arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate site beginnen? Dit zijn je mogelijkheden
16 februari 2019 

Affiliate site beginnen? Dit zijn je mogelijkheden

Heb je wel eens gehoord van affiliate sites? Hier worden producten of diensten gepromoot van een adverteerder en verdien je dan geld aan als er via jouw website iets gekocht wordt. Er zijn veel verschillende type Affiliate Sites te vinden en het is maar net wat bij jou past. Ik koos voor een blog om zo toch m’n eigen verhaal te kunnen delen en dan te kunnen verwijzen naar producten van adverteerders waar ik mee samenwerk.

Je kunt kiezen om een blog te beginnen en zo te schrijven over van alles en nog wat waar bepaalde producten in voor komen. Vervolgens kunnen je lezers alle producten via links op jouw site of in jouw blog kopen. Zo vertel je er alvast over en kun je zo ook meer mensen trekken. Hoe je dit precies moet doen kun je ook leren via een cursus als affiliate marketing revolutie. Zo zullen ze dan eerder een product kopen via jouw link als je hier een positief verhaal over schrijft.

Je kunt ook kiezen om een review, vergelijking, webshop, of kortingscode website te maken. Je hebt het dan puur over de producten en kunt deze via een link dan aanbieden van een adverteerder. Door meerdere producten op je Affiliate Site te zetten is de kans weer groter dat mensen wat kopen. Bij een vergelijkingswebsite is dit bijvoorbeeld snel het geval. Mensen gaan toch veel online om antwoorden op vragen te krijgen en als je daar dan enigszins verstand van hebt en daarnaast wat geld kunt verdienen, dan waarom niet?

Wat is een Affiliate Site?

Een Affiliate Site is dus simpelweg een website waarbij je samenwerkt met een adverteerder en producten aanbiedt. Zoals gezegd kun je dit op verschillende manieren doen en hoe meer mensen je naar je website kunt trekken hoe beter natuurlijk. Je krijgt namelijk alleen een percentage als er daadwerkelijk wat gekocht wordt wanneer mensen via jouw link bij het product terecht komen.

Het is dus belangrijk dat je de interesse van zoveel mogelijk mensen kunt wekken zodat ze op de link klikken. Hoe meer mensen erop klikken, hoe groter de kans wordt dat er iemand wel een keer wat koopt. Door een goede partner te kiezen met producten die populair zijn kun je dus leuk wat geld verdienen.

In een cursus als de Affiliate marketing revolutie kun je heel simpel leren over een manier van marketing waarbij je met een partner bedrijf samenwerkt om zoveel mogelijk producten te verkopen. Je brengt het op een andere manier aan de man en zorgt ervoor dat er veel mensen op af komen.

Hierbij helpt het natuurlijk als je op Facebook en Instagram al veel volgers hebt of ervoor zorgt dat je er meer krijgt. Ik heb geprobeerd om op zowel Facebook en Instagram mijn vrienden en volgers uit te breiden om zo zoveel mogelijk mensen naar m’n Affiliate Site te trekken.

Hoe maak je een affiliate site?

Een Affiliate Site kun je laten maken door een bedrijf. Zo hoef je zelf alleen maar informatie toe te voegen en ben je klaar. Het is daarnaast ook mogelijk zelf een website op te zetten. Er zijn genoeg websites te vinden waar je een website kunt maken voor een mooi prijsje. Dit is helemaal niet moeilijk en kan je kosten besparen in vergelijking met het laten maken van een website door een bedrijf.

Ik heb het zelf gewoon gedaan. Het is zo eenvoudig dat m’n oma het nog had kunnen doen. Je kiest je domeinnaam en kunt vervolgens kiezen welke software je gaat gebruiken. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar WordPress omdat dit echt super handig is en zeer snel werkt. Het is met deze software mogelijk om zelf thema’s te kiezen en zo je Affiliate Site helemaal naar je eigen smaak aan te passen.

Als je een website maakt, is het een goed idee om de 2 plugins Akismet en Yoast toe te voegen. De eerste plug-in houdt spam op afstand en de tweede kan je helpen bij de analyse voor Google. Dit tweede heet ook wel zoekmachine marketing of SEO. Deze plugin checkt je teksten en vertelt je hoe je deze aan moet passen om hoog te eindigen in de Google zoekmachine.

Wat is het doel van een Affiliate Site?

Het doel van een Affiliate Site is voor jezelf en je affiliate partner heel simpel geld verdienen en zoveel mogelijk mensen op de website krijgen. Hoe meer mensen hoe meer kans natuurlijk. Het beste is om met de partner afspraken te maken zodat het duidelijk is wat er gebeuren moet voor jij geld verdient.

Doordat je de Affiliate Site opzet kun je meer bezoekers genereren. Niet alleen voor je partner maar ook voor jezelf. Zo kun je meer bekendheid vergaren en eventueel je netwerk van partnerbedrijven uitbreiden. Zo kun je uiteindelijk steeds meer verdienen en het is gewoon zo dat bedrijven ook kijken naar hoeveel bezoekers je genereert. Een voordeel van een Affiliate Site is dat het je in principe weinig kost. Tenminste ik betaal dan voor m’n domeinnaam en de software waarmee ik de site gemaakt heb. Verder hoef ik geen producten aan te kopen om ze vervolgens aan een klant te verkopen. Ik stuur mensen gewoon alleen maar door.

Waarom zou je een affiliate site beginnen?

Als je graag wat geld bij wilt verdienen en hier wel heel veel geduld voor hebt, dan is een Affiliate Site wat voor jou. Je moet niet verwachten dat je hier direct heel veel geld mee gaat verdienen en elke bezoeker automatisch wat gaat kopen. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om een juiste categorie te kiezen waarin je producten of diensten aan gaat bieden.

Een populaire categorie zorgt er standaard al voor dat je meer bezoekers krijgt. Als je er daarnaast voor zorgt dat je over onderwerpen schrijft waar je verstand van hebt, dan heb je mensen ook echt wat te bieden en is de kans op een aankoop weer groter. Denk er dus vooral goed over na en bekijk dan met welk bedrijf je samen wilt gaan werken.

Ik heb zelf een lijstje gemaakt van mijn interesses en zo een categorie gevonden. Vervolgens ben ik naar bedrijven op zoek gegaan die aansluiten bij mijn denkwijze en principes en ben daar mee in zee gegaan.

Waar moet je op letten bij het bouwen van een affiliate site?

Hoe een Affiliate Site is opgebouwd, hangt natuurlijk af van het type website dat je hebt. Als je een blog hebt, ziet deze er natuurlijk anders uit dan een vergelijkingswebsite of een webshop. Toch is het allerbelangrijkste aan je site dat deze overzichtelijk is en makkelijk te gebruiken. Mensen willen vaak niet veel moeite doen en direct kunnen zien waar ze aan toe zijn. Ik heb daarom mijn design zo simpel mogelijk gehouden en alles overzichtelijk ingedeeld.

Een zoekfunctie is ook erg handig om toe te voegen aan je site. Zo kunnen mensen eenvoudig door je site snuffelen en vinden wat ze zoeken. Je biedt de producten van een ander aan op je site, in welke vorm dan ook, en via een link komen ze bij de betreffende website terecht. Een goede beschrijving bij de producten kan wel heel veel verschil maken, dus het is het wel waard om hier even goed tijd in te steken. Ik zorg ook altijd dat m’n teksten netjes geschreven zijn en gooi er voor de zekerheid even een spellings- en grammatica check overheen.

Is affiliate Marketing Populair?

Er zijn veel mensen die een Affiliate Site gebruiken om wat bij te verdienen en hoewel je echt geduld moet hebben, zijn de meesten blij dat ze het hebben gedaan. Ik ben er zelf bijvoorbeeld ook heel blij mee en het geeft me zo ontzettend veel vrijheid. Ik kan zelf bepalen met welke bedrijven ik aan de slag wil en dit kan ik dan op zo’n manier doen dat het aansluit bij m’n wensen en voorkeuren.

Voordat ik aan de slag ging met een Affiliate Site heb ik wel even online rondgekeken naar verhalen van andere mensen. Zo werd ik alleen maar enthousiaster, omdat de gebruikers er echt wel positief over zijn. Geduld is wel een vereiste, maar als je je doelgroep goed genoeg kent, kun je er echt wel geld mee verdienen. Ik heb me daar dan ook echt in verdiept en wist wat m’n bezoekers zochten en wilden.

Wat kost een Affiliate Site?

Zoals gezegd hangen de kosten van een Affiliate Site af van jouw eigen keuze. Als je voor een bedrijf kiest die je site maakt, ben je natuurlijk meer geld kwijt, dan wanneer je zelf een webpagina maakt. Dat zijn de enige kosten die je hebt, verder kost het je eigenlijk niets. Misschien een keer een gesponsorde advertentie, maar dat is het wel zo’n beetje.

Is een Affiliate Site maken aan te raden?

Ik ben blij dat ik met de site begonnen ben. Ik kan zo wat extra geld verdienen en hoef er in principe niet zo heel veel voor te doen. Ik kan zelf kiezen welke bedrijven ik een samenwerking mee aan ga en als het me niet bevalt, kan ik daar ook weer mee stoppen. Ik heb ontzettend veel vrijheid en daarom kan ik het iedereen aanraden!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen