Affiliate marketing zonder website een goed idee?


Kun je starten met affiliate marketing zonder een website? Het antwoord daarop is natuurlijk ja, maar is het ook de beste keuze? In dit blogbericht vertel ik je welke mogelijkheden je allemaal hebt als je geen website wilt. Daarnaast vertel ik je ook wat de voor en nadelen zijn als je wel of geen website maakt en lees je hoe je het beste kunt beginnen.

Een eigen website is niet noodzakelijk maar vormt wel de basis van je business. Daarnaast kun je als je een website hebt, de website ook combineren met alle andere manieren van affiliate marketing die we hieronder hebben beschreven. Dat maakt het allemaal nog krachtiger.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een methode van online marketing, waarbij je producten promoot voor andere bedrijven. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Het doel voor jou als affiliate marketeer is om zo veel mogelijk mensen op jouw affiliate links te laten klikken en ze uiteindelijk het product te laten kopen. Hoe meer mensen op jouw affiliate links klikken, hoe meer kans jij hebt dat je een commissie scoort.

Werkt affiliate marketing ook zonder website?

Als je met affiliate marketing aan de slag wilt gaan is het ook mogelijk om dat zonder een eigen website te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch bezoekers naar je affiliate links te krijgen.

Ondanks dat het wel mogelijk is om affiliate marketing zonder website toe te passen, is het wel een stuk lastiger om op deze manier commissies te scoren. Dat komt vooral omdat je zonder website niet werkt aan branding en de mensen die je affiliate links zien niet echt weten wie je bent.

Ondanks dat je minder bekendheid opbouwt zonder een website is het wel mogelijk om geld te verdienen zonder een website met affiliate marketing.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Daarom vertellen we je graag welke mogelijkheden je allemaal hebt als je geen website wilt maken voor affiliate marketing. 

Affiliate marketing met adverteren

Als je geen website wilt maken, heb je de mogelijkheid om te gaan adverteren. Dat betekent dat je betaald om bezoekers naar je affiliate links te krijgen. Je kunt adverteren op veel verschillende platformen, alleen bestaat de kans wel dat je affiliate link wordt afgekeurd om te mogen promoten.

Als je wilt gaan beginnen met adverteren, kun je ervoor kiezen om mensen die je advertenties zien, rechtstreeks naar je affiliate product te sturen. De kans is wel klein dat bezoekers direct al de eerste keer kopen, dus in dat geval moet je het dan vooral van volume hebben.

wat is een affiliate partner

Adverteren kan best duur zijn. Vooral als je niet weet hoe adverteren op een bepaald platform werkt, is de kans groot dat je meer geld verliest dan dat je aan commissies binnenbrengt.

Daarom is het belangrijk om eerst te leren hoe je succesvol kunt adverteren, voordat je groot geld gaat inzetten.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing door te adverteren kun je dat op verschillende platformen doen:

Voordat je direct advertenties gaat maken bij al deze platformen, raad ik je aan eerst één platform te kiezen en leert hoe het adverteren daar precies werkt. Pas als je succesvol bent met één platform kun je dan leren hoe adverteren werkt op het volgende platform.

Op deze manier voorkom je dat je het overzicht verliest en is het veel makkelijker om een goede strategie te leren.

e-mail lijst opbouwen

Als je aan de slag gaat met adverteren via een platform, is het een beter idee om bezoekers niet direct naar je affiliate link te sturen, maar ze eerst in te laten schrijven voor je mailinglijst. 

In plaats van dat je dan advertenties maakt voor het affiliate product dat je promoot, maak je eerst een e-book en geef je deze gratis weg in je advertentie. In ruil voor het e-book waarmee je promoot, moeten bezoekers zich dan eerst aanmelden met hun naam en email adres om het e-book te ontvangen.

Hiermee bouw je een email lijst op. Het mooie hiervan is, is dat je aan deze mensen zo veel producten kunt promoten als je zelf wilt.

Ondanks dat je dan geen website maakt, bouw je wel een klantrelatie op. Een goede manier om succesvol te verkopen met een mailinglijst is door een autoresponder in te stellen.

Een affiliate marketing website opzetten

Op het moment dat iemand zich dan inschrijft voor je email lijst, krijgen ze eerst het e-book dat je ze beloofde en vervolgens worden er automatisch een reeks e-mails gestuurd die jij vooraf geschreven heeft. Dit noemen we ook wel een sales funnel.

Het is bij e-mail marketing belangrijk dat je niet alleen maar e-mails stuurt waarin je een product promoot, maar ook dat je waardevolle informatie geeft in een e-mail. Op deze manier bouw je aan een vertrouwensband met je e-maillijst en wordt de kans groter dat ze een product van je kopen.

Om te starten met e-mail marketing heb je een e-mail marketing provider nodig. Voor mijn e-mail lijst gebruik ik Getresponse en ben ik daar zeer tevreden over. Naast Getresponse heb ik ook een tijd Enormail gebruikt. Ook hier kun je prima mee aan de slag als je net begint.

Affiliate marketing via social media

Naast adverteren op verschillende platformen is het natuurlijk ook mogelijk om een social media following op te bouwen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een Facebook pagina te maken en daar waardevolle informatie te delen. Door dit elke dag te doen, groeit je Facebook pagina organisch en krijgen steeds meer mensen je Facebook pagina te zien. Het is dan de bedoeling dat je steeds meer pagina likes krijgt zodat je een steeds groter bereik krijgt.

Het is wel belangrijk om te weten dat social media platformen niet van uitgaande links houden. Social media platformen willen hun bezoekers natuurlijk zo lang mogelijk bij zich houden.

affiliate marketing zonder opstartkosten

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat als je aan de slag gaat met affiliate marketing via social media, de bezoekers nooit echt van jou zijn. Op het moment dat Facebook niet meer wil dat jij affiliate links promoot, is alle werk dat je gedaan hebt voor niets geweest en moet je een andere manier zoeken om je affiliate links te promoten.

Affiliate marketing via marktplaatsen

Hoewel het eigenlijk helemaal niet goed werkt, is het natuurlijk ook mogelijk om advertenties te plaatsen op advertentiesites zoals marktplaats.nl. Toen ik nog niets wist van affiliate marketing heb ik dit ook geprobeerd en heb ik hieruit een aantal commissies gemaakt.

Toch raad ik het sterk af om gebruik te maken van advertentiesites omdat het gewoonweg niet lonend is.

Wel is het een voordeel dat adverteren op marktplaats voor de meeste categorieën gratis is. Op deze manier kun je dan kosteloos beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing via YouTube

Een andere manier om affiliate marketing toe te passen zonder website is door een YouTube kanaal te maken. Ook via YouTube kun je heel veel geld verdienen met affiliate marketing. Je moet er dan natuurlijk wel comfortabel mee zijn om voor de camera te verschijnen.

Ook bij YouTube bestaat de kans dat jij geen producten meer mag promoten als YouTube het beleid aanpast. Maar tot zover zijn er heel veel mensen die zeer succesvol zijn geworden met YouTube en is het zeker de moeite waard om te proberen als je liever geen website maakt.

Waarom je beter wel een website kunt maken

Zelf raad ik je zeker aan om wel een website te maken. Niet alleen zijn alle bezoekers die je opbouwt dan jouw eigen bezoekers, met een eigen website kun je bijna alle bovenstaande manieren van affiliate marketing toepassen.

Je kunt dan beginnen met het schrijven van blogs op je website, er vervolgens een YouTube video van maken, je content daarna delen op social media en ook nog eens email adressen verzamelen om je email lijst op te bouwen.

Het voordeel van het hebben van een eigen website is dat het niet uit maakt of social media platformen niet meer willen dat jij affiliate producten promoot. Als je een website maakt zoals wordt uitgelegd in de affiliate marketing revolutie (online cursus), komen de bezoekers vooral vanuit de zoekmachines naar jouw website.

Het enige dat je hoeft te doen om gratis bezoekers naar je website te krijgen is met regelmaat relevante en waardevolle blogs te schrijven.

Daarnaast is het tegenwoordig helemaal niet meer zo duur om een website te maken. Bij Neostrada kun je al voor 2,50 per maand beginnen met je eerste website. Ook kun je tegenwoordig een complete website met één druk op de knop installeren.

Starten met affiliate marketing

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, raad ik je zeker aan wel een website te maken. Deze website is dan jouw eigen stukje land op het internet. Hier heb jij de volledige controle over, waardoor het niet uit maakt wat social media platformen zeggen over affiliate links.

Zolang jij waardevolle content blijft plaatsen op je website, zullen er maandelijks steeds meer gratis bezoekers vanuit Google naar je website komen. Alleen met een website kun je al een fulltime inkomen verdienen. Laat staan als je je website dan ook nog eens combineert met social media en e-mail marketing.

De beste manier om affiliate marketing op deze manier te leren, is door het volgen van de affiliate marketing revolutie. Niet alleen leer je in de cursus hoe jij je eigen website maakt, ook leer je hoe je goede teksten schrijft en hoe je e-mail marketing toepast.

Het starten van een website kost je bijna niets, maar het kan ontzettend veel geld opleveren als je een goede strategie volgt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content