arrow_drop_up arrow_drop_down
19 september 2018 

affiliate marketing zonder opstartkosten

Ben je van plan om te beginnen met affiliate marketing, maar zie je op tegen de kosten waarmee je bij affiliate marketing te maken krijgt? In dit blogbericht vertel ik je graag meer over de kosten van affiliate marketing en of je ook kunt beginnen zonder te veel opstartkosten. Dat je met affiliate marketing wat kosten moet maken is een feit. Toch kun je vooral in het begin de kosten behoorlijk beperken. Dat lees je in dit blogbericht.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten van andere bedrijven in ruil voor een commissie. Het mooie aan affiliate marketing is dat je in de meeste gevallen voor weinig geld al kunt beginnen.

Er is geen bedrijfsmodel dat je goedkoper kunt beginnen dan affiliate marketing. Toch kan het voor sommige mensen lastig zijn om een bepaald bedrag vrij te krijgen om te starten met affiliate marketing.

Het is dan logisch dat je op zoek gaat naar gratis manieren om te beginnen met affiliate marketing. 

Voordat ik je de mogelijkheden uitleg over hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing zonder dat het ook maar iets kost, wil ik je wel vertellen dat die manieren zeker niet het beste werken en dat je beter kan zorgen dat je een klein startkapitaal hebt om toch de nodige stappen te zetten.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met affiliate marketing, wilde ik daar uiteraard ook geen geld aan uitgeven. Toch ben ik achteraf blij dat ik alle nodige stappen heb gevolgd waardoor ik nu een fulltime inkomen verdien op het internet.

Wil je direct het juiste pad volgen en snel geld verdienen met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om de stappen van de affiliate marketing revolutie te volgen. Het kost je hooguit 100 euro om te beginnen, maar het is het geld absoluut waard.

Wil je toch eerst proberen om zonder opstartkosten aan de slag te gaan? Lees dan snel verder.

Wat zijn de kosten van affiliate marketing?

Als je met affiliate marketing begint, kom je in de meeste gevallen een aantal kosten tegen. De kosten zijn eigenlijk nihil en voor bijna iedereen in Nederland wel bij elkaar te krijgen.

De vraag is dan eerlijk hoe graag je het wilt. Ben jij bereid om wat geld te investeren om later veel meer geld te verdienen? Je moet de kosten van affiliate marketing zien als een investering die je doet voor de toekomst. Want als je geld uitgeeft om de juiste stappen te volgen, ga je het geld 100% terug verdienen.

Als je er maar 100% voor gaat en door blijft gaan tot je die eerst commissie hebt ontvangen.

Als je met affiliate marketing begint en de stappen van de affiliate marketing revolutie volgt krijg je te maken met de volgende kosten:

  • Kosten voor je website ( 2,50 euro per maand bij Neostrada)
  • Kosten voor de affiliate marketing revolutie (eenmalig 47 euro)
  • Kosten voor een domeinnaam ( hooguit 10 euro voor een jaar)

Dat zou betekenen dat je in totaal nog geen 60 euro kwijt bent om te kunnen beginnen met affiliate marketing. De kans is groot dat jij wel aan 60 euro kunt komen om te beginnen.

Starten met affiliate marketing zonder opstartkosten

Wil je niet die 60 euro investeren om direct op de juiste manier aan de slag te gaan met affiliate marketing? Dan heb je nog een aantal mogelijkheden. Wel is het echt belangrijk om te weten dat deze manieren van affiliate marketing, vaak niet zo goed werken als affiliate marketing met een eigen website. Toch kun je met bijvoorbeeld YouTube een behoorlijk bedrag verdienen in de maand. Via overige social media kanalen is het bedrag dat je kunt verdienen aanzienlijk lager.

Affiliate marketing via een Facebookpagina

Affiliate marketing startenAls je geen website wilt maken voor affiliate marketing, kun je ervoor kiezen om een Facebook pagina te starten over een onderwerp dat je interessant vindt. De Facebookpagina is dan als ware je website.

Hier schrijf je dan dagelijks berichten over het onderwerp dat je hebt gekozen en plaatst daarbij links naar het product dat je wilt promoten. Het is belangrijk om te weten dat Facebook haar gebruikers graag bij Facebook wil houden. Dat betekent dat het lastig is om een following op te bouwen als jij gebruik maakt van externe links bij Facebook.

Het is dus niet raadzaam om in al je facebook berichten een link te plaatsen omdat je dan weinig mensen bereikt.

Affiliate marketing via YouTube

Een andere optie die wel heel veel potentie heeft is YouTube. Met YouTube maak je dan video’s over het onderwerp dat je hebt gekozen. Je YouTube kanaal is dan het medium dat je gebruikt om mensen te bereiken. Om met YouTube te starten is het belangrijk dat je iedere week minimaal 1 video  upload en in die video’s waarde levert.

In de beschrijving van je YouTube video’s kun je dan links plaatsen naar het product of de producten die jij wilt promoten als affiliate.

Om veel subscribers te krijgen bij YouTube is het belangrijk dat je consistent bent in het plaatsen van nieuwe video’s. Ook is voor YouTube belangrijk dat je kijkers lang blijven kijken zodat je kijktijd omhoog gaat.

Hoe langer mensen naar je video’s kijken hoe meer je daarvoor beloond zal worden door het algoritme van YouTube.

Affiliate Marketing via Instagram

Ook is het natuurlijk mogelijk om aan de slag te gaan met Instagram. Zelf heb ik geen goede ervaringen met Instagram en vind ik het behoorlijk lastig om daar een following op te bouwen. Ik vond het vooral lastig om betrouwbare volgers te krijgen die ook daadwerkelijk in mij geintereseerd waren. De volgers die ik vooral had volgde mij alleen zodat ze een follow terug zouden krijgen.

Maar als jij goed met instagram overweg kan is het mogelijk om affiliate marketing toe te passen via Instagram.

Affiliate marketing via Advertentiewebsites

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog advertentiewebsites zoals Marktplaats. Op marktplaats kun je advertenties maken voor de producten die je promoot. Mijn ervaring hiermee is dat je vrij weinig verkoopt omdat mensen op marktplaats meestal niet op zoek zijn naar promotie advertenties.

Daarom raad ik je absoluut niet aan om aan de slag te gaan met affiliate marketing via Advertentie websites omdat het zonde van je tijd is en het te weinig oplevert om er aandacht aan te besteden.

Zonder opstartkosten met affiliate marketing beginnen

Als je het mij vraagt is het een slecht idee om te willen beginnen zonder de opstartkosten. Ik heb alle bovenstaande manieren geprobeerd en ze hebben mij vrij weinig succes opgeleverd.

Pas toen ik aan de slag ging met mijn eigen website begon het echt te lopen en verdiende ik geld met affiliate marketing. Daarom wil ik je echt adviseren wel die kleine opstartkosten te betalen en er gewoon echt voor te gaan. Vertrouw op je eigen kunnen en dat je er een succes van kan maken.

De kans is groot dat je ook wel eens 60 euro hebt uitgegeven tijdens een avondje stappen. Dat geld heb je ook niet terugverdiend.

Als je echt met affiliate marketing wilt beginnen is de methode van de affiliate marketing revolutie echt de beste manier om goed te beginnen. Je leert stap voor stap hoe het werkt en kan daardoor eigenlijk weinig fout doen.

Dankzij de cursus verdien ik nu een fulltime inkomen op het internet. Zet de stap! Vertrouw op je zelf en ga ervoor. Zelfs als het je niet lukt heb je het dan in ieder geval geprobeerd en zeg je later niet: Had ik nou maar…

Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie (het is absoluut de moeite en het geld waard)

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen