arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing voor dummies
10 oktober 2018 

Affiliate marketing voor dummies

Affiliate marketing voor dummies. Als je voor het eerst heb gelezen over affiliate marketing, komt er veel op je af. Je leest vooral veel vakjargon en je hebt eigenlijk geen idee waar het over gaat. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe affiliate marketing werkt. Ik leg het je op een manier uit zodat je ook zonder voor kennis alles gaat snappen.

Affiliate marketing is een mooie methode om geld te verdienen vanuit huis. Als je eenmaal snapt hoe het werkt, gaat alles bijna vanzelf.

[cta id=”2011″ align=”none”]

Wat is affiliate marketing precies

Simpel gezegd is affiliate marketing een methode van marketing die bedrijven helpt de online zichtbaarheid te vergroten. Ze schakelen de hulp van zogenoemde affiliates in die via een zelfgemaakte website, de producten van de aanbieder gaan promoten.

Adverteren kost bedrijven heel veel geld. Met affiliate marketing hoeft het bedrijf alleen maar te betalen als er daadwerkelijk een aankoop gedaan wordt. De betaling die ze dan doen is een commissie aan de affiliate.

Stel jij wil een product gaan promoten van Coolblue.nl, dan is coolblue in dit geval de aanbieder. Jij gaat dan een website bouwen om het product dat je wil gaan promoten. Vervolgens geef je dan waardevolle informatie over alles wat met dat product te maken heeft, en zet je onderaan het bericht een link naar het product dat je wil gaan promoten.

affiliate marketing voor dummies

Je eerste affiliate marketing website opzetten

Als je wil beginnen met affiliate marketing kun je dat het beste doen met een website. Veel beginners willen liever niet investeren in een eigen domeinnaam en hosting omdat ze bang zijn dat ze geen geld gaan verdienen.

Toch is een veel gevallen niet het geen geld gaan verdienen waar je bang voor zou moeten zijn. Voor de meeste beginnende affiliates eindigt het avontuur al na enkele weken. Dat komt omdat ze geen direct resultaat zien en daarom denken dat affiliate marketing niet werkt.

Als je echt succesvol wil worden met affiliate marketing, is het enige doel dat je zou moeten hebben, doorgaan totdat je de eerste commissie hebt ontvangen.

Als je namelijk maar lang genoeg door gaat krijg je vanzelf heel veel bezoekers en wordt de kans dat je daadwerkelijk wat gaat verkopen steeds groter.

Zelf heb ik heel lang geen enkele commissie binnengehaald, totdat ineens de eerste commissie binnen kwam. Kort daarna volgde er steeds meer.

affiliate marketing voor dummies

Waar je op moet letten bij het bouwen van je affiliate website

Als je je eerste affiliate marketing website gaat bouwen, denk je waarschijnlijk dat de website helemaal perfect moet zijn. De meeste beginnende affiliates spenderen dagen aan het mooi maken van de website. Toch is dit vooral in het begin helemaal niet belangrijk. Je zou je juist in het begin moeten richten op het schrijven van teksten die te maken hebben met het product dat je gaat promoten.

Zodra je dan redelijk wat bezoekers naar je website trekt, kun je eens de tijd nemen om je website mooier te maken.

Vaak genoeg zie ik dat hele mooie websites 0 resultaat binnen halen, terwijl hele lelijke websites die vooral de focus hebben gelegd op het schrijven van waardevolle informatie heel veel verkopen.

Het maakt dus niet uit of je website nog niet helemaal klaar is. Ga gewoon de eerste maanden hard aan de slag om nieuwe teksten te schrijven voor je website, die ook daadwerkelijk waarde toevoegen aan je potentiele bezoekers.

affiliate marketing voor dummies

Waarom de meeste beginners falen

De meeste beginnende affiliates hebben er nog geen vertrouwen in dat je daadwerkelijk geld kan gaan verdienen met affiliate marketing. Ze worden op het internet helemaal lekker gemaakt, dat ze binnen enkele weken bijna miljonair zijn.

Als er dan na twee weken nog geen enkele bezoeker of commissie binnenkomt, valt alle vertrouwen weg en stoppen ze ermee.

Er is maar een klein percentage die koste wat het kost door gaat met het schrijven van waardevolle teksten, totdat ze de eerste commissie binnen hebben gekregen. Zodra dat gebeurd ben je vol zelfvertrouwen en heb je heel veel motivatie om door te gaan.

Het belangrijkste voor elke beginner is dus dat je ervoor gaat zorgen dat je tenminste een commissie gaat verdienen. Daarna wil je alleen nog maar meer en zal je daar dan ook hard voor willen gaan werken.

affiliate marketing voor dummies

Weten hoe het werkt helpt je echt

Als je precies weet hoe affiliate marketing werkt, wordt het allemaal al een stuk makkelijker. Toen ik net begon met affiliate marketing las ik vooral veel informatie op verschillende websites. Omdat ik eigenlijk nog geen idee had waar ik precies naar op zoek was, zag ik op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer.

Toen heb ik besloten om affiliate marketing voor dummies aan te schaffen. Hier wordt redelijk goed uitgelegd wat de bedoeling is maar als nog was het me allemaal niet helder. Na veel te hebben gezocht op het internet kwam ik uiteindelijk terecht bij de affiliate marketing revolutie. Ik heb de cursus gekocht en ben er mee aan de slag gegaan.

Hier leerde ik eindelijk dat het allemaal om waardevolle informatie gaat en dat je niet in twee weken rijk wordt.

Nu ben ik enkele jaren verder en gaat het me allemaal makkelijk af. Ik heb binnen no-time een nieuwe website opgebouwd en heb binnen enkele maanden redelijk wat bezoekers die ook af en toe eens een aankoop doen.

Zo lang ik door ga met elke week goede teksten schrijven voor mijn website, blijft mijn website groeien en dus ook mijn bezoekers. Hoe meer bezoekers er naar mijn website komen, hoe meer kans ik heb om een product te verkopen. Zo simpel is het.

Zo wordt je echt succesvol

Als jij nu denkt dat je er ook echt klaar voor bent, raad ik je allereerst aan om eens naar de affiliate marketing revolutie te gaan kijken. Hier krijg je echt heel veel goede informatie die je de basis leert van affiliate marketing.

Daarna zou ik ook gewoon direct gaan beginnen als ik jou was. Focus je niet op het mooi maken van de website maar ga voor goede teksten. Zet vervolgens onderaan de tekst een affiliate link van het product dat je gaat promoten, en ga hiermee net zo lang door tot je gaat verkopen.

Als je precies deze methode volgt, gaat het je zeker lukken. Als je dat combineert met de kennis die je kunt op doen in de cursus, is succes zo goed als gegarandeerd. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is doorgaan en nooit opgeven. Dan zal je op de lange termijn beloond worden.

[cta id=”2011″ align=”none”]

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen