affiliate site maken voor beginners


Er zijn jaarlijks honderden mensen die beginnen met een affiliate marketing site maken. Ze hopen daarmee zo snel mogelijk rijk te worden. Na twee weken komen ze erachter dat het niet zo makkelijk is, en stoppen ze ermee. Dat is jammer want affiliate marketing werkt alleen als je genoeg doorzettingsvermogen hebt en dus doorgaat als het moeilijk wordt.

Als je een affiliate marketing site hebt gemaakt, ben je al een heel eind. Maar pas na het maken van de website gaat het echt beginnen.

Een affiliate marketing site maken

Je hebt besloten dat je geld wil gaan verdienen met affiliate marketing. Je hebt er het een en ander over opgezocht en hebt een website gemaakt. Nu hoop je natuurlijk dat er direct al verkopen gaan komen.

Dit is wat de meeste beginners denken als ze net starten met affiliate marketing. Ze willen direct resultaat. Dat is ook niet gek want zo hebben we dat allemaal geleerd. We gaan werken en krijgen per uur betaald. Zodra we stoppen met werken stoppen ook onze inkomsten.

Met affiliate marketing werkt dat niet zo. Met affiliate marketing doe je eerst heel veel werk om daar vervolgens keer op keer voor betaald te krijgen.

Zo werkt een affiliate site succesvol maken

Als je serieus aan de slag wil met het maken van een affiliate site begin je met het onderzoeken naar verschillende onderwerpen. Het is een goed idee om een onderwerp te kiezen waar je of verstand van hebt, of meer over wil leren.

Vervolgens ga je kijken of er daadwerkelijk producten zijn die aansluiten bij je onderwerp. Als je een product gevonden hebt, die je mag promoten als affiliate. Kun je je website gaan maken.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

De meeste beginners besteden heel veel tijd aan het zo mooi mogelijk maken van de website. Dat komt omdat jij als beginner waarschijnlijk geen idee hebt dat een mooie website helemaal niet zo belangrijk is.

Als je gewoon een neutrale site maakt met een homepagina en een blogpagina ben je voorlopig klaar met het design van je website.

Zo krijg je je eerste bezoekers naar je website

Zonder bezoekers ga je niets verkopen. Het is dus belangrijk dat je vooral in het begin de focus legt op het krijgen van bezoekers. De enige goede manier om dat te doen is je website zo veel mogelijk voorzien van goed geschreven teksten. Natuurlijk hoeft het niet perfect te zijn en het is helemaal niet erg als er hier en daar wat spelfouten in voorkomen.

Het gaat er vooral om dat de informatie die je op je website plaatst klopt, en dat het waarde toevoegt aan je potentiële bezoekers. Door regelmatig nieuwe teksten te plaatsen krijg je steeds meer posities in Google. Ook krijgt je website steeds meer autoriteit en ga je steeds hoger scoren met je teksten.

Als je dit een lange tijd volhoudt, zal je merken dat er steeds meer bezoekers naar je website komen. Om een extra groot succes van je affiliate site te maken, kun je social media inzetten voor extra publiciteit. Je maakt dan een Facebook pagina een Twitter pagina en een LinkedIn pagina. Vervolgens schrijf je voor elke blog die je hebt gepubliceerd ook een mooi social media bericht die aansluit op de tekst. Onderaan de social media tekst plaats je dan een link naar je blog. Zo zullen er ook nieuwe bezoekers via social media naar je website komen.

Doe meer dan het minimum

Ik zie zo veel websites waar soms 1 keer per week en nieuwe blog op verschijnt terwijl het in het begin juist belangrijk is om net even wat meer te doen. Als je sneller succes wil met je affiliate site. Is het een goed idee om minimaal 3 keer per week een waardevolle blog op je  website te plaatsen.

Als je dit voor een aantal maanden weet vol te houden is de kans groot dat je al aardig wat bezoekers naar je website hebt, en wie weet zelfs al een commissie.

Affiliate marketing is simpel. Alleen hebben de meeste beginners geen geduld. Ze willen direct geld verdienen en dat gaat oor 90% van de beginnende affiliates niet gebeuren. Je moet je affiliate site zien als een business die je dagelijks groot probeert te maken.

Het beste zou zijn als je elke dag een beetje aan je website zou doen. Natuurlijk heeft niet iedereen daar tijd voor. Maar zorg er dan voor dat je minimaal 3 dagen in de week een blog publiceert. Dan zal je zien dat je op lange termijn succesvol wordt.

Geef niet op voor je je eerste commissie hebt

De meeste beginnende affiliates houden het vaak nog geen twee weken vol. Ze vinden dat ze heel veel gedaan hebben voor de website, en hebben na 2 weken nog steeds geen geld verdiend en zelfs geen enkele bezoeker. Hierdoor geloven ze er niet meer in en stoppen ze weer.

Wat ik elke beginner wil meegeven is dat het gewoon een kwestie van doorgaan is. Als je doorgaat totdat je je eerste commissie hebt ontvangen, is er geen weg meer terug en wil je niet meer stoppen.

Als je namelijk 27 euro kan verdienen kun je dit ook opschalen tot 270 euro of 2700 euro. Het is slechts een kwestie van doorgaan met bloggen om steeds meer bezoekers naar je website te trekken door zo veel mogelijk waarde te bieden. Stel jezelf telkens de vraag, hoe kan ik mijn ideale lezer het beste helpen met zijn of haar problemen? Schrijf niet gewoon maar een blog om te bloggen. Dat doen de meeste niet succesvolle affiliates.

Volg een cursus

Ook ik heb een affiliate marketing cursus gevolgd. Dit heeft me snel geleerd hoe affiliate marketing werkt, en welke weg ik moet afleggen om succesvol te zijn. Dankzij de cursus had ik binnen 7 maanden mijn eerste commissie en blijf ik dat nu opschalen. Hoe meer ik aan mijn business werk, hoe meer ik daar op de lange termijn voor wordt beloond. Ook jij kunt succesvol zijn met affiliate marketing. Als je het maar graag genoeg wil en niet opgeeft voordat je de eerste commissie hebt verdiend.

[maxbutton id=”5″ ]

 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content