arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing website opzetten? Volg dit stappenplan

Affiliate marketing website opzetten? Volg dit stappenplan

Wil jij ook graag een eigen website opzetten, om op die manier een vrij passief inkomen te verwerven? Ben je tot de conclusie gekomen dat je in de affiliate marketing business wil stappen? Of weet je nog niet wat affiliate marketing precies is, maar wil je het wel graag leren kennen? In dat laatste geval raad ik je aan om eerst ons ander artikel even te lezen: “Affiliate marketing – Hoe werkt dat nu precies?”.

Ben je wel al goed op de hoogte van wat affiliate marketing juist inhoudt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel ga ik jullie begeleiden bij de allerbelangrijkste stap die je moet zetten om tot deze business toe te treden, namelijk het opzetten van jouw affiliate website. In dit artikel kom je te weten hoe je dat moet doen, waar je op moet letten en wat de eventuele valkuilen zijn. Hoe ziet een goede website eruit? Welke affiliate partner is de meest geschikte voor jouw website? Het zijn maar enkele van de vele vragen waarop we hier een antwoord zullen geven.

Ik raad jullie zeker aan om het hele artikel grondig te lezen, zodat je zeker bent dat je geen belangrijke stappen overslaat.

Een affiliate website opzetten in verschillende stappen

Een affiliate website opzetten is helemaal niet moeilijk, zeker niet als je beroep kan doen op een goed stappenplan zoals dat van ons. Om een goede affiliate website op te zetten, zal je zeker in het begin heel wat tijd moeten spenderen aan lay-out en stijl. Een website die goed oogt zal uiteraard veel bezoekers lokken. Dat brengt ons meteen bij de eerste stap.

STAP 1: De website bouwen

Het doel van jouw affiliate website is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen een bepaald product te laten aanschaffen via een andere website. Het spreekt voor zich dat de kans dat iemand iets koopt, groter wordt naarmate meer mensen jouw website bezoeken. Mensen houden niet van warrige websites. Kies daarom voor zachte kleuren die rust uitstralen.

Het zal uitermate belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat bezoekers een mooi overzicht krijgen op jouw site. Niemand wil graag lang zoeken tot ze het juiste artikel vinden. Hoe makkelijker mensen op jouw website kunnen navigeren, des te meer tijd ze er zullen spenderen.

Affiliate marketing marktplaats

Bovendien helpt een goed opgebouwde website ook om een betere positie te krijgen in de zoekresultaten van Google. Hoe eenvoudiger en duidelijker jouw website is, des te makkelijker het is voor algoritmes om jouw site te scannen. Wanneer Google een goed beeld heeft over jouw affiliate site, kunnen ze de site makkelijker aanraden bij bepaalde zoekopdrachten.

Om ervoor te zorgen dat jouw affiliate site er betrouwbaar en professioneel uitziet, is het belangrijk om wat aandacht te besteden aan een over ons pagina. Leg de mensen uit wie je bent en waarom je de site hebt gelanceerd. Vertrek steeds van een onderwerp dat jou zelf aanspreekt, want door er gepassioneerd over te vertellen, zal je ook anderen aanspreken. Naast de over ons pagina, kan ook een contactformulier helpen om jouw betrouwbaarheid op te krikken. Indien mensen vragen hebben over een bepaald item, zullen ze proberen om met jou contact op te nemen. Kan je hen van een goede en correcte uitleg voorzien, dan zullen ze het product zeker kopen via jouw website. Door het tonen van jouw kennis zullen ze je zien als een expert binnen dat vakgebied. Ze zullen steeds opnieuw terugkeren naar je site, als ze weer zo'n product nodig hebben.

 

STAP 2: Affiliate partners selecteren

Om geld te kunnen verdienen met jouw website, zal je natuurlijk een affiliate partner moeten worden. Eens je een goede website hebt gebouwd, kan je contact opnemen met verschillende webshops, om te zien of je hun producten mag aanprijzen in ruil voor een commissie. In vele gevallen is het nog makkelijker, want grote webshops, zoals Coolblue bijvoorbeeld, beschikken over een eigen affiliate programma. Je vindt meestal helemaal onderaan op hun website een link, via dewelke je meteen kan intekenen op het programma.

Belangrijk hierbij, is dat je de algemene voorwaarden goed leest. Zorg ervoor dat jouw website aan al deze voorwaarden voldoet en pas ze eventueel aan indien nodig. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er al iets van content gepubliceerd staat op jouw nieuwe webpagina, zodat het bedrijf goed kan inschatten of jij een geschikte partner bent.

Eens je bent ingeschreven op een bepaald affiliate programma, zal je ook jouw eigen affiliate links kunnen genereren. Die links kan je dan in jouw artikels verwerken, zodat mensen meteen kunnen doorklikken naar het betreffende product. Zorg jij ervoor dat iemand het product aanschaft? Dan weet de webshop dit door middel van de cookies die in jouw link verstopt zitten.

Onze tip: ga steeds met een affiliate partner in zee, die al heel wat naamsbekendheid heeft verworven. Denk eens even na, zou jij bestellen via een website waar je nog nooit hebt van gehoord? Nee, waarschijnlijk niet. Zou je wel bestellen mocht je doorgestuurd worden naar de website van Coolblue, waar praktisch iedereen wel al eens een pakketje heeft besteld? Waarschijnlijk wel. Dat is de reden waarom je best kiest voor een gekende partner.

 

STAP 3: Artikelen schrijven (of laten schrijven) en publiceren

Producten aanprijzen kan je alleen maar doen, door het maken van content. Je moet de bezoekers van jouw site op de één of andere manier warm maken voor het product dat je wil promoten. De gemakkelijkste manier om dat te doen, is door het schrijven van artikels, zoals bijvoorbeeld blogartikels, reviews of productvergelijkingen.

Om een eerste idee te krijgen over het maken en publiceren van goede content, kan je ook ons artikel: “Content creatie – hoe pak je dat aan voor jouw website”, eens lezen.  Hier ga ik jullie wat meer informatie geven over het creëren van teksten voor jouw affiliate website.

Bij het schrijven van de teksten, is het belangrijk om enkele zaken goed in je achterhoofd te houden. In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat jouw teksten interessant zijn en dat ze vlot leesbaar zijn. Probeer geen dure woorden te gebruiken, maar focus je vooral op een goede en onderbouwde uitleg.

Hoewel jouw teksten ook goed zullen moeten scoren in Google, schrijf je jouw teksten in de eerste plaats voor de mensen die jouw website bezoeken. Probeer dus wel om gebruik te maken van gepaste sleutelwoorden, maar overdrijf hier zeker niet mee.

Hoe meer bezoekers je naar je website kan lokken, des te meer mensen potentieel een product kunnen aanschaffen. Om veel bezoekers te lokken, die je kan converteren naar klanten, is het belangrijk om consistent nieuwe teksten te blijven maken en te publiceren. Schrijf elke week twee à drie artikels, zeker in het begin. Eens je al wat langer bezig bent, kan je eventueel overschakelen naar één à twee teksten per week.

Wil je van jouw website echt een passieve inkomstenbron maken?

In dat geval kan je ervoor kiezen om de artikels voor jouw website te laten schrijven door Writgo. Naast het feit dat je dan praktisch helemaal geen werk meer hebt aan je affiliate site, heeft dit ook nog enkele andere voordelen. De tekstschrijvers van Writgo hebben de laatste jaren enorm veel ervaring opgebouwd in het schrijven van artikels voor websites die aan affiliate marketing doen. Ze weten precies hoe ze gebruik moeten maken van de juiste zoekwoorden en hoe ze bezoekers kunnen omzetten in klanten.

Veel bezoekers op jouw website krijgen, zal je namelijk geen geld opbrengen. Enkel bezoekers die effectief doorklikken naar de webshop via jouw link, zullen ervoor zorgen dat jij geld verdient. Zonder kwalitatieve en overtuigende tekst, is het haast onmogelijk om mensen aan te zetten om een bepaalt artikel te kopen. De diensten van Writgo zijn makkelijk, uitgebreid en voordelig.

 

STAP 4: Opvolgen en verbeteren

Een website bouwen en content publiceren is één ding, maar nadien zal je ook de resultaten goed moeten opvolgen, zodat je kan bijsturen waar nodig. Een handig hulpmiddel om betere resultaten te behalen, is kijken naar jouw best presterende artikels. Probeer binnen deze artikels enkele zaken te identificeren, die in al deze goed presterende artikels voorkomen. Dat kan een bepaalde conclusie zijn, maar het kan evengoed een bepaalde aanspreking zoals je of u zijn.

Op die manier krijg je een beter inzicht in wat jouw bezoekers willen lezen. Je leert op deze manier als het ware jouw doelpubliek beter kennen. Merk je dat jouw bezoekers liever reviews lezen dan product vergelijkingen? Stop dan even met het maken van de vergelijkingen en focus je voor de volle 100 procent op het publiceren van reviews.

Door op deze manier te werk te gaan en continu te blijven innoveren, zal jouw site al snel uitgroeien tot een winstgevende business. Je zal steeds meer bezoekers aantrekken, die steeds vaker een aankoop zullen verrichten via jouw links.

STAP 5: Online Geld verdienen

Velen die starten met affiliate marketing verwachten dat ze binnen de paar weken al enkele duizenden euro's per maand zullen verdienen. Zo is het jammer genoeg niet. Affiliate marketing is geen get Rich Quick programma. Indien je echter blijft investeren in het uitbouwen van jouw website, dan zal je hier na verloop van tijd wel een mooi bedrag aan over houden. Door het werk uit te besteden, kan je er zelfs geld aan verdienen zonder iets te doen. Hou er altijd rekening mee dat niets zomaar in één keer naar de top gaat. Net zoals op de beurs, zijn er periodes van hoogten en laagten. Belangrijker is dat de trend op de lange termijn er wel positief uitziet.

Zie je dat er steeds meer bezoekers op jouw website komen? Kopen de bezoekers steeds vaker de producten die je aanprijst? Heb je dit jaar meer winst geboekt dan het vorige jaar? Wel, dan ben je op de goede weg. Er kan altijd eens een artikel zijn dat net wat minder presteert, of het kan ook zijn dat er een bepaalde periode is waarin er niet veel bezoekers doorklikken, maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn.

Hoe gaat de uitbetaling concreet in zijn werk?

Zodra iemand een aankoop heeft gemaakt via jouw link, zal dat geregistreerd worden. Bij vele bedrijven, zoals Bol.com bijvoorbeeld, kan je op een interactief dashboard bijhouden hoeveel je al hebt verdiend aan commissies. Na een bepaalde tijd, vaak is dat na de retourperiode, zal het bedrag van de commissie effectief aan je toegewezen worden. Meestal op het einde van de maand, worden alle toegekende commissies uitbetaald.

Start liever vandaag nog met affiliate marketing dan morgen

Zoals ik daarnet zei, heeft een website enige tijd nodig om te groeien en heb jij enige tijd nodig om de website te optimaliseren. Des te vroeger je start, des te sneller jij een winstgevende affiliate marketing zal hebben. Zoals in vele zaken, is tijd ook in dit geval de katalyserende factor.

Je kunt ervoor kiezen je website te bouwen met WordPress, maar zelf gebruiken we daarvoor Phoenix. Hiermee is het namelijk kinderspel om je eigen website te maken. Heb je nog helemaal geen idee hoe affiliate marketing werkt? Bekijk dan ook zeker eens de Affiliate Marketing cursus AM Domination. Hiermee leer je hoe jij een winstgevende affiliate website kunt bouwen, waarmee je 5k+ per maand gaat verdienen.

Meer weten? Volg dan eerst hun gratis webinar >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen