en veilig beginnen met investeren in cryptocurrency.

Handleiding: Cryptocurrency verkopen en omzetten in euro's bij Bitvavo

Bitvavo biedt een soepele en intuïtieve manier om je cryptocurrency te verkopen en uit te betalen in euro's. Hier is een eenvoudige handleiding voor het proces:

Stap 1: Toegang tot je account Log in op je Bitvavo-account en navigeer naar het dashboard. Selecteer de cryptocurrency die je wilt verkopen.

Stap 2: Verkoopoptie kiezen Zorg ervoor dat je het tabblad 'Verkopen' hebt geselecteerd. Hier vind je informatie over het saldo van je account en de hoeveelheid van de geselecteerde cryptocurrency die je kunt verkopen.

Stap 3: Hoeveelheid instellen Voer het aantal munten in dat je wilt verkopen. Je ziet onderaan het scherm hoeveel handelskosten en spread je betaalt.

Stap 4: Verkoop bevestigen Klik op 'Verkopen' om de transactie te bevestigen. De cryptocurrency wordt nu verkocht en het equivalent in euro's wordt toegevoegd aan je tegoed.

Stap 5: Uitbetaling aanvragen Ga terug naar je dashboard en klik op 'Tegoed opnemen'. Voer het bedrag in dat je wilt opnemen en selecteer je bankrekening. Bevestig de transactie met je 2-factor authenticatie code.

De opgenomen bedragen staan meestal binnen 30 minuten op je rekening, maar het kan tot één werkdag duren. Als het langer duurt, neem dan contact op met de helpdesk van Bitvavo.

Deze handleiding maakt het verkopen van cryptocurrency en het omzetten ervan in euro's via Bitvavo een eenvoudig en snel proces. Of je nu Ripple, Bitcoin, Ethereum of een andere munt wilt verkopen, de stappen blijven hetzelfde.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

De geavanceerde Bitvavo exchange

Bitvavo is in Nederland een van de weinige brokers die ook beschikt over een exchange. Sinds maart 2019 is het bij Bitvavo ook mogelijk om te handelen via de Bitvavo Exchange. Dit wordt ook wel de geavanceerde interface genoemd.

Wat betekent dit voor jou als gebruiker?

Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil is tussen een crypto broker en een crypto exchange:

 • Een broker maakt het zo makkelijk mogelijk om cryptocurrency te kopen en te verkopen. Je kunt een deze broker zien als een tussenpersoon.
 • Een exchange verbindt kopers en verkopers met elkaar door middel van een orderboek.

In de praktijk zie je vaak dat  brokers voornamelijk gebruikt worden door beginnende crypto handelaren. De meer ervaren crypto handelaren zijn daarentegen weer meer te vinden op exchanges zoals die van Bitvavo.

Voor Bitvavo was het een slimme zet om ook een exchange op te richten. Bij Bitvavo kunnen beginners nu namelijk snel en gemakkelijk crypto kopen, maar kunnen ook ervaren daytraders en handelaren terecht bij Bitvavo dankzij de exchange.

Doordat je dus ook kunt handelen via de geavanceerde interface is Bitvavo ook ontzettend populair onder ervaren handelaren. Je ziet dan ook steeds meer ervaren handelaren die gebruikmaken van de geavanceerde interface van Bitvavo.

In de video hieronder is te zien hoe de Bitvavo exchange precies werkt.


Leren traden? De mannen van Doopiecash leren je traden op prijsactie ⇨

Bitvavo verificaties en limieten

Bij Bitvavo gaat de registratie van je account hand in hand met de verificatie van je e-mailadres. Zodra je tegoed op je account stort, worden je bankrekeningnummer en tenaamstelling automatisch geverifieerd. Vanaf dat moment heb je de mogelijkheid om tot € 5000 aan tegoed op je account te storten. Wil je echter meer verhandelen of cryptocurrency storten of opnemen, dan is een ID-verificatie noodzakelijk. Het is ook verplicht om je mobiele telefoonnummer te verifiëren voor het storten of opnemen van cryptocurrency.

Bitvavo is wettelijk verplicht om te weten wie er op het platform handelt, dus een ID-verificatie is onvermijdelijk. Na het succesvol verifiëren van je identiteitsbewijs, kun je ongelimiteerd handelen, storten en opnemen via het platform. In sommige gevallen kan er extra verificatie vereist zijn in de vorm van een live videocall.

Sinds 2020 gelden er in Europa en Nederland verschillende regels voor crypto en crypto-aanbieders. Alle actieve crypto brokers, inclusief Bitvavo, staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en moeten voldoen aan diverse eisen. Eén van deze eisen is de zogenaamde Know Your Customer (KYC) regel, die betekent dat elke crypto-aanbieder moet weten wie er op hun platform actief zijn.

Het verifiëren van je identiteit bij Bitvavo is eenvoudig en je kunt binnen enkele minuten je identiteitsbewijs of paspoort scannen. Vaak wordt je identiteit automatisch geverifieerd, waardoor je snel kunt beginnen met handelen. Zodra je identiteitsverificatie voltooid is, worden alle limieten en restricties opgeheven.

Daarnaast moet je je bankrekeningnummer verifiëren, wat je kunt doen door een iDEAL of Bancontact betaling uit te voeren met het bankrekeningnummer dat je wilt gebruiken.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo, een van de snelst groeiende crypto-brokers van Europa en de grootste in Nederland, heeft een solide reputatie opgebouwd. Dit is te danken aan de exchange-functionaliteit, de lage handelskosten en het gebruiksvriendelijke platform. In 2020 bereikte Bitvavo een totaal handelsvolume van meer dan 3 miljard, een getuigenis van hun betrouwbaarheid.

De veiligheid van het Bitvavo-platform is grondig gewaarborgd. Gebruikers kunnen hun account beveiligen met verschillende methoden, zoals 2FA. Bitvavo neemt verschillende stappen om de veiligheid van het platform te garanderen, waaronder het gebruik van cold wallets en multi-authenticatie.

Stichting

Bitvavo heeft de Stichting Bitvavo Payments opgericht om alle cryptovaluta van klanten veilig te bewaren. Dit zorgt ervoor dat, zelfs als Bitvavo B.V. failliet zou gaan, alle cryptocurrencies van klanten nog steeds toegankelijk zijn. Bovendien zijn alle Bitvavo-rekeningen verzekerd tegen diefstal tot $255 miljoen.

Enkele van de redenen waarom Bitvavo betrouwbaar is, zijn onder meer:

 1. Bescherming tegen faillissement: Alle cryptovaluta van gebruikers wordt opgeslagen bij Stichting Bitvavo Payments, die de activa veilig houdt, zelfs in het geval van faillissement.
 2. Registratie bij De Nederlandsche Bank: Bitvavo voldoet aan alle eisen van DNB.
 3. Verzekerde rekeningen: Bitvavo werkt samen met Coinbase Custody International, waardoor tegoeden op Bitvavo tot $255 miljoen zijn verzekerd bij Aon.
 4. Veiligheidsmaatregelen: Bitvavo-rekeningen zijn voorzien van 2FA, anti-phishing-code en een vooraf goedgekeurde lijst van adressen.
 5. Meervoudige handtekening systemen: Dit zorgt voor extra beveiliging.

Bitvavo heeft ook registraties bij De Nederlandsche Bank en de Kamer van Koophandel, wat betekent dat het bedrijf zich moet houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Hoewel er nog geen regulier toezicht is op Bitvavo door DNB en AFM, neemt Bitvavo verschillende maatregelen om dit te compenseren, zoals lidmaatschap van de gedragscode VBNL, personeel met een Verklaring Omtrent Gedrag, en screening van nieuw personeel.

Bitvavo waarborgt de veiligheid van haar gebruikers op verschillende manieren. Het grootste deel van alle cryptocurrency wordt opgeslagen in cold wallets, die in speciale kluizen worden bewaard die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen in Nederland. Deze kluizen worden 24/7 gemonitord. Bitvavo maakt ook gebruik van gecertificeerde datacenters en ondergaat jaarlijks verschillende audits. Alle medewerkers worden gescreend voordat ze worden aangenomen.

Kortom, Bitvavo doet veel aan veiligheid en kan met zekerheid worden beschouwd als betrouwbaar.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Is Bitvavo veilig?

Bitvavo zet veiligheid voorop en neemt uitgebreide maatregelen om zowel de accounts van de gebruikers als het platform zelf te beschermen. Hierbij maakt het onderscheid tussen de beveiliging van individuele gebruikersaccounts en de beveiliging van het hele platform.

Voor de beveiliging van gebruikersaccounts biedt Bitvavo verschillende opties, zoals tweefactorauthenticatie, antiphishing-codes en het gebruik van vaste IP-adressen. Dit helpt om individuele accounts tegen onbevoegde toegang te beschermen.

Wat de platformbeveiliging betreft, neemt Bitvavo ook verschillende maatregelen. Het grootste deel van de digitale valuta wordt offline bewaard in zogenaamde 'cold wallets', veilig weg van mogelijke online aanvallen. Daarnaast worden er dagelijks back-ups gemaakt die in bankkluizen van hoge kwaliteit worden bewaard. Deze kluizen worden constant gemonitord en voldoen aan de strengste veiligheidseisen in Nederland. Grote transacties kunnen alleen worden gestart door een selecte groep directieleden en vereisen altijd de goedkeuring van meerdere personen.

Bitvavo review

Verder heeft Bitvavo een reeks andere veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, zoals SSL-technologie, whitelisting van adressen, goedkeuring van opnames via e-mail, en een speciale ondersteuningspagina voor beveiliging. Ook werkt het personeel met een Verklaring Omtrent Gedrag en worden ze gescreend voordat ze worden aangenomen.

Daarnaast heeft Bitvavo maatregelen getroffen om gebruikers en hun tegoeden te beschermen in het geval van faillissement. Zo worden alle klanttegoeden ondergebracht bij Stichting Bitvavo Payments, los van Bitvavo B.V. Mocht Bitvavo B.V. failliet gaan, dan zijn de klanttegoeden nog steeds veilig. Bovendien zijn de cryptomunten tot $250 miljoen gedekt via een partnerschap met Coinbase Custody International.

Kortom, Bitvavo heeft uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om zowel de accounts van de gebruikers als het platform zelf te beschermen. Het bedrijf doet er alles aan om de veiligheid van gebruikers en het platform te waarborgen, wat het een veilige exchange maakt om te gebruiken.

Bitvavo review

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Alternatieven voor Bitvavo

Bybit, Litebit, Binance en eToro zijn allemaal prominente spelers in de wereld van cryptocurrency-handel. Ze bieden unieke kenmerken en diensten aan om hun gebruikers te bedienen.

Bybit Exchange

Bybit is een cryptocurrency-derivatenbeurs. Het heeft zich gevestigd als een betrouwbaar platform dat handelaren de mogelijkheid biedt om contracten voor verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Ze bieden geavanceerde handelsopties, zoals hefboomwerking, waardoor handelaren kunnen profiteren van zowel stijgende als dalende markten.

Litebit Exchange

Litebit, met zijn basis in Nederland, richt zich op het toegankelijker maken van cryptocurrency voor een breed publiek. Het platform biedt een eenvoudig te gebruiken interface en ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies. Het stelt gebruikers in staat om direct crypto te kopen en te verkopen met traditionele valuta, wat het een ideale keuze maakt voor beginners.

Binance Exchange

Binance, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld, staat bekend om zijn brede scala aan ondersteunde cryptocurrencies en geavanceerde handelsfuncties. Ook biedt het platform verschillende andere diensten aan, zoals staking, lenen en het uitgeven van crypto-creditcards. Het biedt ook een platform voor de ontwikkeling van nieuwe cryptocurrencies via zijn Launchpad-platform.


EToro

eToro is een sociaal handelsplatform dat zowel cryptocurrency- als traditionele aandelenhandel aanbiedt. Het unieke aan eToro is de 'CopyTrading'-functie, waarmee gebruikers de handelsstrategieën van succesvolle handelaren kunnen kopiëren. Het platform is ook bekend om zijn sterke sociale aspect, waarbij handelaren kunnen communiceren, ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.


Bitvavo ervaringen

Bitvavo, een Nederlandse cryptocurrency-uitwisseling, ontvangt gemengde recensies van haar gebruikers. De gemiddelde score van het bedrijf op basis van vijf beoordelingen is 2,8, en het staat op de 56e plaats van de 91 bedrijven in totaal. Bitvavo scoort goed op het gebied van klantenondersteuning en service, maar krijgt kritiek op rente en kosten.

Bitvavo review Home

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Reviews

Gebruiker Ton Suos prijst de duidelijke website en snelle overdrachten van crypto naar andere uitwisselingen. Echter, hij uit frustratie over het frequente uitloggen tijdens het gebruik van de website, wat de handel bemoeilijkt.

Sally V waardeert de snelle stortingen, maar heeft problemen ondervonden met vertraagde opnames. Ze heeft ook moeilijkheden gemeld met handelen tijdens periodes van volatiliteit en meldt dat de app soms vastloopt.

Bitvavo review Ervaring

Kristof ziet Bitvavo als een uitstekend crypto-platform, vooral vanwege het gemak van gebruik en de Nederlandse oorsprong. Zijn enige klacht is het ontbreken van de mogelijkheid om short te gaan in trades, maar hij hoopt dat deze functie binnenkort beschikbaar zal zijn.

Wolf Bogaert, die zelf gebruik maakt van Bitvavo, waardeert het gebruiksvriendelijke platform en de transparante kosten. Ondanks incidentele inlogproblemen, noemt hij Bitvavo een van zijn favoriete platforms om crypto te kopen.

Monique de B heeft een overwegend positieve ervaring met Bitvavo, ondanks enkele kleine problemen. Ze had een probleem met dubbele stortingen en daaropvolgende extra kosten, maar ze stortte het geld terug op verzoek van het bedrijf.

Bitvavo review ervaringen

Op TrustPilot krijgt Bitvavo 4,2 van de 5 sterren, wat gelijk is aan een 8,8. Daar vindt 85% van de klanten Bitvavo goed of uitstekend, terwijl slechts 9% ontevreden is.

Samengevat, Bitvavo lijkt zich in te zetten voor verbetering en groei. Ze worden steeds groter in Nederland en Europa, en de ontwikkeling van het platform gaat in een hoog tempo door. De algemene ervaring is overwegend positief, hoewel er ruimte is voor verbetering op specifieke gebieden.

Kosten bij Bitvavo

Bitvavo, de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland in 2023, hanteert maximaal 0.25% aan handelskosten, een fractie van het gemiddelde van 1% bij andere Nederlandse brokers. Bij een aankoop van bijvoorbeeld € 1.000,- aan Bitcoin, betaal je slechts € 2,50 aan handelskosten. Hierdoor ontvang je € 997,50 aan Bitcoin.

Nieuwe gebruikers profiteren extra. Bij het aanmaken van een account bij Bitvavo ontvang je een welkomstbonus waarmee je de eerste € 1.000,- aan crypto gratis kunt verhandelen, zonder enige handelskosten.

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Bitvavo opereert als een exchange en niet als een broker, wat betekent dat het zijn eigen orderboeken beheert. Ze maken onderscheid tussen makers- en nemerskosten. Als je een order plaatst die een nieuwe order in het orderboek creëert, betaal je makerskosten. Als jouw order een bestaande order vult, betaal je nemerskosten.

Bovendien biedt Bitvavo volume-kortingen op de handelskosten, die afhangen van je handelsvolume over de laatste 30 dagen. De kosten kunnen dalen tot 0,03% voor de maker en tot 0,04% voor de nemer.

Bitvavo ondersteunt meerdere betaalmethoden voor het storten van geld op je account. De meeste zijn gratis, maar bij het gebruik van EPS en Giropay wordt 1,75% van de transactiewaarde toegevoegd als vergoeding. Opnames zijn zonder kosten.

Bij vergelijking blijkt dat Bitvavo de voordeligste Nederlandse crypto-aanbieder is wat betreft transactiekosten. Ze bieden ook lage opnamekosten. Kortom, Bitvavo biedt de laagste kosten van alle Nederlandse crypto-aanbieders.

Staking bij Bitvavo

Bitvavo biedt een unieke stakingsdienst aan, waarbij je cryptomunten ingezet worden om de liquiditeit van de betreffende blockchain te verhogen. Hiermee kun je rente, ofwel 'staking rewards', verdienen. Deze dienst is gemakkelijk te herkennen aan de groene 'S' naast de munt op Bitvavo.

Sinds 2021 kun je bij Bitvavo rente verdienen op je cryptoholdings door je munten te staken. Door deze functie te activeren, ontvang je automatisch rente op je crypto's, met een maximum van 7,5% op jaarbasis. De stakingsdienst bij Bitvavo is flexibel, je kunt je crypto's op elk moment weer opnemen. Dit kan dus een mooi extra passief inkomen vormen.

Let wel op, de rentes kunnen veranderen en de geschatte opbrengsten kunnen variëren. Bitvavo biedt zowel off-chain als on-chain stakingsdiensten aan. Off-chain staking biedt de kans om rewards te verdienen door je digitale valuta beschikbaar te stellen op je Bitvavo-account. On-chain staking laat je actief bijdragen aan het goedkeuren van transacties op een Proof of Stake blockchain.

Bij Bitvavo staking blijf je altijd de eigenaar van je digitale valuta en kun je deze op ieder moment opnemen. De stakingsdiensten zijn beschikbaar voor een breed scala aan digitale valuta, waaronder Cardano (ADA), ARK (ARK), Cosmos (ATOM), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en nog vele anderen.

Let op: Bitvavo is geen bank en valt ook niet onder een nationaal of Europees depositogarantiestelsel. De stakingdiensten zijn op geen enkele manier verzekerd.

Het aantal rewards dat je verdient, wordt bepaald door het huidige rewardpercentage en de hoeveelheid en waarde van de ondersteunde digitale valuta op je Bitvavo-account. Je kunt je digitale valuta op elk moment gebruiken voor handel op het platform of om op te nemen naar een externe wallet. Als je je wilt afmelden voor de stakingsdiensten, kan dit op ieder moment.

Bitvavo review

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.

Conclusie

Bitvavo, de Nederlandse cryptocurrency broker, heeft zijn marktaandeel in Nederland en Europa vergroot dankzij de constante innovatie en consumentgerichte aanpak. De platformkosten zijn zeer laag in vergelijking met andere brokers, en het biedt ingebouwde crypto wallets voor alle aangeboden cryptocurrencies. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Bovendien biedt Bitvavo unieke functies zoals rente op crypto-investeringen, een speciale stichting voor crypto-tegoeden, wallet-verzekering en de mogelijkheid tot automatische handel. Nieuwe klanten krijgen tijdelijk de eerste 1000 euro gratis handelen, wat betekent dat ze geen transactiekosten betalen.

De gebruikerservaring is positief, met een gebruiksvriendelijke website en een eenvoudig te navigeren handelsplatform. De transacties zijn snel en transparant, met een breed scala aan cryptocurrencies tegen de laagste prijzen. Bitvavo legt een sterke nadruk op veiligheid, met uitgebreide maatregelen om klantgegevens te waarborgen, wat heeft geresulteerd in een hoge beoordeling van 4/5 sterren. Met al deze voordelen is Bitvavo een betrouwbare keuze voor iedereen die wil handelen in cryptocurrency.

Bitvavo review

Welkomsbonus: Verhandel € 1000 zonder handelskosten.


Over de schrijver
Reactie plaatsen