arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing via pinterest
20 oktober 2018 

Affiliate marketing via pinterest

Affiliate marketing via Pinterest: Vroeger adverteerder iedereen op televisie of in de krant. Hiermee bereikte de verkopers veel consumenten. Vandaag de dag is dit niet meer de manier om te adverteren.

Mensen zitten steeds meer op internet en spenderen daar doorgaans meer tijd. Daarom adverteren adverteerders steeds meer op social media. Je kunt denken aan: Facebook, Instagram, Google+ of Twitter.

Dit zijn erg goede kanalen om op te adverteren. Ook als je gebruik wilt maken van affiliate marketing is dit een weg. Maar heb je al eens gedacht aan affiliate marketing via Pinterest? In onderstaand artikel lichten we het toe.

[cta id=’2011′]

Wat is affiliate marketing?

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat affiliate marketing precies is. Het is eigenlijk een vorm van internetmarketing.

Bij deze vorm van internetmarketing belonen adverteerders hun partners (zogenoemde affiliates) voor gegenereerde verkopen of leads.

Je kunt dan denken aan lidmaatschappen, abonnementen, producten die verkocht en dergelijke. De affiliate stuurt eigenlijk bezoekers door naar de site van de adverteerder.

Affiliate marketing via Pinterest

Pinterest is een sociaal medium waarop gebruikers online prikborden bij houden. Op deze online prikborden verzamelen zij allerlei afbeeldingen ( zogenoemde pins) en maken zij een soort prikbord.

Het aantal gebruikers van Pinterest groeit gestaag. Er zijn nu al meer dan 2,4 miljoen mensen die de Pinterest-app op hun smartphone hebben geïnstalleerd.

Mensen die pinnen allerlei dingen op hun prikbord. Er zijn veel branches die gepind worden toch zijn de volgende branches het populairst: fashion, design en living, food, DIY en reizen.

Het is altijd erg leuk om te zien wat mensen interesseert en je haalt er zelf vaak ook veel informatie vandaan.

Zo kun je er de heerlijkste recepten vinden, de mooiste ideeën om je huis in te richten en de meest gave reisbestemmingen.

Een afbeelding zegt daarnaast ook veel meer dan een tekst. Je ziet aan een afbeelding al vaak heel veel. Geen wonder dat Pinterest zo populair is.

affiliate marketing via pinterest

Een niche is belangrijk!

Een bezoeker op Pinterest probeert het aantal opties die op Pinterest verschijnen zoveel mogelijk te beperken. Door zeer gericht en specifieke zoekopdrachten uit te voeren probeert de bezoeker op deze manier het juiste product te vinden.

Op deze manier gaat de bezoeker erg efficiënt te werk en vindt hij het product dat het beste bij hem past. Voorbeeld: de bezoeker zoekt een stoel en typt dit woord in. Er komen een heleboel resultaten naar voren met stoel.

Maar staat de stoel die hij zoekt er wel tussen? Bedoeld hij dit wel? De bezoeker zoekt namelijk een rieten stoel, en tussen de resultaten staan ook houten en lederen stoelen.

Als de bezoeker specifieker zou zoeken dan zou hij sneller het juiste resultaat te voorschijn krijgen. Indien de bezoeker intypt: “ rieten stoel”, dan komen er rieten stoelen naar voren.

Op deze manier hoeft hij niet alles door te zoeken en vindt hij meteen wat hij zoekt. Daarom is het belangrijk om de juiste niche te vinden.

Meer inkomsten

Door jezelf specifiek op bepaalde producten te richten krijg je de juiste consument. Dit is ook weer erg gunstig voor jouw affiliate inkomsten. Voorbeeld: de bezoeker heeft gezocht op rieten stoelen en klikt op de afbeelding.

De bezoeker wordt doorgestuurd naar jouw blog waar je alles verteld over rieten stoelen. Daar staat de afbeelding en een link. De bezoeker klikt hierop en wordt meteen doorgestuurd naar de webshop van de adverteerder en kan meteen een rieten stoel kopen.

Hierdoor heb je meteen inkomsten en een klant doorgestuurd. Daarom is het kiezen van een niche zo belangrijk.

Het is erg belangrijk dat je goed inspeelt op de behoefte van de consument en goed kijkt naar zijn zoekgedrag. Een publisher moet hier echt rekening mee houden, alleen dan heb je succes op Pinterest.

Door een goede zoekwoorden analyse uit te voeren voor dat je gaat pinnen sluit je hier goed op aan. Door de juiste zoekwoorden te vinden sluit je goed bij jouw doelgroep aan en behaal je optimaal resultaat.

affiliate email marketing

Hoe werkt pinnen?

Of je nou een bestaande publisher bent of een nieuwe Daisycon is een van die netwerken die Pinterest veel kansen biedt. Je kunt hier gemakkelijk en snel een afbeelding uploaden en op het juiste board plaatsen.

Je kunt dan gelijk een (affiliate) link toevoegen, welke gelijk direct naar de website of webshop van de adverteerder linkt. De volgende optie is de tweede optie en deze is erg bruikbaar voor publishers die al een website of blog hebben.

Indien je een blog hebt waar je bijvoorbeeld: schrijft over eten, recepten plaatst of jouw DIY projecten plaatst kun je er ook makkelijk afbeeldingen bij plaatsen.

Dit is een erg eenvoudige manier om inkomsten te genereren met jouw nieuwe Pinterest- account. Je kunt via de Pinterest-browserknop heel gemakkelijk afbeeldingen toevoegen aan je boards.

Als een bezoeker van jouw board op een afbeelding klikt die jij hebt gepind komt diegene meteen op je blog terecht. Hier is meer informatie te vinden over de afbeelding en door te klikken op de afbeelding wordt de bezoeker gelijk doorgestuurd naar de webshop van de adverteerder.

De affiliate link zat dus alles het ware verstopt achter de afbeelding die jij op jouw board had geplaatst op jouw blog of website en niet op Pinterest zelf.

affiliate marketing voor dummies

Zo creëer je het juiste verkeer!

Indien een adverteerder binnen zijn voorwaarden die betrekking hebben op de campagne promotie via Pinterest toestaat heeft dit veel voordelen.

Zijn programma wordt hiermee nog aantrekkelijker voor bloggers en content websites die aan het begin van de reis van de consument zitten.

De bezoekers worden meteen naar de juiste pagina geleid en met de juiste links zorgt dit hoogstwaarschijnlijk voor een positieve invloed op de conversie.

Je kunt dit combineren met de Conversie-Assist en adverteerder een mooie mogelijkheid bieden. Ze kunnen hiermee en een goed daglicht komen te staan.

Dit kan een positief effect hebben op de consument en de publishers. Pinterest is echt een mooi medium waar je echt veel mee kunt bereiken.

Verdiep jezelf er goed in en start een flitsende campagne op. Pinterest zal je echt verrassen en veel opleveren.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen