Hoe kun je beginnen met een affiliate webshop?
25 maart 2019 

Hoe kun je beginnen met een affiliate webshop?

Als je graag een webshop wilt beginnen, hoef je niet per sé een voorraad aan te houden.

Nee, door voor een affiliate webshop te kiezen, ga je eigenlijk vrij risicoloos aan de slag. Je bepaalt zelf welke producten je gaat promoten, je hoeft geen voorraad aan te houden en je kunt dus de kosten laag houden.

Onder meer vanwege deze redenen kiezen steeds meer digitale ondernemers voor het opstarten van een affiliate webshop. Heb jij ook dergelijke ambities? In dit artikel lees je hoe je een affiliate webshop op kunt starten en waar je zoal rekening mee moet houden.

Waarom een affiliate webshop opstarten?

Voordat je aan de slag kunt gaan, moet je uiteraard wel op de hoogte van affiliate marketing zijn. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij jij producten van andere partijen gaat promoten.

Bezoekers komen op jouw website en je probeert hen te overtuigen van bepaalde producten. Als ze overtuigd zijn, kunnen ze op een link klikken.

 

Deze link stuurt de bezoekers vervolgens door naar de website van de verkopende partij.

Gaat de bezoeker op die website tot een aankoop over? Dan ontvang jij daar een commissie voor. Met een affiliate webshop ben je in principe dus een doorgeefluik van orders aan de verkopende partij. Des te meer bezoekers je trekt, des te groter de kans is op (meer) orders.

Door voor een affiliate webshop te kiezen, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je hoeft geen voorraad aan te houden
  • Je hebt nagenoeg geen opstartkosten
  • Je loopt nagenoeg geen risico
  • Je bent niet bezig met klantencontact, verzendingen, retourneringen en dergelijke
  • Je bepaalt zelf waar en wanneer je werk
  • Je bepaalt zelf welke producten je gaat promoten
  • Je kunt behoorlijk veel geld gaan verdienen

In de afgelopen jaren zijn reeds meerdere ondernemers jou voorgegaan. Zij hebben veel geld weten te verdienen met een affiliate webshop. Als jij dat ook graag wilt, kan je in de rest van dit artikel lezen hoe je een affiliate webshop kunt beginnen.

Alles start met een goed idee

Net zoals bij alle andere bedrijven start ook een affiliate webshop met een goed idee. Je moet dus een gat in de markt zien te vinden. Een product waar veel vraag naar is, maar waar beperkt aanbod van is.

In dat geval kan je namelijk met jouw affiliate webshop meer reclame gaan maken voor het desbetreffende product. De kans dat je hierdoor veel orders gaat scoren, is behoorlijk groot.

In principe moet je dus een niche zien te vinden. Mijn advies is om voor een niche te gaan die aansluit op één van jouw passies. Als je een affiliate webshop gaat beginnen, moet je namelijk veel content gaan genereren.

Het is bewezen dat je makkelijker én enthousiaster schrijft over onderwerpen waar je zelf een passie voor hebt. Mijn advies is dan ook om eens naar je hobby's en passies te kijken; mogelijkerwijs kan er op basis daarvan direct een goed idee ontstaan.

Bij het opstarten van een affiliate webshop moet je uiteraard ook naar de concurrentie kijken. Als je een affiliate webshop over computers wilt starten, heb je behoorlijke concurrentie. Dat is nu eenmaal een feit.

Als je een affiliate webshop wilt starten over houten slaapkameraccessoires kan je mogelijk veel sneller resultaten gaan behalen. In een dergelijke niche is simpelweg minder concurrentie aanwezig, waardoor jij met jouw affiliate webshop snel kunt groeien.

Domeinnaam & webhosting regelen

Heb je een goed idee bedacht? Dan is het zaak om een passende/treffende naam voor jouw website te gaan verzinnen. Op de website van bijvoorbeeld Neostrada kan je controleren of de door jou gewenste naam nog vrij is. Is dat het geval? Dan kan je deze domeinnaam ook direct registreren bij Neostrada.

De kosten hiervoor bedragen slechts enkele euro's. Als de domeinnaam geregistreerd is, heb je ook nog een hosting nodig. De hosting is in feite de drijvende kracht van jouw website.

Ook de hosting kan je rechtstreeks bij een partij zoals Neostrada regelen. Vervolgens ben je in staat om de domeinnaam en de hosting aan elkaar te koppelen. Als je dat voor elkaar gekregen hebt, staat je website in principe al ‘live'. Je moet vervolgens aan de slag met het maken van de website. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Eigenlijk maak je op dit moment de eerste én enige kosten voor jouw affiliate webshop. Het registreren van de domeinnaam en het regelen van de hosting kost vaak maar enkele euro's. Dit is dan ook één van de redenen waarom veel affiliates gek zijn op hun beroep. Voor een paar euro's kunnen zij al van start gaan, waarna de verdiensten vele malen hoger kunnen komen te liggen. Dat is de ideale situatie, niet waar?

Webshop maken met WordPress

Uiteindelijk is het zaak dat je jouw website vorm gaat geven. Je moet een lay-out kiezen, je moet jouw huisstijl in de website gaan verwerken en je moet de producten in jouw webshop gaan tonen.

Hoe je dit kunt doen? Met behulp van WordPress! WordPress wordt momenteel wereldwijd gebruikt en is verreweg het meest populaire CMS systeem.

Met dit Content Management systeem kan je in principe alles. De eerste stap die je kunt zetten, is het downloaden van een thema. Zoek op Google bijvoorbeeld naar de WordPress thema's van Themeforest en bekijk de verschillende mogelijkheden.

Deze thema's vormen in principe de basis van jouw website. Deze thema's bepalen de uitstraling, het kleurgebruik en de indeling.

Nadat je een thema gedownload hebt, kan je deze makkelijk binnen WordPress installeren. Activeer het thema en pas het thema vervolgens naar wens aan. Je kunt namelijk zelf nog de kleuren bepalen, het lettertype bepalen en verschillende andere instellingen instellen.

Vervolgens kan je ook zelf allerlei pagina's en berichten in jouw webshop gaan plaatsen. Denk hierbij aan een Over Ons pagina, een pagina met informatie over de webshop en een pagina waarop alle producten komen te staan.

Voor het inladen van de producten moet je enkele stappen uitvoeren. Deze stappen heb ik in het volgende hoofdstuk uitgewerkt.

Welke producten ga je promoten?

Voordat je met de affiliate webshop van start bent gegaan, heb je voor jezelf bepaald welke producten je gaat promoten. Maar, hoe kom je nou aan deze producten?

Om toegang tot dergelijke producten te krijgen, dien je je aan te melden bij een affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk is in principe de verbindende factor tussen jouw webshop en de producten van de verkopende partij die je gaat promoten. Bekende voorbeelden van affiliate netwerken in Nederland zijn Daisycon, Paypro, Bol.com en Coolblue.

Meld je aan bij één van de affiliate netwerken en bekijk vervolgens de affiliate campagnes. In een affiliate campagne zie je staan welke producten je kunt promoten. Je kunt je vervolgens voor één van deze campagnes aanmelden, waarna je in principe een samenwerkingsverband met de verkopende partij aangegaan bent.

Je kunt nu de plugin Wp Import gaan downloaden. Met deze plugin ben je in staat om de producten van de verkopende partij in jouw webshop in te laden. Hoe je dit exact kunt doen, lees je bij het downloaden van de plugin.

De maker van deze plugin heeft namelijk voor een uitgebreide handleiding gezorgd. Ook bij het affiliate netwerk waarbij je je aangemeld hebt, vind je ongetwijfeld veel informatie over het importeren van de producten.

Om van deze plugin gebruik te kunnen maken, heb je sowieso ook WooCommerce nodig. Dit is een plugin voor WordPress die specifiek voor webshops gericht is. Met deze plugin kan je namelijk bepalen hoe de producten in jouw webshop getoond worden.

Ook kan je met deze plugin de verschillende categorieën binnen jouw webshop aanmaken. Tot slot kan je dankzij deze twee plugins ook de linkjes met tracking software plaatsen.

Op het moment dat een bezoeker op een product klikt, wordt deze doorgestuurd naar de website van de verkopende partij. Aan de hand van dit linkje weet de verkopende partij dat de bezoeker via jouw affiliate webshop gekomen is.

Gaat deze bezoeker uiteindelijk over tot een aankoop? Dan krijg jij hier vanuit de verkopende partij een commissie voor. Deze commissie wordt door het affiliate netwerk aan je uitbetaald. Het affiliate netwerk is dus de verbindende factor tussen jou en het affiliate netwerk.

En nu?

Heb je de producten geïmporteerd? Dan kan je eigenlijk van start gaan. Maar, zorg ervoor dat jouw webshop volledig naar wens is.

De webshop moet overzichtelijk zijn, de webshop moet een duidelijke call to action hebben en de webshop overtuigend overkomen. Het doel van een affiliate webshop is immers om mensen te overtuigen van bepaalde producten.

Zorg er daarom ook voor dat je bij elk product een overtuigende tekst plaatst. Deze tekst moet enerzijds informeren en moet anderzijds dus ook overtuigen. Besteed daarom veel tijd aan het genereren van de teksten. Dit kan je zelf doen, maar je kunt hier ook een contentschrijver voor inhuren.

Affiliate marketing revolutie

In dit artikel heb je in het kort kunnen lezen hoe je een affiliate webshop op kunt starten. Wil je hier graag meer over weten?

Wil je meer leren over affiliate marketing? In dat geval kan ik de Affiliate marketing revolutie cursus aanraden. Deze cursus is ontwikkeld door Jacko Meijaard; Jacko heeft in de afgelopen jaren veel geld verdiend met affiliate marketing

Hij wil graag zijn kennis met jou delen. Grijp die kans met beide handen aan, meld je direct aan voor de cursus en zet de juiste stappen voor jouw affiliate webshop. Heel veel succes (en plezier) gewenst!

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down