arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate site maken? Bekijk de mogelijkheden
13 september 2019 

Affiliate site maken? Bekijk de mogelijkheden

Een Affiliate site maken. Als je hebt gelezen over affiliate marketing is de kans groot dat je niet kunt wachten om te beginnen. Steeds meer mensen ontdekken de wereld van online geld verdienen en de mogelijkheden zijn oneindig.

Maar hoe begin je nou een affiliate website? Dat lees je in dit blogbericht. Ook geven we je verschillende mogelijkheden in hoe je dat het beste kunt aanpakken. Lees verder.

Wat is affiliate Marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot die van iemand anders zijn.

Hiervoor is het een goed idee om een website te maken. Deze website gaat dan over het onderwerp dat te maken heeft met het product dat je promoot.

Vervolgens geef je zo veel mogelijk waardevolle informatie over alles dat te maken heeft met het product en plaats je in de tekst die je schrijft een link naar het product dat je promoot.

Als een bezoeker die op jouw website is gekomen, vervolgens klikt op de affiliate link en besluit het product bij de aanbieder te kopen, ontvang jij daarvoor een commissie.

Hoewel dat vrij makkelijk klinkt, valt dat in werkelijkheid tegen. Er zijn namelijk veel dingen waarmee je rekening moet houden om commissies te kunnen verdienen met je website.

Gelukkig staat het hele internet vol met informatie, waarmee jij affiliate marketing kunt leren. Ook is er een Nederlandse affiliate marketing cursus beschikbaar die je stap voor stap leert hoe het werkt.

Ontdek hier meer over de affiliate marketing cursus >>

Hoe kun je er het beste mee beginnen?

Om te beginnen is het een goed idee om een website te maken. Je kunt er ook voor kiezen om affiliate marketing te doen via Social media, maar hier zitten behoorlijk veel nadelen aan. Een van die nadelen is dat alles dat je opbouwt, in een keer verloren kan gaan als het social media platform dat jij gebruikt besluit dat jij niet meer mag promoten.

Daarom is het een veel beter idee om direct al vanaf het begin aan de slag te gaan met je eigen website, zodat het werk dat je dan doet, ook blijft bestaan.

Een website kost helemaal je maximaal 10 euro per maand. Hiervoor heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Nadat je een domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft, kun je via je hosting provider WordPress (een systeem om je website mee te maken) met één druk op de knop installeren.

website teksten laten schrijven

Daarna is het slechts nog een kwestie van een mooi thema installeren, de instellingen van je website goed zetten en je bent klaar om te beginnen.

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je organische bezoekers gaat opbouwen. Dit zijn bezoekers die jouw website bij bijvoorbeeld Google weten te vinden.

Om dit voor elkaar te krijgen is het de bedoeling dat je teksten gaat schrijven zoals de tekst die je nu leest. Deze teksten worden nadat ze gepubliceerd zijn toegevoegd aan Google.

In de teksten zijn allerlei zoektermen verwerkt, waaronder de term waar jij naar hebt gezocht. Daardoor heb je mijn website gevonden en ben je bij deze blog beland.

Hoe vaker je dit doet, hoe meer zoekwoorden jij in je teksten benoemd en hoe meer bezoekers jouw website weten te vinden.

Ontdek hier precies hoe je dat doet >>

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Als je begint met affiliate marketing brengt dat veel voordelen met zich mee. Een van de grootste voordelen is dat je met affiliate marketing vanuit huis geld kunt verdienen. Een ander voordeel is dat de inkomsten die je kunt verdienen oneindig zijn.

Hoe langer je aan de slag gaat met affiliate marketing, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen hoe meer geld jij uiteindelijk zal verdienen.

Wat is affiliate marketing

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat je met affiliate marketing alleen maar een laptop met internet verbinding nodig hebt om te kunnen werken.

Dat betekent dat je met affiliate marketing niet meer afhankelijk bent van een werk locatie en praktisch gezien de hele wereld over kunt terwijl je online geld verdient.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard kent affiliate marketing ook nadelen. Een van de grootste nadelen bij affiliate marketing is dat je niet direct geld verdient als je begint.

Het kost namelijk tijd voordat er veel bezoekers naar je website komen. Als je nog weinig bezoekers naar je website krijgt, kun je er ook niet vanuit gaan dat je al veel geld verdient.

Hierdoor geven veel beginners te snel op omdat ze denken dat affiliate marketing niet werkt. Om er succesvol mee te worden heb je dus vooral veel doorzettingsvermogen en geduld nodig.

Daarnaast is affiliate marketing ook een best wel eenzaam beroep. Je hebt geen collega's om je heen en je werkt over het algemeen in je eentje.

Maar ondanks de nadelen maakt de vrijheid die je hebt met affiliate marketing alles goed.

Zelf een affiliate website maken

Een van de goedkoopste manieren om aan de slag te gaan met affiliate marketing is door zelf een affiliate site te maken. Natuurlijk moet je daarvoor wel weten wat je doet, anders is de kans groot dat je belangrijke stappen vergeet.

Met de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe jij je eerste echte affiliate marketing website maakt.

Het voordeel van de cursus is dat het een videotraining is. Dat betekent dat je het alleen maar na hoeft te doen.

Nadat je je eerste affiliate site gemaakt hebt, snap je precies wat de bedoeling is en is het een stuk makkelijker om ook een tweede website te maken.

Wel is het een goed idee om eerst aan de slag te gaan met één website totdat je al een aantal commissies hebt verdient.

De kans is namelijk groot dat als je te snel begint met een tweede project, je het overzicht verliest en de zelfde beginners fouten maakt met allebei de websites.

Ontdek hier meer over de affiliate marketing revolutie >>

Affiliate website kopen

Daarnaast is het ook mogelijk om kant en klare affiliate websites te kopen. Deze websites zijn al gemaakt door iemand anders. Het kan zijn dat de eigenaar van de website geen interesse meer heeft om verder te gaan met de website en er dan voor kiest om de website te verkopen.

Ook zijn er mensen die affiliate websites maken en ze dan vervolgens te koop zetten. Een site waar je dit soort websites kunt kopen is Sitedeals.nl

Bij veel van deze websites is er nog geen sprake van grote inkomsten, maar ze staan er wel tussen. Natuurlijk zijn websites die al redelijk wat inkomsten binnenhalen een stuk duurder dan websites die alleen klaar gemaakt zijn om te beginnen met het toevoegen van content.

Affiliate site laten maken

Als je zelf geen zin hebt om je affiliate site zelf te maken, kun je er ook voor kiezen om er een te laten maken. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en je website is helemaal klaar voor gebruik. Het enige dat je dan nog zelf hoeft te doen is het schrijven van content op je website.

Affiliate marketing

Zelfs dat zou je kunnen uitbesteden als je er geen zin of tijd voor hebt. Toch kan ik je wel aanraden om je eerste affiliate marketing website zelf te maken met behulp van de affiliate marketing revolutie. Je leert dan de basis van affiliate marketing. Dat heb je nodig om ook in de toekomst succesvoller te worden met je website.

Ben jij benieuwd hoe de affiliate marketing revolutie werkt? Ga dan hier naar de pagina van de affiliate marketing revolutie >>

Teksten laten schrijven voor je website? 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen