Affiliate webshop; Belangrijkste informatie!

Affiliate webshop; Belangrijkste informatie!

Als je graag een webshop wilt beginnen, hoef je niet per sé een voorraad aan te houden.

Nee, door voor een affiliate webshop te kiezen, ga je eigenlijk vrij risicoloos aan de slag. Je bepaalt zelf welke producten je gaat promoten, je hoeft geen voorraad aan te houden en je kunt dus de kosten laag houden.

Onder meer vanwege deze redenen kiezen steeds meer digitale ondernemers voor het opstarten van een affiliate webshop. Heb jij ook dergelijke ambities? In dit artikel lees je hoe je een affiliate webshop op kunt starten en waar je zoal rekening mee moet houden.

Waarom een affiliate webshop opstarten?

Voordat je aan de slag kunt gaan, moet je uiteraard wel op de hoogte van affiliate marketing zijn. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij jij producten van andere partijen gaat promoten.

Bezoekers komen op jouw website en je probeert hen te overtuigen van bepaalde producten. Als ze overtuigd zijn, kunnen ze op een link klikken.

Deze link stuurt de bezoekers vervolgens door naar de website van de verkopende partij.

Gaat de bezoeker op die website tot een aankoop over? Dan ontvang jij daar een commissie voor. Met een affiliate webshop ben je in principe dus een doorgeefluik van orders aan de verkopende partij. Hoe meer bezoekers je trekt, des te groter de kans is op (meer) orders.

Door voor een affiliate webshop te kiezen, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Geen voorraad aan te houden
  • Bijna geen opstartkosten
  • Bijna geen risico
  • Niet bezig met klantencontact, verzendingen, retourneringen en dergelijke
  • Bepaal zelf waar en wanneer je werk
  • Bepaal zelf welke producten je gaat promoten
  • Je kunt behoorlijk veel geld gaan verdienen

In de afgelopen jaren zijn reeds meerdere ondernemers jou voorgegaan. Zij hebben veel geld weten te verdienen met een affiliate webshop. Als jij dat ook graag wilt, kan je in de rest van dit artikel lezen hoe je een affiliate webshop kunt beginnen.

Alles start met een goed idee

Net zoals bij alle andere bedrijven start ook een affiliate webshop met een goed idee. Je moet dus een gat in de markt zien te vinden. Een product waar veel vraag naar is, maar waar beperkt aanbod van is.

In dat geval kan je namelijk met jouw affiliate webshop meer reclame gaan maken voor het desbetreffende product. De kans dat je hierdoor veel orders gaat scoren, is behoorlijk groot.

In principe moet je dus een niche zien te vinden. Mijn advies is om voor een niche te gaan die aansluit op één van jouw passies. Als je een affiliate webshop gaat beginnen, moet je namelijk veel content gaan genereren.

Het is bewezen dat je makkelijker én enthousiaster schrijft over onderwerpen waar je zelf een passie voor hebt. Mijn advies is dan ook om eens naar je hobby’s en passies te kijken; mogelijkerwijs kan er op basis daarvan direct een goed idee ontstaan.

Bij het opstarten van een affiliate webshop moet je uiteraard ook naar de concurrentie kijken. Als je een affiliate webshop over computers wilt starten, heb je behoorlijke concurrentie. Dat is nu eenmaal een feit.

Als je een affiliate webshop wilt starten over houten slaapkameraccessoires kan je mogelijk veel sneller resultaten gaan behalen. In een dergelijke niche is simpelweg minder concurrentie aanwezig, waardoor jij met jouw affiliate webshop snel kunt groeien.

Domeinnaam & webhosting regelen

Heb je een goed idee bedacht? Dan is het zaak om een passende/treffende naam voor jouw website te gaan verzinnen. Op de website van bijvoorbeeld Neostrada kan je controleren of de door jou gewenste naam nog vrij is. Is dat het geval? Dan kan je deze domeinnaam ook direct registreren bij Neostrada.

De kosten hiervoor bedragen slechts enkele euro’s. Als de domeinnaam geregistreerd is, heb je ook nog een hosting nodig. De hosting is in feite de drijvende kracht van jouw website.

Ook de hosting kan je rechtstreeks bij een partij zoals Neostrada regelen. Vervolgens ben je in staat om de domeinnaam en de hosting aan elkaar te koppelen.

Als je dat voor elkaar gekregen hebt, staat je website in principe al ‘live’. Je moet vervolgens aan de slag met het maken van de website. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Eigenlijk maak je op dit moment de eerste én enige kosten voor jouw affiliate webshop. Het registreren van de domeinnaam en het regelen van de hosting kost vaak maar enkele euro’s.

Dit is dan ook één van de redenen waarom veel affiliates gek zijn op hun beroep. Voor een paar euro’s kunnen zij al van start gaan, waarna de verdiensten vele malen hoger kunnen komen te liggen. Dat is de ideale situatie, niet waar?

Webshop maken met WordPress

Uiteindelijk is het zaak dat je jouw website vorm gaat geven. Je moet een lay-out kiezen, je moet jouw huisstijl in de website gaan verwerken en je moet de producten in jouw webshop gaan tonen.

Hoe je dit kunt doen? Met behulp van WordPress! WordPress wordt momenteel wereldwijd gebruikt en is verreweg het meest populaire CMS systeem.

Met dit Content Management systeem kan je in principe alles. De eerste stap die je kunt zetten, is het downloaden van een thema. Zoek op Google bijvoorbeeld naar de WordPress thema’s van Themeforest en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Deze thema’s vormen in principe de basis van jouw website. Deze thema’s bepalen de uitstraling, het kleurgebruik en de indeling.

Nadat je een thema gedownload hebt, kan je deze makkelijk binnen WordPress installeren. Activeer het thema en pas het thema vervolgens naar wens aan. Je kunt namelijk zelf nog de kleuren bepalen, het lettertype bepalen en verschillende andere instellingen instellen.

Vervolgens kan je ook zelf allerlei pagina’s en berichten in jouw webshop gaan plaatsen. Denk hierbij aan een Over Ons pagina, een pagina met informatie over de webshop en een pagina waarop alle producten komen te staan.

Voor het inladen van de producten moet je enkele stappen uitvoeren. Deze stappen heb ik in het volgende hoofdstuk uitgewerkt.

Welke producten ga je promoten?

Voordat je met de affiliate webshop van start bent gegaan, heb je voor jezelf bepaald welke producten je gaat promoten. Maar, hoe kom je nou aan deze producten?

Om toegang tot dergelijke producten te krijgen, dien je je aan te melden bij een affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk is in principe de verbindende factor tussen jouw webshop en de producten van de verkopende partij die je gaat promoten. Bekende voorbeelden van affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon, Paypro, Bol.com en Coolblue.

Meld je aan bij één van de affiliate netwerken en bekijk vervolgens de affiliate campagnes. In een affiliate campagne zie je staan welke producten je kunt promoten. Je kunt je vervolgens voor één van deze campagnes aanmelden, waarna je in principe een samenwerkingsverband met de verkopende partij aangegaan bent.

Plugin installeren

Je kunt nu de plug-in Wp Import gaan downloaden. Met deze plug-in ben je in staat om de producten van de verkopende partij in jouw webshop in te laden. Hoe je dit exact kunt doen, lees je bij het downloaden van de plug-in.

De maker van deze plug-in heeft namelijk voor een uitgebreide handleiding gezorgd. Ook bij het affiliate netwerk waarbij je je aangemeld hebt, vind je ongetwijfeld veel informatie over het importeren van de producten.

Om van deze plug-in gebruik te kunnen maken, heb je sowieso ook WooCommerce nodig. Dit is een plug-in voor WordPress die specifiek voor webshops gericht is. Met deze plug-in kan je namelijk bepalen hoe de producten in jouw webshop getoond worden.

Ook kan je met deze plug-in de verschillende categorieën binnen jouw webshop aanmaken. Tot slot kan je dankzij deze twee plug-ins ook de linkjes met tracking software plaatsen.

Op het moment dat een bezoeker op een product klikt, wordt deze doorgestuurd naar de website van de verkopende partij. Aan de hand van dit linkje weet de verkopende partij dat de bezoeker via jouw affiliate webshop gekomen is.

Gaat deze bezoeker uiteindelijk over tot een aankoop? Dan krijg jij hier vanuit de verkopende partij een commissie voor. Deze commissie wordt door het affiliate netwerk aan je uitbetaald. Het affiliate netwerk is dus de verbindende factor tussen jou en het affiliate netwerk.

En nu?

Heb je de producten geïmporteerd? Dan kan je eigenlijk van start gaan. Maar, zorg ervoor dat jouw webshop volledig naar wens is.

De webshop moet overzichtelijk zijn, de webshop moet een duidelijke call to action hebben en de webshop overtuigend overkomen. Het doel van een affiliate webshop is immers om mensen te overtuigen van bepaalde producten.

Zorg er daarom ook voor dat je bij elk product een overtuigende tekst plaatst. Deze tekst moet aan de ene kant informeren en moet aan de andere kant dus ook overtuigen. Besteed daarom veel tijd aan het genereren van de teksten. Dit kan je zelf doen, maar je kunt hier ook een tekstschrijver voor inhuren.

Hoe werkt affiliate marketing met Woocommerce?

Als je van plan bent om Woocommerce te gebruiken bij affiliate marketing, is de kans groot dat je een affiliate webshop wilt maken. In je affiliate webshop plaats je dan artikelen met behulp van Woocommerce. Je kunt er dan voor kiezen om alle producten handmatig toe te voegen aan je affiliate webshop, maar je hebt er ook een importeer tool voor. Met WP-All Import pro kun je makkelijk een hele lijst producten importeren met een paar drukken op de knop. 

Zelf een affiliate webshop maken is behoorlijk lastig en er komt veel bij kijken. Ook had ik er in het begin veel moeite mee om goede posities te krijgen in Google met mijn webshop. In dit blogbericht lees je precies hoe jij je affiliate webshop kunt beginnen met behulp van Woocommerce. Lees daarom snel verder.

Wat is Woocommerce?

Woocommerce is een WordPress plugin die je WordPress website omtovert in een WordPress webshop. Aan deze webshop kun je allerlei producten toevoegen. Woocommerce is het meest complete platform als het gaan om webshops maken. Een mooie functie dat Woocommerce heeft is de mogelijkheid om producten in je webshop te voorzien van een affiliate link.

Wat is het voordeel van een affiliate webshop?

Als je aan de slag gaat met een affiliate webshop, betekent het dat je heel veel producten kunt promoten uit een bepaalde categorie. Door heel veel producten te promoten is de kans groter dat je een commissie verdient met affiliate marketing. Daarnaast heb je door het maken van een webshop gevuld met producten, direct heel veel content op je website.

Wel is het belangrijk om te weten dat je niet de productbeschrijvingen van de leverancier mag gebruiken, maar alle productbeschrijvingen moet herschrijven.

Door alle producten zo snel mogelijk te herschrijven krijg je direct heel veel nieuwe content op je website. Die nieuwe content zal ervoor zorgen dat er snel meer bezoekers naar je website komen.

Een ander voordeel van een affiliate webshop is dat je website eigenlijk direct goed is ingericht om verkopen te genereren. Dit maakt het verdienen van affiliate commissies een stuk makkelijker.

Wat zijn de nadelen van een affiliate webshop?

Natuurlijk heeft het maken van een affiliate webshop met Woocommerce ook nadelen. Een groot nadeel is dat je het met een webshop vaak opneemt tegen grote webshops. Hierdoor kan het in veel niches moeilijk zijn om snel goede posities te behalen.

Dat komt omdat de grote webshops meestal veel autoriteit op het internet hebben en daardoor voorrang krijgen op jou met een nieuwe website.

Wat je daaraan kunt doen is naast het schrijven van productbeschrijvingen, ook een blog bij te houden waarbij je allerlei tips geeft over dingen die met het product te maken heeft.

Hoe installeer je Woocommerce voor affiliate marketing?

Als je aan de slag wilt gaan met een affiliate webshop, is het een goed idee om daarvoor WordPress te gebruiken. Op je WordPress website installeer je dan Woocommerce en kun je daarmee je affiliate webshop maken.

Je kunt er dan voor kiezen om alle producten handmatig toe te voegen, maar er zijn ook tools om een hele productcategorie van een webshop in één keer te importeren.

Bekijk hier hoe WP -All Import werkt:

Dat kun je doen met de plugin Wp-All-Import pro. Deze plugin kun je downloaden en installeren op je website. Als je dat hebt gedaan kun je bij een webshop als bijvoorbeeld coolblue een datafeed downloaden van een van de product categorieën te importeren.

Het is bij Coolblue zelfs mogelijk om de hele webshop van Coolblue over te nemen.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een Woocommerce affiliate website?

Als je van plan bent om aan de slag te gaan met een Woocommerce affiliate website, is het belangrijk om met de onderstaande dingen rekening te houden. Toen ik net begon met mijn affiliate webshop, deed ik veel van deze dingen fout waardoor het nog langer duurde voordat ik geld verdiende.

Een goede niche kiezen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als je aan de slag gaat met affiliate marketing via Woocommerce, is zorgen dat je een niche kiest waarin veel interesse is, maar waarbij de concurrentie nog niet te groot is. Zelf heb ik gekozen voor de computerbranche en was het voor mij heel lastig om daar bezoekers naartoe te krijgen.

Dat komt omdat er heel veel grote bedrijven online staan met computers en laptops. Deze computerwinkels hebben veel meer autoriteit en krijgen daarom betere posities dan mijn website. Achteraf gezien had ik me beter kunnen focussen op alleen desktops of alleen laptops om mijn concurrentie te verminderen.

Als je aan de slag gaat met je eigen affiliate webshop is het dus belangrijk om goed te kijken hoe veel concurrentie er in je niche is. Als er veel concurrentie is kun je beter iets anders kiezen, of ervoor zorgen dat je een subcategorie neemt van een bepaalde niche. Bijvoorbeeld bij laptops, dat je alleen praat over chrome books of alleen over notebooks.

Niet direct te veel  affiliate producten

Ook is het belangrijk om niet direct te veel producten toe te voegen aan je webshop. Het is natuurlijk aantrekkelijk om direct alle producten van de coolblue website te importeren en zo aan de slag te gaan. Hoewel het een goed idee kan zijn om dat te doen, kost het je gigantisch veel werk om alle productbeschrijvingen te herschrijven. Hierdoor kun je snel het overzicht verliezen of de motivatie.

Kies er daarom voor om te beginnen met bijvoorbeeld 30 producten van Coolblue of Bol.com en ga eerst met die producten aan de slag. Als je die producten dan helemaal eigen hebt gemaakt, kun je de volgende 30 producten importeren. Zo houdt je het overzicht en maak je jezelf het gemakkelijker.

Te lang wachten met de productteksten herschrijven

Daarnaast is er nog een reden waarom je niet direct te veel producten moet importeren van Coolblue. Als je namelijk producten importeert krijg je er automatisch de productbeschrijvingen van Coolblue bij. Dat betekent dat jij plagiaat pleegt bij Coolblue. Hoe meer producten je in een keer importeert, hoe langer het duurt voor je de productteksten in je eigen woorden hebt omschreven.

Vergeet niet dat het naast het herschrijven van productteksten ook belangrijk is om je blog bij te houden. Als je dan heel veel productteksten moet herschrijven, wordt het werk aan je website al snel te veel.

Begin ook direct met bloggen

Bij een affiliate marketing webshop samen met Woocommerce zullen in eerste instantie niet de productteksten bezoekers naar je webshop sturen. In het begin heb je meer kans op een goede positie als je begint met bloggen.

In je blogs kun je bezoekers dan doorsturen naar je affiliate webshop waar ze als nog kunnen shoppen. Het is namelijk een stuk makkelijker om te ranken met blogberichten dan met producten in verband met de concurrentie.

Kies een goed werkend thema dat geschikt is voor je Woocommerce affiliate site

Om ervoor te zorgen dat je bezoeker het naar zijn zin heeft op je website is het vooral bij Woocommerce heel belangrijk dat je een goed werkend thema hebt die passend is voor een webshop. Als een bezoeker moeite moet doen om je webshop of bepaalde artikelen te vinden, zal je niets verkopen.

Als je affiliate marketing wilt combineren met een Woocommerce webshop is het belangrijk dat je webshop op rolletjes loopt. Neem daarvoor eens een kijkje bij grote webshops om te kijken hoe die webshops in elkaar zitten.

Natuurlijk is er in de grote webshops ontzettend veel geld geïnvesteerd. Maar het geeft je wel een idee van hoe een goedwerkende webshop is opgebouwd.

Geef zo veel mogelijk informatie over de producten die je verkoopt

Als je aan de slag gaat met het herschrijven van je productbeschrijvingen voor je affiliate producten, is het daarbij belangrijk om zo veel mogelijk informatie te geven over de producten. Probeer je productteksten op te vullen met goede afbeeldingen en eventueel met video’s die het product nog beter laten zien.

Hoe meer informatie je geeft over de producten, hoe groter de kans is dat een bezoeker de producten via jouw affiliate link zullen kopen.

Maak ook een interne link vanuit je blogs naar de producten in je webshop

Houdt er bij het schrijven van de blogs ook rekening mee om intern te linken naar de producten die je aanbiedt in je affiliate webshop. Op deze manier zullen ook bezoekers via je blog je webshop  bezoeken waardoor je meer kans hebt dat je een product zal verkopen. Probeer in ieder blogbericht minimaal naar één product te linken of naar een product categorie. Hoe meer je dit doet hoe meer verkopen je op lange termijn zal realiseren.

Het kost tijd om een affiliate webshop met Woocommerce op te bouwen

Een affiliate marketing webshop met Woocommerce kost je veel tijd om op te bouwen. In het begin zal je nog niets verdienen met je webshop en het kan een behoorlijke tijd duren voordat dat wel het geval is.

Geef jezelf minimaal 24 maanden om een succes te maken van je affiliate marketing webshop omdat de concurrentie bij webshops behoorlijk hoog is. Binnen 24 maanden moet het mogelijk zijn om geld te verdienen met een affiliate webshop en geef je jezelf voldoende tijd om te leren hoe het werkt.

Probeer in die 24 maanden iedere dag aan je affiliate webshop te werken om ervoor te zorgen dat je website groeit en zo meer autoriteit krijgt.

Waarom is het beter om niet met een affiliate webshop te beginnen?

Als je mij vraagt of je als beginner zou moeten beginnen met een affiliate webshop zeg ik zeker dat het geen goed idee is om direct met een affiliate webshop aan de slag te gaan. Je kunt veel beter beginnen met een informatieve website, omdat daar veel minder technische kennis bij komt kijken.

Daarnaast is het met een informatieve website vaak veel makkelijker scoren, omdat je niet alleen maar probeert te scoren op verkoop gerichte onderwerpen. Vrijwel elke product waar je direct over schrijft is verkoop gericht waardoor je het op moet nemen tegen grote webshops.

Vooral als beginner weet je nog niet precies hoe het spelletje werkt en daarom is het beter om simpel te beginnen.

Informatieve website maken

De beste manier om een informatieve website te maken is natuurlijk ook met WordPress. Het voordeel van een informatieve website maken met WordPress is dat je daarna altijd nog een webshop kunt toevoegen aan je website.

Met WordPress kun je dan blogs schrijven over een bepaald onderwerp om ervoor te zorgen dat bezoekers die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp naar je website komen. Vervolgens ga je op zoek naar producten die relevant zijn aan de teksten die je schrijft op je website en maak je daar een affiliate link voor.

Die affiliate links plaats je in je teksten en zo zorg je ervoor dat er bezoekers naar je website komen. Als het onderwerp waarover je website gaat heel veel producten heeft die je kunt promoten kun je dan twee dingen doen.

Je kunt voor alle producten die je promoot een soort resources pagina maken. Dat is een pagina waarop je wat schrijft over alle producten die je wilt gaan promoten. Ook kun je over alle producten die je wilt promoten en review schrijven en daar naartoe linken. Als laatste heb je ook nog de mogelijkheid om er uiteindelijk een webshop van te maken.

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Zelf heb ik affiliate marketing geleerd met behulp van de affiliate marketing revolutie. Dit is een online affiliate marketing cursus waarmee je stap voor stap leert hoe je je eerste affiliate marketing website maakt.

Vooral bij je eerste affiliate website is het belangrijk dat je het zo simpel mogelijk maakt. Het kan namelijk al snel moeilijk worden en dan is het jammer als je zou opgeven.

Door precies te doen wat er in de cursus verteld wordt, weet je eigenlijk direct welke stappen je moet zetten om geld te verdienen met je website. Mocht je dan eenmaal geld verdienen met je website, kun je altijd nog besluiten om voor je volgende project een affiliate webshop met Woocommerce te maken.

Om meer informatie te krijgen over de affiliate marketing revolutie en de pagina te bekijken van de affiliate marketing revolutie klik je hier.

Daarnaast heb ik ook een uitgebreide review geschreven over de  affiliate marketing revolutie. Die review kun je hier lezen.

Affiliate Marketing Revolutie

In dit artikel heb je in het kort kunnen lezen hoe je een affiliate webshop op kunt starten. Wil je hier graag meer over weten?

Wil je meer leren over affiliate marketing? In dat geval kan ik de Affiliate marketing revolutie cursus aanraden. Deze cursus is ontwikkeld door Jacko Meijaard; Jacko heeft in de afgelopen jaren veel geld verdiend met affiliate marketing

Hij wil graag zijn kennis met jou delen. Grijp die kans met beide handen aan, meld je direct aan voor de cursus en zet de juiste stappen voor jouw affiliate webshop. Heel veel succes (en plezier) gewenst! Lees mijn affiliate marketing revolutie reviewww

Vergelijkbare berichten