Affiliate marketing zonder opstartkosten; is dat mogelijk

Affiliate marketing zonder opstartkosten; is dat mogelijk?

Kun je starten met affiliate marketing zonder opstartkosten? Wil je graag online geld gaan verdienen? Zijn ondernemers zoals Jacko Meijaard jouw grote voorbeeld? Dan kun je maar één verstandige keuze gaan maken: direct in actie komen.

Door direct in actie te komen, kun je een passieve inkomstenstroom op gaan bouwen. Voor veel mensen is het een droom: het opbouwen van een passieve inkomstenstroom. Jij kunt nu van deze droom de werkelijkheid gaan maken. Hoe je dat kunt doen?

Dat lees je in dit artikel! Enige tijd geleden besloot ik zelf ook om een passieve inkomstenstroom op te gaan bouwen, waarbij mijn voorkeur direct naar affiliate marketing uit ging.

Met affiliate marketing dacht ik – op een makkelijke manier – veel geld te verdienen. Daar was in eerste instantie niet direct sprake van, maar mijn geduld werd absoluut beloond.

Uiteindelijk was ik namelijk in staat om veel geld met affiliate marketing te verdienen. Het mooie daarbij was het volgende: ik had hier bijna geen startkapitaal voor nodig.

Affiliate marketing zonder opstartkosten; dat onderwerp staat centraal in dit informatieve en leerzame artikel. Neem dit artikel op je gemakje door, verwonder je over de wereld van affiliate marketing en kom direct in actie.  

Hoe kan het dat je geen startkapitaal nodig hebt?

Laat ik het volgende vooropstellen: met affiliate marketing ben je absoluut in staat om veel geld te gaan verdienen. Daarvoor heb je in de basis géén opstartkosten nodig. Hoe dat komt?

Dat heeft onder meer met de interessante mogelijkheden-risico verhouding te maken. Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, pak je de eindeloze mogelijkheden eigenlijk met twee handen aan.

Het is namelijk een feit dat je door affiliate marketing écht veel geld kunt verdienen. Ondertussen loop je ook bijna geen risico; je hebt bijvoorbeeld niks van doen met verzendingen en retourneringen, terwijl je zelf ook geen dure voorraad aan hoeft te houden.

Kortom: je loopt bijna geen risico bij affiliate marketing.

Dit gebrek aan risico is ook terug te vinden in de opstartkosten die je nodig hebt. Het is namelijk een feit dat je voor affiliate marketing echt geen geld nodig hebt; je kunt met bijvoorbeeld 10 euro al direct starten met dit online-verdienmodel.

Hoe je dat kunt doen? Dat bespreken we graag hieronder! Graag bespreken we eerst de redenen waarom je überhaupt geen opstartkapitaal nodig hebt:

  • Bij affiliate marketing kun je bijna alles zelf doen
  • Je hoeft geen voorraad aan te houden, dus je hoeft ook geen grote hoeveelheden voorraad in huis te halen
  • Je hebt niks van doen met verzendingen/retourneringen, dus ook daarvoor hoef je geen magazijn of kantoorpand te huren
  • Je hebt eigenlijk alleen een laptop + internetverbinding nodig; ook hiervoor heb je dus geen duur kantoorpand nodig
  • Je kunt in principe alles zelf doen. Pas op het moment dat je écht groot begint te worden, kun je mogelijk personeel in dienst gaan nemen.

Al met al zijn er dus meerdere redenen waarom je geen opstartkosten nodig hebt. Of beter gezegd: waarom je slechts enkele tientjes aan opstartkosten nodig hebt.

Hoe kun je zonder opstartkosten starten met affiliate marketing?

Heb je interesse om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Dan weet je nu in ieder geval al één ding zeker: je hebt hier zeker geen fors startkapitaal voor nodig.

Integendeel zelfs; met slechts enkele euro’s kun je al direct met jouw affiliate website starten. Hoe je dat kunt doen? Dat bespreken we graag hieronder!

De grootste kostenpost: domeinnaam + hosting

Als je met jouw eigen affiliate website wilt starten, heb je daar sowieso twee dingen voor nodig: een domeinnaam en een webhosting. Met deze twee componenten hebben we ook direct de grootste kostenpost te pakken. Voor een domeinnaam ben je echter slechts enkele euro’s per jaar kwijt.

Als je op het juiste moment een domeinnaam registreert, is het zelfs mogelijk dat je bijvoorbeeld slechts 0,99 euro per jaar hoeft te betalen.

De kosten voor het registreren van een domeinnaam vallen dus echt héél erg mee. Daarnaast moet je ook nog een hostingpakket af gaan sluiten. De kosten hiervoor liggen een stukje hoger dan de kosten voor een domeinnaam, maar alsnog vallen de kosten reuze mee.

Als je voor bijvoorbeeld een budget hosting partij kiest, ben je bijvoorbeeld al voor 20 euro per jaar volledig klaar. In dat geval ben je verzekerd van een prima hosting, maar het is niet de meest snelle en stabiele hosting.

In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een premium hosting partij. Bij een dergelijke hosting partij betaal je iets meer, maar daar is de service en de kwaliteit dan ook naar.

Qua kosten kun je hierbij rekening met een bedrag van 20 tot 50 euro. Op dit gebied kun je het echter zo gek maken als je zelf, maar wilt.

Als je net met affiliate marketing gaat starten, is het advies om gewoon voor een ‘gebruikelijke’ hostingpartij te kiezen. Vergelijk goed de prijzen met elkaar en probeer uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze te gaan maken. Daarbij is het sowieso interessant om voor een basic hostingpartij te kiezen, aangezien je daarmee het nodige geld kunt besparen. Met name tijdens jouw opstartfase kan dat zeer prettig zijn.

Plug-ins en thema’s

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je bij affiliate marketing bijna alles zelf doen. Met dank aan een programma als WordPress kun je moeiteloos zelf jouw eigen website ontwerpen.

Je hebt hier geen technische kennis voor nodig én je hebt hier in de basis ook geen geld voor nodig. Het is namelijk zo dat je geheel gratis van WordPress gebruik wilt maken.

Wil je jouw website verder uit gaan breiden? Dan kun je daar zogeheten plug-ins voor gaan gebruiken. Veel van deze plug-ins zijn volledig gratis, terwijl ook veel van deze plug-ins betaald zijn.

Het is aan jou om te bepalen of je geld aan deze plug-ins uit wilt geven. Bovengenoemd verhaal geldt niet alleen voor de plug-ins, maar ook voor de thema’s.

Een thema is eigenlijk de lay-out van jouw website. Door een nieuw thema aan te schaffen, kun je onwijs snel een prachtige affiliate website ontwerpen.

Bijkomend voordeel: ook hierbij kun je weer kiezen voor gratis thema’s. Als je voor een betaald thema wilt gaan, is dat uiteraard ook mogelijk.

Je kunt hierbij al snel rekening houden met een kostenpost van 40 tot 100 euro; op dit vlak heb je vrij veel keuze!

Conclusie

Onderaan de streep heb je dus bijna géén geld nodig om een eigen affiliate website te starten. Het is eigenlijk veelzeggend dat de domeinnaam en de hosting nog de grootste kostenpost is.

Mocht je interesse hebben om met affiliate marketing te starten, is dat dus in alle gevallen mogelijk. Ook als je nog slechts 50 euro op jouw rekening hebt staan!

Alternatieve mogelijkheden voor affiliate marketing

Lijkt het jou wel iets om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Zie je het echter niet zitten om zelf een affiliate website te starten?

Wil of kun je bijvoorbeeld niet het geld voor de domeinnaam en de webhosting betalen? Dan heb je alsnog enkele alternatieve mogelijkheden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor affiliate marketing via Instagram. In dat geval probeer je een populair Instagramaccount te creëren, waarna je via dit social media kanaal bepaalde producten kunt gaan promoten. Lees ook hoe je affiliate marketing via facebook kunt doen.

Je bent hierbij wel gebonden aan bepaalde regels van Instagram; let daar dus goed op. Daarnaast kun je ook met affiliate marketing via YouTube aan de slag gaan.

Dit werkt eigenlijk vergelijkbaar als affiliate marketing via Instagram; het belangrijkste is dat je veel volgers gaat krijgen. Hoe je deze volgers het beste kunt krijgen? Dat doe je door goede content te plaatsen, door interactie te creëren en door een echte meerwaarde aan te bieden.

Als je dat voor elkaar weet te krijgen, is het ook op deze manier mogelijk om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Het belangrijkste voordeel hiervan: je hebt echt 0,0 euro aan opstartkosten nodig.

Het enige wat je echt nodig hebt, is een goed idee. De concurrentie op YouTube en Instagram is namelijk behoorlijk heftig, terwijl je ook nog gebonden bent aan de regels van deze platformen.

Kosten om te overwegen; de Affiliate Marketing Revolutie

Heb je grote dromen? Ben je ambitieus en wil je jouw dromen waar gaan maken? Bij affiliate marketing is het dan absoluut wenselijk dat je over de juiste kennis beschikt. In het licht daarvan is het mogelijk interessant om met de Affiliate Marketing Revolutie te starten.

Door deze cursus kun je in één klap alle benodigde kennis over affiliate marketing verkrijgen. Je betaalt hier eenmalig een bedrag van slechts 47 euro voor, waarna je levenslang toegang tot deze online cursus krijgt.

Dankzij deze cursus kun je direct alles over affiliate marketing leren.

Je leert hoe dit verdienmodel exact in elkaar steekt, welke technieken je toe kunt passen en hoe je uiteindelijk het meeste geld kunt gaan verdienen.

Lijkt jou dit wel iets? Voor een bedrag van slechts 47 euro kun je direct met de cursus starten; ook die kosten vallen dus reuze mee! Lees ook mijn Affiliate Marketing Revolutie Review

Kosten om te overwegen: laat je content schrijven door Writgo

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, is het onwijs belangrijk om goede content op jouw website te gaan plaatsen.

De content moet waardevol zijn, moet uniek zijn én moet geoptimaliseerd voor zowel Google als voor de bezoekers zijn. Vind je het zelf lastig om content te creëren c.q. te schrijven?

Dan willen wij je graag bieden op de diensten die wij vanuit Writgo aanbieden. Wij helpen jou namelijk maar al te graag met het schrijven van hoogwaardige content.

Content waar je echt mee gaat scoren en waarmee je dus direct geld kunt gaan verdienen. Heb je hier interesse in? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op! Meer informatie over het laten schrijven van teksten>

Vergelijkbare berichten