arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing via Instagram
17 november 2018 

Affiliate marketing via Instagram

Wil jij meer weten over affiliate marketing via instagram? Affiliate marketing is een mooie vorm om geld te verdienen. Je kunt er een mooi inkomen mee verdienen en daarnaast nog andere dingen bij doen. Het is een manier die steeds populairder wordt en bij veel dingen toe te passen is.

Het is daarom ook een steeds meer gebruikte vorm van marketing. Je kunt affiliate marketing via websites, e-mail marketing, maar ook via social media toepassen.

Dit is ook niet zo'n raar idee omdat social media immers erg in trek is. Bijna iedereen  maakt tegenwoordig wel gebruik van social media en daarom is affiliate marketing via instagram een goede optie.

Instagram is een social media kanaal wat erg in trek is. Steeds meer mensen zitten op instagram en delen hier dagelijks hun foto's en video's. Daarom is het een goed idee om jezelf op instagram te richten.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om via andere kanalen affiliate marketing in te zetten. Toch raden wij je aan om affiliate marketing via instagram te overwegeven. In dit artikel zullen wij meer aandacht besteden aan affiliate marketing via instagram.

Wat is affiliate marketing?

Voor dat we meteen het hele artikel aan affiliate marketing via instagram wijden is het natuurlijk eerst belangrijk dat je weet wat affiliate marketing is. Het is natuurlijk van de zotte als we het over een methode van affiliate marketing zouden hebben en je niet eens weet wat affiliate marketing is. Hoe kun je anders affiliate marketing via instagram goed inzetten. Daarom is het belangrijk dat je eerst weet wat affiliate marketing zelf is.

Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel gezegd een vorm van internet marketing. Het is een manier om te adverteren op internet voor adverteerders en daar zelf geld mee te verdienen. In het volgende voorbeeld geven wij het weer:

Bij affiliate marketing ben jij bijvoorbeeld de publisher. Jij hebt een eigen website. In dit geval heb jij een blog over voeding. Jij kookt namelijk graag en bent veel met voeding bezig. Je hebt daarom sinds een aantal jaren al een blog.

Op je website schrijf je over voeding, wat voeding met het lichaam doet en je probeert recepten en diverse producten uit. Je vindt dit erg leuk om te doen en het is begonnen als een hobby. Echter merk je dat je veel lezers hebt en je wilt eigenlijk kijken of je er ook wat mee kunt verdienen.

Starten met affiliate marketing

Je Google wat rond en komt er achter dat affiliate marketing wel een optie zou kunnen zijn. Je meld je website aan bij een affiliate netwerk. Dit is eigenlijk een soort tussenpersoon die ervoor zorgt dat jij in contact wordt gebracht met adverteerders. Jij schrijft je in (is gratis) en je zoekt een campagne die bij jou past.

Je struint wat rond op de website van het  affiliate netwerk dat je hebt gekozen en je stuit op een adverteerder die kookboeken aanbiedt. Het zijn kookboeken met gezonde recepten om af te vallen. Dit is precies wat bij jou past.

Je meld je jezelf aan bij de campagne. Je krijgt van de adverteerder links en banners. Deze kun je op je blog plaatsen. Indien jouw klanten er dan op klikken worden ze doorverwezen naar de website van de adverteerder. Je schrijft een artikel over gezonde recepten en beveelt het boek van de adverteerder aan.

Je maakt een call to action ( een soort zinnetje dat iemand overtuigt om op de link te klikken). De lezers van jouw website vinden het interessant en klikken op de link en komen uit bij de website van de adverteerder. Hier kunnen ze ervoor kiezen om het boek aan te schaffen of natuurlijk niet.

Alles is heel vrijblijvend. Afhankelijk van de afspraken die jij met de adverteerder hebt gemaakt (dus wat de adverteerder aanbiedt) krijgt jij of een verdienste als de lezer ook daadwerkelijk het boek koopt of krijg jij al een verdienste omdat diegene op de link heeft geklikt. Dit is geheel afhankelijk van wat de adverteerder heeft aangeboden.

Je hoeft niet perse via een affiliate netwerk een campagne te zoeken. Er zijn ook webshops en bedrijven die het zelf doen. Dit is jouw keuze en dit kun je makkelijk online vinden. Er zijn verschillende manieren waarop je verdiensten krijgt. Hierover kun je meer informatie online vinden. Hopelijk weet je nu wat affiliate marketing zelf inhoudt. Zo niet leer het dan hier

[maxbutton id=”5″ ]

Wat is instagram?

Instagram is een social media kanaal wat erg populair is. Je kunt er foto's en video's met mensen delen.

Hoe kun je affiliate marketing via instagram inzetten?

Je kunt affiliate marketing via instagram heel makkelijk inzetten. Je kunt foto's op je instagram account plaatsen. Bijvoorbeeld een foto van een gerecht dat je uit dit kookboek hebt gemaakt waar we het eerder over hadden.

Je maakt een heerlijke rijstsalade en maakt hier een foto van. Je plaats er dan een hashtag bij. Bijvoorbeeld: #heerlijke pastasalade, #gezond receptenboek, #kook gezond, #gezonde recepten, #lekker eten, #gezond kookboek. Dit maar simpele voorbeelden. Wat we ermee willen aangeven is dat je met zo'n hashtag naar dat boek en je artikel van je website verwijst.

Je kunt er ook een link van je website bijzetten en of van de adverteerder zelf. Je kunt dit zelfs aan je foto koppelen en dan wordt de bezoeker ook naar de adverteerder doorgestuurd.

Het is eigenlijk een extra middel om in te zetten om bekendheid te geven aan jouw blog, aan jouw artikel en aan jouw campagne.

Tips om affiliate marketing via instagram tot een succes te maken!

Tip 1: Gebruik de juiste hashtag!

Het is belangrijk dat je een goede hashtag gebruikt.

Tip 2: Zoek de juiste zoekwoorden!

Zoek zoekwoorden die goed bij je campagne passen en waar mensen veel opzoeken.

Tip 3: Gebruik goede foto's!

Goede foto's trekken meer mensen.

Tip 4: Voeg een link toe op je website!

Link je instagram ook aan je blog. Zo zet je affiliate marketing via instagram op diverse manieren goed in.

Tip 5: Voeg een link toe in je bio!

Voeg een link van je website toe in je instagram bio.

Tot slot

Er zijn natuurlijk nog veel meer vormen van affiliate marketing die je in kunt zetten. Wel is het een feit dat affiliate marketing via instagram een goede overweging is. Wil jij meer leren over affiliate marketing en het stap voor stap aanpakken? Lees dan het verhaal van Jacko Meijaard een succesvol affiliate marketeer!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen