arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kun je beginnen met een affiliate website?

Hoe kun je beginnen met een affiliate website?

Je wilt beginnen met een affiliate site maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Toen ik net begon met affiliate marketing had ik geen idee hoe ik kon beginnen met mijn eerste affiliate website. Daarom heb ik veel dingen geprobeerd en heb ik via de harde weg moeten leren dat heel veel dingen niet werkte.

Een affiliate site kun je het beste beginnen met een WordPress website. Je kunt er dan voor kiezen om een gratis WordPress website te beginnen of een betaalde. Als je serieus aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, raad ik je aan om direct een domeinnaam en webhosting te kopen.

Inmiddels verdien ik geld met meerdere websites en ben ik op weg om een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing. Als je ook op de juiste manier met affiliate marketing wilt beginnen, volg dan de stappen die ik heb afgelegd om te komen waar ik nu sta.

Hoe kun je beginnen met een affiliate website?

Als je wilt beginnen met een affiliate website is het eerst belangrijk om te weten wat voor een affiliate website je wilt gaan maken. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten affiliate websites.

Informatieve affiliate website

Een informatieve affiliate website is een affiliate website waarbij je zo veel mogelijk waardevolle informatie geeft over een bepaald onderwerp. Een goed voorbeeld van een informatieve affiliate website is deze website.

Op deze website leer je alles over affiliate marketing en geef ik je informatie over alles wat met affiliate marketing te maken heeft.

Een informatieve affiliate website is de makkelijkste manier om een affiliate website te beginnen. Het enige dat je namelijk hoeft te doen is het schrijven van content.

Hoe meer goede teksten je schrijft voor je website, hoe meer zichtbaar je wordt in de zoekmachines.

Affiliate webshop

Daarnaast is het ook mogelijk om een affiliate webshop te beginnen. Een affiliate webshop ziet er precies hetzelfde uit als een normale webshop. Alleen kunnen bezoekers bij een affiliate webshop geen producten toevoegen aan de winkelmand.

In plaats daarvan worden ze doorgestuurd naar het product bij de aanbieder als ze op de knop klikken om een product te kopen.

Bij een affiliate webshop heb je wel wat technische kennis nodig. Je moet namelijk weten hoe Woocommerce werkt om je webshop te vullen met producten. Over een affiliate website maken met Woocommerce heb ik een andere blog geschreven. Als je interesse hebt om een affiliate webshop te starten kun je die blog hier lezen.

Affiliate review website

Een steeds vaker voorkomende soort affiliate website is een affiliate review website. Met deze affiliate webshop geef je informatie over bepaalde producten.

Sommige review websites schrijven reviews over allerlei producten. Maar als je snel succes wilt behalen is het een beter idee om je te focussen op een bepaalde product categorie. Hierdoor heb je minder last van concurrentie en krijg je sneller meer bezoekers naar je website.

Een affiliate review website kan je wel het meeste geld opleveren. Dat komt vooral omdat je met een review website de focus legt op producten.

De mensen die op zoek zijn naar reviews over producten, hebben al een idee van wat ze willen kopen. Als jij ze dan bevestigende antwoorden kan geven op bepaalde vragen die ze hebben, is de kans groot dat ze na het lezen van je review klaar zijn om het product aan te schaffen.

Affiliate vergelijkingswebsite

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een affiliate vergelijkingswebsite te maken. Met deze website maak je het voor je bezoekers mogelijk om bepaalde vergelijkbare producten met elkaar te vergelijken.

Op basis hiervan kunnen ze dan een goede keuze maken voor welk product ze kiezen.

Het voordeel van een affiliate vergelijkingswebsite is dat een bezoeker na het vergelijken vaak kiest voor één van de keuzes die je ze hebt gegeven.

De kans dat een bezoeker daadwerkelijk doorklikt naar de pagina van de aanbieder is daarmee heel groot.

Beginnen met je eerste affiliate website

Als je voor het eerst gaat beginnen met affiliate marketing raad ik je aan om precies dezelfde stappen te volgen als die ik heb gezet. Inmiddels verdien ik geld met affiliate marketing en hebben de onderstaande stappen me daar bij geholpen.

Commissies die ik heb verdiend met affiliate marketing.

Een strategie kiezen om te volgen

Als je leest over affiliate marketing zie je direct dat iedereen het op een andere manier doet. Er zijn namelijk heel veel verschillende strategieën die je kunt volgen om succesvol te worden met affiliate marketing.

Het is daarom belangrijk om één strategie te volgen en daarmee aan de slag te gaan.

De strategie die ik heb gekozen om te volgen is de methode van de affiliate marketing revolutie.

De reden dat ik deze methode heb gekozen is omdat ik las dat er al veel mensen waren die succesvol geworden zijn dankzij deze methode.

Ook las ik dat de maker van de cursus: Jacko Meijaard zelf super succesvol is met affiliate marketing. Dat gaf mij de doorslag om te luisteren naar wat hij te vertellen had.

screenshot van de inkomsten van Jacko Meijaard op 1 dag

Om zijn strategie te leren heb ik zijn cursus gevolgd. De cursus heet de affiliate marketing revolutie. Deze cursus kun je voor € 47,- kopen en is de beste investering die ik heb gedaan in mijn leven.

Inmiddels heb ik mijn investering al dik terug verdiend en verdien ik maandelijks steeds meer geld.

Als je een strategie gaat kiezen raad ik je zeker aan om ook de methode van de affiliate marketing revolutie te kiezen. De kans dat je hiermee succesvol wordt is heel groot.

Uitleg over de methode die Jacko gebruikt.

Of je succesvol wordt ligt natuurlijk helemaal aan jezelf. Jij moet de stappen zetten die je leert in de cursus en jij moet doorzetten. Als je dat doet, kun je geld verdienen met affiliate marketing.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Je eerste website maken

Als je aan de slag gaat met de cursus leer je eerst hoe je je eerste affiliate website kunt maken. De stappen zijn simpel uitgelegd en je website staat binnen no-time online.

Om een website te beginnen heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Voor nog geen 3 euro per maand kun je al een website runnen bij Neostrada.

Bij het maken van je website is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen die past bij het onderwerp waarover je gaat schrijven, of dat het een pakkende naam is die je bezoekers makkelijk kunnen onthouden.

Daarnaast is het bij het maken van je website belangrijk dat je niet te lang bezig bent met het design van je website. Installeer een makkelijk thema en ga daarna direct aan de slag met de teksten op je website.

De teksten zorgen er tenslotte voor dat er meer bezoekers naar je website komen.

Teksten schrijven voor je website

Als je aan de slag gaat met het schrijven van teksten, is het belangrijk om meer te doen dan er in de cursus als minimum wordt aangegeven.

In de cursus wordt je verteld dat je minimaal 1 keer per week een blogbericht moet schrijven van minimaal 1000 woorden.

Houdt er rekening mee dat dit ook echt het absolute minimum is. Je bent veel beter af als je iedere dag een paar uurtjes aan het werk gaat om een nieuwe blog te schrijven.

In het begin zal het schrijven van een blogbericht nog langzaam gaan, maar na verloop van tijd wordt het schrijven steeds makkelijker.

Als je al een tijdje bezig bent met blogberichten schrijven is het goed te doen om binnen een uur of anderhalf uur een blog te schrijven. Probeer dan minimaal 3 keer per week een nieuwe blog te plaatsen als je snel succes wilt zien.

Affiliate links plaatsen

Als je nog maar net begonnen bent is het helemaal niet interessant om direct affiliate links te plaatsen in je tekst. Ook kan het vol zetten van je teksten ervoor zorgen dat je website als spam overkomt.

Maak je daarom in het begin niet druk om affiliate links te plaatsen in je teksten, maar focus je 100% op het schrijven van goede teksten.

Als je dan redelijk wat bezoekers naar je website krijgt, kun je beginnen met het plaatsen van enkele affiliate links in je tekst.

Probeer niet meer dan 3 affiliate links in je tekst te plaatsen om het mooi clean te houden.

Dat leest een stuk fijner voor je bezoekers en het voelt voor je bezoekers ook niet alsof je ze alleen maar producten probeert te verkopen.

De eerste commissie duurt lang

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat je de eerste commissie verdient met je eerste affiliate website. Sommige mensen moeten 3 maanden wachten op hun eerste commissie en andere mensen ruim 2 jaar.

Bij affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je blijft doorzetten totdat je je eerste commissie hebt verdient.

Video van Jacko Meijaard waarin hij uitlegt waarom van 0 naar 100 moeilijker is dan van 100 naar 1000.

De eerste commissie is heel moeilijk, maar daarna zal je snel meer geld gaan verdienen. Daarnaast krijg je na het ontvangen van je eerste commissie een gigantische motivatie boost waardoor je nog harder aan je website zal werken. Hierdoor groeit je website sneller waardoor je ook sneller meer resultaat ziet.

Focus je op één project

Toen ik net begon met affiliate marketing en aan de slag ging met de affiliate marketing revolutie. Ben ik kort na het volgen van de cursus al begonnen met een tweede project.

Achteraf heb ik daar spijt van want daardoor heeft mijn eerste project behoorlijk veel vertraging opgelopen.

Ook maak je als beginner veel fouten en zou het jammer zijn als je dezelfde beginnersfouten op twee websites maakt.

Daarom is het beter om eerst met één project aan de slag te gaan totdat je weet hoe het spelletje werkt. Daarna is het namelijk een stuk makkelijk om je succes te dupliceren op een tweede website.

Kijk in het begin niet dagelijks naar je Google Analytics

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het een goed idee om Google Analytics te installeren op je website. Hiermee kun je zien hoe veel bezoekers er naar je website komen.

Echter is het geen goed idee om in het begin te veel naar je statistieken te kijken. In het begin komen er namelijk nog vrijwel geen bezoekers naar je website en kan dat demotiverend voor je werken.

Toen ik net begon met affiliate marketing keek ik elke dag meerdere keren naar mijn Google Analytics om te kijken of er al een bezoeker naar mijn website was geweest.

Achteraf is dat natuurlijk heel zonde van mijn tijd en had ik die tijd veel beter kunnen steken in het publiceren van nieuwe teksten.

Daarom wil ik je aanraden om het kijk van analytics vooral in het begin te beperken tot één keer per maand.

Hierdoor wordt je niet gedemotiveerd door de resultaten en kan het zelfs een positieve verrassing zijn als je er aan het einde van de maand naar kijkt.

Wacht niet te lang met e-mail marketing

Veel beginners slaan e-mail marketing over in de cursus en denken dat het toch niet werkt, of hebben er gewoonweg geen zin in om te betalen voor een e-mail marketing provider.

Sinds ik ben begonnen met e-mail marketing, ben ik nog meer gaan verdienen met mijn website. Sla daarom zeker de lessen over e-mail marketing niet over in de affiliate marketing revolutie.

Om e-mail marketing te kunnen toepassen gebruik ik Getresponse. Ik ben van enormail overgestapt naar Getresponse omdat je met getresponse veel meer mogelijkheden heeft.

In de cursus wordt je aangeraden om met Enormail te starten. Als je net begint met e-mail marketing is Enormail een prima keuze.

Promoot je teksten op de juiste social media kanalen

Toen ik net begon met affiliate marketing was ik met mijn website aanwezig op alle social media kanalen die ik me maar kon bedenken. In de loop van tijd heb ik geleerd dat social media kanalen zoals Facebook en Instagram helemaal niet zo veel toevoegen voor mijn website.

Dat komt vooral omdat Facebook niet wil dat gebruikers van Facebook de app verlaten om naar een website te gaan. Daarom is het heel moeilijk om bezoekers van Facebook door te sturen naar je website.

Betere opties om je content te promoten zijn Pinterest en YouTube. Dit zijn zoekmachine gerelateerde social media platformen waardoor het dus mogelijk is om te verschijnen in de zoekresultaten.

Dat maakt de kans groter dat social media berichten die je in het verleden hebt geschreven door meer mensen wordt gezien.

Als je de meeste kans wilt hebben om succesvol te worden met affiliate marketing, raad ik je echt aan om er een cursus voor te volgen. Zelf heb ik eerst geprobeerd om alles zelf uit te zoeken, maar dat was voor mij geen succes. Nu verdien ik nog geen fulltime inkomen, maar als ik direct de cursus had gevolgd was het me zeker al gelukt.

Wil je meer informatie over de affiliate marketing revolutie? De review over de cursus lees je hier.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen