Wil jij geld verdienen met Affiliate Marketing?  Wil jij ook dolgraag succesvol met affiliate marketing gaan worden? En wil jij hier zelfs jouw fulltime inkomen mee verkrijgen? Dan is het zaak om direct in actie te komen. Elke dag dat je nog niet met affiliate marketing bezig bent, is eigenlijk een gemiste kans.

Maar, hoe kun je nou een affiliate marketing website opzetten? Wat heb je nodig om een affiliate marketing website op te zetten? Waar moet je rekening mee houden? En welke handige tips hebben we voor jou in petto? Op al deze vragen ga je in dit artikel een pakkend antwoord te vinden. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt én waarmee je mogelijk snel succesvol zal worden.

 

[[showindex]]

Wat heb je nodig om een affiliate marketing website op te zetten?

Wil je graag met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat de concurrentie behoorlijk hevig is. Om succesvol met affiliate marketing te kunnen worden, moet je dus over een goed idee beschikken. Of beter gezegd: je moet een niche zien te vinden waarin de concurrentie nog niet aanwezig is.

Dit goede idee moet je vervolgens ook nog in uiting gaan brengen. Dit kun je doen door inspiratie op het internet op te doen en door je goed in te lezen. Als je met affiliate marketing aan de slag wilt gaan, moet je ook echt over heel veel kennis beschikken.

Deze specifieke kennis kun je op doen met het gratis e-book AM Domination. Met dit gratis boek kun je direct veel kennis opdoen, waarna je al een stuk verder bent om met jouw eigen affiliate marketing website te starten.

Heb je het hierboven genoemde boek doorgelezen? En heb je een goede niche gevonden? Dan is het eigenlijk zaak om direct in actie te komen. Zoals hierboven al gezegd; elke dag dat je nog niet met affiliate marketing bezig bent, is een volledig gemiste kans.

Eigen website maken of laten maken?

Om te kunnen beginnen, moet je uiteraard wel een website hebben. Je kunt er voor kiezen om deze website zelf te maken, maar je kunt hier ook een gespecialiseerde partij voor inschakelen. Als je zelf jouw affiliate marketing website gaat maken, weet je een hoop geld te besparen. Aan de andere kant is het wel zo dat je hiervoor over de nodige kennis moet beschikken. Alleen als je over die kennis beschikt, kun je jouw eigen affiliate marketing website maken.

Voordat je hier overigens meer kunt starten, moet je bepalen wat voor soort affiliate website je gaat maken. Je hebt namelijk de keus uit meerdere soorten affiliate websites, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Affiliate website in de vorm van een webshop

Je kunt ervoor kiezen om allerlei producten in te laden en deze vervolgens in jouw eigen ‘webshop’ te tonen. Zodra een bezoeker op één van de producten klikt, wordt hij/zij direct doorgeleid naar de website van de verkopende partij.

Dit is een interessante mogelijkheid, maar je moet wel met één uitdaging rekening houden: de content. In de vorm van een webshop kun je namelijk niet heel veel content kwijt, dus is het aan te raden om een extra bloggedeelte in jouw website in te bouwen.

Feit is wel dat je de producten op deze manier overzichtelijk aan jouw bezoekers kunt laten tonen. Het aantrekken van website bezoekers is echter wel een forse uitdaging, dus daar moet je heel goed rekening mee houden.

Geld verdienen via het internet

Affiliate website in de vorm van een vergelijkingswebsite

Wil je autoverzekeringen, telefoonabonnementen of aanverwante producten gaan promoten? Dan is het voor de hand liggend om een vergelijkingswebsite te maken. In deze website kun je allerlei soorten abonnementen inladen, waarna je deze aan jouw bezoekers kunt tonen.

Dit doe je echter niet zomaar. Nee, je hebt hier een handige vergelijkingstool voor nodig. Een tool waarmee jouw bezoekers gemakkelijk, gericht en snel het beste abonnement of pakket kunnen vinden. Met een dergelijke tool help je jouw bezoekers daadwerkelijk, waardoor de kans op een commissie vrij groot is.

Wel moet je rekening houden met relatief hoge kosten én met flink wat concurrentie. De commissies in deze markt liggen vrij hoog, waardoor veel grote partijen zich hier ook op zijn gaan richten. Alleen als je echt een goede niche gevonden hebt, kun je met een vergelijkingswebsite nog veel geld gaan verdienen.

Affiliate website in de vorm van een blog 

Meer en meer affiliate marketeers kiezen voor een website in de vorm van een blog. Op dit blog plaatsen zij bijvoorbeeld artikelen over de vijf beste frituurpannen van dit moment. Door een tekst van ongeveer 2000 of 3000 woorden hierover te laten schrijven, is de kans groot dat de betreffende pagina al snel een hoge ranking in Google gaat krijgen.

Bijkomend voordeel is dat je met een dergelijk blog echt alle kanten op kunt. Je kunt namelijk ook met video’s, afbeeldingen en overige content op een dergelijke website gaan werken. Indien je voor deze vorm kiest, is het wel zaak om louter de beste content op jouw website te plaatsen. Hoe je aan deze content kunt komen? Daarvoor ben je bij Writgo aan het juiste adres; we vertellen je hier aan het einde van dit artikel graag meer over.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Heb jij interesse om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Dan is het dus zaak om eerst jouw eigen affiliate marketing website te (laten) ontwikkelen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het zaak om jou direct te vullen met content en blogs. Waarom? Omdat je deze content nodig hebt voor de aanmelding bij een affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk kun je eigenlijk zien als een tussenpartij. Een tussenpartij die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Jij als affiliate marketeer kan je hierbij aanmelden, terwijl ook (grote) adverteerders zich bij dit netwerk aan kunnen melden. Als jouw website goedgekeurd is, betekent dit dat je gebruik kunt maken van de campagnes van de adverteerders. Dit betekent dus óók dat je de producten/diensten van deze adverteerders kunt gaan promoten.

Voordat dit het geval is, moet je website echter wel goedgekeurd worden. Heb je nog een volledig lege website? Dan kun je een goedkeuring echt volledig op jouw buik schrijven. Je moet echt eerst content op jouw website gaan plaatsen, aangezien je daarmee laat zien dat je een serieuze partij bent. Alleen in dat geval willen adverteerders met je samenwerken.

Uiteraard is het ook nog zaak om een goede vergelijking te maken tussen verschillende affiliate netwerken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor TradeTracker, voor Awin, voor PayPro, voor Daisycon en voor Partnerize. Wat nou voor jou het beste affiliate netwerk is? Dat hangt echt volledig van het onderwerp van jouw website af.

Wil je via jouw website fysieke producten gaan promoten? Dan kun je eigenlijk voor TradeTracker, Awin, Daisycon en Partnerize kiezen. Wil je echter digitale producten gaan promoten? Dan kun je eigenlijk alleen maar voor PayPro kiezen. Met andere woorden: je moet het gewenste affiliate netwerk afstemmen op de producten die je wilt gaan promoten. Alleen als je dat weet te doen, kun je de gewenste producten ook daadwerkelijk gaan promoten.

Affiliate links aanmaken, meer content plaatsen en optimaliseren

Heb je jouw affiliate website bij de gewenste affiliate netwerken aangemeld? En is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kun je van start gaan met het maken van affiliate links. Zorg ervoor dat je bij alle affiliate links een referentie plaatst, zodat je alle resultaten goed kunt meten.

Verder is het zaak om meer en meer content op jouw website te plaatsen. Je moet hierbij niet lukraak content op jouw website plaatsen, maar louter de beste content. Alleen met de beste content verkrijg je hoge rankings in Google én weet je jouw bezoekers te overtuigen. Het gezegde ‘content is king’ gaat absoluut op bij affiliate websites.

Verder is het sowieso zaak dat je jouw affiliate website weet te optimaliseren. Voeg consequent nieuwe content toe, optimaliseer de snelheid van jouw website en optimaliseer ook de techniek van jouw website. Als je alle componenten van jouw website weet te optimaliseren, gaat dit voor betere rankings in Google zorgen. Daardoor weet je meer organische bezoekers aan te trekken, terwijl je ook nog met bijvoorbeeld social media marketing aan de slag kunt gaan. De wereld ligt in ieder geval aan je voeten!

Hoe kun je écht succesvol worden?

Heb je heel veel ambitie om succesvol te worden? Dan ben je niet de enige. Als je echt succesvol wilt worden, moet je over heel veel doorzettingsvermogen en inzet beschikken. Verder moet je ook de juiste keuzes zien te maken en moet je met de juiste partijen zien samen te werken.

Speciaal voor jou hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Met de onderstaande tips zou je in staat moeten zijn om relatief snel succesvol te worden op het gebied van affiliate marketing.

Tip 1: zoek echt een goede niche uit

Veel niches zijn al verzadigd in de wereld van affiliate marketing. Dit betekent dat de concurrentie hevig is, waarbij je ook nog tegen grote partijen op moet werken. Aangezien deze partijen een flink marketingbudget hebben, ga je het nooit winnen van hen.

Nee, in plaats daarvan kun je je beter richten op échte niches. Dat zijn niches waarin nog weinig concurrentie aanwezig is, terwijl er wel het nodige zoekvolume bij aanwezig is. Zorg er dus voor dat een zo’n goed mogelijke niche weet te vinden, zodat je tegen zo min mogelijk concurrentie op moet zien te boksen.

Tip 2: laat perfecte content schrijven door Writgo

Wil je met jouw affiliate website gaan scoren? Dan is het onwijs belangrijk om voor de best mogelijke content zorg te dragen. Alleen met perfecte content kun je het van jouw concurrentie winnen en kun je jouw bezoekers gaan overtuigen.

Hoe je aan deze content kunt komen? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben ons namelijk gespecialiseerd in het schrijven van perfecte content voor affiliate websites. Dankzij onze content weten al veel affiliate marketeers maandelijks veel geld binnen te slepen. Heel veel geld zelfs.

 

Wil jij graag de volgende gaan worden? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We bespreken graag de mogelijkheden die we aanbieden en leggen graag onze werkwijze uit. Uiteraard kunnen wij je ook van voorbeeldteksten voorzien, zodat je direct in kunt zien hoe goed onze content is!

 

Tip 3: blijf geduld bewaren

Is de stad Rome in één dag gebouwd? Nee, zeker niet. Kun je binnen één maand heel veel geld met jouw affiliate website verdienen? Nee, ook dat is niet het geval. Als je echt succesvol met jouw affiliate website wilt worden, moet je simpelweg over veel geduld beschikken. Je moet dit geduld niet alleen op zien te brengen, maar je moet ondertussen ook nog veel inzet zien te tonen.

Alleen die combinatie zorgt ervoor dat je met jouw affiliate website écht succesvol kunt gaan worden. Bewaar daarom altijd je geduld, blijf volhouden en richt je pijlen op de lange termijn. Binnen een maand ga je niet rijk worden met affiliate marketing, maar mogelijk wel binnen bijvoorbeeld twee maanden, drie maanden of vier maanden. Soms duurt het zelfs nog langer; richt je pijlen daarom altijd op de lange termijn.

Tip 4: maak gebruik van de juiste tools

Indien je echt succesvol met affiliate marketing aan de slag wilt gaan, is het ook aan te raden om gebruik van de juiste tools te maken. Zo kun je met WP All Import Pro complete productfeed inladen en kun je met verschillende tools van Google jouw website optimaliseren.

In deze tijden van digitalisering maken dergelijke tools echt het verschil. Daarbovenop komt ook nog eens dat je jouw affiliate business dankzij deze tools kunt automatiseren. Daardoor ben je écht in staat om een passief inkomen op te bouwen. Als dat jouw grote wens is, is het echt zaak om direct in actie te komen. Je weet nu in ieder geval exact hoe je een eigen affiliate marketing website op kunt zetten.