Wat zijn de voordelen van affiliate marketing? Je leest het hier!
10 februari 2021 

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing? Je leest het hier!

Is de wereld in de afgelopen jaren flink aan het veranderen? Ja, dat is zeker het geval. Brengen deze veranderingen veel mogelijkheden voor elke digitale ondernemer met zich mee?

Ja, ook dat is zeker het geval. Naar mijn bescheiden mening is het eigenlijk voor elke digitale ondernemer mogelijk om veel succes te behalen.

Veel succes te behalen op het internet dankzij het internet.

Als je een succesvolle digitale ondernemer wilt worden, moet je wel enkele belangrijke knopen doorhakken.

Zo moet je een keuze gaan maken tussen de vele verschillende online verdienmodellen. Gaat je voorkeur hierbij uit naar dropshipping? Kies je voor een eigen webshop? Of ga je toch voor affiliate marketing?

Graag wil ik je één tip meegeven: kijk op z'n minst naar de vele voordelen van affiliate marketing.

Dit online verdienmodel brengt namelijk onwijs veel voordelen met zich mee en is mede daardoor super populair geworden. Zelf verdien ik ook veel geld dankzij affiliate marketing; mijn ervaringen wil ik dan ook graag met je delen in dit artikel.

Dat doe ik niet zomaar, maar doe ik juist door alle voordelen van affiliate marketing te benoemen.

De voordelen die je in dit artikel kunt vinden, zijn in ieder geval de voordelen waar ik persoonlijk ook van profiteer én geniet.

[[showindex]]

 

 Je hebt geen startkapitaal nodig

Wil je met jouw eigen webshop gaan starten? Dan heb je een flink startkapitaal nodig. Je moet immers een perfecte webshop ontwikkelen, je moet een voorraad in gaan slaan en je moet ook nog een magazijn of iets dergelijks gaan regelen.

Van al deze kosten is bij affiliate marketing geen sprake.

Je kunt namelijk zelf jouw website ontwikkelen, je hoeft geen voorraad in te slaan en je hebt dus ook geen duur kantoorpand nodig.

Juist doordat je geen startkapitaal nodig hebt, kun je van de een op de andere dag direct starten met affiliate marketing.

Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je geen eerste obstakel hoeft te overwinnen.

Nee, er bestaat namelijk geen obstakel in de vorm van startkapitaal. Als je veel inzet hebt, als je een goed idee hebt en als je een beetje feeling voor het internet hebt, kun je direct van start gaan met affiliate marketing.

Daar heb je dus géén startkapitaal voor nodig; wat wens je nog meer?

De kosten blijven relatief gezien laag

Heb je een goede affiliate website weten te ontwikkelen? Dan is de kans groot dat je na enkele maanden de eerste bezoekers en commissies gaat verwelkomen.

Als daar sprake van is, is het aan te raden om direct op te schalen.

Je kunt jouw affiliate website blijven optimaliseren, terwijl je jouw kunstje ook voor andere websites kunt gaan gebruiken.

Ongeacht op welke manier je uit gaat breiden, weet je de kosten laag te houden.

Dit komt puur doordat je geen vaste kosten hoeft te maken, doordat je geen duur magazijn hoeft te hebben en doordat je geen duur kantoorpand hoeft te hebben.

Nee, in plaats daarvan kun je bijvoorbeeld vanaf je luie bank of vanaf het strand in Portugal aan de slag gaan met jouw affiliate websites. Hoe relaxed is dat?

Onder aan de streep is het dus een voordeel dat je kosten laag blijven. Je kunt er echter wel voor kiezen om na verloop van tijd veel dingen uit te gaan besteden. De kosten gaan dan wel omhoog, maar relatief gezien blijven de kosten laag.

Hoe dat zit? Nou, als je zaken uit gaat besteden, houd je zelf meer tijd over.

Meer tijd om andere dingen in het leven te roepen en meer tijd om jouw websites te optimaliseren.

Dit levert op termijn een flinke inkomensstijging op, waardoor de hogere kosten direct in het niet vallen. Ideaal!

Je bepaalt zelf wát je precies gaat doen

Wil jij in jouw leven van vrijheid gaan genieten? Wil je niet meer voor een baas werken?

Of wil je niet meer verantwoording aan jouw baas of leidinggevende af hoeven te leggen?

En wil je vooral dingen gaan doen die jij leuk vindt? Dan is het ook aan te raden om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Een belangrijk voordeel is namelijk dat je alle touwtjes in handen hebt en je:

  • bepaalt zelf wanneer je werkt. Wil jij graag tot diep in de nacht werken en de volgende dag lekker uitslapen? Er is helemaal niemand die jou tegen kan of gaat houden!
  • bepaalt zelf waar je werkt. Wil jij vanaf je luie bank werken? Of werk je toch liever vanaf een strandbedje op een tropisch strand? Ook hierbij geldt weer dat je volledige vrijheid hebt.
  • kiest volledig zelf vanaf welke locatie je werkt; mede daarom is affiliate marketing ook zo geliefd onder digital nomads.
  • bepaalt zelf welke producten je gaat promoten. Wil je fysieke producten promoten? Of ga je toch liever online producten promoten? En welke producten ga je dan precies promoten? Op al deze vragen is er ook maar één iemand die een passend antwoord kan gaan geven: dat ben jij zelf. Juist doordat je ook op dit vlak volledige zeggenschap hebt, kun je jouw affiliate websites volledig naar wens gaan maken.
  • bent aan niemand verantwoording verschuldigd. Heb je even een dagje geen zin om te werken? Of wil je een dagje lekker naar het strand gaan? Er is niemand aan wie je verantwoording af moet leggen. Nee, je moet alleen verantwoording aan jezelf afleggen. Bij affiliate marketing draait alles om maar één ding: me, myself and I. Heerlijk!

Al deze voordelen tezamen zorgen voor één van de belangrijkste voordelen: het feit dat je van vrijheid kunt genieten. Nooit meer 's ochtends vroeg in de file staan. Nooit meer discussies met vervelende collega's. Daarnaast ook nooit meer ergernissen richting jouw baas of leidinggevende. En nooit meer een loonstrookje met daarop een vast laag bedrag!

Je kunt een flink inkomen op gaan bouwen

Heb je wel eens gehoord van Corné en Robert van de AM domination? Hij is één van de meest ervaren affiliate marketeers van ons land en deelt zijn kennis nu graag met iedereen. Hiervoor was hij actief met veel verschillende affiliate websites, waarmee hij een flink inkomen op wist te bouwen. Zij verdienden al snel meer dan 10.000 euro per maand. Ja, je leest het goed: meer dan 10.000 euro per maand verdienen met alleen affiliate marketing.

Wil jij daar ook van genieten? Dan is er eigenlijk maar één ding dat je kunt gaan doen: direct met affiliate marketing starten. Als je op de juiste manier met dit online verdienmodel aan de slag gaat, weet je binnen de kortste keren een flink inkomen op te bouwen. Een van de beste manieren is om aan de slag te gaan met een cursus.

 

Bijkomend voordeel: dit inkomen is ook nog eens passief. De werkzaamheden die je nu verricht, kunnen over één of twee jaar nog steeds geld opleveren. Zeker als je met meerdere affiliate websites succesvol aan de slag gaat, is de kans op een flink passief inkomen heel groot.

Ook dit is één van de belangrijkste redenen waarom meer en meer digitale ondernemers voor affiliate marketing kiezen. Je hebt geen startkapitaal nodig, terwijl je dus wel een flink inkomen op kunt gaan bouwen. Dit inkomen wordt na verloop van tijd bovendien passief, waardoor je zelfs tijdens jouw vakantie nog jouw zakken weet te vullen. Hoe fijn is dat?

Geen verplichting richting jouw bezoekers

Weet je wat een gekend nadeel van dropshipping is? Dat je een overeenkomst met de klant aangaat en dat jij dus verantwoordelijk bent voor de afhandeling van de order. Wist je dat hier bij affiliate marketing geen sprake van is? Jij gaat namelijk als affiliate marketeer met geen enkele klant een overeenkomst aan.

Die ‘eer' is weggelegd voor de webshop waar jij de bezoeker naar toe verwijst. Deze webshop is dan ook verantwoordelijk voor de overeenkomst, voor de verzending, voor een eventuele retournering en voor het innen van de betaling. Jij hebt hier als affiliate marketeer géén omkijken naar, waardoor je dus 0,0 risico loopt.

Al met al biedt affiliate marketing dus een ongekende risico-mogelijkhedenverhouding aan. Je hebt de wereld echt aan jouw voeten liggen, terwijl je daar zelf geen risico voor hoeft te lopen. Nee, het enige waar je rekening mee moet houden ,is dat je onwijs veel werk moet verrichten. Onder aan de streep bestaat ‘slapend rijk worden' namelijk niet meer.

Als je met affiliate marketing succesvol wilt worden, is het een kwestie van hard werken. Je moet bovendien veel doorzettingsvermogen op zien te brengen, aangezien de eerste inkomsten vaak pas na enkele maanden zichtbaar gaan worden. Na verloop van tijd kunnen de inkomsten echter flink op gaan lopen, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Slotwoord

Wil jij een passief inkomen opbouwen? Wil jij geen risico lopen? En wil jij doen wat je leuk vindt?

Dan is het absoluut aan te raden om per direct met affiliate marketing te starten.

Juist met dit online verdienmodel heb je de wereld aan jouw voeten liggen, kun je veel geld verdienen en doe je datgene wat je leuk vindt.

Download dan direct jouw Gratis 5k per maand Affiliate Marketing blauwdruk >

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down