arrow_drop_up arrow_drop_down
affiliate marketing website opzetten
26 september 2018 

affiliate marketing website opzetten

Wil jij een affiliate marketing website opzetten? Ook jij kan een online inkomen opbouwen.

Het is een relatief nieuwe vorm van marketing die steeds populairder wordt. Het is een gerichte vorm van marketing waarmee je gezien de digitalisering veel mensen mee kunt bereiken.

Veel mensen gebruiken namelijk steeds vaker het internet en zijn hierdoor dan ook makkelijker te bereiken dan via de gebruikelijke media kanalen zoals televisie en radio. Je kunt affiliate marketing op diverse manieren inzetten.

Een van de manieren is door middel van een website. Hieronder bespreken we verder hoe je een affiliate marketing website kunt opzetten.

[cta id=”2011″ vid=”0″]

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een van de beste manieren om geld te verdienen op het internet. Bij internet marketing kunnen verschillende vormen van marketing worden ingezet.

Een van deze vormen is affiliate marketing. Het is een vorm van internet marketing waarbij adverteerders hun partners (zogenoemde affiliates) belonen voor de verkopen die zij gegenereerd hebben.

Hier vallen ook de behaalde leads onder, denk aan lidmaatschappen- abonnementen waar de affiliate voor heeft gezorgd.

Affiliate marketing website opzetten?

Het opzetten van een affiliate marketing website is helemaal niet moeilijk. Het is vooral belangrijk om te weten wat je precies wilt. Indien je dit goed weet en je een goede strategie hebt bedacht is de rest het halve werk.

Hieronder staat een stappenplan waarin goed is weergegeven hoe je een dergelijke affiliate marketing website moet opzetten. Het is echt kinderlijk eenvoudig met dit stappenplan. Het allerbelangrijkste is dat je weet wat je wilt en wat je niche is. Anders heeft het geen zin om te investeren in een website en om er een op te zetten.

Stap 1: kies het type affiliate website!

De eerste en belangrijkste keuze in het opzetten van je affiliate marketing website is het kiezen van de soort site die je gaat aanbieden.

Niet elke website is succesvol in het trekken van veel bezoekers. Hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële klanten.

Het is belangrijk om te kiezen voor een site waar veel mensen op afkomen en die hoog in de noteringen staan.

Veel mensen kiezen voor vergelijkingssite, review sites, affiliate webshops of sites met dagelijkse deals.

Het zijn website waar mensen echt vaak gericht naar zoeken. Let goed op de concurrentie en de breedte van de doelgroep.

Stap 2: kies een goede website!

Indien je eenmaal hebt gekozen hoe je jouw website gaat maken en wat voor website is het tijd om te kiezen of je hem zelf bouwt of laat bouwen.

Je kunt namelijk niet zomaar alles online gooien en verwachten dat de bezoekers van zelf wel komen.

Het is belangrijk dat je een goede affiliate marketing website gaat opzetten. Een website kun je opzetten met diverse cms systemen zoals wordpress.

Dit is al eerder besproken. Het is ook belangrijk dat je kiest bij welke hosting service jij jouw website wilt hosten en dat je een goede domeinnaam kiest.

Stap 3: ga opzoek naar je affiliate partner!

Je kunt vaak diverse affiliate partners vinden door gebruik te maken van zogenaamde affiliate netwerken.

Hier kun je diverse partners vinden en daar het ook overzichtelijk is vind je vaak makkelijk een partner.

Het is slim om producten te kiezen of bedrijven die beschikken over een goede reputatie. Kies ook voor een niche waar je veel kunt verdienen en waarmee je makkelijk winst kunt maken.

Stap 4: je website met content vullen!

Indien je website geen content bevat is het natuurlijk geen website. Daarom is het belangrijk indien je jouw affiliate marketing website gaat opzetten om deze met content te vullen.

Je kunt dit doen door zelf geschreven artikelen te plaatsen, maar je kunt de artikelen natuurlijk ook door andere laten schrijven.

Het is wel belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn. Dit overtuigd de bezoekers ervan om nog meer producten te kopen.

Ook komen artikelen die van goede kwaliteit zijn sneller en hoger terecht in de zoekmachines.

Stap 5: beheer en promoot je website!

In de laatste stap leggen wij je uit hoe je jouw site het beste kunt beheren en promoten. Indien je affiliate al een tijdje online is merk je vanzelf hoeveel bezoekers er komen.

Het kunnen er veel of weinig zijn. Het hangt er maar net vanaf of je jezelf in de juiste niche bevindt en of je artikelen juist geschreven zijn.

Het is belangrijk om goed in de gaten te houden welke artikelen aanslaan en genoeg bezoekers trekken. Het is een goede manier om bezoekers naar je site te trekken door op (social) media te promoten.

Je kunt met diverse tools een echte affiliate expert worden. Bijvoorbeeld een speciale plug-in die jou helpt om automatisch affiliate links in je website te zetten.

Hoe bereik je genoeg klanten met je affiliate marketing website?

In de bovenstaande stappen is het eigenlijk al uitgelegd. Je bereikt de meeste klanten door en genoeg klanten met je affiliate website door de juiste artikelen te plaatsen, te kiezen voor de juiste niche en kwaliteit af te leveren.

Het is echt belangrijk dat je hier aan werkt en zeker het gebruik van social media is sterk aan te raden daar dit echt zorgt voor extra bekendheid en je zo sneller klanten trekt.

Waarom zou je een website gebruiken voor affiliate marketing?

Het is heel eenvoudig om hier antwoord op te geven, want zo heb je een goede basis om je affiliate marketing in te zetten.

Met een website kun je namelijk enorm veel. Je kunt er artikelen plaatsen, foto’s en video’s en je kunt ook commentaren van mensen ontvangen.

Bovendien kun je ook vergelijkingstools erop plaatsen en is het echt een goede basis voor je verdere marketing campagne.

Wat is het voordeel van een affiliate marketing website opzetten?

Het voordeel van een affiliate marketing website is dat je op verschillende manieren met een basis veel mensen kunt bereiken.

Mensen kunnen je makkelijk vinden en veel over je vinden op een plek. Het is de perfecte verzamelplaats voor affiliate marketing en echt de perfecte omgeving om klanten te genereren.

Een affiliate marketing website opzetten is dus zeker een goed idee.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen