Affiliate website starten? Dit zijn je opties


Ben je van plan om een affiliate website te starten, maar weet je niet precies hoe je daarmee begint? Dan heb je daarin meerdere opties.

Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf een affiliate website te beginnen, er één te laten maken of een affiliate website te kopen.

In dit blogbericht vertellen ik je meer over de verschillende mogelijkheden.

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een website die je maakt om producten te promoten van andere bedrijven. Je maakt dan een website over een bepaalde productcategorie of niche en schrijft vervolgens teksten over alles dat te maken heeft met het onderwerp.

In deze teksten praat je dan natuurlijk ook over producten die je wilt promoten. Telkens als je dan bijvoorbeeld de naam van het product noemt, maak je daarvan een link naar het product zodat je bezoeker dat product via jou kan aanschaffen.

Als de bezoeker dan op je link klikt en het product koopt bij de aanbieder, waarvoor jij affiliate bent, krijg je een commissie.

Is een affiliate website maken moeilijk?

In principe is het helemaal niet moeilijk om je eigen affiliate website te maken. Tegenwoordig kun je namelijk met één druk op de knop een WordPress website installeren.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Toch kan het wel lastig zijn om ervoor te zorgen dat je de instellingen van je website goed hebt. Ook kan het vooral in het begin lastig zijn om bezoekers naar je website te krijgen.

Dit is waar de meeste beginnende affiliates opgeven. Ze zien niet snel genoeg resultaat en geven het dan maar op omdat ze denken dat het niet werkt.

Als je weinig geld hebt, maar toch wilt beginnen met affiliate marketing, is voor jou de beste methode om te beginnen door zelf een website te maken. In de affiliate marketing revolutie (affiliate marketing cursus), leer je stap voor stap hoe jij je eerste affiliate marketing website op de juiste manier start.

Affiliate website laten maken

Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf geen zin hebt om aan de slag te gaan met het maken van een affiliate website, of er gewoonweg de tijd niet voor hebt. Dan is het een goed idee om een nieuwe affiliate website te laten maken door een bedrijf.

Het enige dat je dan hoeft te doen is je wensen door te geven en het wordt allemaal voor je geregeld.

Beginnen met affiliate marketing

Je kunt je affiliate marketing website in de meeste gevallen al laten maken vanaf 799,- euro. Hiervoor krijg je dan vaak een basis website met een homepagina en een blogpagina.

Ook bij ons kun je je affiliate marketing website laten maken. Benieuwd wat je allemaal krijgt als wij je website maken? Klik dan hier >>

Affiliate website kopen

Naast het laten maken van een affiliate website, kun je er ook nog voor kiezen om een bestaande affiliate website over te kopen.

In sommige gevallen kun je voor een relatief laag bedrag al een website kopen met inkomsten.

Afhankelijk van de successen van de website en de kosten die de eigenaar heeft gemaakt, wordt dan de prijs bepaald.

De prijs voor een bestaande affiliate website ligt ergens tussen de 700 en 5000 euro. Wil jij een affiliate website kopen? Neem dan eens een kijkje op Sitedeals.nl

Affiliate marketing

Tips bij het starten van je affiliate website

Als je nog nooit eerder een affiliate website hebt gemaakt, is het een goed idee om de eerste website zelf te maken. Hiermee leer je namelijk hoe affiliate marketing werkt en kun je ook beter beoordelen of een bedrijf goed zijn best heeft gedaan bij het maken van je website.

Ook bij het kopen van een website is het belangrijk dat je al wel bepaalde kennis hebt. Zonder deze kennis loop je het risico dat je een website koopt die eigenlijk helemaal niet goed is.

Content

Daarnaast is het ook belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het maken van content. Content zorgt ervoor dat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen, hoe meer van deze bezoekers op je affiliate links zullen klikken en hoe meer geld je uiteindelijk zal verdienen.

Als je zelf geen zin hebt om aan de slag te gaan met het schrijven van content kun je ervoor kiezen om dat uit te besteden. Ook bij Writgo.nl kun je terecht voor content. Wij schrijven graag jouw website teksten. Neem hiervoor contact met ons op >> 

Wat is affiliate marketing

E-mail marketing

Veel beginners denken dat e-mail marketing in het begin overbodig is en beginnen daarom niet direct met het opbouwen van een mailinglijst. Dit terwijl de meeste grote succesvolle bedrijven een groot percentage van de inkomsten via e-mail verdienen.

Een gezegde onder affiliate marketeers luidt dan ook: “The money is in the list”. Start daarom direct met e-mail marketing en bouw vanaf het begin al een mailinglijst op. Je kunt e-mail marketing gratis uitproberen met Getresponse E-mail marketing provider.

Denk lange termijn

Als je gaat beginnen met affiliate marketing, is het handig om te weten dat je niet direct geld zult verdienen. Voordat je daadwerkelijk geld kunt verdienen heb je eerst bezoekers nodig.

Hiervoor moet je eerst een aantal maanden aan de slag gaan met het schrijven van content voordat er daadwerkelijk iets gebeurd.

Veel beginners kijken direct al naar de statistieken en zien dan dat er na twee maanden nog maar weinig bezoekers naar de website komen.

Hierdoor geven ze het op omdat ze denken dat het niet werkt. Toch is het vooral als je die eerste bezoekers naar je website ziet komen belangrijk om je 100% in te zetten.

Als namelijk een aantal bezoekers je al weten te vinden, is het slechts een kwestie van tijd voor er meer bezoekers komen.

Zoals je weet heb je 3 opties als het gaat om het starten van een affiliate marketing website. Als beginner is het zeker een goed idee om eerst zelf een website te maken. Hierdoor leer je namelijk precies hoe het werkt.

Welke opties kies jij?

Veel succes met je affiliate marketing business – Vragen kun je altijd stellen in de reacties:)

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content