Affiliate marketing website maken voor beginners

Affiliate website maken voor beginners: Een uitgebreide gids

Ben je net gestart met affiliate marketing? Het kan soms lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. In deze uitgebreide gids vind je alle belangrijke informatie. In deze gids staat bijvoorbeeld beschreven hoe een affiliate marketing website maken werkt, hoe je je website zichtbaar maakt voor zoekmachines, hoe je je bezoekerskring vergroot en hoe je vervolgens meer omzet genereert. Bovendien laten we zien hoe je succesvol kunt worden als affiliate.

Of je nu simpelweg een goede website wil maken of een succesvolle ondernemer wil worden; in deze gids vind je alle handvaten om als beginner een affiliate website te maken. Lees je mee? Dan gaan we aan de slag.

Hoe werkt een affiliate website?

Affiliate websites zijn speciaal bedoeld voor het genereren van commissies. Dit wordt gedaan door het promoten van diensten en producten, die afkomstig zijn van andere bedrijven. De verkopen lopen via affiliate links, die de klant rechtstreeks doorstuurt naar het product of de dienst. Zodra de klant op de affiliate link klikt en het product of de dienst koopt, dan ontvangt de beheerder van de affiliate website een commissie.

Via een affiliate website kun je op verschillende manieren aan commissies komen. Er zijn websites die inzetten op advertenties, maar er zijn ook websites die gebruikmaken van productreviews of vergelijkingen. Op deze manier worden bezoekers doorgestuurd naar de website van de aanbieder, zodat zij de producten of diensten daar kunnen kopen.

Voordat je begint met een affiliate website, dien je je eerst aan te melden bij een affiliate programma of netwerk. Bekende voorbeelden hiervan zijn PayPro en TradeTracker. Door je aan te melden bij een affiliate netwerk, krijg je toegang tot de producten of diensten van andere bedrijven.

Wanneer je aanmelding goedgekeurd is, kun je de affiliate link plaatsen op je website en de producten of diensten promoten. Het is vooral belangrijk dat je je websitebezoekers voorziet van belangrijke en eerlijke informatie over de producten of diensten. Vervolgens kun je je bezoekers enthousiasmeren om via de affiliate link het product aan te schaffen. Hoe meer je je affiliate website onder de aandacht brengt, hoe groter de kans is dat je commissies binnensleept.

Wat is een affiliate marketing website?

Een affiliate website is een speciale site waarop een affiliate zich bezighoudt met producten of diensten promoten van andere bedrijven, en bezoekers vervolgens aanspoort tot een verkoop.

In ruil voor deze prestatie ontvangt de affiliate een commissie. Wanneer potentiële klanten besluiten om het product of de dienst via een affiliate website aan te schaffen, dan ontvangt de website-eigenaar – in dit geval de affiliate – dus een vergoeding.

Van alle online-verdienmodellen worden affiliate websites het meest gebruikt, aangezien affiliates niet verantwoordelijk zijn voor de inkoop of verkoop van producten of diensten. Affiliates maken alleen gebruik van producten en diensten van andere bedrijven, en promoten deze vervolgens op een eigen site.

Een affiliate website kan op verschillende wijzen gebruikt worden om commissies te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen of door kortingscodes aan te bieden op de website.

Een affiliate website wordt gebruikt om producten en diensten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten, en deze vervolgens te enthousiasmeren om het product of de dienst te kopen via de affiliate link. Zodra de link wordt gebruikt voor een koop, ontvangt de affiliate een commissie van het bedrijf waar hij of zij mee samenwerkt.

Hoe begin ik een affiliate marketing website?

Het is niet moeilijk om een affiliate marketing website te beginnen. Er zijn een aantal stappen die je hiervoor kunt volgen. Deze stappen vergroten de kans op succes:

Kies je niche

Als eerste is het handig om te bepalen voor welke niche je je website gaat maken. Een niche kan bijvoorbeeld een categorie zijn, een onderwerp of een dier. Als je weet op welke niche je je gaat richten, dan weet je voor welke groep je je content gaat maken.

Vergelijk affiliate programma’s

Je kunt uit verschillende affiliate programma’s kiezen. Er zijn veel bedrijven en websites die aangesloten zijn bij een dergelijk programma. Als je je niche hebt gekozen, dan kun je zoeken naar affiliate programma’s die daarop aansluiten. Vergeet niet om de belangrijkste regels en de hoogte van commissies te bekijken.

Maak je website

Voor een goede website is een domeinnaam en webhosting essentieel. Het is belangrijk om degene te kiezen die aansluiten bij je website. Wil je een website maken, maar heb je hier verder geen ervaring mee? Dan kun je ervoor kiezen om dit uit handen te geven aan een professionele websitebouwer.

Creëer content

Als je content gaat maken, dan is het opnieuw belangrijk om rekening te houden met je gekozen niche. Maak content die interessant is voor deze groep mensen. Misschien vinden zij reviews interessant of lezen zij liever uitgebreide blogs over het product of de dienst. Plaats de affiliate link op een zichtbare plek binnen je promotie, zodat deze opvallen bij potentiële klanten. Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Bekijk dan vooral onze diensten voor de mogelijkheden!

Affiliate website promoten

Staat je website live? Dan kun je aan de slag met de promotie van je site en dit kan op simpele manieren. Bijvoorbeeld door een link te delen via socialmediaplatforms. Ook kun je je website laten ranken binnen de zoekmachine van Google. Hoe meer bekendheid je website krijgt, hoe groter de kans zal zijn dat je affiliate links worden gebruikt voor aankopen.

Deze stappen helpen een succes te maken van je affiliate website. Je moet er wel rekening mee houden dat het maken van een website zowel tijd als energie vergt. Neem de tijd en geef vooral niet op! Blijf je website voorzien van sterke content en blijf creatief in je promoties.  

Hoe werkt het verdienmodel van affiliate marketing?

Bij affiliate marketing wordt er gebruikgemaakt van een speciaal verdienmodel. De eigenaar van de website (affiliate) promoot producten of diensten van andere bedrijven op zijn of haar website. Deze producten of diensten zijn van andere bedrijven. De affiliate ontvangt een commissie van het bedrijf wanneer er een aankoop wordt gedaan via de affiliate link op de website.

Bij het verdienmodel van affiliate marketing draait het om de verkopen die worden gedaan via een affiliate website. Dit is de website van een affiliate. De verkopen worden gedaan via een affiliate link en deze worden geplaatst op de website. Deze link stuurt klanten direct door naar het product of de dienst. Wanneer de aankoop wordt gedaan via de affiliate link, dan krijgt de affiliate een klein percentage van het aankoopbedrag uitbetaald. Dit wordt een commissie genoemd. Iedere commissie is anders en de hoogte hiervan wordt bepaald door het affiliate programma.

Door affiliate marketing te gebruiken kun je als website-eigenaar geld verdienen met je website. Deze kans is groter wanneer je maandelijks veel websitebezoekers krijgt of een speciale niche hebt gekozen. Houd er wel rekening mee dat affiliate marketing veel tijd kost. Hetzelfde geldt voor een affiliate marketing website opzetten. Geef niet op en blijf altijd doorzetten.

Verschillende soorten affiliate marketing voorbeelden

Eén van de Nederlandse websites die gebruikmaakt van affiliate marketing, is Kieskeurig.nl. De website bestaat vooral uit productvergelijkingen en reviews, en biedt op deze manier een brede collectie producten aan. Van elektronica tot huis-tuin-en-keukenapparatuur.

Kieskeurig.nl past affiliate marketing toe door middel van productpromoties via affiliate links. Via deze links worden de producten verkocht aan potentiële klanten. Wanneer de verkoop plaatsvindt via de affiliate link, dan ontvangt Kieskeurig.nl een commissie van de samenwerkende partij.

Ook Tweakers is een Nederlandse website die verschillende producten aanbiedt. In tegenstelling tot Kieskeurig.nl, biedt Tweakers vooral elektronica aan. Tweakers maakt op dezelfde manier gebruik van affiliate marketing als Kieskeurig.nl. De producten worden aangeboden en verkocht via affiliate links die op de website zijn geplaatst. Wanneer het product wordt gekocht via de link, dan ontvangt ook Tweakers een commissie over het aankoopbedrag.

Kortingcode.nl is een Nederlandse website, maar de werkwijze van affiliate marketing is net iets anders. Op de website van Kortingscode.nl worden vooral kortingscodes verzameld en vervolgens aangeboden aan websitebezoekers. De kortingscodes leiden vervolgens naar andere webshops. Zodra bezoekers gebruikmaken van de kortingscode, dan ontvangt ook Kortingscode.nl een commissie van de samenwerkende partij.

De bovengenoemde websites maken ieder op hun eigen wijze gebruik van affiliate marketing om op deze manier aan inkomsten te komen. De websites bieden producten aan via affiliate links en ontvangen vervolgens een commissie als de verkoop heeft plaatsgevonden. Omdat deze sites sterke content en waardevolle informatie aanbieden, zijn deze aanbieders onwijs succesvol in het gebruik van affiliate marketing.

Hoe vind ik een goed affiliate marketing programma?

Wil je weten hoe je het beste affiliate marketing programma kiest? In dit geval houd je rekening met een aantal belangrijke punten. Lees maar even mee:

Diensten en producten

Heb je een niche gekozen? Dan is het belangrijk om je promoties aan te laten sluiten op je niche. Zoek dus naar diensten of producten die interessant zijn voor je gekozen doelgroep. Houd hierbij rekening met bijvoorbeeld interesses en behoeften, want op deze manier is de kans groter dat de affiliate links gebruikt worden.

Hoogte van commissies

Het is niet onbelangrijk om te kijken naar de hoogtes van commissies binnen de affiliate programma’s. Zijn de commissies hoog genoeg om met een promotie te starten? Dat is aan jou om te bepalen. Let erop dat ieder programma andere commissies aanbiedt voor haar diensten of producten. Vergelijk verschillende programma’s, producten en diensten met elkaar om daarachter te komen.  

Tracking en rapportage

Wil je weten hoeveel commissies je per maand verdient? Dit kun je in de gaten houden door middel van tracking en rapportage. Het is belangrijk om een affiliate programma te kiezen waarbij dit goed voor elkaar is. Je kunt anders onmogelijk zien of je tevreden bent over het programma en of je promoties wel aanslaan bij het publiek.

Betrouwbaarheid

Controleer altijd of het affiliate programma wel betrouwbaar is en welke reputatie deze heeft op het internet. Dat geldt ook voor de bedrijven die gebruikmaken van het programma. Is de klantenservice bereikbaar voor klanten? Alleen als het affiliate programma betrouwbaar is, durven klanten het aan om de affiliate link te gebruiken.

De populairste netwerken binnen Nederland zijn TradeTracker, PayPro en Daisycon. Zo beschikt PayPro over meer dan 1000 programma’s voor affiliates. TradeTracker en Daisycon hebben er zelfs meer dan 2000 online staan. Deze netwerken beschikken over een indrukwekkende collectie aan diensten en producten. Ook scoren deze sites alle mogelijke sterren als het gaat om de klantenservice en betrouwbaarheid.

Gebruik waardevolle informatie als basis voor je affiliate website

Voor een goede affiliate marketing website is het belangrijk dat je investeert in sterke content. Sterke content is namelijk de manier om betrouwbaar en informatief over te komen bij je websitebezoekers. Bovendien vergroot dit de kans dat je affiliate links worden gebruikt en het vertrouwen in je website groeit.

Wil je gebruikmaken van sterke content voor je affiliate website? We hebben verschillende tips die je daarbij helpen:

Houd rekening met je niche

Voordat je überhaupt een affiliate marketing website kunt kiezen, is het belangrijk om eerst een niche te kiezen. Door van tevoren je niche vast te stellen, weet je namelijk op wie je je content kunt richten. Dit levert meer op dan wanneer je je promoties op verschillende doelgroepen richt.

Gebruik onderzoeken en bronnen

Niet alleen sterke content is belangrijk, maar ook de betrouwbaarheid staat hoog op het wensenlijstje. Hierdoor krijgen websitebezoekers vertrouwen in je content. Dit doe je door bijvoorbeeld bronnen of onderzoekscijfers te delen.

Deel afbeeldingen en video’s

Video’s en afbeeldingen zijn handig omdat ze je verhaal ondersteunen en interessant zijn voor websitebezoekers. Hierdoor blijven bezoekers ook langer op je site plakken. Daarbij kunnen video’s en afbeeldingen ervoor zorgen dat je uitleg begrijpelijker wordt.

Maak gebruik van duidelijke en makkelijke taal

Houd je teksten duidelijk en makkelijk te begrijpen. Zo zorg je er namelijk voor dat alle websitebezoekers begrijpen wat je vertelt en dit vergroot het vertrouwen.  

Plaats koppen en subkoppen

Door voldoende koppen en subkoppen te plaatsen, maak je je geschreven teksten overzichtelijker. Hierdoor is de informatie makkelijker te volgen en te begrijpen voor websitebezoekers. Bovendien kunnen bezoekers belangrijke informatie er makkelijker uithalen op deze manier.

Als je rekening houdt met de bovengenoemde tips, dan wordt het makkelijker om sterke content te creëren voor je affiliate website. Deze content kan er vervolgens voor zorgen dat websitebezoekers je vertrouwen en zelfs producten kopen via de affiliate link.

Consistent bouwen aan je affiliate website

Als je een affiliate website bouwt, dan is het belangrijk om te zorgen voor consistentie. Dit is een essentieel onderdeel omdat je website op deze manier relevant blijft voor je niche. Als je geen rekening houdt met consistentie, dan kan het gebeuren dat de content op je website verouderd en vervolgens oninteressant wordt voor websitebezoekers.

Als dit het geval is, dan kan het dus gebeuren dat de verkopen via je affiliate links afnemen en ook het aantal websitebezoekers fors daalt.

Consistentie zorgt er ook voor dat je actief werkt aan de groei van je website. Als je wekelijks tot maandelijks nieuwe content plaatst, dan wordt je website interessanter voor zowel bezoekers als voor de zoekmachine van Google. Vervolgens rankt je website hoog binnen de zoekresultaten, wordt deze opgemerkt door een groter publiek en worden je affiliate links onder aan de streep vaker gebruikt voor een aankoop.

Als laatste zorgt consistentie ervoor dat je een betrouwbare reputatie opbouwt bij je niche. Op deze manier laat je namelijk zien dat je regelmatig aan je website werkt en veel waarde hecht aan betrouwbare informatie. Daardoor groeit het vertrouwen bij je volgers. Niemand zit immers te wachten op verouderde content, toch?

Is affiliate marketing zonder website ook mogelijk?

Ja, dat kan. Er zijn zelfs verschillende manieren waarop dit mogelijk is. Enkele voorbeelden delen we in het onderstaande overzicht.

Social media

Je kunt gebruikmaken van verschillende platforms binnen social media. Via berichten kun je je affiliate links onder de aandacht brengen bij je volgers. Dit kan door middel van een DM of door een algemene post te schrijven.

E-mailmarketing

E-mails worden nog steeds dagelijks gebruikt. Je kunt een mailinglijst samenstellen of volgers vragen om hierop te abonneren. Vervolgens kun je de mails voorzien van affiliate links en deze versturen. Maak in je mails wel gebruik van een call-to-action, zodat de affiliate links ook daadwerkelijk gebruikt worden en opvallen.

YouTube

Via je persoonlijke YouTube kanaal kun je niet alleen video’s plaatsen, maar ook een affiliate link delen. Dit kan bijvoorbeeld in de beschrijving onder de video. Je kunt hier ook in de video zelf aandacht aan besteden.

Blogs of forums

Ben je een actieve schrijver binnen blogs of forums? Deze kun je ook gebruiken om affiliate links in te delen. Zorg dat je de berichten niet opdringt aan andere lezers, maar houd het juist subtiel.

Wil je beginnen met affiliate marketing zonder een website? Houd er dan rekening mee dat de mogelijkheden om een affiliate link te plaatsen vrij beknopt zijn. Over het algemeen is het gemakkelijker om een grote groep websitebezoekers te bereiken, maar ook zonder website kun je nog steeds commissies binnen harken.

Onderzoek eerst het platform voordat je aan de slag gaat met affiliate marketing zonder website. Mogen affiliate links wel geplaatst worden? En moet je dit vermelden? Zo voorkom je claims en andere problemen met het platform.

Kan ik een gratis affiliate website maken?

Om direct met de deur in huis te vallen; ja, dat is niet onmogelijk. Een gratis affiliate website maken kun je zelfs op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een gratis platform of software.

Hoewel een gratis affiliate marketing website maken niet onmogelijk is, is het niet verstandig om te doen. De mogelijkheden van een gratis platform zijn opnieuw beknopt. Bovendien ziet een gratis website er minder professioneel uit, dan wanneer je voor betaalde mogelijkheden kiest. Daarbij heb je bij een gratis versie nooit zoveel keuze als bij een betaalde variant.  

Als je website er onprofessioneel uitziet, dan is de kans een stuk kleiner dat bezoekers gebruikmaken van je affiliate links. Een onprofessionele website komt namelijk minder betrouwbaar over.

Tips voor het maken van een affiliate marketing website

Weet je zeker dat je een affiliate marketing website wil maken? De volgende tips helpen je verder op weg:

Kies een niche

Kies eerst een niche voordat je je website maakt. Hierdoor is het namelijk makkelijker om gerichte content te maken. Bovendien leveren gerichte promoties meer op dan wanneer je deze algemeen houdt.

Schakel een websitebouwer in

Besteed het maken van je website uit aan een websitebouwer. Deze professionals hebben eerder met dit bijltje gehakt en weten precies waar een goede affiliate website aan moet voldoen. Je kunt ook platforms gebruiken, zoals WordPress, Marketheme en Phoenix van de IMU.

Vraag je eigen domeinnaam aan

Kies bewust voor een eigen domeinnaam en niet voor de naam van de software die je gebruikt. Dit geeft je website meer professionaliteit. Bovendien wordt je site makkelijker vindbaar voor zowel bezoekers als voor de zoekmachine van Google.

Gebruik een professioneel ontwerp

Richt je website in door een professioneel ontwerp te gebruiken. Dit vergroot de betrouwbaarheid bij websitebezoekers, waardoor je affiliate links eerder gebruikt worden.

Kies voor sterke content

Maak je content sterk en richt deze vooral op je gekozen niche. Hierdoor voorzie je je bezoekers van belangrijke informatie en zo zorg je ervoor dat je affiliate links opvallen.

Maak gebruik van SEO

Besteed aandacht aan SEO. Zo zorg je er namelijk voor dat je website beter rankt in de zoekmachine van Google. Als je bovenaan eindigt, valt je website eerder op en genereer je meer commissies via affiliate links.

Gebruik social media

Social media is een prima middel om je website op te promoten. Op deze manier bereik je een grotere groep mensen en is de kans groter dat je website eerder gevonden wordt.

Gebruik e-mailmarketing

E-mailmarketing kun je gebruiken om je bezoekers up-to-date te houden over nieuw geplaatste content op je website. Op deze manier kun je volgers ervan overtuigen om de affiliate links te gebruiken.

Gebruik affiliate programma’s

Meld je aan voor een affiliate programma en vergelijk verschillende varianten met elkaar. Op deze manier kom je erachter waar de commissies het hoogste zijn en aan welke regels je zoal moet voldoen.

Zorg voor consistentie

Plaats met regelmaat nieuwe content op je website en vernieuw deze om de zoveel tijd. Zo zorg je voor consistentie binnen je site. Deze consistentie zorgt er vervolgens voor dat je website betrouwbaarder en relevanter wordt. Dit vergroot de kans op meer commissies.

Je kunt van je affiliate marketing website een succes maken door de bovengenoemde tips te volgen. Houd er opnieuw rekening mee dat affiliate marketing tijd kost en dat de eerste maanden hard werken zijn. Als je niet opgeeft en hard aan je promoties blijft werken, dan kun je van affiliate marketing een groot succes maken.

Wat kost het maken van een affiliate website?

Aan een affiliate marketing website maken zitten altijd kosten verbonden. Hoe hoog deze kosten precies zijn, dat is van een aantal zaken afhankelijk. In het onderstaande overzicht staat beschreven waar je mee te maken krijgt als je een affiliate marketing website gaat maken:

Domeinnaam

Een domeinnaam kun je kopen voor een klein, jaarlijks bedrag. Een domeinnaam is de naam van je website en hier kun je op gevonden worden. Bijvoorbeeld: mijnwebsite.nl.

Websitebouwer (CMS)

Een websitebouwer is essentieel als je je website gaat maken. Je kunt verschillende inzetten, waaronder WordPress, Marketheme en Phoenix van IMU. Een websitebouwer schaf je aan voor een klein, maandelijks bedrag.

Hosting

Als je je website wil lanceren, dan is een hosting hierbij een belangrijk middel. De hosting plaatst je website op de server en zorgt er vervolgens voor dat deze bezocht kan worden. Wat een hosting precies kost, dat is per aanbieder verschillend. Wel kun je rekenen op een klein bedrag per maand. Je kunt eens een kijkje nemen bij Neostrada.

Ontwerp

Ja, ook voor het ontwerp van je website ben je wat kosten kwijt. Zeker als je een professionele uitstraling wil. Wat precies de kosten van een ontwerp zijn, dat ligt aan de aanbieder en aan de onderdelen. Wil je bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden?

Tools en diensten

Je kunt tot slot gebruikmaken van een aantal tools en diensten. Wat dacht je van SEO? Of van een persoonlijk e-mailadres? Opnieuw zijn deze kosten verschillend. Als je zoekt naar een goede tool voor SEO, dan kun je eens een kijkje nemen bij Surfer SEO of Semrush.

Affiliate Marketing Revolutie volgen

Wil je een affiliate marketing website opzetten, maar vind je het lastig om hiermee te beginnen? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard iets voor jou.

De cursus leert je niet alleen hoe je een affiliate marketing website maakt, maar ook hoe affiliate marketing precies werkt. Deze informatie wordt onderbouwd door overzichtelijk cursusmateriaal, foto’s en video’s. Bovendien word je volledig op de hoogte gebracht van content creëren en SEO.

Als je je aanmeldt voor de cursus, dan krijg je toegang tot een uitgebreid forum waar je in contact komt met andere cursisten en affiliates. Zo kunnen jullie ervaringen uitwisselen. Wil je meer weten over de cursus? Lees onze review over de Affiliate Marketing Revolutie voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *