arrow_drop_up arrow_drop_down
Website maken voor Affiliate marketing - In 10 Stappen
18 augustus 2020 

Website maken voor Affiliate marketing - In 10 Stappen

Wat is affiliate marketing? Het op jouw website promoten van andermans producten of service. 

Wanneer verdien je een commissie? Als er iemand via een link op jouw website verwezen wordt naar een andere website en daar vervolgens iets koopt.

Je verdient ook een commissie als er door een van de bezoekers van jouw website een bepaalde actie wordt uitgevoerd, zoals het invullen van een enquête en het achterlaten van een e-mailadres.

De website waarmee je op deze manier geld kunt verdienen wordt een affiliate website genoemd. Overweeg je om te beginnen met affiliate marketing?

Dan moet je natuurlijk weten hoe je een affiliate website moet maken. Hier vind je een stappenplan om een niche affiliate website te maken.

Stap 1: Kies een onderwerp voor je affiliate website

Een affiliate marketing website bevat content. Wie een affiliate marketing website wil maken moet dus eerst bepalen over welk onderwerp hij gaat schrijven.

Aangeraden wordt om te kiezen voor een onderwerp dat je niet onbekend is. Je kunt immers makkelijk teksten schrijven over een onderwerp als je over dat onderwerp al het een en ander weet.

Geld verdienen boek schrijvenGeld verdienen boek schrijven

Het onderwerp van je affiliate website wordt ook wel niche genoemd. Je moet dus op zoek naar een geschikte niche.

Vraag je bij het bepalen van de niche ook af of je bij die niche producten of diensten kunt promoten. Immers, je verdient bij affiliate marketing geld door producten of diensten van iemand anders te promoten.

Stap 2: Een domeinnaam kiezen en webhosting aanschaffen

Neem even de tijd om een goede domeinnaam te verzinnen. Aangeraden wordt om te kiezen voor een pakkende domeinnaam die mensen kunnen onthouden.

Past de domeinnaam bij het onderwerp waar je over gaat schrijven? Eventuele zoekwoorden kunnen bij het kiezen van een domeinnaam ook een rol spelen.

Wat is webhosting? De ruimte die je nodig hebt om je affiliate website te bouwen. Na het kiezen van de naam moet je dus op zoek naar een betrouwbare webhosting provider.

Die zijn al te vinden voor minder dan 3 euro per maand. Let bij het kiezen van een webhosting provider op af wel de zaken worden aangeboden die jij wellicht belangrijk vindt, zoals voldoende webruimte, gratis SSL- certificaten, uptime garanties en onbeperkt dataverkeer.

Een betaalbare webhosting provider met veel opties en een goede klantenservice is neostrada.nl.Stap 3: Je kunt een website maken met WordPress

Wellicht heb je gekozen voor een webhosting bedrijf met WordPress one click installer? Als je dat hebt gedaan dan kan WordPress met 1 click worden geïnstalleerd.

Bij Neostrada.nl kun de website installeren met enkele drukken op de knop. Het hele proces van installatie van de website neemt nog geen 15 minuten in beslag.

Stap 4: Je moet een thema kiezen

Je moet even wachten tot je website online is. Dat kan even duren omdat je website gekoppeld is aan je website. Is dat gebeurd? Dan is het tijd om een thema te kiezen.

Bedenk dat een goed thema heel belangrijk is voor je affiliate website. Er zijn namelijk thema's met veel nuttige ingebouwde functionaliteiten als gebruiksvriendelijke teksteditors, verschillende stijlen en het gemakkelijk aanpassingen kunnen verrichten.

Zelf maak ik voor mijn website gebruik van het Acabado Thema. Daarnaast ben ik ook een groot fan van Phoenix sites van IMU en draaien een aantal van mijn affiliate sites op dit platform. Een absolute aanrader.

Aangeraden wordt om een thema te kiezen dat er clean en gelikt uitziet en dat voldoet aan je eisenpakket. Vanaf WordPress kun je gratis een simpel thema downloaden en vervolgens installeren.

Kies je voor een professioneel thema? Voor 50 tot 100 euro kun je op themeforest.net een professioneel WordPress thema kiezen.

Stap 5: De Permalinks moeten worden aangepast

Na het kiezen en installeren van het thema moeten de Permalinks worden aangepast.

Ze zijn een belangrijke instelling in WordPress. De Permalinks geven als naam van je blogberichten een hele hoop cijfertjes. Verander de instelling naar postname.

Dan staan er achter de naam van je website geen cijfers maar de naam van je blogbericht.

Stap 6: Je moet je website toevoegen aan Search Console

Natuurlijk wil je dat je affiliate website snel gevonden kan worden door Google.

Daarom wordt aangeraden om je affiliate website via Search Console in te dienen bij Google.

Stap 7: Je moet Google Analytics  instellen

Je wilt natuurlijk zien hoe veel bezoekers je website heeft. Dat kun je zien als je Google Analytics hebt ingesteld.

Stap 8: Je kunt beginnen met het schrijven van artikelen

Staat je affiliate website en heb je alles goed ingesteld? Dan kun je beginnen met het schrijven van artikelen.

Aangeraden wordt om te zorgen voor 5 à 10 artikelen om direct mee te beginnen. Daarna is 1 tot 5 artikelen per week een prima routine om aan te houden.

Wil je zelf geen teksten schrijven? Laat dan je teksten schrijven door Writgo.nl. We helpen je graag. Klik hier voor meer informatie

Kies een hoofdonderwerp. Schrijf vervolgens artikelen die betrekking hebben op het hoofdonderwerp.

Natuurlijk zorg je ervoor dat de teksten goede en betrouwbare informatie bevatten. Dan krijg je een goede positie in Google.

Stap 9: Je kunt je aanmelden bij een affiliate netwerk

Je hebt je domeinnaam en webhosting geregistreerd. Ook heb je producten gevonden om te promoten. Bovendien heb je enkele artikelen op je website gezet.

Dan wordt het tijd om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Vaak wordt je website eerst gecontroleerd. Na goedkeuring kun je je aanmelden.

Ook adverteerders kunnen je website eerst controleren. Zorg er dus voor dat je website er goed uitziet en dat er al enkele goede artikelen op de website staan.

Affiliate netwerken waar je je kunt aanmelden zijn bijvoorbeeld paypro.nl en Tradetracker.nl.

Heb je een affiliate netwerk gekozen? Vul dan alle gevraagde gegevens in.

Wil je meer keuze hebben en adverteerders met elkaar kunnen vergelijken?

Dan kun je overwegen om je bij meerdere affiliate netwerken aan te melden.

Stap 10: Je kunt beginnen met het promoten van producten en diensten

Is je aanmelding bij het affiliate netwerk goedgekeurd? Dan kun je beginnen met het promoten van producten en diensten. Dat doe je door affiliate links in je teksten te verwerken.

Door affiliate links in je teksten te verwerken kun je geld verdienen met je affiliate website. Aangeraden wordt om niet meer dan drie affiliate links in je tekst te plaatsen.

Zo wordt voorkomen dat men denkt dat je alleen maar teksten schrijft omdat je iets wilt verkopen. Is het een goede tekst?

Dan verkoop je ongetwijfeld ook producten als er minder dan drie affiliate links in de tekst staan.

Om de producten van adverteerders te promoten kun je zowel advertenties als in-content links gebruiken. Bedenk dat in-content links heel krachtig zijn. Deze links komen niet over als adverteren, omdat ze op een natuurlijke manier in de tekst kunnen worden verwerkt.

Liever de cursus Affiliate Marketing Revolutie volgen?

De 10 hier genoemde stappen om te kunnen beginnen met affiliate marketing komen ook aan de orde in diverse cursussen. Thuis een videocursus volgen?

Dan is het volgen van de uitgebreide videocursus Affiliate Marketing Revolutie het overwegen waard.

In die uitgebreide cursus wordt getoond welke stappen je moet zetten om te kunnen starten met affiliate marketing.

Bovendien word je in die cursus ook geleerd hoe e-mail marketing werkt. Aanmelding bij de cursus Affiliate Marketing Revolution kost 47 euro. Na aanmelding kun je de cursus altijd raadplegen.

Na het volgen van de cursus begrijp je wat de bedoeling is van affiliate marketing en kun je er ongetwijfeld snel mee aan de slag.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen