arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kun je het beste een affiliate marketing website starten?
3 april 2019 

Hoe kun je het beste een affiliate marketing website starten?

Ben je van plan om een affiliate website te starten? Dan help ik je daar graag bij in dit blogbericht. Zelf heb ik al meerdere affiliate websites gemaakt en heb ik daar veel van geleerd. In dit blogbericht help ik je met het starten van je eerste affiliate site.

De beste manier om een affiliate website te starten is door een WordPress website te maken. De website gaat dan over een bepaald onderwerp waarbij je ook affiliate producten kunt promoten. Door waardevolle informatie te geven komen de juiste bezoekers naar je site. Op deze manier verdien je dan geld met je website. 

Als je snapt hoe het spelletje werkt, is het helemaal niet zo moeilijk om een affiliate website te starten. Het is veel moeilijker om een een affiliate website succesvol te maken. In dit blogbericht vertel ik je hoe je snel een affiliate website start en hoe je er een succes van maakt.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot voor andere bedrijven. Deze producten kun je dan promoten met een speciale affiliate link.

Dit is een link waaraan een affiliate netwerk kan zien dat een bezoeker via jou een product heeft gekocht bij de aanbieder van het product.

Als dat gebeurd krijg jij een commissie als er een succesvolle verkoop heeft plaatsgevonden op de website van de aanbieder.

Je eerste affiliate website starten in 10 stappen

De kans is groot dat als je op zoek bent hoe je een affiliate website start, dat je al het een en ander weet van affiliate marketing. Hieronder lees je de 11 stappen die ik volg om een affiliate website te starten en er een succes van te maken.

1. Niche kiezen

Voordat je gaat beginnen met affiliate marketing, is het belangrijk om goed na te denken over de niche die je gaat gebruiken. Een niche is het onderwerp van je website waarover je gaat schrijven. Bij vrijwel iedere niche zijn bepaalde producten om te promoten, maar hier hoef je je in het begin nog niet te veel zorgen over te maken.

Het belangrijkste bij het kiezen van een niche is dat er niet te veel concurrentie is en dat je er zeker van bent dat je er veel over kunt schrijven voor de komende maanden.

Bij het kiezen van een niche is het een goed idee om iets te kiezen waarover je al iets weet, of waarin je geïnteresseerd bent om het te leren.

Als je eenmaal een niche hebt gevonden is het belangrijk om te bepalen hoe veel er al over geschreven is. Ook moet je goed kijken of jij zeker weet dat je erover kunt blijven schrijven.

Na het vinden van de juiste niche is het tijd om aan de slag te gaan met het zoeken naar producten om te promoten.

2. Producten zoeken om te promoten

Bij het zoeken naar producten om te promoten is het vooral belangrijk dat het product goed past bij het onderwerp. Als je bijvoorbeeld een website begint over piano spelen kun je daarbij piano cursussen promoten, maar ook instrumenten die geschikt zijn om aan te schaffen als beginner.

Om producten te vinden ga je naar Google en typ je daar je onderwerp in en plaats je er het woord affiliate achter.

Je kunt bijvoorbeeld het volgende in Google intypen:

  • Piano spelen cursus affiliate
  • Piano affiliate
  • Keyboard affiliate

Door er affiliate achter te typen kom je er direct achter of er affiliate programma’s zijn voor de producten die jij wilt promoten.

Daarnaast kun je ook kijken of bepaalde webshops een affiliate programma hebben door de naam van de webshop in te typen in Google en er vervolgens affiliate achter te zetten zoals:

  • Bol.com affiliate
  • Coolblue affiliate
  • Wehkamp affiliate

Op deze manier kom je er direct achter of een bepaalde webshop een affiliate webshop heeft. In het voorbeeld van een piano website zou het dus interessant zijn of de muziekwebshop Baxshop een affiliate programma heeft.

Ik ga dan naar Google en typ Bax shop affiliate in. Vervolgens krijg ik dan het volgende resultaat:

Bax shop affiliate

In de resultaten van Google zie je dan direct bovenaan dat bax-shop inderdaad een affiliate programma heeft. Je kunt je hier dan al direct voor aanmelden maar je hebt de affiliate links van bax shop nog niet direct nodig. Het is namelijk eerst belangrijk om te zorgen dat er bezoekers naar je site komen.

3. Domeinnaam en webhosting aanschaffen

Je weet nu welke niche je gaat gebruiken en je weet ook dat er producten zijn om te promoten. Nu is het tijd om een domeinnaam te bedenken voor je website en daadwerkelijk hosting aan te schaffen.

Om een website te kunnen onderhouden heb je een domeinnaam en webhosting nodig. De domeinnaam kun je zien als het straatadres van je huis en de webhosting kun je zien als het stuk land waar je je website op gaat bouwen. De website is dan vanzelfsprekend het huis dat je gaat bouwen.

Een website hosten met een eigen domeinnaam is helemaal niet meer zo duur. Voor nog geen € 3,- per maand kun je al een eigen website runnen bij Neostrada. Dit is een goedkope en betrouwbare webhosting browser.

Meer lezen over Domeinnaam & Webhosting

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat het direct herkenbaar is waar je website over gaat, of dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is.

De domeinnaam van deze website is affiliatemarketingstartgids.nl. Aan deze domeinnaam kun je direct zien dat het een website is dat gaat over affiliate marketing voor beginners.

4. WordPress installeren

Als je eenmaal een goede domeinnaam hebt gevonden voor je eerste website en deze hebt aangeschaft, is het tijd om WordPress te installeren voor je website. Een WordPress website installeren was vroeger heel moeilijk en je moest veel verstand hebben van HTML en CSS. Maar tegenwoordig is dat proces volledig geautomatiseerd.

Een website installeren via je hosting doe je met een paar drukken op de knop. Als je er zelf niet uitkomt is het goed om te weten dat Neostrada er een handleiding voor heeft geschreven. Die handleiding vindt je hier. 

Daarnaast is het ook goed om te weten dat er een hele affiliate marketing cursus is, waarmee je ook leert hoe je stap voor stap je affiliate website kunt installeren met WordPress. Die cursus heet de affiliate marketing revolutie. Wil je meer informatie over de cursus?

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

5. Thema installeren

Om je WordPress website een mooi uiterlijk te geven, kun je een thema installeren voor je website. Er zijn heel veel thema’s die je gratis kunt installeren, maar er zijn ook betaalde thema’s.

Mijn ervaring is dat betaalde thema’s veel beter gebouwd zijn en vaak je website veel sneller maken. Dat is belangrijk want de snelheid van je website is een ranking factor bij Google.

Acabado theme

Hierdoor bepaald de snelheid van je website dus voor een gedeelte jouw positie in Google.

Daarnaast zien betaalde thema’s er een stuk beter uit dan de meeste gratis thema’s.

Toch wil ik je wel laten weten dat het uiterlijk van je website helemaal niet belangrijk is. Het belangrijkste is dat je thema goed werkt.

Lees meer over het installeren van een Thema

6. Permalinks WordPress aanpassen

Na het installeren van je WordPress website is het belangrijk om 1 instelling direct in het begin aan te passen. Dat is namelijk de permalinks. De Permalinks zorgt voor de manier waarop je links worden weergegeven.

Als je je website voor het eerst installeert, zijn je permalinks ingesteld op Standaard. Zoals je in de afbeelding kunt zien, bestaat je URL dan uit letters en cijfers zoals /?p=123. Op deze manier wordt het voor Google heel lastig om te bepalen waarover je tekst gaat en heeft dat een negatief effect op je score in de zoekmachines.

Daarom moet je je permalinks direct in het begin veranderen in berichtennaam. De URL  zal dan automatisch de naam van je geschreven bericht aannemen. Het is belangrijk om dit direct in het begin te doen. Als je het namelijk later doet, terwijl je al teksten hebt geschreven voor je website, zal wordpress al je links veranderen.

Dat zorgt voor zeer negatieve gevolgen voor je score in Google.

Op mijn website kun je het ook bovenaan de afbeelding lezen. Het geeft mij een waarschuwing.

7. Onderwerpen zoeken om over te schrijven

Als je eenmaal je permalinks hebt gewijzigd, is het tijd om op zoek te gaan naar onderwerpen om over te schrijven.

De beste manier om dat te doen is door je hoofd onderwerp in Google in te typen en er vervolgens een letter van het alfabet achter te zetten. Je krijgt dan direct een heleboel suggesties van Google.

affiliate marketing a

Over al deze onderwerpen kun jij een tekst schrijven als je website zou gaan over affiliate marketing. Je kunt dit met elke niche doen en je kunt ook elke letter van het alfabet achter je onderwerp zetten. Hierdoor krijg je direct honderden ideeën om te schrijven.

8. Teksten schrijven voor je website

Als je eenmaal ideeën hebt geselecteerd om over te schrijven, kun je hier daadwerkelijk mee beginnen. Als je nog helemaal geen idee hebt hoe je een tekst schrijft voor een website, is het vooral belangrijk om te weten dat de teksten die je schrijft waarde moeten geven aan de lezer. D

Probeer bij iedere tekst die je schrijft goed na te denken over wat de lezer graag wil weten en hoe je de lezer het beste helpt.

Als je alleen dat al heel goed doet, is de kans groot dat je goede posities behaald in Google.

Lees meer over content schrijven

9. Aanmelden voor affiliate campagnes

Als je eenmaal wat teksten hebt geschreven en er komen al wat bezoekers naar je website, dan is het een goed idee om affiliate links te verwerken in je tekst.

Dit doe je door je aan te melden bij als affiliate voor de producten die je in het begin hebt gevonden. Als je je eenmaal hebt aangemeld voor de campagnes kun je daar een speciale affiliate link krijgen.

Voor sommige Affiliate netwerken moet je eerst geaccepteerd worden voordat je aan de slag kunt gaan met promoten. Het kan soms 24 tot 48 uur duren voordat je bent goed gekeurd. Blijf dan vooral niet stilzitten, maar ga verder met nieuwe teksten schrijven voor je website.

10. Affiliate links in je teksten verwerken

De affiliate links die je hebt gekregen via het affiliate netwerk,  verwerk je 1 of 2 keer in je teksten. Op deze manier krijgen bezoekers die je teksten lezen de mogelijkheid om naar het affiliate product te gaan dat je promoot.

Hoe meer bezoekers je affiliate links zien en erop klikken, hoe meer geld je kunt verdienen met je website.

11. Herhaal stap 7 t/m 10 totdat je geld verdient

Als je je eerste affiliate links hebt toegevoegd aan je website, heb je dus al kans dat je geld gaat verdienen met je website. Wel is het belangrijk om te weten dat met weinig bezoekers de kans klein is dat je al geld verdient.

Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk teksten te schrijven voor je affiliate site, om nog meer bezoekers naar je website te trekken. Blijf daarom vooral werken aan je website en continu nieuwe teksten publiceren. Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe groter de kans is dat je geld verdient met je website.

Stap voor stap je eerste affiliate website starten?

Als je na het lezen van dit blogbericht nog niet helemaal zeker weet wat je moet doen, kun je de stappen ook volgen in een video cursus. Je leert dan stap voor stap hoe je aan de slag gaat met je eerste affiliate website en hoe je er een succes van maakt.

De cursus die je daarvoor kunt volgen is de affiliate marketing revolutie. Dit is een online video cursus die je precies uitlegt hoe je je eerste affiliate website maakt en er succesvol mee wordt. De cursus is gemaakt door Jacko Meijaard die zelf meer dan 3000 euro per dag verdient met affiliate marketing. Genoeg reden dus om te leren hoe hij zo veel geld verdient met zijn websites.

Ben je benieuwd naar de affiliate marketing revolutie?

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen