Affiliate marketing via Facebook een goed idee?


Wil je Facebook gaan inzetten om geld te verdienen met affiliate marketing? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat. Het kan zeer behulpzaam zijn om Facebook te gebruiken om meer uit affiliate marketing te halen, maar in de meeste gevallen is het geen goed idee om enkel en alleen voor Facebook te gaan.

De beste manier om affiliate marketing toe te passen is met je eigen website. De grootste reden hiervoor is dat je helemaal zelf de controle hebt over je bezoekers en je content. Als je ervoor kiest om affiliate marketing puur en alleen via Facebook te doen, bestaat de kans dat Facebook ermee stopt, of jou niet meer laat promoten via Facebook.

Als je dan al een aantal jaar bezig bent en er veel werk aan hebt gedaan, bestaat de kans dat al dat werk voor niets is geweest. Daarom raad ik je altijd aan om eerst een eigen website te beginnen en daarna pas Facebook in te zetten als marketing methode.

Wat is affiliate marketing precies?

Met affiliate marketing promoot je producten die niet van jezelf zijn. Om deze producten te kunnen promoten heb je een speciale affiliate link nodig. Deze link kun je krijgen bij een affiliate netwerk waar je je in de meeste gevallen gratis voor kunt aanmelden. Als je eenmaal een affiliate link hebt gekregen voor een product kun je beginnen met promoten. Hoewel dat erg makkelijk klinkt, komt er vaak nog al wat bij kijken.Toch is het mogelijk om geld te verdienen op het internet.

De meeste beginners willen liever niet direct een eigen website maken omdat dat geld kost. Daarom vragen ze zich af of het ook mogelijk is om je affiliate links te promoten op bijvoorbeeld Facebook.

Hoewel het wel mogelijk is om succesvol te worden met affiliate marketing via Facebook, raad ik het op deze website sterk af. De grootste reden hiervoor is dat als je alleen afhankelijk bent van Facebook, je met een groot probleem zit als Facebook ermee stopt.

Alles dat je dan hebt opgebouwd op je Facebook pagina, is in een klap verdwenen. Je moet dan weer helemaal opnieuw beginnen. Maar hoe kun je dan wel het beste beginnen met affiliate marketing?

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

De beste manier om te beginnen met affiliate marketing is door je eigen website te maken. Veel beginners willen dat niet omdat dat geld kost, maar gelukkig kost het je hooguit 5 euro per maand om een website te runnen.

Het grote voordeel van het hebben van een eigen website is dat je helemaal zelf de controle hebt over je bezoekers en welke content je plaatst op je website. Het maakt dan niet uit of Facebook of welk ander social media kanaal er dan mee stopt, jij blijft nog steeds maandelijks gratis bezoekers ontvangen naar je website vanuit Google.

Om bezoekers te krijgen naar je website, is het belangrijk dat je regelmatig relevante artikelen schrijft die te maken hebben met het onderwerp van je website. Hoe meer relevante artikelen je schrijft en hoe waardevoller je bent, hoe meer bezoekers er op lange termijn naar je site zullen komen.

Welke website content voor affiliate marketing

In feite heb je als je een goede website hebt, social media helemaal niet nodig om geld te verdienen met affiliate marketing. Natuurlijk kan social media er wel voor zorgen dat je nog meer bezoekers naar je website krijgt, omdat je dan meerdere kanalen gebruikt waar bezoekers je website weten te vinden.

Het is dus vooral belangrijk om Facebook niet als zelfstandig platform te gebruiken, maar als extra aanvulling voor je blog of website. Je kunt dan voor je website een Facebookpagina aanmaken, of adverteren op Facebook voor meer website bezoekers.

Hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen, hoe meer kliks jij krijgt op je affiliate links en hoe meer geld je uiteindelijk zal verdienen.

Facebook inzetten bij affiliate marketing

Als je Facebook wilt inzetten voor affiliate marketing, kun je dat op een aantal manieren doen. Een van de meest gebruikte manieren bij affiliate marketing is het maken van een Facebook pagina voor je website. Op deze pagina deel je dan allerlei handige tips en tricks over je onderwerp om er zo voor te zorgen dat je meer naamsbekendheid krijgt.

Voor het promoten van je website is Facebook zeker een heel goed kanaal om te gebruiken.

Je persoonlijke Facebook account gebruiken

Veel beginnende affiliates lezen voor het eerst over affiliate marketing en melden zich vervolgens direct aan bij een affiliate netwerk.

Hier halen ze dan hun persoonlijke link op en beginnen direct met het promoten van producten op hun persoonlijke Facebook pagina. Om maar direct met de deur in huis te vallen, dat werkt niet.

Je moet jezelf voorstellen dat jij lekker op Facebook zit en een van je vrienden de hele dag affiliate links aan het spammen is om een sale te scoren. Vervelend toch? Daarom is het geen goed idee om affiliate links aan je eigen Facebookvrienden te promoten.

Facebook advertising

Een zeer effectieve manier om meer bezoekers naar je website te krijgen via Facebook is met behulp van Facebook advertenties. Je kunt dan advertenties maken naar een bepaalde pagina op je website, of zelfs rechtstreeks naar het affiliate product dat je promoot.

De beste manier om Facebook Ads in te zetten bij affiliate marketing is om ervoor te zorgen dat mensen zich inschrijven op je email lijst. Als je namelijk een email lijst opbouwt, kun je deze contactpersonen weer benaderen wanneer het jou uitkomt.

Wat je dan kunt doen is een e-book maken of in ieder geval iets om gratis weg te geven en daar vervolgens een advertentie voor te maken. Telkens als iemand dan via jouw advertentie naar de inschrijving gaat om dat gratis item te downloaden dat jij beloofd hebt, heb jij er weer een contactpersoon bij op je email lijst.

Via email marketing kun je dan regelmatig waardevolle informatie delen met iedereen die op je mailinglijst staat en zelfs regelmatig een promotie doen voor de producten die je promoot.

Dankzij email marketing bouw je namelijk een relatie op met je contact personen. Dit zal er voor zorgen dat jij op lange termijn meer commissies zal ontvangen.

Om te starten met e-mail marketing kun je Getresponse gebruiken. Het grote voordeel van Getresponse is dat het platform ook een Facebook Ads integratie heeft.

Facebook pagina maken

Naast adverteren op Facebook kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen Facebook pagina te maken voor je website. Door daar regelmatig relevante content te maken, krijg je bij Facebook een steeds groter organisch bereik. Dat betekent dat je steeds vaker in het nieuwsoverzicht verschijnt bij mensen waarvan Facebook denkt dat ze geïnteresseerd zullen zijn in jouw bericht.

Op deze manier kun je mensen je Facebook pagina laten liken en volgen. Vervolgens kun je alle mensen die je Facebook pagina leuk vinden, terug laten komen naar je website door de content van je website te delen.

Hoe meer mensen jouw Facebookpagina leuk vinden, hoe meer dat weer resulteert in bezoekers naar je website. Uiteindelijk krijg je daardoor ook meer kliks op affiliate links en meer commissies.

Klik hier voor meer informatie of Social media toepassen

Wel kan het een behoorlijke tijd duren voordat je een redelijk grote Facebookpagina hebt. Een extra hulpmiddel dat je kunt toevoegen aan je website is dat mensen je Facebook pagina met één druk op de knop kunnen liken vanaf je website.

Gebruik maken van Facebook Groups

Naast je eigen Facebookpagina, kun je ook gebruik maken van al bestaande Facebook Groepen uit je niche. Door hier aanwezig te zijn en mee te praten over onderwerpen krijg je automatisch meer naamsbekendheid.

Ook als er dan een vraag gesteld wordt over een bepaald onderwerp waar jij een blog over hebt geschreven, kun je een link in de Facebook groep zetten naar dat blog toe en erbij vertellen dat ze daar hun antwoord zullen vinden.

Als er nog geen goede Facebook groep is in jou niche, kun je er ook voor kiezen om zelf een eigen Facebook groep te starten. Het is daarbij wel belangrijk dat je zo veel mogelijk mensen uitnodigt voor de groep om er leven in te krijgen.

Een goede manier om dat te doen is door mensen erover te vertellen op je website.Dit kun je bijvoorbeeld doen in je blog waar je vertelt dat je website ook een eigen Facebook groep heeft waar regelmatig goede en waardevolle content wordt gedeeld.

Dagelijks actief zijn op Facebook

Als je veel organisch verkeer wilt ontvangen vanaf Google is het belangrijk dat je vooral heel actief bent. Om een goede following op te bouwen via Facebook is het belangrijk dat je minimaal één keer per dag een nieuw bericht plaatst op je Facebookpagina. Daarnaast is het ook goed om te weten, dat je het absoluut niet een dag kunt overslaan omdat dat zeer negatieve gevolgen heeft.

Geld verdienen met Google Adsense

Daarnaast moet je bij het maken van content voor Facebook ook oppassen met het gebruiken van links naar je website. Facebook houdt namelijk niet van uitgaande links en zal deze berichten minder goed oppakken. Daarom is het beter om geen links of weinig links te gebruiken en mensen zich te laten aanmelden voor je Facebook pagina. Vanuit daar kunnen ze altijd nog op de knop meer informatie klikken om naar je website te gaan als zij daar interesse in hebben.

Je eerste affiliate website maken

Om direct goed aan de slag te gaan met affiliate marketing heb je een eigen website nodig. Een website is eigenlijk de basis van succesvolle affiliate marketing. In het begin lijkt het misschien onmogelijk om je eigen website te maken, maar het is makkelijker dan je denkt.

Tegenwoordig kun je bij vrijwel iedere hostingprovider een WordPress website installeren met één druk op de knop. Een goede hostingprovider voor beginners is Neostrada. Daar kun je al beginnen voor 2,50 per maand met een website.

Als je je eerste website geïnstalleerd hebt kun je een mooi thema voor jezelf kiezen waar je tevreden mee bent. Het is belangrijk dat je daar niet te lang mee bezig blijft, omdat het uiterlijk van je website helemaal niet zo belangrijk is.

Het gaat vooral om de content die je schrijft voor je website, die ervoor gaat zorgen dat er bezoekers naar je website komen.

Om een goede affiliate marketing website te maken heb ik de affiliate marketing revolutie cursus gebruikt. Hier leer je stap voor stap hoe jij een goede affiliate site maakt door middel van een video training.

Natuurlijk is er ook genoeg informatie te vinden op het internet en YouTube. Maar zelf vond ik het veel makkelijker om een simpel stappenplan te volgen.

Zodra je content hebt geschreven voor je website kun je een Facebook pagina aanmaken om daar de content van je website te promoten, maar ook om je website zelf te promoten. Je kunt op je Facebook pagina namelijk een link toevoegen waarop bezoekers van je Facebook pagina kunnen klikken om naar je website te gaan.

Website content promoten op Facebook

Als je eenmaal een website hebt gemaakt en al wat content hebt geschreven, kun je ervoor kiezen om deze content te delen op je Facebook pagina. Veel beginners schrijven een klein verhaaltje over het blogbericht dat ze hebben geschreven en plaatsen dan de link onder de tekst.

Zelf weet ik uit ervaring dat een link plaatsen in een Facebook post ervoor zorgt dat je Facebook post veel minder mensen bereikt. Daarom kies ik er meestal voor om mensen mijn Facebook pagina te laten bezoeken in plaats van ze direct door te sturen naar mijn website.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de link van je website in een reactie te plaatsen. Dit heb ik al meerdere affiliates zien doen, maar heb ik zelf het idee dat ook dit niet de beste manier is.

Als ik je een strategie zou moeten geven zou ik ervoor kiezen om goede waardevolle content te maken speciaal voor Facebook. Als je content op Facebook dan interessant genoeg is, gaan bezoekers van je Facebook pagina van zelf naar je website toe.

Tot nu toe doe ik het zelf nog met een mix. Soms schrijf ik een post voor Facebook alleen en soms deel ik mijn blogbericht op Social media.

Nu is het wel goed om te weten dat ik mijn focus niet leg op social media en eigenlijk alleen maar op mijn website en email marketing. Vooral omdat je hier veel meer resultaten behaalt.

Je kunt het beste eerst een meester worden in één platform zoals je website, voordat je de volgende gaat ontdekken.

Aan de slag met affiliate marketing?

AMR 2019 transparant

In dit blogbericht hebben we het kort gehad over de affiliate marketing revolutie. Dit is een videocursus van Jacko Meijaard.

Jacko verdient zelf ruim 2000 euro per dag met affiliate marketing en leert jou graag zijn strategie.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content