Affiliate Marketing via Marktplaats – Werkt dat wel

Affiliate Marketing via Marktplaats – Werkt dat wel?

Affiliate marketing via Marktplaats; werkt dat wel? Tegenwoordig heb je eindeloos veel mogelijkheden om online geld te verdienen. Eén van de meest gekozen varianten in de afgelopen jaren is zonder enige twijfel affiliate marketing.

Vanuit Writgo zijn wij ook zeer te spreken over affiliate marketing, maar we willen je wel op het hart drukken dat je alleen succesvol kunt zijn als je op de juiste manier met affiliate marketing aan de slag gaat.

In dit blogartikel willen we jou dan ook graag informeren over één van de mogelijkheden die je met betrekking tot affiliate marketing hebt.

Het gaat daarbij specifiek om affiliate marketing via Marktplaats. We bespreken onder meer hoe je dit toe kunt passen, waar je rekening mee moet houden en hoeveel geld je met affiliate marketing via Marktplaats kunt gaan verdienen.

Aan het einde van dit artikel geven we ook nog een eindoordeel. Daarbij geven we eigenlijk antwoord op de vraag ‘Is het aan te raden om met affiliate marketing via Marktplaats aan de slag te gaan?’.

Na het lezen van dit artikel kan je dus voor jezelf direct gaan beslissen of je met affiliate marketing via Marktplaats aan de slag gaat óf dat je voor een andere variant kiest.

Wat is affiliate marketing via Marktplaats precies?

Aangezien je dit artikel nu aan het lezen bent, gaan wij er vanuit dat je al weet affiliate marketing precies inhoudt. Bij deze vorm van online marketing gaat het om het promoten van producten van de verkopende partijen, waarna jij bij een succesvolle order een commissie op weet te strijken.

Hoe meer orders, des te hoger de maandelijkse inkomsten voor jou op gaan lopen. Je hebt echter onwijs veel manieren waarop je de producten van de verkopende partijen kunt promoten.

Je kunt besluiten om dit volledig via social media te gaan doen, je kunt besluiten om jouw eigen affiliate website op te starten, je kunt een complete review site opzetten, je kunt een vergelijkingssite opzetten of je kunt de producten via Marktplaats gaan verkopen.

Bij affiliate marketing via Marktplaats draait het dus puur om het promoten van artikelen via Marktplaats. Waarom dit een interessante optie is?

Nou, dat heeft met name met de bezoekersaantallen te maken. Onwijs veel Nederlanders nemen dagelijks of wekelijks een kijkje op Marktplaats, waardoor je onwijs veel mensen kunt gaan bereiken.

Al deze mensen zijn potentiële klanten, dus je kunt je voorstellen dat dit een interessante optie is. Maar, is het ook de beste optie? Het antwoord op die vraag vind je aan het einde van dit artikel!

Hoe pas je affiliate marketing via Marktplaats toe?

Nu je weet wat affiliate marketing via Marktplaats precies is, gaan we nader naar de toepassingsmogelijkheden kijken.

Op welke manier kan je nou een product van de verkopende partij op een attractieve manier via Marktplaats aanbieden? Daar heb je eigenlijk meerdere mogelijkheden voor.

Je kunt namelijk producten op Marktplaats gaan verkopen, waarna je in de productomschrijving een link naar jouw affiliate website plaatst. Op die manier weet je veel mensen naar jouw website te trekken, maar dit gaat zeker niet zonder slag of stoot.

Het aanbod op Marktplaats is namelijk onwijs divers, dus je moet echt met jouw advertentie op zien te vallen. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, maar het is absoluut niet makkelijk te noemen.

Daarnaast is het ook mogelijk om in een privébericht met een potentiële klant de link naar jouw affiliate website te plaatsen.

Ook op die manier is het dus mogelijk om veel mensen naar jouw website te trekken. Hierbij moet je wel goed rekening met de volgende twee zaken houden:

  • De concurrentie op Marktplaats is hevig
  • Je hebt te maken met de regels van Marktplaats

Zo wordt het door Marktplaats niet altijd gewaardeerd als je alleen maar advertenties met jouw affiliate link plaatst.

Lees daarom altijd eerst goed de huidige Algemene Voorwaarden van Marktplaats door, voordat je dingen gaat doen die tegen de regels in zijn.

Al met al heb je dus eigenlijk twee mogelijkheden om affiliate marketing via Marktplaats toe te passen. Zijn dit de meest ideale mogelijkheden? Nee, dat zeker niet.

Is het verstandig om met affiliate marketing via Marktplaats aan de slag te gaan?

In onze ogen is dit alles behalve verstandig. Waarom? Dat heeft met name met de twee hierboven genoemde zaken te maken. Je moet je allereerst continue aan de (communicatie) regels van Marktplaats houden.

Je bent daardoor ietwat beperkt in de mogelijkheden die je hebt, waarbij je ook niet jouw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan.

Dat is wél het geval als je zelf een eigen affiliate website op hebt gezet, waarover later nog meer in dit artikel. Daarnaast heb je dus ook met flinke concurrentie te maken.

Over het algemeen wordt Marktplaats met name gebruikt voor het verkopen van tweedehands artikelen. Is het dan verstandig om volledig nieuwe producten via Marktplaats te gaan verkopen? Dat is op zich niet onverstandig, maar je straalt hiermee wellicht niet datgene uit wat je graag met jouw affiliate website uit wilt stralen.

Wij willen je dan ook van één belangrijke tip voorzien; laat Marktplaats zoveel mogelijk links liggen voor jouw affiliate website.

Er zijn veel betere mogelijkheden waar je minder tijd aan hoeft te besteden én waar je betere resultaten mee kunt gaan scoren. Onder aan de streep draait het bij affiliate marketing namelijk om één ding; succesvol zijn en zoveel mogelijk geld verdienen. Hoe je nou het beste veel geld met affiliate marketing kunt gaan verdienen?

Op die vraag geven wij in het restant van dit artikel een uitgebreid antwoord. In de afgelopen jaren hebben wij namelijk zelf veel ervaring opgedaan met meerdere affiliate websites, waardoor wij alle kennis in huis hebben om jou op de juiste manier te informeren.

Onder andere daarom willen we jou ook op het hart drukken om niet al te veel tijd aan affiliate marketing via Marktplaats te besteden.

De input staat simpelweg niet in verhouding tot de output; iets wat wél het geval is als je bijvoorbeeld jouw eigen affiliate website op gaat zetten!

Hoe kan je het beste met affiliate marketing aan de slag gaan?

Wil je graag op een leuke manier online geld gaan verdienen? Dan is affiliate marketing daar zeker één van de meest geschikte mogelijkheden voor.

Meer en meer digitale ondernemers kiezen hiervoor en dat is uiteraard niet zonder reden. Onder aan de streep is het namelijk met affiliate marketing mogelijk om veel geld te verdienen.

Maar, hoe kan je dat nou het beste aanpakken? Wij hebben je hierboven al op het hart gedrukt om niet direct met Marktplaats aan de slag te gaan.

Nee, in plaats daarvan willen wij je graag aanraden om een eigen affiliate website op te starten. Een eigen affiliate website kan je volledig zelf ontwerpen, kan je volledig naar wens samenstellen en kan je dus ook volledig gaan optimaliseren.

Bijkomend voordeel is dat je aan weinig regels gebonden bent, dat je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten gaan en dat je snel de gewenste resultaten kunt gaan behalen.

Moraal van het verhaal; het bedenken en opzetten van een eigen affiliate website is vele malen verstandiger dan het toepassen van affiliate marketing via Marktplaats. Maar, wat heb je nou nodig om zelf een affiliate website op te starten?

Nou, ten eerste heb je een goed idee nodig. Het is namelijk zo dat de concurrentie op het internet – en in de wereld van affiliate (online) marketing – nogal hevig is. Je moet opboksen tegen grote partijen en daar ga je het in de basis niet van winnen.

Deze partijen hebben namelijk een groot marketingbudget en zijn daardoor op het gebied van bijvoorbeeld SEO tot véél meer in staat.

Onder andere hierom willen wij je adviseren om altijd voor een niche te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een affiliate website waarin je sneakers gaat promoten, maar met een dergelijke website ga je het niet winnen van grote partijen. Kies je nou voor een affiliate website met de beste schoenen om mee te golfen?

Dan ben je al een heel stuk verder; je hebt in een dergelijke niche namelijk minder concurrentie, waardoor je ‘makkelijker’ de gewenste resultaten kunt gaan behalen.

Heb je een goede niche bedacht? Dan is het ook goed om te ‘keuren’ of zelf affiniteit met het onderwerp/niche hebt. Dat is namelijk wel wenselijk.

Uit eigen ervaring weten wij namelijk dat je voor een passievol onderwerp veel gemotiveerder en harder kunt werken. Moraal van het verhaal; heb je een goed idee?

Heb je een leuke niche bedacht waar je zelf ook veel passie voor hebt? Dan staan eigenlijk alle seinen op groen om met een affiliate website gaan starten! Ter afsluiting van dit artikel benoemen we graag nog wat de belangrijkste voordelen van affiliate marketing zijn.

Wat zijn de voordelen van een eigen affiliate website?

Lijkt het jou wel wat om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Verstandige keus; er is namelijk onwijs veel mogelijk via deze unieke vorm van online marketing. Daarbij is het dus aan te raden om Marktplaats links te laten liggen en in plaats daarvan jouw eigen affiliate website te gaan starten. Je geniet daarmee namelijk van de volgende voordelen:

  • Als affiliate marketeer bepaal je volledig zelf waar je je mee bezig gaat houden. Je bepaalt dus ook wat voor affiliate websites je op gaat zetten en welke producten je gaat promoten = eindeloze vrijheid.
  • Als affiliate marketeer bepaal je volledig zelf waar én wanneer je werkt. Wil je het liefste overdag vrij hebben? Dat is mogelijk, aangezien je ook gewoon in de ochtend en in de avond op jouw laptop aan jouw affiliate website kunt werken = eindeloze vrijheid.
  • Als affiliate marketeer ben je in staat om veel geld te verdienen. Je kunt namelijk relatief makkelijk opschalen; als je een succesvolle affiliate website opgezet hebt, kan je al snel deze website min of meer ‘kopiëren’ in een andere niche.
  • Als affiliate marketeer loop je geen risico. Je hoeft geen voorraad aan te houden, je hoeft geen duur magazijn/kantoor te huren en je hoeft geen tijd aan klantcontact te besteden. Dit wordt namelijk allemaal door de verkopende partij gedaan; zij gaan een overeenkomst met de klant aan.
  • Als affiliate marketeer heb je de keus uit onwijs veel affiliate netwerken en campagnes. Je kunt dus altijd wel producten vinden die aansluiten op het onderwerp van jouw website.
  • Als affiliate marketeer heb je geen startkapitaal nodig. Het maken van een website kan je namelijk prima zelf doen, terwijl je dus ook geen voorraad nodig hebt. Het enige wat je echt nodig hebt, is een werkende internetverbinding en een laptop/pc.

Al met al kunnen we stellen dat er met affiliate marketing onwijs veel mogelijk is. Je kunt na verloop van tijd de gewenste resultaten gaan behalen, van (financiële) vrijheid genieten én doen wat je leuk vindt.

Voordat het zover is, moet je wel veel doorzettingsvermogen tonen en bovenal heel hard werken. Geluk komt nooit aanwaaien en dat is ook niet het geval bij affiliate marketing.

Laat daarom Marktplaats zoveel mogelijk links liggen; de tijd die je hieraan besteed, kan je namelijk beter aan andere zaken besteden!

Wil je nou precies weten hoe je affiliate marketing toepast in combinatie met een goede affiliate website? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een online video training waarmee je stap voor stap leert hoe je er succesvol mee wordt. Lees hier mijn Affiliate Marketing Revolutie Review

Vergelijkbare berichten