arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate website kopen? Lees dit eerst
6 mei 2019 

Affiliate website kopen? Lees dit eerst

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je dat op twee manieren doen. Je kunt zelf een affiliate website beginnen en je kunt een bestaande affiliate website kopen. Soms is een website kopen een goede keuze maar lang niet altijd. Vooral niet als je nog maar net begint met affiliate marketing.

In dit blogbericht ga ik je vertellen wat een affiliate website precies is en waarom je een affiliate website zou kopen. Daarnaast geef ik je nog een aantal tips die je helpen bij het kopen van je eerste affiliate website. Lees verder.

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een website die zo is ingericht zodat de website geld verdient met affiliate marketing. Hele goede affiliate websites kunnen zo maar 1000 tot 100.000 euro per maand opbrengen.

Maar veel affiliate websites die te koop staan brengen niet zo veel op. Daarnaast moet je je ook realiseren dat hoe meer inkomsten per maand de website oplevert, hoe meer jij moet betalen om hem over te nemen.

Waarom zou je een affiliate website kopen?

Een van de grootste redenen waarom je een affiliate website zou kopen is omdat je dan niet te maken krijgt met het hele proces van opbouwen. Als je zelf een website gaat maken moet je eerst de website maken, dan nog zorgen dat er bezoekers naar je website komen en dan kun je pas beginnen met geld verdienen.

Wanneer je ervoor kiest om een website te kopen, bestaat de kans dat de website al redelijk wat bezoekers heeft en ook al wat inkomsten genereert.

Het voordeel hiervan is dat je direct kunt beginnen met het verder uitbouwen van de website om nog meer inkomsten te genereren. Dit doe je dan door regelmatig nieuwe content te blijven plaatsen.

Veel affiliate websites die te koop staan zijn SEO technisch goed opgebouwd. Dat betekent dat jij aan het technische gedeelte van je website niet veel meer hoeft te doen.

Als jij je eerste website koopt, is het wel belangrijk om jezelf af te vragen of het een slimme zet is. Het is namelijk een veel beter idee om je eerste affiliate website zelf te maken omdat je zo leert hoe alles werkt.

Direct beginnen met een bestaande website lijkt makkelijker, maar op ten duur kun je voor moeilijke problemen komen te staan waarvan je dan niet weet hoe je ze moet oplossen.

10 tips voor het kopen van een affiliate website

Als je besluit om een affiliate website te kopen, wil ik je graag nog een paar tips meegeven die je helpen de goede beslissing te maken.

1. Doe onderzoek naar de prijs

Sommige websites staan heel goedkoop te koop en andere websites veel te duur. Daarom is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je voor het doen van een aankoop eerst goed op onderzoek uit gaat naar wat een realistische prijs is van bepaalde websites.

Hierdoor betaal je niet veel te veel voor een goede website zonder dat je dat door hebt. Ook kun je vaak onderhandelen over de prijs en is het goed mogelijk dat je het een stuk goedkoper kunt kopen dan de vraagprijs.

Een affiliate website kopen kun je een beetje vergelijken met het kopen van een huis of een bedrijf. Daarom is het uiterst belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de prijzen.

2. Genereert de website inkomsten?

Een van de grootste redenen waarom mensen een affiliate website kopen is omdat veel van de websites die te koop staan al inkomsten genereren.

Dat heeft voor en nadelen. Het voordeel is dat je direct na de koop al geniet van inkomsten via de website.

Het nadeel is dat de vraagprijs van websites die inkomsten opleveren vaak veel duurder te koop zijn waardoor het vaak langer duurt voordat jij je investering hebt terugverdiend.

3. Is de SEO van de website op een nette manier gedaan?

Bij het kopen van een website is het ook belangrijk dat de SEO (Search Engine Optimization) van de website netjes is gedaan. Zijn alle pagina’s goed geoptimaliseerd? Zijn de teksten goed geoptimaliseerd? Het is goed om na te vragen wat de eigenaar al aan SEO heeft gedaan.

Hiervoor moet je natuurlijk zelf ook al een beetje verstand hebben van websites en SEO. Als je dat niet hebt raad ik je zeker aan iemand ernaar te laten kijken die er verstand van heeft.

4. Kun je zelf nog verbeteringen aanbrengen?

Ben jij zelf in staat om de website nog verder te verbeteren? Sommige website eigenaren zijn expert in wat ze doen, waardoor de kans bestaat dat de website eigenlijk te hoog gegrepen is voor jou als beginner.

Daarom is het belangrijk dat jij jezelf afvraagt of je instaat bent de website nog verder te verbeteren of niet. Als dat niet het geval is ben je beter af als je je affiliate website zelf maakt. Dat kun je simpel doen door middel van de affiliate marketing revolutie

Klik hier als jij je affiliate website zelf wilt maken > 

5. Hoe scoort de website in Google?

Wat ook heel belangrijk is als je een affiliate website gaat kopen is om te bekijken hoe veel bezoekers de website al genereert en op welke zoekwoorden de website goed scoort.

Als de website veel hoge posities in Google heeft, kun je er ook al vanuit gaan dat de SEO van de website goed is gedaan.

6. Heb je ervaring met websites?

Als je een bestaande affiliate website gaat kopen is het belangrijk dat je zelf ook ervaring hebt met websites. Als beginner is het niet slim om direct een website te kopen.

Wanneer er zich dan problemen voordoen heb je geen idee hoe je ze moet oplossen en moet je daarvoor al iemand inhuren om dat te doen of uren spenderen om het te leren.

Daarom raad ik iedere beginner aan om je eerste affiliate website vanaf 0 op te bouwen zodat je alle kneepjes van het vak leert. Als je dan een tweede website wilt beginnen kun je er altijd nog een kopen.

7. Kun je genoeg vertellen over het onderwerp?

Ook is het belangrijk dat je zelf genoeg kunt vertellen over het onderwerp van de website dat je wilt gaan kopen. Je moet voor die website namelijk wekelijks nieuwe content schrijven.

Als je dan een website koopt met een onderwerp waar je totaal geen interesse in hebt, wordt het een lastig verhaal om elke week weer een nieuwe tekst te schrijven. Tenzij je ervoor kiest om de content te laten schrijven. Dat is een ander verhaal.

8. Waarom koop je de website?

Bedenk voor jezelf waarom je een website koopt en wat de belangrijkste redenen daarvoor zijn. Als je het alleen maar doet omdat de website al inkomsten genereert raad ik je aan de website niet te kopen.

Je moet voor de tijd namelijk eerst een investering doen. De inkomsten die in het begin binnen komen zijn dus nog geen winst.

Zelf kies ik er voor om al mijn websites zelf op te bouwen. De grootste reden hiervoor is dat ik het leuk vind om dat te doen, maar ook omdat ik dan trots op mezelf kan zijn.

9. Waarom doet de eigenaar de website weg?

Vraag altijd wat de reden is waarom de eigenaar de website weg doet. Het kan zomaar zijn dat de affiliate producten die verkocht worden op de website stoppen en de website daardoor zijn inkomsten verliest.

Ook kan het zijn dat de website in de laatste jaren steeds minder is gaan presteren. Dan is het natuurlijk niet handig om de website over te nemen.

10. Bedenk of je niet liever zelf een website wilt maken

Zelf een website maken is een leuke bezigheid en het geeft een trots gevoel als je een website met 0 inkomsten naar een website met 1000 euro per maand kunt brengen.

Je hebt het dan helemaal zelf gedaan. Daarnaast leer je ontzettend veel in het proces van je eerste website maken. Alleen de kennis die je daarmee opdoet is al meer waard dan het geld dat je gaat verdienen.

 

Klik hier als jij je affiliate website zelf wilt maken > 

Conclusie

Een affiliate website kopen lijkt de beste en makkelijkste keuze, maar dat is lang niet altijd het geval. Vooral als het je eerste website is, is het een veel beter idee om hem zelf te maken.

De grootste reden hiervoor is dat je ontzettend veel leert als je het zelf doet. Daarnaast geeft het een voldaan gevoel als je de website helemaal zelf tot een succes hebt gemaakt. Ja, het duurt misschien wat langer.

Maar als je eenmaal inkomsten genereert is het het wachten meer dan waard. Daarom raad ik iedere beginner aan om vooral de eerste website helemaal zelf te maken. Dan leer je in ieder geval hoe het allemaal werkt. Wil je toch een affiliate website kopen? Neem dan eens een kijkje op Sitedeals.nl

Succes! 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen