arrow_drop_up arrow_drop_down
25 oktober 2019 

Affiliate marketing website opzetten? Volg dit stappenplan

Via het internet is een hoop geld te verdienen. Dat is een feit in de hedendaagse, digitale maatschappij. Steeds meer websites en webshops worden online gezet in de hoop veel geld te gaan verdienen. Bij het opzetten van een website/webshop heb je meerdere mogelijkheden. Dat is zeker het geval als je producten gaat verkopen. Je kunt producten in de vorm van dropshipping

verkopen; daarbij verkoop jij het product en zorgt de leverancier voor de verzending. Daarnaast kan je ook voor affiliate marketing kiezen.

Daarbij promoot jij een bepaald product, zodat de bezoeker dat product uiteindelijk op de website van de adverteerder gaat kopen. Als affiliate website eigenaar krijg je daar dan een bepaalde commissie voor. Dat klinkt als een prima bedrijfsvoering, niet waar?

In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen met een affiliate website gestart. Dat is ook niet geheel verwonderlijk. Het is namelijk één van de meest indrukwekkende vormen van marketing.

Affiliate marketing website opzetten

Je kunt op een leuke, laagdrempelige en uitdagende manier behoorlijk veel geld verdienen. Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel een affiliate marketing website opzetten. Hoe dat werkt? Wij helpen je daar graag een handje bij. In dit artikel kan je een stappenplan vinden voor het opzetten van een affiliate marketing website. Met onderstaand stappenplan ben je in staat om zelf een affiliate marketing website op te zetten en deze te laten groeien. Voordat we het stappenplan gaan bespreken, willen we eerst graag nader naar affiliate marketing kijken.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Het is niet zonder reden dat veel mensen ervoor kiezen om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Nee, het is namelijk een laagdrempelige en risicoloze manier om zaken te doen. Jij promoot de producten, de bezoeker komt via jouw website op de website van de adverteerder uit en koopt daar het product. De verkopende partij zorgt voor verzending en eventuele retournering van het product. Het enige waar jij naar hoeft te kijken, is naar de commissie die je ontvangt. Je houdt dus geen voorraad aan en je hebt niet direct contact met klanten. Mede die aspecten zorgen ervoor dat affiliate marketing behoorlijk risicoloos is.

Daarnaast biedt affiliate marketing gigantisch veel mogelijkheden. Je kunt veel geld verdienen, terwijl je heerlijk achter je bureau of op je luie bank aan het werk bent. Je hebt geen omkijken naar randzaken. Nee, het gaat bij jou alleen maar om het binnentrekken van zoveel mogelijk bezoekers. Die bezoekers moet je vervolgens zien te overtuigen van één van de producten op je website/webshop. Als zij overtuigd zijn, kunnen ze het product direct bij één van je affiliate partners kopen. Ideaal dus!

Tot slot willen we het laatste voordeel van affiliate marketing nog benoemen: je kunt je passie volledig kwijt. Je hebt namelijk volledige keuze over welke producten je gaat promoten. Dat is dan ook één van de aspecten die in dit artikel uitgebreid besproken gaan worden.

Stap 1: Niche kiezen

De eerste stap die je moet zetten, is om een niche te kiezen. Een niche is een specifiek gedeelte van een markt. Stel bijvoorbeeld dat je gek bent van skateboarden. Je kunt dan kniebeschermers voor tijdens het skateboarden gaan verkopen. Je hebt voor dat product passie en je bevindt je in een niche. Het kenmerk van een niche is dat je weinig concurrentie hebt. Hierdoor is het makkelijker om te ranken in Google en om veel geld te gaan verdienen.

Als je eenmaal je niche gekozen hebt, kom je aan bij het volgende punt: de producten uit gaan zoeken.

Stap 2: Producten zoeken om te promoten

Binnen de niche waar je voor gekozen hebt, bevinden zich ongetwijfeld meerdere productcategorieën. Probeer voor jezelf te gaan bepalen in welke producten je interesse hebt om te gaan promoten. Hierbij moet je naar meerdere factoren kijken. Zo is het aan te raden om voor producten te gaan waarbij de concurrentie (relatief) laag is. Daarnaast is het ook mooi meegenomen als je een bepaalde passie voor de producten hebt. Daarmee ben je immers in staat om enthousiaste en attractieve content te schrijven; daarover volgt ook nog meer in dit artikel.

We willen je hierbij aanraden om een lijst in Excel te maken. Benoem daarin de producten die je wilt gaan promoten. Op basis daarvan kan je ook alvast één van de affiliate netwerken uit gaan kiezen. Omtrent het kiezen van een affiliate netwerk lees je verder op in dit artikel ook nog van alles.

Stap 3: Domeinnaam en webhosting aanschaffen

Voordat je je producten gaan promoten, moet je wel een website gaan creëren. Daarvoor heb je sowieso een domeinnaam en webhosting nodig. Een domeinnaam is eigenlijk de naam van je website, bijvoorbeeld www.ditisdenaamvanmijnwebsite.nl. Deze domeinnaam kan echter niet zomaar online komen te staan. Nee, daar heb je ook webhosting voor nodig. Je kunt webhosting zien als de motor achter elke domeinnaam. Zonder webhosting is het simpelweg niet mogelijk om de domeinnaam/website online te krijgen en te houden.

Voor het aanschaffen van een domeinnaam en webhosting kan je in Nederland terecht bij meerdere partijen. We willen je graag adviseren om de verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Bekijk daarbij onder andere de voorwaarden, de kosten en mogelijke extra’s. als wij je nog één handige tip mogen geven: kijk eens naar Neostrada. Persoonlijk zijn wij behoorlijk fan van dit bedrijf. De support is geweldig, je betaalt niet de hoofdprijs en je kunt van alles via het online portal regelen. Kortom: wil je een partij waar je verder geen omkijken naar hebt? Dan is Neostrada het juiste adres voor jou!

Stap 4: WordPress installeren

Door de jaren heen zijn er verschillende systemen beschikbaar gekomen waarmee je een website kunt maken. Het belangrijkste systeem hedendaags is WordPress. Met dit systeem worden dagelijks ongelooflijk veel websites gemaakt. Het grote merendeel van de websites die je online vindt, draaien op WordPress. Dat heeft onder andere te maken met de makkelijke bediening en het grote aanbod van thema’s en plugin. Ook daarover kan je later meer lezen.

Bij stap 4 draait het eerst om het installeren van WordPress. Dit kan je simpel doen via je webhosting account. Dit account kan je raadplegen via je hoster, bijvoorbeeld Neostrada. Daar kan je ervoor kiezen om WordPress te installeren. Kies een login en een wachtwoord en wacht vervolgens totdat de installatie voltooid is. Als dat het geval is, kan je van start gaan met stap 5.

Kom je er niet helemaal uit hoe je WordPress moet installeren? Dan kan je altijd support aanvragen bij je hostingbedrijf, bijvoorbeeld Neostrada. De medewerkers van het hostingbedrijf kunnen je ongetwijfeld verder helpen met het installeren van WordPress.

Stap 5:Thema installeren; gratis of Premium

Elke website heeft een bepaald uiterlijk. Binnen WordPress kan je dit uiterlijk creëren door een thema te installeren. Je kunt hierbij voor gratis thema’s kiezen, maar je kunt ook voor de premium thema’s gaan. Bij de premium thema’s moet je een bepaald bedrag betalen voor het installeren van het thema. Het voordeel van dergelijke thema’s is echter dat ze veel uitgebreider zijn. Zo kan je het thema volledig aanpassen naar je eigen huisstijl.

Als we nog een suggestie voor een goed WordPress thema mogen geven: Acabado thema. Dit thema is optimaal geschikt voor affiliate marketing websites. Het thema is duidelijk, je hebt de mogelijkheid om een call to action button te plaatsen en het thema werkt simpel. Met name voor de beginnende affiliate marketeer is dit dan een uitermate geschikt thema. We willen je graag aanraden om gewoon eens een thema te installeren. Kijk wat er gebeurt en welke zaken je verder nog aan kunt passen. Het mooie aan WordPress is namelijk dat je oneindig veel revisies door kunt voeren. Als je iets uit probeert, kan je dit later altijd weer terug draaien. Wat wil je nog meer?

Stap 6: content schrijven

Content is king. Met die uitspraak kunnen we stap 6 wel aftrappen. Als je een affiliate website op start, wil je uiteraard zoveel mogelijk bezoekers gaan trekken. Daarbij is het ontzettend belangrijk dat je website binnen Google hoge rankings gaat krijgen. Hoe je daar voor kan zorgen? Door met Zoekmachine Optimalisatie (SEO) aan de slag te gaan. Een belangrijk onderdeel bij de zoekmachine optimalisatie vormt de content. De content is eigenlijk alles wat je kunt lezen en kunt zien op een website. Denk hierbij dus aan de tekst en aan de afbeeldingen.

Bij de content is het ongelooflijk belangrijk dat dit aan enkele vereisten voldoet. Zo is het absoluut noodzakelijk dat de content uniek is. Je kunt niet zomaar lappen tekst van andere websites kopiëren en op jouw websites plaatsen. Of nou ja; het kan wel. Maar, het levert je helemaal niks op. Google vindt duplicate content namelijk verschrikkelijk en straft je website daar hard voor af.

Daarnaast moet de content ook waardevol zijn. Een bezoeker komt niet zomaar op jouw website. Nee, hij/zij is op zoek naar informatie, naar een antwoord op zijn/haar vraag of naar een specifiek product.

De content die op jouw website staat, moet dan ook snel antwoord geven op datgene waar de bezoeker naar op zoek is. Het algoritme van Google is ongelooflijk vernuftig en weet dus ook direct waardevolle content aan te wijzen. Als je waardevolle content op je website plaatst, hecht Google daar veel waarde aan. Dat komt de ranking van je website weer ten goede.

Stap 7: Aanmelden bij affiliate netwerk

Zo, heb je je domeinnaam, webhosting en content geregeld? Is je website eigenlijk helemaal naar wens? Dan is het zaak om je aan te gaan melden bij een affiliate netwerk. Je hebt hiervoor meerdere mogelijkheden. Onder andere Coolblue, Daisycon, Tradetracker en Paypro zijn beroemde en grote affiliate netwerken. Op het moment dat je een affiliate netwerk uit gaat zoeken, moet je op meerdere aspecten letten. Uiteraard moet je op het aanbod van de producten letten. Maar, daarnaast speelt ook de hoogte van de commissie uiteraard een grote rol. De verschillende affiliate netwerken hanteren daar allemaal verschillende tarieven voor. Vergelijk daarom de affiliate netwerken goed met elkaar en ga een succesvolle samenwerking aan.

Stap 8: Producten promoten in je content

Je kunt vervolgens gaan starten met het promoten van de producten. Je hebt tenslotte nu een samenwerking met een affiliate netwerk. Daarmee heb je ook toegang gekregen tot de unieke links. Als een bezoeker op jouw website op een product klikt, gaat dit aan de hand van een bepaalde link naar de website van de verkopende partij.

De bezoeker wordt doorgestuurd naar die betreffende website. Die website weet ondertussen dat de bezoeker via jouw website daar terecht gekomen is. Op basis van die zogeheten tracking software krijg jij dus een commissie uitgekeerd, indien de bezoeker een aankoop doet op de website van de verkopende partij.

Voor jouw website het dan ook wenselijk dat je de producten op de juiste manier gaat promoten. Hierbij speelt, nogmaals, de content een gigantische rol. Besteed dan ook veel tijd aan het creëren van de content. Ben je hier zelf niet zo goed in? Besteed het dan uit aan een content schrijver. Die investering verdien je dubbel en dwars weer terug.

Overigens helpt het hierbij zeker als je producten promoot waar je passie voor hebt. Je bent dan een stuk enthousiaster en dat ervaart de bezoeker ook op die manier.

Stap voor stap affiliate marketing leren?

Wil jij de bovenstaande stappen stap voor stap tot in perfectie gaan leren? Dan kunnen we de affiliate marketing revolutie cursus aanraden. In deze online cursus worden alle facetten van affiliate marketing op een professionele manier uitgebreid behandeld.

De cursus bestaat uit zeven verschillende modules. Binnen deze modules wordt alles aan de hand van video’s toegelicht. Deze video’s zijn makkelijk te begrijpen en bevatten ongelooflijk veel kennis.

De ontwikkelaar van deze online cursus is overigens Jacko Meijaard; een succesvolle affiliate marketeer. Je kunt zijn lessen dan ook zeker gebruiken om zélf ook succesvol met affiliate marketing te worden. Schrijf je direct in voor de affiliate marketing revolutie cursus!

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen