Affiliate Marketing; Alles wat je moet weten

Affiliate Marketing; Alles wat je moet weten!

Affiliate marketing is een geweldige manier om geld te verdienen vanuit huis. Je hebt geen ervaring nodig en kunt meteen beginnen. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en een computer of laptop met toegang tot het internet.

Affiliate marketing is een vorm van performance-based marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliates beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketing inspanningen van de affiliate wordt aangebracht. Met affiliate marketing kun je dus commissies verdienen voor het promoten voor andermans producten.

Wil je alles weten over affiliate marketing voordat je ermee begint? Op deze pagina helpen we je zo goed mogelijk op weg! Lees dus zeker verder!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf beloningen toekent aan een of meer affiliates voor elke klant die via hun eigen marketinginitiatieven wordt geworven.

De volgende zijn de vier primaire spelers in de business: de verkoper, het netwerk, de affiliate, en de consument. Wanneer een mediakanaal een bedrijf promoot, staat dit bekend als affiliate marketing.

Welke vormen van affiliate marketing zijn er?

Als affiliate kun je op verschillende manieren geld verdienen met affiliate marketing. Er zijn namelijk verschillende vormen van affiliate marketing. De meest gebruikte vormen bij affiliate marketing zijn PPS (Pay-Per-Sale) en PPL (Pay-Per-Lead). De andere vormen worden nog wel eens gebruikt, maar niet heel veel.

PPS (Pay Per Sale)

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is de kans groot dat je deze vorm van affiliate marketing het meest tegenkomt. Bij Pay Per Sale krijg je betaald als iemand een aankoop doet via jouw affiliate link. Bij deze vorm van affiliate marketing krijg je dan ook alleen betaald als de aankoop is geslaagd. Daarnaast zit er vaak nog een validatietijd aan. Als de bezoeker die je hebt doorgestuurd de verkoop binnen een vastgestelde tijd annuleert, komt je commissie te vervallen.

PPC (Pay Per Click)

Een andere vorm van affiliate marketing is Pay–Per-Click. Hoewel Pay Per Click vooral nog voor komt bij advertentie netwerken, zijn er ook nog enkele adverteerders die deze vorm van affiliate marketing inzetten. Bij Pay Per Click krijg je betaald als iemand via jouw website op een link klikt en zo doorgaat naar de website van de aanbieder.

PPL (Pay Per Lead)

Pay Per Lead is een affiliate marketing vorm die nog steeds vaak voorkomt. Bij deze vorm van affiliate marketing krijg je een commissie als een bezoeker via jouw speciale affiliate link naar de website gaat van de aanbieder en daar de gevraagde gegevens invult op een formulier.

Ook kan het zijn dat de adverteerder een bepaalde quiz of vragenlijst heeft ontwikkeld die een bezoeker dan moet doorlopen.

Pay Per Lead is een van de makkelijkste manieren van affiliate marketing omdat je bezoekers dan niet direct een aankoop hoeven te doen. De drempel om gegevens in te vullen is vaak veel lager dan het doen van een aankoop.

PPV ( Pay Per View)

Als laatste is er ook nog Pay-Per-View. Hierbij krijg je als affiliate betaald voor het aantal views van meestal een banner. Je kunt dan een speciale banner op je website plaatsen en telkens als er een view geregistreerd wordt, krijg jij een commissie.

In de meeste gevallen wordt Pay-Per-View alleen nog maar gebruikt door advertentienetwerken zoals Google AdSense. Maar als je goed geld wilt verdienen met Pay-Per-View, raad ik je aan een premium netwerk te kiezen zoals EZOIC

Wat is een affiliate marketing commissie?

Een affiliate commissie is een vergoeding die je krijgt als je succesvol producten promoot van andere mensen. Om dit te kunnen doen heb je een speciale affiliate link nodig. Deze link kun je krijgen door je aan te melden bij  een affiliate netwerk.

Aan de speciale link kan een bedrijf zien dat een bezoeker via jouw website naar de website van de aanbieder is gegaan. Als de bezoeker dan besluit om het product aan te schaffen krijg jij een commissie.

Het bedrag van de commissie wordt dan geregistreerd in het affiliate netwerk waarvoor jij je hebt aangemeld.

Hoe word je affiliate marketeer?

Je wordt affiliate marketeer door aanmelden voor een programma dat je verbindt met verkopers van producten.

Er zijn veel affiliate programma’s om uit te kiezen, dus doe goed je onderzoek om de beste te vinden. Zodra je een programma hebt gevonden, voltooi hun sign-up proces en beginnen met het promoten van producen.

Heb je een KvK nodig voor affiliate marketing?

Nee! Je hebt niet direct een kvk nodig voor affiliate marketing, maar als je echt geld gaat verdienen met je online business, zal je er wel een keer aan moeten geloven.

Een andere reden om je wel aan te melden bij de Kamer van Koophandel is omdat het dan echt is. Dit geeft vaak meer motivatie en doorzettingsvermogen om echt voor je business te gaan.

Hoe oud moet je zijn voor affiliate marketing?

Er is geen leeftijdsgrens voor affiliate marketing. Je kunt zo vroeg beginnen als je wilt, maar wees je ervan bewust dat sommige programma’s een leeftijdsgrens kunnen hebben.

Beginnen met affiliate marketing?

Er zijn een paar dingen die je moet doen om te beginnen met affiliate marketing

Kies een Niche

Om met een affiliate website te starten, heb je sowieso een goed idee nodig. De concurrentie op het wereldwijde web is hevig, waardoor je écht een goed idee moet hebben.

Dit goede idee kan je vervolgens uitwerken en op die manier succesvol worden. Maar wat is nou een goed idee? In mijn ogen is het belangrijk om je te richten op een niche.

Door je op een niche te richten, richt je je eigenlijk op een beperkt(er) publiek. Voordeel daarvan is dat je ook met weinig concurrentie te maken hebt.

Het is tegenwoordig namelijk niet al te makkelijk om een affiliate website over bijvoorbeeld sportkleding te starten. Nee, de grote merken (Nike, Adidas en dergelijke) hebben allemaal zelf populaire webshops.

Daarnaast zijn ook andere grote spelers (Bol.com, Zalando en dergelijke) actief in een dergelijke markt. Zonder startkapitaal wordt het daarom onwijs lastig om deze websites te verslaan.

Als je voor een niche kiest, hoef je niet op te boksen tegen dergelijke websites. In mijn ogen is het daarom altijd een goed idee om voor een niche te kiezen. Daarbij wil ik je dus ook aanraden om te gaan voor een niche waar je een oprechte passie voor hebt.

Kies een goed affiliate programma.

Er zijn veel programma’s beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te vinden die aansluit bij je interesses en doelstellingen. De populairste affiliate programma’s zijn: Paypro.nl, Plug and Pay, Tradetracker, Daisycon, Awin, en Zanox.

Kies een domeinnaam

Uw domeinnaam is het webadres van je website (bijv. www.yoursite.com). Het is belangrijk om een naam te kiezen die je bedrijf of wat je gaat promoten goed weergeeft. Zo weten bezoekers van je website direct waar het over gaat. Dit is echt niet meer zo belangrijk als vroeger.

Stel hosting in

Het eerste wat je nodig hebt, is een domeinnaam en een hosting. Dit kan je echter voor een paar euro’s tegenwoordig al regelen. Een partij als Neostrada biedt voor enkele euro’s een prima service. Voor enkele euro’s kan je dus al jouw eigen website opstarten.

Ontwerp je website

Zodra je je domeinnaam en hosting hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met het ontwerpen van je website. De beste manier om een website te maken is in mijn ogen met WordPress.

Maar er zijn ook partijen die het gemakkelijk maken om in korte tijd een website te starten zonder enige technische kennis.

Hierbij kun je denken aan het websitesysteem Phoenix van de IMU. Echter, mijn voorkeur gaat uit naar een WordPress website.

WordPress installeren

WordPress is een content managementsysteem (CMS) waarmee je een website of blog kunt maken vanaf het begin, of waarmee je een bestaande website kunt verbeteren. Het is gratis en opensourcesoftware vrijgegeven onder de GPL(General Public License).

Je kunt WordPress op je eigen webserver installeren, of een webhostingbedrijf gebruiken dat een één-kliks installatie van WordPress aanbiedt. Ik raad Neostrada aan als webhosting bedrijf.

Begin met het schrijven van content.

Nu is het tijd om te beginnen met het creëren van content voor je website. Dit kunnen artikelen zijn over de producten of diensten die je wilt promoten, of blogposts over onderwerpen gerelateerd aan de industrie die je promoot.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de inhoud van hoge kwaliteit en boeiend is, zodat bezoekers het zullen willen lezen en delen met anderen.

Naast het schrijven van informatieve blogs, kun je ook reviews schrijven over producten die interessant zijn voor je niche.

Verder heb je bij een affiliate website veel content nodig. Deze content kan je volledig zelf gaan schrijven. Mag ik je daarbij advies geven?

Kies voor een onderwerp waar je een passie voor hebt. Je merkt namelijk dat je veel makkelijker schrijft over een onderwerp waar je passie mee/voor hebt. Je komt daarbij ook veel enthousiaster op de bezoeker over; dat is nou eenmaal een feit.

Je website promoten

Zodra je website in de lucht is, is het tijd om hem te promoten. De beste manier om dit te doen is via sociale media, zoekmachine optimalisatie (SEO) en betaalde reclame.

Sociale media zijn een geweldige manier om in contact te komen met potentiële klanten en je content te promoten. Je kunt sociale media ook gebruiken om bij te houden hoe goed je website presteert. Dit kun je zien aan het aantal mensen dat via Social media naar je website komt.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is het proces van het optimaliseren van je website, zodat deze hoger in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s) verschijnt.

Dit kan worden gedaan door on-page optimalisatie (bijv. titels, meta beschrijvingen, enz.), maar ook off-page optimalisatie (bijv. link building, social media marketing, enz.)

Een van de belangrijkste dingen om te doen is ervoor zorgen dat je met regelmaat nieuwe unieke content aan je website toevoegt en dat je oude content blijft verbeteren. Als je alles wilt leren over SEO raad ik je aan eens te kijken naar IMU+ Een platform waar je meerdere online marketing cursussen vindt. Om direct meer te leren over SEO kun je het Gratis SEO boek van de IMU downloaden ⇾

Resultaten monitoren en bijsturen

Zoals bij elke marketingcampagne is het belangrijk om de resultaten te monitoren en waar nodig bij te sturen. Als een bepaalde tactiek niet werkt, probeer dan iets anders. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en te blijven experimenteren totdat je vindt wat het beste werkt voor jouw website.

Doorgaan!

Het belangrijkste is om door te gaan! Het internet is een voortdurend veranderend landschap, dus je moet je website voortdurend aanpassen en verbeteren als je de concurrentie voor wilt blijven.

Volg een affiliate marketing cursus

Als je meer wilt leren over affiliate marketing, raad ik je aan een cursus affiliate marketing te volgen. Dit zal je een beter begrip geven van hoe het werkt en hoe deze toe te passen bij je eigen website.

Ik raad je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing cursus de Affiliate Marketing Revolutie. Hier worden bovenstaande stappen in details uitgelegd met video’s. De Affiliate Marketing Revolutie is een van de beste cursussen van dit moment en het is nog betaalbaar ook!

Waarmee moet je rekening houden als je met affiliate marketing begint?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing is de beste manier om dat te doen met een website.

Voordat je een website kunt maken, moet je eerst weten welke producten je gaat promoten, welke niche je gaat kiezen en of je daar genoeg content over kunt schrijven.

Als je het onderwerp gekozen hebt om een website voor te maken gaat het echt beginnen, je bent nu klaar om je eerste stappen te zetten. Het is wel belangrijk om te weten dat je met affiliate marketing nooit direct geld gaat verdienen, maar dat het een tijd kost om je website op te bouwen.

Wil je direct aan de slag met een bewezen affiliate marketing methode? Dan heb je tegenwoordig twee keuzes.

 1. Affiliate marketing revolutie (lees mijn review)
 2. Voor Altijd Vrij E-book (lees mijn review)

Langetermijnvisie

Om succesvol te worden met affiliate marketing is een langetermijnvisie heel belangrijk. In het begin zal er nog bijna niemand naar je website komen en zal er waarschijnlijk ook niemand op je affiliate links klikken.

Het is dan vooral belangrijk om niet je motivatie te verliezen, maar 100% gas te blijven geven. Probeer altijd meer te doen dan het minimum en geef altijd zo veel mogelijk waardevolle informatie.

Als je dat voor een jaar volhoudt, ga je zeker geld verdienen.

Vergeet niet dat Jacko Meijaard van de affiliate marketing al 10 jaar bezig is waardoor hij nu zo veel geld verdient. Ook hij heeft bij 0 moeten beginnen en een hele tijd hebben moeten werken zonder daarvoor geld te krijgen.

Uiteindelijk heeft hij alle werk dat hij in het begin gedaan heeft, al dik terugverdiend.

Gebruik een bewezen strategie

Als je zeker wilt zijn dat je precies weet wat je aan het doen bent, dan raad ik je aan om gebruik te maken van een bewezen strategie.

Zo veel beginnende affiliates proberen van alles en nog wat. Ze halen hun informatie van allerlei kanalen en weten uiteindelijk niet meer wat wel goed is en wat niet.

Door één vaste bewezen strategie te blijven volgen is de kans veel groter dat je succesvol wordt en kom je zo niet voor vervelende verrassingen te staan.

De strategie die ik geleerd heb, is de strategie uit de affiliate marketing revolutie. In het begin heb ik wat geld moeten investeren om de cursus te kunnen volgen, maar dat geld heb ik dankzij deze methode al dik terugverdiend.

Je hele affiliate business staat of valt bij content

Om succesvol te worden met affiliate marketing, is het belangrijk dat jij veel content publiceert, maar ook waardevolle content.

Het is dus belangrijk dat de mensen die jouw teksten lezen, ook daadwerkelijk waarde krijgen.

Neem daarom ruim de tijd voor het schrijven van teksten en zorg dat het de beste content is dat te vinden is op het internet.

Probeer ook naast het zoekwoord waarop jij gevonden wilt worden, andere relevante zoekwoorden toe te voegen aan je teksten. Hierdoor wordt één tekst mogelijk op meerdere zoektermen gevonden en levert dat uiteindelijk ook meer bezoekers op.

Gebruik Social media

Als je dan al wat content geschreven hebt, is het tijd om ook socialmediapagina’s te maken voor je website. Je kunt voor verschillende socialmediakanalen een pagina aan maken voor je website en daar vervolgens je content delen.

Zo kun je naast de bezoekers die uit Google komen, ook bezoekers krijgen vanuit Social media.

Alleen content delen op social media is echter niet genoeg om volgers op te bouwen.

Om een succes te maken van je socialmediapagina’s, is het ook belangrijk dat je alleenstaande content maakt voor social media.

Dat betekent dat je ook voor alle socialmediakanalen unieke content moet schrijven. Ideaal is dagelijks een post.

Zo krijg je snel meer organisch bereik op social media en zo ook meer bezoekers naar je website.

Omdat je met Social media vaak niet zo snel resultaat ziet en dat het echt een tijdrovende klus is, raad ik je aan om je in het begin niet te veel te focussen op Social media, maar vooral met het schrijven van teksten voor je website.

E-mailmarketing

Een onmisbare schakeling bij affiliate marketing is e-mailmarketing. Veel beginners gaan niet direct aan de slag met e-mailmarketing omdat ze denken dat het nog geen effect heeft.

Toch is het belangrijk om direct vanaf het begin al een email lijst op te bouwen zodat je daar later geld aan kunt verdienen.

Wat je dan doet, is iets maken dat je gratis weg kunt geven in ruil voor het e-mailadres. Je zult merken dat er in de loop van tijd steeds meer bezoekers naar je website komen en ook steeds meer mensen zich zullen aanmelden voor je e-maillijst.

Het mooie van e-mailmarketing is dat je het geheel kan automatiseren. Om te starten met e-mailmarketing heb je een e-mailprovider nodig.

Zelf maak ik gebruik van Getresponse omdat deze provider je veel extra mogelijkheden geeft zoals het maken van sales funnels.

Met een email marketing provider kun je namelijk zogenaamde autoresponders maken. Dit zijn een reeks van e-mails die je automatisch kunt sturen.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Er zijn verschillende voordelen aan affiliate marketing.Dit zijn de grootste voordelen.

1. Je kunt geld verdienen terwijl met producten die niet van jezelf zijn

Als je met affiliate marketing begint, heb je geen eigen product nodig. Je kunt andermans producten promoten en geld verdienen als iemand ze koopt via jouw speciale affiliate link.

2. Er is geen limiet aan hoeveel je kunt verdienen

Er is geen limiet aan hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing. Hoe meer moeite je doet, hoe meer geld je kunt verdienen.

3. Je kunt van overal ter wereld werken

Affiliate marketing is een geweldige manier om geld te verdienen vanuit huis. Je kunt van overal ter wereld werken, zolang je maar een laptop en een internetverbinding hebt.

4. Het is een geweldige manier om je eigen bedrijf te beginnen

Affiliate marketing is een geweldige manier om je eigen bedrijf te beginnen. Je hebt geen kapitaal nodig en je kunt er meteen mee beginnen.

5. Het is een schaalbare business

Zodra je je affiliate marketing bedrijf hebt opgezet, is het schaalbaar. Dit betekent dat je het zo groot kunt maken als je wilt door simpelweg meer producten aan te bieden en meer verkeer naar je website(s) te sturen.

Een ander groot voordeel van affiliate marketing is dat je zo veel geld kunt verdienen als je zelf wilt. Hoe meer je doet voor je website of hoe meer websites je maakt, hoe meer inkomsten je daarmee verdient.

Er is geen grens aan hoe veel geld je kunt verdienen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is verder bouwen aan je website, of meerdere websites starten.

6. Je kunt een fulltime inkomen verdienen met affiliate marketing

Het is mogelijk om een fulltime inkomen te krijgen met affiliate marketing. Sterker nog, veel mensen hebben er een fulltime bestaan van gemaakt.

Als je kijkt naar veel van de mensen de affiliate marketing revolutie hebben gevolgd, zie je dat veel mensen daadwerkelijk fulltime affiliate zijn geworden.

7. Je kunt je hele business uitbesteden

Als je eenmaal wat geld verdient met affiliate marketing, kun je vrijwel je hele affiliate marketing business uitbesteden. Als je net begint, doe je waarschijnlijk alles nog alleen, maar zodra je business groter is, niet meer.

Zo kun je mensen inhuren om teksten te laten schrijven, je teksten laten publiceren op je website en het laten uitvoeren van zoekwoordonderzoek.

Voor al die diensten kun je ook bij ons terecht. Kijk daarvoor eens bij onze diensten ⇾

8. Heel veel vrijheid

Sinds ik met affiliate marketing begonnen ben, heb ik steeds meer vrijheid gekregen. Hoe meer geld ik verdiende met affiliate marketing, hoe minder ik voor mijn werkgever hoefde te werken.

Daarnaast kost affiliate marketing ook niet alle tijd van de wereld. Meestal schrijf ik één blog per dag en ben ik daar ongeveer 2 à 3 uur mee bezig per dag.

Af en toe komen er ook nog wat andere werkzaamheden bij zoals het optimaliseren van de teksten en het verbeteren van oude content.

Maar ondanks dat werk ik nu veel minder dan dat ik zou doen als ik zou werken voor een werkgever.

Daarnaast heb ik de mogelijkheid om overal ter wereld te werken, zolang ik maar een laptop met internetverbinding heb en kan ik ervoor kiezen om te werken wanneer ik wil. Als ik een dag wil uitslapen, of een dag wil vrij nemen hoef ik dat aan niemand te vragen.

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing?

Op de meeste websites die over affiliate marketing gaan, wordt er vrijwel alleen gesproken over de voordelen van affiliate marketing. Maar affiliate marketing heeft natuurlijk ook wat nadelen.

De nadelen van affiliate marketing zijn:

 • Je werkt altijd alleen
 • Het duurt vaak lang voordat je geld verdient
 • Teksten schrijven is niet altijd leuk
 • Je moet veel doorzettingsvermogen en geduld hebben om succesvol te worden
 • In het begin schrijf je alleen voor jezelf. Niemand bezoekt je site
 • Als je een commissie scoort, kan de commissie nog komen te vervallen door annuleren
 • Je hebt veel bezoekers nodig om veel geld te verdienen
 • Je inkomsten zijn onzeker
 • De mensen om je heen zullen niet begrijpen wat je doet
 • De mensen om je heen zullen je stimuleren gewoon werk te doen

Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik dat ik het helemaal ging maken. Binnen een paar weken zou ik een fulltime inkomen verdienen en mijn baan kunnen opzeggen.

Uiteindelijk is dat natuurlijk helemaal anders gelopen en bleek het helemaal niet zo makkelijk om geld te verdienen op het internet.

Toch verdien ik nu geld op het internet, maar nog niet fulltime. In dit blogbericht vertel ik je over de nadelen die komen kijken bij affiliate marketing, omdat er vrijwel alleen over de voordelen van affiliate marketing wordt gesproken.

10 nadelen van affiliate marketing

Natuurlijk heeft affiliate marketing heel veel voordelen en de voordelen wegen ook zwaar op tegen de nadelen.

Maar voordat je begint met affiliate marketing is het wel belangrijk om ook de nadelen ervan te weten. Je moet natuurlijk wel 100% weten waar je aan begint.

Daarom heb ik een lijstje gemaakt van de nadelen die ik heb ervaren met affiliate marketing.

Je werkt altijd alleen

Als je altijd voor een werkgever hebt gewerkt, ben je altijd omringd met collega’s die de werksfeer bepalen. Het kan op de werkvloer met je collega’s vooral heel gezellig zijn.

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is de kans groot dat je veel alleen achter de computer zit. Dit is heel anders dan wanneer je aan het werk gaat voor een werkgever.

Inmiddels werk ik nog parttime voor een werkgever en breng ik het grootste gedeelte van mijn werktijd door in mijn eigen kantoor.

Natuurlijk geeft dat heel veel vrijheid, maar soms is het ook eenzaam. Je hebt niemand waar je even tegen kunt praten en je moet jezelf er toe blijven zetten om door te gaan.

Soms helpt het zien van collega’s die wel aan het werk zijn net even om door te zetten met je werk. Als je met affiliate marketing begint, sta je er helemaal alleen voor.

Het duurt lang voordat je geld verdient

Als je met affiliate marketing begint, verdien je in het begin geen geld. Je moet eerst je website opbouwen en dat kost behoorlijk veel tijd. Het kan zijn dat je na 3 tot 6 maand een keer een commissie verdient, maar voor je fulltime geld verdient met affiliate marketing, ben je zo anderhalf tot 2 jaar verder.

Voor veel beginners is dit het grootste struikelblok. Veel beginners stoppen daarom ook vroegtijdig met affiliate marketing, omdat ze niet voldoende resultaat zien en er dan vanuit gaan dat affiliate marketing niet werkt.

Toch is het dan belangrijk om door te zetten want alleen de mensen die daadwerkelijk door de beginfase heen komen zullen geld verdienen op het internet.

Affiliate marketing kan voor iedereen werken, alleen is het begin even heel moeilijk.

Teksten schrijven is niet altijd heel leuk

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, is het meeste werk het schrijven van teksten. Soms is het heel leuk om over een onderwerp te schrijven, maar soms kun je ook helemaal geen motivatie hebben.

Toch moet je dan achter de computer gaan zitten om een tekst te schrijven. Het is namelijk je werk.

Als je even geen zin hebt om een tekst te schrijven, kun je twee dingen doen. Als eerste kun je een uurtje bij je computer weglopen om even wat anders te doen.

De kans is dan groot dat als je weer terug komt het schrijven van een tekst wel lukt.

Daarnaast kun je ook op de dagen dat je geen zin hebt om te schrijven, je teksten laten schrijven door iemand anders. Zo geef je jezelf vrije tijd en krijg je toch de teksten klaar voor de week. Wil je teksten laten schrijven? Kijk dan eens bij Writgo.nl

Je hebt veel doorzettingsvermogen en geduld nodig

Als je met affiliate marketing begint, is de kans groot dat het lang duurt voordat je er succesvol mee wordt.

Het probleem hiermee is dat we vooral gewend zijn om per uur dat we werken betaald te krijgen en daarmee gewend zijn om direct betaald te krijgen voor het werk wat we doen.

Bij affiliate marketing werkt dat niet zo en krijg je pas veel later betaald voor alle werk dat je nu doet. Hierdoor is het voor veel beginners lastig om vol te houden waardoor ze te snel opgeven.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing, moet je het eigenlijk zien als een marathon en geen sprint.

Als jij het een lange tijd volhoudt, is de kans groot dat je succesvol wordt.

In het begin schrijf je alleen voor jezelf

Als je een website begint, wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk veel mensen komen om je teksten te lezen en je website te bezoeken. Maar voor dat zover is ben je wel een aantal maanden verder.

Google moet je website namelijk eerst nog ontdekken en zorgen dat jij goede posities krijgt in Google.

Het kan wel tot 8 maanden duren voordat een tekst die je schrijft de maximaal haalbare ranking heeft gekregen (aldus Google zelf).

Als je vandaag een tekst schrijft, moet je dus maximaal 8 maanden wachten op je resultaat.

Het is dan ook logisch dat je in het begin alleen maar voor jezelf schrijft, omdat je website nog niet door veel mensen gezien en gevonden worden in de zoekmachines.

Een commissie is nooit direct gegarandeerd

Toen ik net begon met affiliate marketing, heb ik wel eens een commissie verdiend. Ik was super blij dat ik een commissie had en even later werd de order weer geannuleerd door de koper van het product.

Hierop werd ook mijn commissie ingetrokken en stond ik weer op 0. Het kan gebeuren dat iemand via jou een product koopt en hij er niet tevreden mee is. In dat geval vraagt de bezoeker zijn geld terug, waardoor ook jouw commissie komt te vervallen.

Hoewel dat gelukkig niet vaak gebeurt, is het wel belangrijk om te weten dat het kan gebeuren.

Je hebt veel bezoekers nodig om te kunnen verkopen

Je weet nu dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat er bezoekers naar je website komen. Ook is het goed om te weten dat je behoorlijk wat bezoekers moet doorsturen naar je affiliate links om er geld aan te kunnen verdienen.

Als 1% van alle bezoekers die je doorstuurt naar het aanbod koopt, heb je al meer dan 100 kliks nodig voor 1 verkoop. Als 1% van al je bezoekers op je links klikken, heb je dus al 1000 bezoekers nodig per maand om 10 kliks te krijgen.

Gelukkig is het percentage dat klikt op affiliate links in de meeste gevallen veel groter, maar om geld te verdienen met affiliate marketing moeten er behoorlijk wat bezoekers naar je website komen.

Daarom heeft het in het begin ook helemaal geen zin om je website vol te zetten met affiliate links. Je kunt je veel beter eerst richten op het krijgen van bezoekers voordat je affiliate links in je teksten plaatst.

Je inkomsten zijn onzeker

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, weet je nooit precies wat je gaat verdienen. Je bent dan tenslotte ondernemer en heb daardoor elke maand een ander loon.

Dat is heel anders dan wanneer je gaat werken voor een werkgever. Daar weet je afhankelijk van het aantal uren dat je werkt, ongeveer wel wat je kunt verwachten van aan loon.

Bij affiliate marketing kan het zo maar zijn dat je de ene maand 2000 euro verdient en de andere maand 500 euro. Hier moet je je op voorbereiden en je geld goed kunnen managen. Hoe langer je bezig bent met affiliate marketing hoe meer je kunt verdienen.

Zo zie je dat Jacko Meijaard van de affiliate marketing revolutie cursus soms meer dan 3000 euro per dag verdient. Ook al verdien je dan een dag wat minder, dan zal het je niet veel problemen opleveren. Lees mijn Review over de affiliate marketing revolutie

De mensen om je heen zullen niet begrijpen wat je doet

Als affiliate marketeer doe je iets wat niet veel andere mensen doen. Ook hebben ze geen idee hoe het precies werkt. Zelf heb ik al 1000 keer proberen uit te leggen wat ik precies doe, maar lijken de meeste mensen om mij heen geen idee te hebben van wat ik nu eigenlijk doe.

Voor mij is dat geen probleem meer maar het kan ik het begin vervelend zijn om elke keer weer te moeten uitleggen wat het is dat je doet.

De mensen om je heen zullen je stimuleren gewoon werk te doen

Naast dat de mensen om je heen niet begrijpen wat je doet, zullen je naasten je ook adviseren om gewoon een baan te zoeken of je baan te behouden.

Ze geloven er vaak niet in dat je geld kunt verdienen op het internet en zullen je proberen te stimuleren om een gewone baan te zoeken.

Hier moet je natuurlijk niet in mee gaan. Het maakt niet uit of jij al een jaar bezig bent en niets of nauwelijks geld verdient.

Affiliate Netwerken in Nederland

Alleen al in Nederland zijn er behoorlijk wat affiliate programma’s waaruit je kunt kiezen. Ook hebben de verschillende affiliate netwerken weer allerlei verschillende producten in de aanbieding die jij als affiliate kunt promoten.

De beste affiliate marketingnetwerken van Nederland zijn:

Het is met affiliate marketing mogelijk om allerlei producten te promoten. Toch is het wel een goed idee om voor jezelf te bepalen wat voor soort producten je wilt gaan promoten, voordat je een website maakt.

Zelf heb ik ervoor gekozen om me vooral te richten op informatieproducten. De reden hiervoor is dat je met informatieproducten veel hogere commissies kunt verdienen.

Vooral als je net begint, raad ik je aan om ook aan de slag te gaan met informatieproducten. Een hogere commissie betekent namelijk dat je minder sales hoeft te genereren voor een leuk bedrag.

Paypro

De meeste affiliate marketing beginners die aan de slag gaan met affiliate marketing in combinatie met de affiliate marketing revolutie, beginnen bij Paypro. Paypro is een affiliate marketing netwerk die zich vooral richt op informatie producten.

De Service van Paypro is uitstekend en de website is vooral makkelijk te gebruiken. Het voordeel van informatie producten in tegenstelling tot fysieke producten is dat je bij informatie producten vaak een hogere commissie krijgt (tot wel 80% van het aankoopbedrag). Bij fysieke producten bijvoorbeeld van Bol.com komt het percentage vaak niet hoger dan 8%.

Tradetracker

Een ander affiliate netwerk dat behoorlijk populair is in Nederland is Tradetracker. Bij Tradetracker kun je allerlei soorten producten vinden van fysieke producten uit winkels, tot diensten. Ook kom je hier producten tegen uit de financiële sector zoals leningen, autolease en verzekeringen.

Tradetracker is net als Paypro een betrouwbaar netwerk om mee te beginnen, wel zijn de commissies die je krijgt voor de meeste producten lager dan bij Paypro, maar de keuze uit producten en diensten is wel veel groter.

Hoewel het aanbod bij Tradetracker een stuk groter is, ben ik toch meer een voorstander van de informatie producten. Dat komt vooral omdat ik hier in het begin mee begonnen ben en het meeste resultaat mee heb behaald.

Maar als je een affiliate maakt in een van deze onderwerpen, is Tradetracker absoluut een goede keuze.

Daisycon

Daisycon is een affiliate netwerk dat wel vergelijkbaar is aan Tradetracker. Zelf maak ik bijna geen gebruik van Daisycon omdat ik eigenlijk aan Paypro, Tradetracker en Bol.com meer dan genoeg heb.

Maar als je op zoek bent naar een specifiek product dat je niet kunt vinden bij Tradetracker, bestaat de kans dat je bij Daisycon meer geluk hebt. Ook bij Daisycon is het aanbod aan producten behoorlijk groot.

Affiliate programma Coolblue

Zelf maak ik veel gebruik van het affiliate marketing netwerk van Coolblue. Coolblue heeft namelijk veel goede producten en de service is echt uitstekend. Ook bij Coolblue kun je je aanmelden als affiliate om alle producten uit de webshop te kunnen promoten. Het commissiepercentage van Coolblue is vaak wel een stuk lager dan bijvoorbeeld paypro.

Bij webshops kom je vaak niet hoger dan 8% commissie.

Maar uiteindelijk hoeft dat geen probleem te zijn. Je kunt namelijk ook kiezen om duurdere producten te promoten om zo toch voldoende geld te kunnen verdienen.  Ook bij Coolblue heb je weer een hele ruime keuze aan het kiezen van producten zoals:

Daarnaast heeft Coolblue ook een eigen affiliate marketing handleiding die perfect aansluit bij hun affiliate programma. Op deze manier kun je snel aan de slag met affiliate marketing door de producten van Coolblue te promoten.

Bol.com

Naast Coolblue is er natuurlijk ook nog Bol.com. Bol.com is een van de grootste online warenhuizen van Nederland en heeft daarmee ook een gigantisch aanbod aan producten die je online kunt kopen. Ook voor Bol.com is er een affiliate marketing netwerk waarmee jij alle producten uit de webshop kunt promoten.

Bij Bol.com is de commissie structuur vergelijkbaar aan die van Coolblue en komt het maximum niet veel hoger dan 8% commissie.

Aangezien Bol.com een van de grootste webwinkels is van Nederland, kun je voor bijna elke affiliate marketing niche wel terecht bij deze affiliate marketing aanbieder. Maar als je nog geen niche hebt gekozen, raad ik je aan om eerst te kijken bij Paypro. Daar krijg je simpelweg de meeste commissies.

Wel is het netwerk van Bol.com heel betrouwbaar en krijg  je altijd netjes uitbetaald. Daarnaast heeft het promoten van bol.com nog een voordeel. Veel mensen kopen regelmatig bij Bol.com waardoor er al een vorm van vertrouwen is. De kans is daarmee groot dat je makkelijker producten promoot als je kiest voor Bol.com.

Wehkamp

Wehkamp is natuurlijk ook nog steeds populair en veel mensen shoppen er dagelijks. Maar wist jij dat Wehkamp ook een affiliate marketing programma heeft?

Bij Wehkamp werkt het eigenlijk precies hetzelfde als bij Bol.com. Ook hier kun je alle producten uit de webshop promoten op je eigen website.

Ook bij Wehkamp kun je je gratis aanmelden als affiliate. Wel moet je website worden gecontroleerd voor dat je aan de slag kunt gaan met het promoten van producten.

Daarom is het een goed idee om eerst al wat goede content op je website te zetten voordat jij je gaat aanmelden. Ook bij Wehkamp zijn de commissies niet heel hoog. Het is dus ook hier een goed idee om duurdere producten te kiezen om te promoten.

Andere affiliate netwerken vinden

Hoewel de bovengenoemde affiliate marketing aanbieders het meest populair zijn, zijn er nog veel meer affiliate netwerken waarvoor jij je kunt aanmelden. Als je op zoek bent naar een specifieke winkel en je vraagt je af of ze een affiliate netwerk hebben, typ je de gewenste winkel in Google en typ je er affiliate achter. De kans is groot dat de winkel die jij wilt gaan promoten gewoon een eigen affiliate netwerk heeft.

Als je een product wilt promoten en je kunt geen winkel vinden met een affiliate netwerk, kun je ervoor kiezen om een vergelijkbaar product te vinden, of een mail te sturen naar de winkel of ze interesse hebben om affiliate marketing toe te passen. Soms hebben winkels geen idee dat het mogelijk is, maar soms is het ook een bewuste keuze om het niet te doen.

Toch kan ik je aanraden om het als beginner vooral simpel te houden. Kies een product waar al wel een affiliate marketing aanbieder voor is, zodat je snel aan de slag kunt.

Waarom is het moeilijk om succesvol te worden?

Zoals al gezegd is, is het helemaal niet moeilijk om met affiliate marketing te beginnen. Je zoekt een product om te promoten, je maakt je eerste website voor het product dat je wilt promoten en je bent in principe al begonnen met affiliate marketing.

Toch lukt het zo’n 98% van alle beginners niet om succesvol te worden en dat heeft een aantal redenen:

Te snel stoppen

Een van de grootste redenen waarom veel beginners niet succesvol worden is omdat ze te snel weer stoppen. Als je op het internet leest dat je heel veel geld kunt verdienen met affiliate marketing, heb je vanzelfsprekend ook al hele hoge verwachtingen.

Als je dan een maand bezig bent met affiliate marketing en nog geen commissie hebt verdiend, zakt de motivatie snel weg en stoppen de meeste beginners weer.

Het is belangrijk om te weten dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient. Om succesvol te worden met affiliate marketing, moet je op de lange termijn bezig blijven met je affiliate website.

Je moet elke week content blijven maken, om er zo voor te zorgen dat er steeds meer mensen naar je website komen.

Hoe meer mensen er uiteindelijk naar je website komen, hoe meer van die bezoekers op je affiliate links zullen klikken en hoe groter de kans wordt dat jij een commissie verdient.

Geen strategie

Een andere reden dat een groot percentage van alle beginners niet succesvol wordt, is omdat ze geen strategie gebruiken die al bewezen is door andere affiliates.

Op het internet zoeken ze allerlei methodes uit en doen dan van alles een beetje.

Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing, is het een goed idee om gebruik te maken van een bewezen strategie.

Die strategie hoef je dan alleen nog maar na te doen met je eigen website en zo vergroot je je kans op succes.

aFFILIATE-MARKETING-REVOLUTIE-REVIEW

Een goed voorbeeld van een bewezen strategie is de affiliate marketing revolutie. Jacko Meijaard die deze cursus gemaakt heeft, verdient zelf meer dan 100.000 euro per maand met de methode die hij je leert in zijn cursus.

Natuurlijk heeft hij dat niet in een paar maand bereikt en is hij al meer 10 jaar bezig met affiliate marketing.

Het voordeel is dat als deze strategie voor hem werkt, jij deze strategie ook kunt leren toepassen. Zo word jij ook succesvol met affiliate marketing.

Niet doen wat nodig is

De meeste beginners denken dat als ze een website gemaakt hebben, ze klaar zijn en het geld binnenstroomt.

In de affiliate marketing revolutie leer je dat je minimaal één keer per week een nieuw blogbericht moet schrijven van minimaal 1000 woorden.

Als je dit voor een lange tijd toepast, gaan er gegarandeerd bezoekers naar je website komen en krijg je zo steeds meer kliks op je affiliate links.

Er komt dan een moment dat er ook een aantal van die kliks veranderen in commissies. Het is slechts een kwestie van blijven bouwen aan je website.

Geen geduld

Je weet nu dat het een tijd kan duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Toch hebben de meeste beginners geen geduld.

In sommige gevallen kan het wel een jaar duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Maar als je door blijft gaan, is alle werk dat je in de beginmaanden “voor niets” hebt gedaan niet voor niets geweest en betaalt het zich 10 x of zelfs 100 x  terug.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je vooral een langetermijnvisie hebben. Als jij een jaar lang content blijft schrijven voor je website, is de kans heel groot dat je al een mooi bedrag verdient met affiliate marketing.

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Toen ik net begon met affiliate marketing heb ik veel verschillende manieren geprobeerd. Hierdoor heeft het voor mij lang geduurd voordat ik geld verdiende met affiliate marketing.

De beste manier om te beginnen met affiliate marketing is door een goede informatieve website te maken. Hiervoor kies je een onderwerp uit om over te schrijven en promoot je daarbij relevante producten die passen bij het onderwerp waarover je schrijft.

Er zijn heel veel verschillende manieren om affiliate marketing toe te passen. Na veel dingen te hebben geprobeerd is een informatieve website voor mij de beste manier om met affiliate marketing te beginnen. Hier lees je hoe je dat aanpakt.

In het kort heb ik al een beetje uitgelegd wat de beste manier is om met affiliate marketing te beginnen. Dat is namelijk met een informatieve website.

Op een informatieve website geef je veel waardevolle informatie over een bepaald onderwerp dat je hebt gekozen en komen er zo steeds meer bezoekers naar je website.

In de teksten die je schrijft voor je website plaats je dan affiliate links, om ervoor te zorgen dat je geld verdient met je website.

Hoewel deze methode zo best eenvoudig klinkt, is het voor veel beginners (waaronder ikzelf in het begin) behoorlijk lastig om er een succes van te maken.

Daarom help ik je in dit blogbericht om de beste start te maken met je eerste affiliate website.

Waarover gaat je website?

Voordat je een affiliate website kunt maken is het eerst belangrijk om voor jezelf te bepalen waarover je affiliate website moet gaan. Het kiezen van een niche kan lastig zijn, omdat je al snel een niche kiest met veel concurrentie.

Als je niche veel concurrentie heeft, betekent het dat het een stuk moeilijker wordt om je eerste commissie te verdienen.

Daarom is het een goed idee om een onderwerp te kiezen waar je al veel over weet of graag meer over wilt leren.

Ook is het een goed idee om te kijken of er al veel websites over het onderwerp praten. Op basis hiervan kun je dan beoordelen of jij denkt dat je het beter kunt dan de andere websites.

Denk je dat je betere teksten kunt schrijven en betere informatie kunt delen over het onderwerp? Dan is het een goed idee om er een website over te maken.

Is de informatie op de andere websites supergoed en vraag je je af of je het beter kunt? Dan kun je beter een andere niche kiezen.

Wat zijn goede onderwerpen voor affiliate marketing? (De Gouden 3)

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, heb je natuurlijk een onderwerp nodig waarover jij je website kunt maken. Er zijn heel veel verschillende onderwerpen die je kunt kiezen, maar wat zijn nou de beste onderwerpen voor affiliate marketing?

Er zijn eigenlijk drie soorten onderwerpen die door affiliates gezien worden als de beste onderwerpen. Dat zijn: 

 • Health en Fitness 
 • Geld, geluk en rijkdom 
 • Relaties 

De reden dat deze onderwerpen (niches) het beste zijn is omdat naar deze drie onderwerpen altijd vraag blijft. 

Nu denk je vast dat het direct een goed idee is om voor een van deze niches te kiezen. Toch wil ik je aanraden daar goed over na te denken, omdat deze onderwerpen ook het meest concurrerend zijn.

Als je net begint met affiliate marketing is het wellicht een goed idee om een minder competitief onderwerp te kiezen.

Daarnaast krijg je bij deze onderwerpen ook nog eens te maken met de richtlijnen van E.A.T (Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness). Dit gebruikt Google om te bepalen of jij wel de geschikte persoon bent om te praten over onderwerpen in de bovenstaande onderwerpen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van onderwerpen?

Als je een niche gaat selecteren zijn daarvoor een aantal dingen belangrijk. Ten eerste is het een goed idee om te kijken hoe populair de niche is die jij wilt gaan gebruiken.

Dit kun je simpel doen door naar de trend te kijken in Google trends. Als de trend omhoog gaat, betekent dat jouw gekozen onderwerp in populariteit aan het stijgen is.

Het is dan zeker een goed idee om hier een website over te maken. Dat betekent namelijk dat de kans groot is dat de trend nog lang zal groeien.

Als het een horizontale trend is waarbij de populariteit gelijk blijft, is het ook prima om in te stappen in de niche.

Maar als de trend omlaag gaat, is het wellicht een beter idee om voor een ander onderwerp te gaan.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je voor jezelf bepaalt of je er jaren over kunt schrijven.

Als je bijvoorbeeld een website begint over bloemen en planten, maar jij daar helemaal geen interesse in hebt, dan kan het in de loop van tijd heel moeilijk worden om er de motivatie voor op te brengen.

Daarnaast is het ook een goed idee of je mogelijk ook dingen kunt verkopen dat betrekking hebben op het onderwerp dat je hebt gekozen. Er zijn namelijk bepaalde niches waarbij je niet zo makkelijk affiliate producten verkoopt.

De beste manier om erachter te komen of er genoeg producten te promoten zijn is door te zoeken naar de producten. Bekijk voordat je de website begint altijd even of er affiliate programma’s zijn voor producten die je wilt gaan promoten op je website.

Is dit niet het geval, is het wellicht beter om een nieuw onderwerp te zoeken.

Kun je voldoende vertellen over je niche?

Als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden waarvoor je een website wilt maken, is het een goed idee om uit te zoeken of je voldoende content kunt schrijven over het onderwerp.

Het is namelijk de bedoeling dat je in de komende jaren aan de slag gaat met het schrijven van nieuwe content. Het zou dan jammer zijn als je na 50 of 100 artikelen niet meer weet waar je over moet schrijven.

Daarom is het een goed idee om voordat je een website maakt, eerst even te kijken welke onderwerpen je kunt beschrijven op je aanstaande website.

Een goede methode om dit te doen is door het onderwerp van je website in te typen en er een letter van het alfabet achter te zetten.

Je krijgt dan allerlei suggesties van Google. Als er heel veel suggesties zijn, is het een goed onderwerp en kun je er waarschijnlijk duizenden berichten over schrijven. Maar het kan ook zijn dat er bijna geen bruikbare onderwerpen zijn waarover je kunt schrijven. Dan heeft het niet veel zin om er een website over te maken.

Is er voldoende interesse in het onderwerp?

Voordat je kunt beginnen met je eerste affiliate marketing website, wil je natuurlijk wel weten of er voldoende interesse is in het onderwerp. Een goede manier om te bepalen of het onderwerp populair is, kun je doen met Google Trends.

Hier kun je dan het onderwerp van je website invullen en bekijken hoe de trend in populariteit loopt. Is het een stijgende lijn?

Dan is het een goed onderwerp. Loopt de lijn voor het grootste gedeelte horizontaal? Dan kun je ook met de website beginnen.

Maar als de lijn steeds verder daalt, betekent het dat het onderwerp steeds minder populair aan het worden is. Het is dan een goed idee om een ander onderwerp te kiezen.

Een domeinnaam en webhosting aanschaffen

Veel beginnende affiliates willen niet direct betalen voor een website. De kans is groot dat je dan op zoek gaat naar manieren om een gratis website te beginnen.

Toch wil ik je aanraden om wel direct een betaalde website te maken. De kans is namelijk groot dat als je gratis begint, je later alsnog wilt overstappen naar een betaalde website.

Een betaalde website heeft veel voordelen tegenover een gratis website. Een van de grootste voordelen is dat je de vrijheid hebt om je website precies zo in te richten als je zelf wilt.

Daarnaast is het tegenwoordig helemaal niet duur om je eigen website te runnen. Voor nog geen 3 euro per maand heb je bij neostrada al je eerste website. Neostrada is een goede en betrouwbare hostingprovider.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat direct duidelijk is waar je website over gaat. Zo kunnen bezoekers die je website bezoeken direct achterhalen waar de website over gaat.

Als alternatief kun je ook een domeinnaam kiezen met een bijzondere naam. Het is dan belangrijk dat de naam makkelijk te onthouden is en niet te lang is.

Heb je een domeinnaam in gedachte? Bekijk dan of de domeinnaam nog beschikbaar is. Dat doe je hier.

WordPress installeren

Na het aanschaffen van een domeinnaam en webhosting kun je je WordPress website installeren. Dit doe je met een paar drukken op de knop. Als je niet precies weet hoe je een WordPress website maakt, heb je twee mogelijkheden:

Bij een WordPress cursus leer je stap voor stap hoe je je eerste website installeert. Bij de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe je je eerste affiliate website maakt. Na het volgen van de WordPress cursus heb je alleen geleerd hoe je een WordPress website maakt.

Bij de affiliate marketing revolutie leer je alle belangrijke onderdelen van affiliate marketing.

aFFILIATE-MARKETING-REVOLUTIE-REVIEW

Zelf heb ik mijn eerste affiliate website gemaakt met behulp van de affiliate marketing revolutie. Eigenlijk komen alle stappen die je in dit blogbericht leest ook voor in de affiliate marketing revolutie. Alleen dan krijg je in een video te zien hoe het werkt in plaats van in een blogbericht.

Onderwerpen zoeken om over te schrijven

Als je website eenmaal geïnstalleerd is, ben je klaar om teksten te schrijven voor je website. Om onderwerpen te vinden kun je de methode volgende methode gebruiken:

 • Ga naar Google en vul je onderwerp in. Druk nog niet op zoeken, maar plaats er eerst een letter van het alfabet achter.
 • Je krijgt dan direct een aantal suggesties die je kunt gebruiken om een tekst over te schrijven.
 • Denk bij deze onderwerpen goed na wat iemand graag zou willen weten over het onderwerp
 • Hoe beter het antwoord is voor het onderwerp, hoe groter de kans is dat je gevonden wordt in de zoekmachines.

Heel veel goede content schrijven

Als je succesvol wilt worden met je eerste affiliate website, is het heel belangrijk om veel goede content te schrijven. Hoe meer aandacht je besteedt aan het schrijven van je teksten, hoe meer resultaten dat op lange termijn zal opleveren.

Het beste is om vooral in het begin heel veel nieuwe content te schrijven. Zo veel als je kunt. Als je eenmaal een stuk of 60 artikelen hebt, kun je een blogroutine instellen om bijvoorbeeld 3 keer per week een blogbericht te schrijven.

Als je je website net begint, raad ik je aan om all-in te gaan met het schrijven van teksten. Hoe meer je schrijft hoe beter.

Niet alleen word je dan heel snel beter in het schrijven van teksten, je wordt ook veel sneller gevonden in de zoekmachines.

Google ziet dan dat je heel actief bent met je website en zal beginnen met het indexeren (toevoegen aan Google) van je teksten. Hierdoor heb je sneller kans om gevonden te worden en daardoor ook sneller kans om geld te verdienen.

Daarnaast is het goed om te weten dat Google er maanden over doet om je blogbericht een goede positie te geven. In soms wel 8 maand tijd Probeert Google je blogbericht te testen en je op basis daarvan een positie te geven.

Het kan dus zijn dat jouw tekst op pagina 8 van Google binnenkomt. Maar het kan zomaar zijn dat je tekst na 6 maand op de eerste pagina van Google staat.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Als je eenmaal wat bezoekers naar je website krijgt, wil je natuurlijk ook graag wat geld verdienen aan je website.

Het is dan tijd om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Er zijn heel veel verschillende affiliate netwerken in Nederland. Het ligt er dus maar net aan welke producten je wilt promoten.

Om erachter te komen welk affiliate netwerk jouw product aanbiedt om te promoten, ga je naar Google en typ je je product in en zet je het woord affiliate erachter.

Als er een affiliate programma voor is, zal een van de resultaten in Google leiden naar het affiliate netwerk die het product aanbiedt voor promotie.

De reden dat we later in dit blogbericht pas beginnen met affiliate links, is omdat het in het begin helemaal niet belangrijk is om affiliate links te plaatsen.

Je kunt je veel beter focussen op het schrijven van goede teksten zodat je sneller meer bezoekers krijgt.

Als je eenmaal bezoekers hebt is het slechts een kwestie van affiliate links plaatsen en je kunt direct beginnen met geld verdienen.

Door blijven gaan met nieuwe content maken

Ook als je al redelijk wat bezoekers naar je website krijgt, is het belangrijk om door te blijven gaan met nieuwe teksten schrijven.

Je kunt er dan voor kiezen om dit zelf te blijven doen, of om het uit te besteden aan een tekstschrijver.

Als je geld verdient met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om een gedeelte daarvan te herinvesteren voor het laten schrijven van nieuwe content.

Zo blijft je website iedere week groeien zonder dat je er zelf meer werk aan hebt.

Het voordeel hiervan is dat je dan of meer vrije tijd voor jezelf kunt nemen, of een nieuw project kunt starten.

Als je namelijk eenmaal weet hoe het spelletje werkt, kun je je successen herhalen op meerdere websites.

Met het tweede project begin je dan weer zelf met het opbouwen van de website. Als het vervolgens genoeg geld oplevert kun je teksten weer uitbesteden aan een tekstschrijver.

Zo kun je eigenlijk oneindig blijven opschalen en zo steeds meer geld verdienen met je website.

De eerste commissie duurt het langst

Als je net begint met affiliate marketing wil je natuurlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. Toch is het belangrijk om te weten dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je geld verdient met affiliate marketing.

Het is eigenlijk een kwestie van zo lang mogelijk volhouden totdat je de eerste commissie hebt ontvangen. Daarna wordt het steeds makkelijker en zul je steeds vaker een commissie verdienen.

Jacko Meijaard is een van de meest succesvolle affiliates in Nederland en heeft zijn eigen affiliate marketing cursus ontwikkelt. Zelf verdient hij soms meer dan 3000 euro per dag en leert nu andere beginners ook hoe ze dat kunnen bereiken.

Als je meer wilt weten over de cursus van Jacko Meijaard, raad ik je aan om eens op de pagina van zijn cursus te kijken. Voor meer informatie over de cursuspagina klik je hier.

Zelf ben ik zeer tevreden over de affiliate marketing revolutie en heeft het me geholpen om makkelijk en snel een affiliate website te maken. Ik hoefde alleen maar te kijken naar wat Jacko deed en het vervolgens na te doen.

Als jij ook wilt dat Jacko jou precies voordoet hoe je met affiliate marketing kunt beginnen.

Ga dan eerst eens aan de slag met de eerste module van zijn cursus. Je kunt dan kijken of het je bevalt of niet.

De eerste module van de affiliate marketing revolutie kun je uitproberen voor 1 euro via deze link.

Maak het jezelf niet te moeilijk

De kans is groot dat jij al veel informatie hebt gezocht over affiliate marketing en hebt gekeken naar wat de meest succesvolle affiliates verdienen. Het is voor jou als beginner helemaal geen goed idee om te kijken naar de mensen die al heel succesvol zijn. Ze laten je namelijk alleen maar zien waar ze nu staan.

Ze laten je niet zien wat ze allemaal hebben moeten doorstaan om daar te komen. De kans is groot dat jij nu droomt van een mooi inkomen boven de 10.000 euro per maand. Ook wil je dat waarschijnlijk binnen een jaar bereiken.

Je moet weten dat er geen snelle weg is om veel geld te verdienen met affiliate marketing. De enige manier om veel geld te verdienen is door elke dag 100% inzet te tonen voor je online business.

Zelf heb ik een lange tijd het grote geld achterna gezeten waardoor mijn content vooral gefocust was op een product promoten. In iedere tekst vertelde ik je hoe goed de cursus was en dat je met deze cursus veel geld kan verdienen.

Nu besef ik dat je daar helemaal niets aan hebt als ik je dat vertel. Je kunt de cursus nog zo vaak volgen, maar als je daarna geen actie onderneemt, is de hele cursus voor niets geweest.

Het is voor mij dus veel belangrijker om je te vertellen dat je achter je televisie weg moet komen en dat je iedere dag moet werken aan je dromen.

Start vandaag nog

Eigenlijk had je vorig jaar al moeten beginnen met affiliate marketing. Hoe langer je het namelijk uitstelt om te beginnen hoe langer het duurt voordat jij je dromen waarmaakt.

Toen ik nog niet helemaal begreep hoe affiliate marketing werkte, stopte ik met affiliate marketing omdat ik niet na 5 maand geld verdiende met mijn eerste website. Daardoor dacht ik dat affiliate marketing niet werkte.

Toen ik terug keek naar wat ik in die 5 maand had gedaan voor mijn business, schrok ik. Ik had in 5 maand tijd slechts 20 blogberichten geschreven, waarmee ik hoopte rijk te worden.

Dat alleen omdat ik dacht dat ik met een minimale inzet, megaresultaten zou zien. De kans is groot dat jij ook denkt dat je met affiliate marketing slapend rijk wordt.

Ik wil je direct uit die droom helpen omdat dit je kans om succesvol te worden gaat verpesten.

Je kunt niet rijk worden van affiliate marketing als je het niet serieus neemt. Als jij elke week het minimum doet, moet je ook minimale resultaten verwachten.

Sinds ik mijn business serieus neem, groeien mijn bezoekersaantallen veel harder. Daarnaast krijg ik nu ik meer mijn eigen stem laat horen, meer likes, meer reacties en zelfs e-mails.

Sommige mensen bedanken me voor de content die ik deel en vertellen me dat ze er veel aan hebben gehad. Sinds dat mij gebeurde, is geld voor mij niet meer belangrijk. Het enige dat nog telt, is ervoor zorgen dat jij door die beginners periode heen komt en daadwerkelijk succesvol wordt.

Meet jezelf niet met de verkeerde mensen

De kans is groot dat jij op ziet tegen de mensen die al 10.000 euro per maand verdienen op het internet, terwijl jij nog niets verdient. Je vraagt je dan af waarom zij wel zo veel geld verdienen en jij niet.

Dat komt vooral omdat de mensen die al 10.000 euro verdienen gigantisch veel actie hebben ondernomen. Ze zijn iedere dag bezig met hun business en leren iedere dag bij. Daarnaast investeren ze inkomsten uit hun business terug in hun business om ervoor te zorgen dat het verder groeit.

Ze houden van wat ze doen en daarom hebben ze zo een drive om door te gaan. Voor de meeste succesvolle affiliates gaat het helemaal niet om geld. Het gaat om het spel dat ze spelen. Het gaat om het leven dat ze kunnen leiden doordat ze succesvol zijn geworden met affiliate marketing.

Waarom maak jij je dan druk om geld? Geld komt vanzelf als jij waarde geeft aan je bezoekers. Je hoeft je bezoekers dan niet eens te vragen of ze iets van je willen kopen.

Hoe beter jij je best doet om iedereen te helpen die je website bezoekt, hoe meer je daar uiteindelijk voor terug krijgt.

Maar als jij doet wat de menigte doet, voeg je geen nieuwe waarde toe. Dat betekent ook dat je waarschijnlijk niets of weinig geld zult verdienen.

Als jij dezelfde tips geeft die 10 van je concurrenten ook al hebben gegeven, hebben je bezoekers daar niets aan.

Ze willen horen wat jij te vertellen hebt, wie jij bent en wat jouw ervaring is met de niche waar je in zit.

Conclusie

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen. Het is een bedrijf dat je kunt starten met weinig kapitaal en het is schaalbaar, wat betekent dat je het zo groot kunt maken als je wilt.

aFFILIATE-MARKETING-REVOLUTIE-REVIEW

Je kunt ook veel van de taken die bij affiliate marketing komen kijken uitbesteden, een van die taken is het schrijven van teksten. Daar helpen wij je graag bij! Ook raad ik je aan om zeker eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken.

Vergelijkbare berichten