arrow_drop_up arrow_drop_down
26 oktober 2018 

Affiliate Marketing via YouTube? Een unieke kans!

Je kunt met youtube op verschillende manieren verdienen. Je kunt adsense advertenties plaatsen of je laten sponsoren door een producent. Hierover heb ik je al het een en ander in voorgaande artikelen verteld. Maar heb je ook aan affiliate marketing gedacht. Er zijn veel mogelijkheden binnen affiliate marketing, waardoor je deze ook eenvoudig kunt toepassen binnen een youtube kanaal. 

Affiliate marketing zonder website

Het principe van geld verdienen door affiliate marketing op youtube is relatief eenvoudig. Net als op je website plaats je links in video’s, waarop de kijker kunt klikken. Hoe creatiever je bent bij het plaatsen van deze affiliate marketing links hoe meer succes je hebt. Over de manier hoe affiliate marketing binnen youtube werkt, je hiermee succes kunt bereiken of waarop je moet letten lees je alles in dit artikel.  

De een plaatst klikbare affiliate marketing links standaard in de video. De ander kiest een creatieve aanpak, bijvoorbeeld door in een vlog video even te wijzen naar de plek waar je later een link in de video plaatst.  

Je hebt misschien al een idee, hoe jij het kunt aanpakken. Heb je nog geen idee? Dan zorg ik er graag voor dat je affiliate marketing op de juiste manier in jouw youtube video’s kunt gebruiken. Zodat jij optimaal kunt profiteren van verdienen met affiliate marketing op youtube. 

Bij youtube affiliate marketing heb je te maken met 3 partijen. 

Het is goed om te weten dat je bij youtube affiliate marketing te maken hebt met drie partijen. De eerste partij ben jij zelf, dan heb je de adverteerder (affiliate marketing) waarna je de doelgroep van je video hebt. Elk van deze partijen heeft een geheel eigen belang. Maar er is wel degelijk ook een groepsbelang aanwezig.  

Affiliate marketing zonder KVK

Het eigen belang dat jij hebt is zo veel mogelijk views bereiken, verdienen, bekendheid krijgen met de video. De adverteerder wil uitsluitend verdienen. Waarbij de doelgroep zoekt naar informatie. Of deze informatie nu vermaak, productkennis of interesse in een onderwerp is maakt hierbij niet uit. 

Wanneer je dus een video maakt, waarmee je vervolgens wilt verdienen door affiliate marketing is het vinden van een goede balans van essentieel belang om meer te bereiken. 

Een goede balans kun je vinden door de video te richten op de doelgroep, waarna je uitsluitend echt passende affiliate marketing advertentie materialen gebruikt. Bij een video over spijkerbroeken ga je dus uitsluitend kleding advertenties, met voorkeur broeken promoten. 

Het is verstandig om advertenties niet direct in het begin te plaatsen. Je kunt deze het beste op een plek aan het einde toevoegen. Hiervoor zijn een tweetal redenen. Een bezoeker die langere tijd je video blijft bekijken is een geintereseerde bezoeker, potentiële klant. De andere reden is dat in het begin van een video nog weinig uitgelegd is, waardoor het zou kunne irriteren.  

Hoe werkt affiliate marketing bij youtube? 

Je kunt affiliate marketing redelijk eenvoudig toepassen binnen video’s die je op youtube plaatst. Je hebt hiervoor uitsluitend een geschikte affiliate marketing partners nodig. Waarna je de unieke links in video’s kunt plaatsen.  

Met bijna elk videobewerking programma kun je link elementen in video’s plaatsen. Dat maakt het toevoegen van unieke affiliate marketing links kinderlijk eenvoudig.  

Het is heel belangrijk dat de link toevoegingen in video’s opvallen. Maar nog belangrijker dat links in video’s niet overheersen of afleiden. Het gaat jouw doelgroep in eerste instantie namelijk niet om het kopen van producten of surfen naar een website. Ga dus weloverwogen om met het plaatsen van affiliate marketig advertenties. 

Je kunt met een video bewerking programma affiliate links op een mooie manier verwerken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een button of aftiteling bij afloop. Het is goed om verschillende methoden te proberen. Op die manier kom je erachter welke manier het beste werkt. 

Zorg dat je geen gebruik maakt van irritatie, voorkom dus knipperende elementen in een video. Je kunt beter kiezen voor een bij het onderwerp passende uitstraling. 

Waarom is youtube geschikt voor affiliate marketing? 

Er worden dagelijks miljoenen video’s op youtube bekeken.  Logisch, youtube is ongekend populair, omdat je er vrijwel alles op kunt vinden waar je naar op zoek bent.  Hierdoor maken zowel jongeren als ouderen veelvoudig gebruik van dit video platform. 

Hoewel iedereen wel eens een youtube video kijkt, ligt het doelgroep bereik gemiddeld tussen een leeftijd van 18 en 37 jaar.  Maar natuurlijk kijken ook jongeren of ouderen veelvoudig naar youtube.  

Je kunt op youtube dus elke doelgroep die je voor ogen hebt bereiken. Waardoor je met affiliate marketing meer mensen kunt bereiken dan op je eigen website. Waarbij ik wel eerlijk moet zijn dat ook hierin veel succesverhalen bekend zijn.  

Een andere reden waarom youtube geschikt is voor affiliate marketing, is dat video’s waarop jij een affiliate vermelding heb geplaatst beschikbaar blijft om te bekijken. Je bouwt hierdoor aan een goed passief inkomen. Je hebt dus geen werk meer aan het vernieuwen of bijhouden om inkomsten te kunnen behouden. 

Hoe bepaal je winstgevende onderwerpen om met youtube te verdienen? 

Hoewel sommige onderwerpen meer aanleg hebben om winstgevend te worden, geloof ik dat elk onderwerp potentie heeft. Waarbij het vooral belangrijk is dat je precies weet wat je wilt verkopen, wie je klanten zijn maar vooral hoe je deze klanten kunt bereiken. 

affiliate marketing via Youtube

Dit is ook waarmee ik mijn klanten van dienst ben, door het schrijven van goede content die helpt om winstgevend te kunnen zijn. 

Waar je bij het kiezen van onderwerp rekening mee moet houden is hoeveel je van een onderwerp weet, hoeveel concurrentie er is maar vooral of je plezier beleeft om over het onderwerp een video te maken.  

Soms hebben onderwerpen een kleinere doelgroep. Je kunt dan minder goed sturen op het aantal keer dan een video bekeken is. Je kunt dan het beste kijken naar het klik gedrag ten opzichte van het aantal keer dat de video is bekeken. 

Je krijgt hierdoor een beter beeld van de prestatie.  

Wat is de boodschap die je wilt overbrengen? 

Als je succes wilt hebben is de boodschap belangrijk. Door voor jezelf een boodschap te formuleren is het ook gemakkelijker om de boodschap aan je doelgroep over te brengen. Een goede boodschap geeft altijd antwoord op de hoofdvraag. “hoe werkt affiliate marketing op youtube”  

Als je niet direct een boodschap kunt bedenken is het misschien goed om te bedenken waarom jij een video hebt gemaakt, bijvoorbeeld voor vermaak, informatie of een waarschuwing. Alles kan. 

Wat is de doelgroep voor de boodschap? 

Aan de hand van het onderwerp “affiliate marketing op youtube gebruiken” ga ik ervan uit dat mijn doelgroep youtubers zijn, die willen verdienen met hun video. Omdat vooral mensen tot 28 jaar met verdiensten op youtube bezig zijn is de leeftijd van dit artikel dus 18-28 jaar.  

Zeker in het begin is het niet gemakkelijk om een doelgroep te bepalen. Maak dan een schatting die je voor ogen hebt. Je kunt later altijd bijstellen. Het zorgt uitsluitend dat je een beeld hebt voor wie je een video maakt. 

Wat is het doel dat ik met dit artikel heb? 

Cursus verdienen met video

Mijn doel is youtubers helpen bij het gebruiken van affiliate marketing binnen video’s of het youtube kanaal. Waarbij verdienen met youtube centraal staat.  

Een doel kan werkelijk van alles zijn. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af waarom je de video hebt gemaakt. Een doel hoeft niet altijd gekoppeld te zijn aan een bepaalde prestatie. 

Nu de boodschap, doelgroep en het doel duidelijk zijn kan ik ook gemakkelijker schrijven. Zonder dat ik in dit artikel zal worden afgeleidt van zaken die ik ook interessant vind als ik het heb over affiliate marketing.  

Het helpt je dus voor jezelf duidelijkheid te hebben, maar ook richting te geven aan de content. Wat de winstgevendheid van een gekozen onderwerp vergroot, omdat je zorgt voor content die aansluit op alle verwachtingen. 

Je hebt vast voorbeelden van vloggers die je aanspreken. Dat aanspreken doen ze vaak niet voor niets. Ze hebben iets dat niet iedereen bezit. Veel verstand van een onderwerp, praten helder en gemakkelijk over zaken of monteren video’s op een manier die jouw aanspreekt.  

Het is dus goed om die voorbeelden te blijven volgen. Waardoor je kunt leren van hen die verder zijn dan waar jij op dit moment bent. 

Hoe moeilijk is affiliate marketing voor youtube daadwerkelijk? 

Nee! Het principe van affiliate marketing blijft ook bij youtube hetzelfde als dat je affiliate marketing op een website gebruikt. Zorg ervoor dat het onderwerp als de content voortdurend aansluiting met elkaar hebben.  

Dat maakt het ook verstandig om jezelf aan te melden bij een affiliate netwerk. Met een affiliate netwerk heb je toegang tot meerdere adverteerders, onderwerpen of soorten advertenties. Je kunt hierdoor gemakkelijker zorg dragen dat je voor elk onderwerp een geschikte adverteerder zult vinden.  

Zeker als je een breder onderwerp hanteert is aanmelden bij een affiliate netwerk verstandig. Echter moet je wel goedkeuring hebben van de adverteerder om ervan gebruik te maken.  

Natuurlijk kun jij je laten helpen met affiliate marketing op youtube. Maar je kunt er ook zelf mee aan de slag. Je hebt er geen specifieke kennis voor nodig. Het enige dat jij moet doen is jouw unieke affiliate links in de video’s te monteren. 

Welke affiliate marketing netwerken zijn er voor youtube? 

Er zijn in Nederland verschillende affiliate marketing netwerken. Je kunt je aanmelden bij bol.com als affiliate. Wat als voordeel heeft dat er een groot assortiment beschikbaar is. Maar je kunt ook van daisycon of tradoubler gebruikmaken.  

Met name de netwerken waarop je te maken hebt met verschillende adverteerders zijn zeer geschikt. Je kunt er voor elk onderwerp wel een juiste adverteerder op vinden. 

Een affiliate marketing netwerk heeft ook nog een ander belangrijk voordeel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het bijhouden van unieke verkopen, kliks of hoe vaak een advertentie bekeken is. Een affiliate marketing netwerk is daarin objectief. Het is de tussenpersoon tussen de adverteerder en affiliate.  

Je hoeft je zeker niet te beperken tot een affiliate marketing netwerk. Je kunt jezelf ook aanmelden bij verschillende partijen. Het voordeel is de keuze, waarbij je ook commissie kunt vergelijken. Het nadeel hiervan is dat het soms ingewikkeld is om te sturen aan de hand van statistieken.  

Veel netwerken hanteren voorwaarden waaraan je moet voldoen om jezelf te kunnen aanmelden. De voorwaarden verschillen per aanbieder. In veel gevallen levert aanmelden geen enkel probleem op, echter is het altijd goed om jezelf hierin te verdiepen. 

Hoeveel kan ik verdienen met affiliate marketing bij youtube? 

Je moet jezelf zeker niet rijk rekenen als je begint met affiliate marketing op youtube. Hoeveel je er uiteindelijk mee kunt verdienen is geheel afhankelijk van hoe goed je video’s bekeken zullen worden maar ook of klanten zullen klikken en kopen. 

Als je begint met affiliate marketing is het belangrijk te realiseren dat het tijd nodig heeft om te kunnen groeien.  

Ook bij affiliate marketing op youtube moet je het de tijd geven. Het kan doorgaans maanden tot misschien wel een jaar duren voor je eerste verdiensten hebt. Dit hangt samen met hoeveel keer je video’s worden bekeken. Of hoeveel abonnees je op jouw youtube kanaal hebt.  

Het is dus goed om niet teveel te verwachten van affilite marketing als je er pas mee begonnen bent. Geef het vooral de tijd om zich te kunnen ontwikkelen. Blijf de statistieken volgen. Zorg dat je ondanks je geen verdiensten hebt blijft publiceren op je website. 

Je kunt je misschien voorstellen dat zelfs de meest populaire youtubers er ook langer over hebben gedaan succesvol te kunnen worden. Ze hebben misschien wel meerdere jaren geen succes op het grote youtube platform gehad. Dat maakt blijven volhouden belangrijker dan succes hebben. 

Maar ook als je wel succes hebt is het niet vanzelfsprekend dat je dat succes kunt behouden. Je moet daar echt voor werken. 

Conclusie van affiliate marketing op youtube gebruiken. 

Het toepassen van affiliate marketing op een youtube video is niet lastig. Je kunt de unieke affiliate links in de bewerking eenvoudig toevoegen. Maar om succes te hebben moet je uiteindelijk wel verschillende zaken op orde hebben: 

  • Een goede boodschap is belangrijk voor succes 
  • Je moet weten wie je doelgroep daadwerkelijk is 
  • Weet wat je met content wilt gaan bereiken. 
  • Zorg voor voldoende vernieuwing aan video’s 
  • Blijf doorgaan met het publiceren in een vast ritme. 
  • Zorg dat affiliate marketing content aansluit op de video 
  • Blijf statistieken nauwlettend in de gaten houden 
  • Gebruik statistieken voor toekomstig succes. 

Je hebt nu veel informatie gekregen over affiliate marketing gebruiken op youtube. Je kunt hier zelf mee aan de slag, om van jouw youtubekanaal een verkoopsucces te maken.  

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen