Affiliate marketing uitleg: Hoe werkt het?


Affiliate marketing uitleg: Met affiliate marketing promoot je producten van iemand anders. Telkens als jij een bezoeker doorstuurt naar de verkooppagina van het product, en het product wordt verkocht, krijg jij een commissie.

[cta id=”2011″ align=”none”]

Affiliate marketing uitleg: De website

Als je gaat beginnen met affiliate marketing heb je een website nodig. Ondanks dat er ook andere manieren zijn om affiliate marketing toe te passen, is een website de beste manier.

Met een website bouw je namelijk aan je eigen online business en ben je zo goed als onafhankelijk van invloeden van buitenaf.

Je hebt dan niet het probleem dat als een partij waarmee je samenwerkt besluit te stoppen, jij ook noodgedwongen moet stoppen.

Als je de website gaat beginnen is er een ding wat je moet weten. Het is totaal niet belangrijk dat jij je website direct helemaal mooi gaat maken, omdat je hiermee heel veel tijd verliest.

Je kan je veel beter focussen op het schrijven van goede teksten die passen bij jouw onderwerp. Alleen daarmee ga je op lange termijn gevonden worden in de zoekmachines.

Pas als je dan wat bezoekers naar je website krijgt, kun je tijd vrijmaken om je website te verbeteren.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

affiliate marketing voor dummies

Affiliate marketing uitleg: Gevonden worden in Google

Als je een website begint, wil je natuurlijk ook dat deze gevonden wordt in Google. Hiervoor moet je vooral veel goede teksten schrijven. Een keer per week een tekst schrijven is in principe voldoende. Maar als je meer teksten in de week kunt schrijven is dat zeker een goed idee.

Ook moet je je website aanmelden bij Google. Dit kun je doen via Google Search console. Het kan in het begin even lastig zijn om te weten waar je alles moet vinden. Wat belangrijk is, is dat je de Yoast SEO plugin hebt geïnstalleerd. Hier kun je namelijk naar instellingen gaan en dan naar Functies, om je Sitemap te bekijken. Deze sitemap moet je dan toevoegen aan Google Search console.

Als je niet precies weet hoe je moet beginnen met je eerste website, kan ik je aanraden om de videotraining van Jacko Meijaard te volgen. Hij laat je op zijn scherm precies zien welke stappen je allemaal moet zetten om een succesvolle website op te zetten. Je hoeft het dan alleen nog maar na te doen.

Affiliate marketing uitleg: Doorzetten is het belangrijkst

Zo veel beginnende affiliates stoppen al na enkele weken omdat ze niet direct resultaat zien. Het is gewoon bijna onmogelijk om in een hele korte periode resultaten te gaan zien. Daarvoor moet je geduld hebben en vooral door blijven gaan. Zelf zou ik iedere beginnende affiliate aanraden om door te gaan tot de eerste commissie binnen is.

Dat geeft je namelijk zo een goed gevoel dat je daarna niet meer wil opgeven. Je weet dan dat het ook voor jou mogelijk hebt, en zal er dan alles aan doen om zo snel mogelijk de volgende commissie binnen te halen.

Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel als je maar gewoon consequent door gaat. Probeer het in ieder geval een jaar vol te houden om elke week een blogbericht te schrijven. Dat kost je hooguit een uurtje in de week.

affiliate marketing voor dummies

Affiliate marketing uitleg: Affiliate links

Als je gaat bloggen op je website en je plaatst elke week een nieuwe blog op je site. Dan is het ook belangrijk dat je daaraan een affiliate link gaat plaatsen. Het is dan niet de bedoeling dat je de hele tekst er mee vol gaat drukken. Alleen een affiliate link onderaan het blogbericht is meestal al voldoende. Lang niet iedereen zal hierop klikken, maar een percentage gaat dat wel doen. Als je steeds meer bezoekers naar je website gaat trekken gaan er ook steeds meer mensen klikken op je affiliate links.

Zo krijg je dan steeds meer kansen om iets te verkopen. Wat dus belangrijk is is dat je doorgaat. Dan komt alles vanzelf goed.

wat is een affiliate website

Affiliate marketing uitleg: De blogs

Wanneer je gaat bloggen is het vooral belangrijk dat je dicht bij je onderwerp blijft. Als jouw website bijvoorbeeld over de overgang gaat, is het niet de bedoeling dat je ook gaat bloggen over de overgang of zelfvertrouwen.

Hou het puur bij Afvallen en dan ga je steeds meer autoriteit opbouwen in die niche. Daarnaast is het super belangrijk dat je echt waardevolle informatie gaat schrijven. Je moet dus niet gaan bloggen om maar gewoon te bloggen.

Zorg dat je telkens weer de meeste waarde geeft aan je bezoekers. Dan zal je daar uiteindelijk ook voor beloond gaan worden.

Affiliate marketing uitleg: Doe net iets meer

Als je meer blogs van mij gelezen hebt, dan weet je dat ik vaak aangeef dat je minimaal 1 keer per week een blog moet schrijven van minimaal 1000 woorden. Natuurlijk is dit echt het minimum. Het is dus alleen maar goed als je net even wat meer doet. Als het jou lukt om 3 of 4 keer per week te bloggen, doe dat dan ook gewoon.

Wat ik zelf altijd doe per jaar is dat ik eerst zorg dat ik voor elke week tot aan het einde van het jaar blogs heb ingepland, en daarna kijk ik gewoon wat ik de rest van het jaar extra kan doen. Daarom verschijnen er op deze website soms 5 blogs er week en andere keren maar een of twee. Zo voldoe ik altijd aan het minimum van een keer per week, en kan ik daarnaast zo veel blogs extra toevoegen als ik zelf wil.

Als het dan een keer mooi weer is, hoef ik niet aan het werk en loopt mijn website gewoon door.

Simpel geld verdienen

Affiliate marketing revolutie

Wil jij ook leren hoe je je eerste succesvolle affiliate marketing website online zet, en hoe je daar op lange termijn geld mee gaat verdienen?

Dan is de affiliate marketing revolutie een echte aanrader. Hier leer je stap voor stap hoe jij van een lege website, een succesvolle website gaat maken waarmee je ook gaat verdienen.

Het belangrijkste bij affiliate marketing is dat je vooral doorgaat, en niet gaat opgeven als je na een paar maand nog geen commissies verdient. Als je maar lang genoeg volhoudt, en net even een beetje extra doet, gaan de verdiensten vanzelf komen.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content