arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe word je succesvol met affiliate marketing websites
31 december 2018 

Hoe word je succesvol met affiliate marketing websites

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is de kans groot dat je begint met 1 affiliate website. Maar zodra je geld verdient met affiliate marketing zullen daar in de loop van tijd meer website bij komen. De vraag is dan hoe wordt je succesvol met meerdere websites en hoe zorg je ervoor dat alle websites blijven groeien. Je kunt maar zo veel doen in een dag dus een goede planning is daarbij belangrijk.

De beste manier om succesvol te worden met meerdere affiliate websites is door een goed content plan te maken voor al je websites en tekstschrijvers in te schakelen die je kunnen helpen met het creeren van content. Daarbij is het wel belangrijk dat je zelf ook onderdeel blijft van de website want er is geen enkele tekstschrijver die meer liefde heeft voor je website dan jijzelf. 

In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe jij succesvol kunt worden met het hebben van meerdere websites en hoe je dat het beste doet.

Hoe word je succesvol met affiliate marketing websites

Als je begint met affiliate marketing begin je meestal met een website. Je gaat ermee aan de slag en leert bij je eerste website van alle fouten die je maakt en zorgt er zo voor dat je er geld mee verdient. Maar als het eenmaal zo ver is en er komen redelijk wat inkomsten bij, wil je natuurlijk meerdere affiliate websites maken om je inkomsten te vergroten. Dat is exact de beste manier om succesvol te worden met affiliate websites.

Eerst zorg je ervoor dat je succesvol wordt met één website en als dat eenmaal zo ver is kun je meerdere websites maken om het succes te herhalen op meerdere affiliate websites.

Toen ik net begon met affiliate marketing ben ik begonnen met het maken van één affiliate website. Al voordat de eerste inkomsten binnenkwamen bij mijn eerste website was ik al bezig met een 2e website en later zelfs met een derde website.

Hierdoor verloor ik al snel het overzicht en mijn motivatie. Daarom wil ik je direct aanraden om eerst te zorgen dat je succesvol wordt met één website voordat je een tweede website gaat maken.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om al mijn websites even te laten voor wat het was totdat de eerste website geld verdiende. Pas als de eerste website geld verdiende ging ik aan de slag met de tweede.

Op deze manier kon ik al mijn tijd en energie steken in één website om ervoor te zorgen dat de inkomsten van de website blijven groeien.

Hoe veel websites kun je zelf bijhouden?

Als je meerdere affiliate websites gaat maken, moet je jezelf afvragen hoe veel van die websites je zelf kunt bijhouden. Zelf weet ik dat het voor mij goed te doen is om 3 websites bij te houden. Alles boven de 3 websites wordt te veel werk en dat wordt na een tijd vervelend.

Helemaal als je naast het bouwen van je affiliate websites nog werkt, heb je naast je werk niet alle tijd om voldoende aan je websites te werken.

Online geld verdienen met een website

Het kan voor jou dus anders zijn dan voor mij. Het kan zijn dat jij helemaal geen werk hebt en de hele dag aan het werk kunt met meerdere affiliate sites. Hierdoor is het voor jou geen probleem om 5 websites te onderhouden.

Toch kan het hebben van meerdere websites al snel te veel zijn omdat je dan verplicht iedere dag zo veel blogs moet schrijven. Gelukkig is er een simpele oplossing om al je affiliate websites te laten groeien zonder dat je daar zelf meer werk van krijgt.

Hoe kun je een onbeperkt aantal affiliate websites succesvol maken?

Hoe meer websites je maakt hoe meer werk daarbij komt kijken. Alleen het hebben van één grote website geeft al veel werk. Laat staan als je 10 of 20 websites succesvol wilt maken. Toen mijn eerste website geld begon te verdienen heb ik het geld van mijn eerste website opgespaard.

Dit heb ik gedaan om ervoor te zorgen dat ik mijn eerste website van teksten kon blijven voorzien zonder dat ik zelf nog met de website bezig was. Er staan namelijk heel veel tekstschrijvers voor je klaar die graag content voor je schrijven in ruil voor een prijs per tekst.

Zodra mijn eerste website maandelijks geld verdiende, ben ik begonnen met het uitbesteden van teksten. In het begin kwam er net genoeg geld binnen om één tekst per week te laten schrijven door een tekst schrijver, maar na mate er meer content op de website kwam, kon ik langzaam werken naar 3 teksten per week. De eerste website die ik gemaakt heb wordt wekelijks voorzien van 4 teksten per week.

Al die teksten worden betaald door de inkomsten die binnen komen via affiliate marketing. Eigenlijk groeit de website dus zonder dat ik daarmee bezig ben.

Vanaf het moment dat ik begonnen ben met het uitbesteden van de teksten voor mijn eerste website, ben ik door gegaan naar de 2e website die ik succesvol wilde maken. Hier ben ik ook eerst zelf begonnen met het schrijven van teksten. Dit heb ik net zo lang gedaan tot er voldoende inkomsten binnen kwamen om een tekstschrijver te kunnen betalen voor de content.

Toen dat zo ver was ben ik aan de slag gegaan met mijn derde website. Hiermee herhaalde ik precies hetzelfde proces.

Op deze manier kun je zo veel websites maken als je zelf wilt en hoef je er pas geld in te investeren als de websites ook daadwerkelijk geld opleveren.

Daarom is het ook een goed idee om eerst te beginnen met één website. Ook maak je door eerst te beginnen met één website niet steeds dezelfde fouten bij alle websites die je maakt.

Bij je eerste website zal je waarschijnlijk veel fouten maken, maar bij je tweede website al veel minder. Dit zal resulteren in sneller en beter resultaat. Bij je 5e website zal je het spelletje al goed door hebben waardoor je niet lang hoeft te wachten op je eerste commissies.

Wat voor een website kun je het beste beginnen?

Als je voor het eerst aan de slag gaat met affiliate marketing, kun je het beste beginnen met een affiliate marketing website waarbij je niet te veel last hebt van concurrentie. Als je op zoek gaat naar producten om te promoten kun je al snel zien hoe populair de producten zijn die je wilt gaan promoten.

Als de producten die je wilt gaan promoten heel populair zijn kun je ervan uit gaan dat er veel affiliates zijn die het product promoten waardoor de concurrentie ook een stuk groter is.

Daarnaast kun je ook het onderwerp waarover jij je website wilt gaan maken eens intypen in Google. Bovenaan de pagina zie je dan het aantal resultaten voor je zoekopdracht.

Als er miljoenen resultaten zijn weet je al dat er veel websites zijn die over jouw onderwerp praten. Hoe minder resultaten er in Google worden weergegeven hoe minder concurrentie er is.

Daarnaast is het ook een goed idee om te kijken wat voor een teksten er zijn geschreven over je onderwerp. Als je zelf het idee hebt dat je het veel beter kunt, is de concurrentie natuurlijk geen probleem.

Zoekresultaten searchbar

Als jouw content namelijk beter is dan wat er gemiddeld op het internet staat, is de kans groot dat jij over een tijd de nummer 1 posities verovert.

Als je je eerste affiliate website gaat maken kun je het beste een selectief onderwerp kiezen. Dat betekent dat je je website gaat maken over een specifiek onderdeel van een groot onderwerp. Stel dat jij je website wilt maken over sporten, kun je in plaats van een website te maken over sporten, er veel beter voor kiezen om een bepaalde sport uit te kiezen en daar over beginnen.

Het is daarbij wel een goed idee om in gedachte te houden om er uiteindelijk een grote sport website van te maken, maar als je net begint, ga je het heel lastig krijgen als je direct over van alles en nog wat gaat schrijven.

Daarom wil ik je aanraden om wel een domeinnaam te kiezen die geschikt is voor alle sporten, maar als je net begint met het schrijven van content, je te focussen op een specifieke sport. Als je dan al veel bezoekers naar je website krijgt en verder wilt groeien, kun je er ook een tweede sport aan toevoegen en zo je content verder uitbreiden.

Wat is de beste strategie om succesvol te worden met affiliate sites?

Er komt veel kijken bij het maken van een affiliate website. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is het leren van een goede strategie. Er zijn heel veel manieren om affiliate marketing toe te passen. Zelf ben ik begonnen met de strategie van Jacko Meijaard een succesvolle affiliate marketeer die veel geld verdient met affiliate marketing.

Zijn strategie draait om het maken van waardevolle informatieve websites. In de teksten die je dan schrijft voor je website plaats je affiliate links. Deze affiliate links zullen in de loop van tijd door veel mensen gezien worden omdat de teksten die je schrijft getoond worden in de zoekresultaten van Google.

Hoe meer mensen er uit eindelijk naar je website komen, hoe meer geld je gaat verdienen met affiliate marketing. Zelf verdiend Jacko met deze strategie soms in een dag meer dan 3000 euro. Dat bewijst hoe goed zijn strategie werkt en waarom ik ervoor heb gekozen dezelfde strategie te volgen.

screenshot van de inkomsten van Jacko Meijaard op 1 dag

Het voordeel van de strategie van Jacko is dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Het gaat er vooral om dat je goede teksten leert schrijven die goed gevonden worden in de zoekmachines. In het begin zal dat nog lastig gaan en doe je waarschijnlijk een uur of 3 over het schrijven van een tekst.

Maar zodra je meer teksten hebt geschreven wordt het steeds makkelijker en kun je binnen een uur een goede informatieve tekst schrijven. Als je de methode van Jacko Meijaard toepast en precies doet wat hij zegt, is de kans heel groot dat je geld gaat verdienen.

Wel is het belangrijk om te weten dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient.

Het kost namelijk tijd om je website op te bouwen en om gevonden te worden in de zoekmachines.

Als je net begint met affiliate marketing lijkt het net alsof je alle werk voor niets doet, maar dan ineens begint je website te lopen en zullen de commissies binnenkomen. Het begint met een aantal commissies per week. Maar voor je het weet ontvang je elke dag commissies.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Hoe lang duurt het om succesvol te worden met meerdere affiliate sites?

Om een groot netwerk van websites op te bouwen gaat je wel veel tijd kosten. Om succesvol te worden met een website kan je in het ergste geval al 2 jaar duren. Wel kun je natuurlijk als je al veel geld verdient met een website het proces voor je volgende website versnellen. Dit kun je doen door al het geld dat je verdient met affiliate marketing weer te herinvesteren in een nieuw project. Op deze manier wordt er dagelijks gewerkt aan je nieuwe website, zonder dat je daar meer tijd aan kwijt bent.

Het is mogelijk om binnen twee jaar een fulltime inkomen te verdienen met affiliate marketing. Om dat binnen die tijd te bereiken is het vooral belangrijk dat je iedere dag bezig bent met je websites.

Ook is het heel belangrijk dat je iedere dag werkt aan jezelf verbeteren en nieuwe skills te leren. Daarom ben ik pas geleden begonnen met een nieuwe cursus die naast affiliate marketing ook andere aspecten van geld verdienen op het internet behandeld.

De cursus die ik nu aan het volgen ben is Project 24 van Income School. Dit is een Amerikaanse affiliate marketing cursus. Als beginner is het een goed idee om eerst de affiliate marketing revolutie te volgen. Hoewel Project 24 ook geschikt is voor beginners, is de cursus een stuk makkelijker als je al het een en ander weet van affiliate marketing.

Over Project 24 heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Succesvol worden met affiliate marketing is in het begin vallen en opstaan. De meeste beginners vallen wel maar staan daarna niet meer op. Van alle beginners die beginnen met affiliate marketing is er maar een klein percentage die weet door te zetten en succesvol wordt. Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is je grootste uitdaging dus doorgaan.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen