arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe werkt affiliate marketing via Bol.com precies? - belangrijkste informatie
7 oktober 2019 

Hoe werkt affiliate marketing via Bol.com precies? - belangrijkste informatie

Beginnen met affiliate marketing, een manier van geld verdienen waar veel mensen over dromen. Maar welk affiliate marketing netwerk kies je dan voor je producten? In dit blogbericht gaan we het hebben over affiliate marketing via BOL.com.

We vertellen je alle belangrijke informatie over het affiliate programma van Bol.com, maar ook welke andere manieren van geld verdienen BOL.com te bieden heeft.

Wat is Bol.com

Bol.com de winkel van ons allemaal. Vrijwel iedere Nederlander kent BOL.com en heeft er al eens iets gekocht. Het is een van de grootste webwinkels van Nederland. Bol.com is een internetbedrijf, oftewel een webwinkel waar je allerlei soorten artikelen kunt kopen.

Wat echter veel mensen niet weten is dat veel van de producten die op de bol.com website helemaal niet van Bol zijn, maar van zakelijke externe verkopers die zich hebben aangesloten bij BOL.

Bol.com is uitgegroeid tot een gigantisch groot platform waar je op allerlei verschillende manieren geld kunt verdienen als ondernemer en zelfs als particulier. Hierover later meer.

Het Bol.com partnerprogramma

Allereerst wil ik het graag met je hebben over het partnerprogramma van Bol.com. Met dit programma kun jij je aanmelden als affiliate voor de producten van bol. Zodra je je hebt aangemeld bij Bol.com kun je in feite alle producten promoten die in de webwinkel staan.

Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een speciale affiliate link maken van het product dat je wilt promoten en het te plaatsen op het kanaal dat je gebruikt om artikelen te promoten.

Een aantal voorbeelden van kanalen die je kunt gebruiken om de artikelen te promoten zijn:

  • Een eigen website
  • Social media
  • Email marketing

Zelf kiezen we er altijd voor om in de eerste plaats een eigen website te maken. Dit doen we vooral omdat we dan 100% eigenaar zijn van het platform en zelf onze content mogen bepalen. Bij Social media moet je je altijd aan de regels blijven voldoen van bijvoorbeeld Facebook.

Wat kun je allemaal promoten via Bol.com?

Zoals we al eerder aangaven in dit bericht is dat Bol.com ontzettend veel artikelen heeft. Om direct een makkelijk overzicht te geven van de categorieën die bol.com heeft, hebben we het overzicht hieronder als afbeelding in de tekst gezet. Je ziet dan direct wat een enorme keuze je hebt in het kiezen van producten.

Bron: Bol.com (Klik voor de site)

Als je naar de bovenstaande afbeelding kijkt zie je dat er duizenden producten in alle bovenstaande categorieën zijn die je kunt promoten.

Uiteindelijk is het een goed idee om niet te gaan voor een van deze hoofdcategorieën als je aan de slag gaat met affiliate marketing, maar te kiezen voor een sub categorie. Hierdoor heb je minder last van concurrentie en heb je de kans dat je sneller bezoekers naar je site krijgt.

De voordelen van promoten bij Bol.com

Een van de grootste voordelen van Bol.com is dat je echt enorm veel producten kunt promoten. Daarnaast is het ook vrij makkelijk om je aan te sluiten als affiliate bij Bol.com.

Wat nog een veel groter voordeel is, is dat bol.com al een goede naamsbekendheid heeft. Als jij als affiliate linkt naar Bol.com, weet je dat veel van de mensen die op je links klikken al ervaring hebben met Bol.com en er ook in vertrouwen. Dat maakt de stap om iets te kopen op de website van bol een stuk makkelijk.

Door het vertrouwen is de drempel dus een stuk lager om producten te kopen. Een ander voordeel als je gaat promoten bij Bol.com is dat je niet alleen een commissie krijgt voor het daadwerkelijke product dat je promoot, maar alles wat de bezoeker in zijn of haar winkelmandje stopt en afrekent.

Dat betekent dat als jij een televisie promoot en de betreffende bezoeker daarnaast ook een Soundbar en een nieuw tv meubel uitzoekt, je voor al die producten een commissie ontvangt.

 

Commissie percentages bij Bol.com

Een van de nadelen van promoten bij Bol.com is dat de commissie percentages best laag liggen. Zelf promoot ik over het algemeen informatie producten en daar liggen de commissiepercentages echt een stuk hoger. Bij informatie producten is het helemaal niet raar als je soms 80 tot 90% commissie ontvangt. Bij bol.com komt de commissie niet hoger dan een percentage van 15%. Zie hieronder het overzicht van de commissiestructuur bij Bol.com.

Commissiestructuur bol

Bron: Bol.com

Ondanks dat de commissie percentages iets aan de lage kant zijn bij Bol.com, betekent het natuurlijk niet dat je er geen geld aan kunt verdienen. Als de commissiepercentages laag zijn, is het een goed idee om te gaan voor de wat duurdere producten. Zo krijg je toch nog een redelijke commissie ondanks de lage percentages.

Daarnaast is dit niet het enige dat je kunt ontvangen als je gaat promoten bij Bol.com. Bol.com heeft namelijk ook een Bonus structuur. Hiermee verdien je meer geld als je meer producten succesvol promoot. Zie hier het overzicht van de bonus structuur:

bonusmodel bol

Bron: Bol.com

Manieren van Geld verdienen met Bol.com

Bol.com heet niet voor niets de winkel van ons allemaal. Bol.com houdt namelijk van samenwerken met individuen om krachten te bundelen. Dat betekent dat er verschillende manieren voor jou zijn om geld te verdienen met Bol.com.

Bol.com Zakelijk verkoper worden

Een manier om geld te verdienen met Bol.com is door zakelijk verkoper te worden. Zoals we in de introductie al verteld hadden zijn de meeste producten die je kunt vinden bij Bol.com helemaal niet van hun zelf. Deze producten zijn ingekocht door zakelijk verkopers die hun producten op het bol.com platform aanbieden.

Het is niet makkelijk om een goede zakelijke verkoper te worden. Dat komt vooral omdat er al heel veel verkopers zijn. Maar er is gelukkig wel een manier om een hele goede strategie te leren over het verkopen van producten op bol.com.

Je kunt namelijk een cursus volgen om zakelijk te leren verkopen bij Bol.com. Deze training wordt gegeven door een van de grootste Bol.com verkopers Jia Ruan. In de cursus leer je stap voor stap hoe jij een succesvolle verkoper kunt worden. Het mooiste nog, je kunt direct beginnen met een hele waardevolle gratis training >

Particulier verkopen bij Bol.com

Naast zakelijk verkopen is het ook mogelijk om als particulier tweedehands producten aan te bieden via Bol.com. Hierbij gaat het meestal om gebruikte boeken, dvd’s en videogames.

Affiliate partner worden

Als laatste is er natuurlijk affiliate partner worden bij Bol.com. Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je eigenlijk alleen maar klanten naar bol.com hoeft te sturen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verkoop gedeelte omdat bol.com heel goed is in verkopen op het platform.

Als jij een bezoeker hebt doorgestuurd vanaf jouw website naar de website van Bol.com is jou werk klaar. Het is dan een kwestie van tijd voordat doorgestuurde bezoekers daadwerkelijk aankopen gaan doen bij Bol.com en jij je commissies ontvangt.

Starten met affiliate marketing?

Als je nog niet begonnen bent met affiliate marketing, maar daar wel interesse in hebt, is het een goed idee om te werken via een bewezen strategie. Met een strategie weet je namelijk precies welke stappen belangrijk zijn om succesvol te worden met affiliate marketing.

De beste methode om te starten met affiliate marketing is door een eigen website te maken. Je maakt dan een website over een bepaalde categorie van bol.com en schrijft blogs en pagina’s over alles dat te maken heeft met dat onderwerp.

Hierdoor trek je direct de juiste bezoekers (bezoekers die geïnteresseerd zijn in de producten die jij promoot) naar je website. Dan is het slechts nog een kwestie van zo veel mogelijk bezoekers naar je website krijgen en zorgen dat ze op je affiliate links klikken. Als dat eenmaal is gebeurd en het gebeurt in grote aantallen, is de kans groot dat jij geld gaat verdienen als affiliate voor bol.com.

De affiliate marketing revolutie

Wil je precies leren hoe affiliate marketing werkt en de weg naar succes zo snel en makkelijk mogelijk laten verlopen? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Dit is een videotraining waarin je precies leert hoe affiliate marketing werkt en hoe je er zo snel mogelijk geld mee verdient.

Na het volgen van de cursus heb jij je eerste echte affiliate website online staan en weet je precies wat je moet doen om je eerste commissie te scoren.

Benieuwd naar de cursus? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de cursus en lees het verhaal van de maker van de cursus.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen