arrow_drop_up arrow_drop_down
Zo start jij je eerste affiliate marketing website!
14 januari 2019 

Zo start jij je eerste affiliate marketing website!

Je eerste affiliate marketing website starten. Vaak krijg ik de vraag wat nou precies de stappen zijn om een succesvolle affiliate website op te zetten. Om deze reden heb ik besloten er een blog over te schrijven. In dit blog bericht ga je alle stappen lezen die ik heb gezet om geld te gaan verdienen met affiliate marketing. Lees verder.

Voordat je begint met affiliate marketing

Wat ik tegen elke beginner vertel is dat ze voordat ze gaan beginnen met een affiliate marketing website, ze eerst een duidelijk beeld moeten vormen van wat ze precies willen.

Voor de meeste mensen is dat gewoon zo snel mogelijk geld verdienen. Toch is dat bij affiliate marketing meestal niet de juiste drijfveer. Je moet namelijk weten dat je niet direct geld gaat verdienen. Ondanks dat bijna elke succesvolle affiliate marketeer je dit tegenwoordig vertelt op het internet, begrijpen veel beginners dat nog steeds niet.

Een Affiliate marketing website is geen manier om snel rijk te worden, maar om een succesvolle online business op te bouwen op lange termijn.

Dat betekent dat je vooral het eerste jaar niet moet verwachten dat je geld gaat verdienen. Het zou mooi zijn als dat wel gebeurd, maar in sommige gevallen duurt het zelfs 2 jaar voordat je ook maar iets gaat verdienen.

Ook is het vooral belangrijk dat je als beginner doorgaat totdat je de eerste verkoop hebt. Het kan even duren maar als je deze stappen volgt gaat het uiteindelijk komen.

Onderzoek voor je affiliate marketing website

Voordat je ook maar iets gaat doen met een website, moet je al weten wat je wil gaan verkopen en waarover je wil gaan schrijven. Het is belangrijk dat je daarbij zorgt dat je een onderwerp kiest dat je interessant vindt, al veel van af weet, of waar je graag meer over wil leren.

Als je een onderwerp hebt gekozen ga je kijken of er producten te vinden zijn die passen bij je onderwerp en of je er commissies op kan verdienen.

Als je website bijvoorbeeld gaat over reizen, dan kun je via tradetracker (een affiliate netwerk) reizen promoten.

Wat ook heel belangrijk is, is dat je als affiliate vooral zo selectief mogelijk bent. Je kunt een website beginnen over reizen, maar het zou veel beter zijn als je het dan over reizen naar Amerika zou doen, of alleen wintersport.

Door selectief te zijn schakel je alleen daarmee al heel veel concurrentie uit en is de kans groter dat je snel goede posities in Google krijgt met je zoekwoorden.

Zoekwoord onderzoek voor je affiliate marketing website

Ook zoekwoord onderzoek doe je al voordat je begint met je website. Je wil er natuurlijk niet achter komen dat er bijna niets te schrijven valt over je onderwerp, terwijl je al een website hebt gemaakt.

Er zijn heel veel verschillende manieren om zoekwoorden te vinden. De makkelijkste manier is om naar keywordtool.io te gaan en daar vervolgens je onderwerp in te typen. Vervolgens krijg je een hele lijst met zoekwoorden waar daadwerkelijk mensen op zoeken.

Als je een aantal zoekwoorden hebt gevonden waarover je zou willen schrijven. Ga je vervolgens naar Google.nl en typ je elk zoekwoord in. Kijk vervolgens bovenaan de pagina hoe veel zoekresultaten dat zoekwoord oplevert. Dan zie je direct wie je concurrenten zijn en hoe veel concurrenten je hebt.

affiliate marketing a

Als beginner zijn zoekwoorden met minder dan 500.000 resultaten vaak goed om voor te gaan. Hiermee heb je een grote kans dat je redelijk hoog scoort. Natuurlijk ga je niet direct nummer 1 posities behalen. Dat kost tijd.

Domeinnaam bedenken

Een domeinnaam is het webadres van je website. Nu je weet waarover je wil gaan schrijven en zelfs al wat zoekwoorden hebt geselecteerd die je kan verwerken in teksten, is het tijd om een domeinnaam te bedenken. Wat vooral belangrijk is aan een domeinnaam, is dat het pakkend is en makkelijk te onthouden.

Daarnaast is het ook een goed idee om het onderwerp van je website in je domeinnaam te verwerken. Hierdoor weten je bezoekers direct waar je website over gaat.

Lees meer over Domeinnaam & Webhosting

Hosting provider kiezen

Nu je precies weet waarover je wil schrijven, welke zoekwoorden je wilt gebruiken en welke domeinnaam je gaat gebruiken kun je je gaan aanmelden bij een hostingprovider.

Een hostingprovider geeft je de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren. Je kunt hosting zien als een stuk land dat je koopt, je domeinnaam als je huisadres en je website als je huis.

Zelf heb ik al mijn websites gehost bij antagonist en ben ik hier erg tevreden over. Als je een hostingprovider hebt gekozen en daar de domeinnaam hebt gekocht die je in gedachte had, kun je gaan beginnen met het bouwen van je website.

Nog een belangrijk punt dat ik je wil meegeven is dat je het beste kunt kiezen voor een .nl website. Als je domeinnaam niet beschikbaar is in .nl, kun je beter een andere domeinnaam bedenken.

Je eerste affiliate marketing website maken

Nu je hosting en een domeinnaam hebt aangeschaft, kun je beginnen met het bouwen van je website. Dat klinkt allemaal heel technisch maar dat valt in werkelijkheid wel mee.

De meeste hostingproviders geven je namelijk de mogelijkheid om met één druk op de knop. Via je accountpagina kun je naar C-panel gaan. Daar vindt je als je naar beneden gaat scrollen het kopje installatron. Vervolgens kies je dan voor WordPress installeren en volg je alle stappen die gevraagd worden.

Als je dit proces hebt doorlopen is WordPress automatisch op je website geïnstalleerd. Gefeliciteerd! je hebt nu je eerste website online.

Thema kiezen

Zodra je website online staat zie je direct dat er al een standaard thema is geïnstalleerd. Een thema geeft de layout van je website vorm. Via wordpress zelf kun je meer dan 1000 verschillende gratis thema’s kiezen.

Als je bent ingelogd bij je website door naar jouwdomein.nl/wp-admin te gaan en vervolgens in te loggen met de gegevens die je hebt gekregen in je mail. Ga je als je in het dashboard van wordpress bent aan de linkerkant naar Weergave –> Thema’s.

Kies een thema waar jij tevreden mee bent, maar ga er niet te lang mee bezig. De lay-out van je website is namelijk het minst belangrijk van het hele affiliate marketing proces.

Er zijn diverse onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat in de meeste gevallen een lelijke website nog betere resultaten oplevert dan een mooie website.

Belangrijke plugins voor een affiliate website

Je website komt standaard al met heel veel goede functies. Toch is het in de meeste gevallen een goed idee om nog wat extra plugins toe te voegen.

Plug-ins zijn extra extensies die je kunt toevoegen aan je website. Hieronder geef ik je een overzicht van de belangrijkste plugins voor je affiliate marketing website.

Yoast SEO

Yoast SEO is een plugin die je helpt je geschreven pagina’s en blogberichten te optimaliseren voor de zoekmachines. Door de adviezen van deze plugin op te volgen heb je een grotere kans dat je goede posities haalt in Google met je website.

Zoals je ziet krijg je bij het schrijven van berichten een heleboel tips om je SEO (zoekmachine optimalisatie) te verbeteren.

Wel is het belangrijk dat je niet alles te letterlijk neemt. Het is namelijk geen probleem als je niet alle bolletjes groen krijgt.

Jetpack

Jetpack geeft een heleboel functies voor je website. Zo wordt de snelheid van je website automatisch geoptimaliseerd, Kun je via jetpack je bezoekersaantallen bekijken en biedt jetpack de mogelijkheid een mobiel thema in te stellen.

Naast deze belangrijke functies biedt jetpack nog veel meer functies en is het de moeite waard om deze plugin te installeren.

Optin monster

Optin monster geeft je de mogelijkheid om email adressen te verzamelen van je bezoekers. Dit kun je doen door een formulier te laten maken die verschijnt op de website als bezoekers tot een bepaald punt scrollen.

De makkelijkste manier om email adressen te verzamelen is om iets gratis weg te geven. De meeste affiliates schrijven hiervoor een e-book over het onderwerp van de website.

Wel moet je om email adressen te verzamelen een account hebben bij een email provider. Je kunt gratis beginnen met mailchimp.

Je website toevoegen aan search console

Als je alle bovenstaande stappen hebt gedaan is het tijd om je website toe te voegen aan Google. Hiervoor ga je naar searchconsole.google.com en maak je daarvoor een account aan door simpel alle stappen te volgen.

Als je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd kom je in je dashboard. Hier kun je dan vervolgens een nieuwe property  toevoegen en vul je je domeinnaam in.

Vervolgens moet je de website verifiëren met Google. Yoast SEO heeft hiervoor een tool en kun je via Yoast SEO automatisch je search console koppelen.

Ook moet je daarna je Sitemap toevoegen aan Search console. Je sitemap kun je vinden onder de Yoast SEO plugin. Volg simpelweg de stappen via Search console om je sitemap toe te voegen. Dit kun je vinden aan de linkerkant van je scherm bij search console.

Google Analytics

Omdat je natuurlijk graag wil weten wat er allemaal gebeurd op je affiliate marketing website, kun je daarvoor een analytics account aanmaken. Je kunt dit doen via analytics.Google.com.

In het begin is Google analytics nog niet belangrijk. Je gaat er namelijk in het begin weinig zien. Maar hoe verder je komt in het proces hoe meer gegevens je daar kunt terugvinden.

Kijk vooral in het begin niet te veel naar Google Analytics. Het kan namelijk demotiverend werken als je na 3 weken ziet dat er nog steeds niemand op je website is geweest.

Permalinks van je website aanpassen

De permalinks geven aan hoe jouw pagina’s in de url worden weergegeven. Standaard staat dit ingesteld als https://www.affiliatemarketingstartgids.nl/?p=123

Het is de bedoeling dat je dit aanpast naar berichtennaam. Dit doe je door naar je instellingen te gaan en dan te klikken op permalinks.

Nu je alles hebt ingesteld ben je klaar om te beginnen met het echte werk.

Home en blogpagina aanmaken

Nu alle instellingen juist zijn ingesteld is het tijd om een homepage en blogpage aan te maken. Dit doe je via pagina’s aan de linkerkant in je WordPress dashboard. Je noemt de pagina’s home en blog.

Daarna ga je naar instellingen -> Lezen en kies je bovenaan voor een statische pagina de homepage wordt dan Home die je hebt aangemaakt en de blogpagina wordt blog die je hebt aangemaakt.

Deze pagina’s worden in de meeste gevallen automatisch toegevoegd aan je navigatiemenu. Is dat niet het geval dan kun je zelf een nieuwe menu aanmaken bij Weergave –> Menu’s.

Je website vullen met content

Nu je klaar bent om te gaan beginnen met het echte werk, is het tijd om die zoekwoorden die je in het begin hebt gevonden er weer bij te pakken.

Voor elk zoekwoord dat je hebt gevonden ga je nu een tekst schrijven. Het minimum aan blogberichten per week wordt gezet op 1 tekst in de week. Maar als je sneller resultaat wil behalen, raad ik je aan om minimaal 3 keer per week een nieuwe tekst te schrijven.

Heb je zelf moeite met het schrijven van teksten, of heb je daar simpelweg geen zin in? Bekijk dan eens onze commerciële content diensten.

Het is nu belangrijk dat je de komende maanden nieuwe teksten blijft toevoegen aan je website in de vorm van een blog. Alle teksten die je schrijft worden dan automatisch toegevoegd aan je blogpagina.

Om ervoor te zorgen dat mensen het product gaan kopen dat je promoot, plaats je dan onderaan elk blogbericht een tekst of knop met een link naar het product.

Dit proces blijf je vervolgens herhalen totdat je je eerste verkoop hebt. Tot die tijd hoef je niets anders te doen.

Homepage tekst schrijven voor je affiliate marketing website

Op de homepage pagina schrijf je een goede lange tekst met daarin zo veel mogelijk informatie over je website. Eventueel kun je daar ook iets vertellen over het product dat je gaat aanbieden.

De homepage moet het visitekaartje van je website worden dus is het belangrijk dat je hier goed je best voor doet. Je hoeft de home niet in een keer af te hebben. Je mag dat rustig in een paar keer doen.

Wel is het belangrijk dat je ook voor je homepage een passend zoekwoord vindt, en probeer je daar zo veel mogelijk extra zoekwoorden aan toe te voegen die bij je onderwerp passen.

Blijven doorgaan met je affiliate marketing website

Het lijkt allemaal heel veel werk maar in werkelijkheid ben je hooguit een paar uurtjes per week bezig met je affiliate marketing website. Natuurlijk kun je zo veel aan je website werken als je zelf wilt en krijg je ook meer resultaten als je meer doet.

Het ligt er maar net hoe een affiliate marketing website opbouwen in je leven past. Wel is het belangrijk dat je minimaal 1 keer per week een nieuwe tekst schrijft en daar ook je best voor doet.

Alle teksten moeten origineel zijn en er mag dus niets gekopieerd en geplakt worden. Als je dit voor minimaal een jaar blijft volhouden is de kans groot dat je geld gaat verdienen met je website.

Affiliate marketing video cursus

Snap je na het lezen van dit blogbericht nog niet helemaal hoe je alles nou moet instellen en hoe het allemaal werkt? Dan raad ik je aan om te beginnen met de affiliate marketing revolutie. Hier kijk je namelijk mee met Jacko Meijaard en laat hij zien hoe je stap voor stap je eerste affiliate marketing website lanceert. Ook krijg je naast deze basis informatie nog heel veel extra tips die je als beginner gaan helpen zo snel mogelijk je eerste verkoop te krijgen.

Het kost even wat werk, maar als je dit goed aanpakt, kan het zelfs je baan vervangen en heb je veel meer vrije tijd om leuke dingen te doen en te genieten van het leven.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen