47 affiliate marketing tips voor beginners
14 december 2021 

47 affiliate marketing tips voor beginners

Ben je op zoek naar praktische affiliate marketing tips? Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is dat je vooral waardevolle content moet schrijven. Hoe meer van deze content je publiceert, hoe beter het gaat met je website In dit blogbericht lees je 47 waardevolle affiliate marketing tips voor beginners.

De belangrijkste affiliate marketing tips voor beginners zijn:

 • Promoot niet te veel producten
 • Kom niet over als een harde verkoper.
 • Geef waardevolle informatie in je blogs.
 • Wees eerlijk en betrouwbaar.
 • Maak je links aantrekkelijk om op te klikken.
 • Bouw een mailinglijst op.
 • Kies voor wederkerende inkomsten
 • Werk aan je website voor de lange termijn.

  In dit blogbericht hieronder lees je nog veel meer belangrijke affiliate marketing tips. Deze affiliate marketing tips hebben mij geholpen meer online-inkomsten te genereren.

1. Kies je affiliate netwerk zorgvuldig

Als je begint met affiliate marketing kan het erg lastig zijn om een goed product te kiezen om te promoten en om daarbij het juiste affiliate netwerk te kiezen. Vooral als beginner is het een goed idee om te gaan voor producten die veel commissies opleveren.

Het voordeel hiervan is dat je minder producten hoeft te promoten om een mooi bedrag te verdienen. Als beginner kun je natuurlijk ook beginnen met producten van bijvoorbeeld bol.com.

Zorg er dan wel voor dat je producten kiest in een wat duurdere klasse, zodat je minder sales hoeft te scoren om wat geld te verdienen.

Bij affiliate programma's zoals die van Bol.com krijg je vaak maar tussen de 4 en 8% commissie. Als het product dat je promoot dan maar 20 euro kost, blijft er voor jou niet veel over.

In mijn ogen is het beste affiliate netwerk Paypro. Hier kun je namelijk digitale producten promoten. Deze producten hebben soms wel een commissie vergoeding tot 80% van de verkoopprijs.

2. Promoot producten die goed passen bij je website

Als je op zoek gaat naar producten om te promoten voor je website, is het natuurlijk wel belangrijk dat de producten ook goed passen bij het onderwerp van je website.

Als je helemaal vanaf het begin begint, raad ik je aan om eerst te kijken naar welk product of producten je wilt gaan promoten en aan de hand daarvan een onderwerp te kiezen. Zo weet je zeker dat voor het onderwerp dat je kiest, ook daadwerkelijk producten te promoten zijn.

Zorg er daarna ook voor dat het onderwerp van je website zo goed mogelijk aansluit bij de producten die je wilt gaan promoten. In veel gevallen kun je zelfs contact opnemen met de eigenaar van het product om te vragen of hij je wat meer kan vertellen over de doelgroep van het product.

3. Kom niet over als een harde verkoper

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het niet de bedoeling dat je gaat spammen met affiliate links, of mensen bijna verplicht op iets op je website te laten kopen.

Het beste kun je gewoon aan de slag gaan met waardevolle informatie en dan in je tekst af en toe een linkje zetten naar het product dat je promoot.

Niet alleen kopen je bezoekers zeker niets als je als een harde verkoper over komt, de kans is ook groot dat deze bezoeker jou de volgende keer niet meer vertrouwen.

Zorg er daarom altijd voor dat je eerst gaat voor waarde geven, voordat je er iets voor terug vraagt.

4. Kies een niche met weinig concurrentie en veel potentie

Vaak zie ik beginnende affiliates starten in niches zoals afvallen, geld verdienen op het internet, of investeren. Dit zijn niches die gigantisch veel concurrentie hebben waardoor het een stuk langer duurt voordat je er geld mee verdient.

Als beginner is het veel beter om een onderwerp te kiezen die nog niet zo veel concurrentie heeft. Hoe minder concurrentie er is, hoe makkelijker het voor jou is om te scoren in de zoekmachines. Daardoor verkoop je sneller en meer.

5. Wees eerlijk en betrouwbaar

Een van de belangrijkste dingen bij affiliate marketing is dat je vooral eerlijk en betrouwbaar bent. Je hebt er niets aan om het product dat je promoot de hemel in te prijzen, terwijl er bijvoorbeeld ook nadelen aan het product zitten.

Als blijkt dat het product niet zo is als dat jij hebt voorgeschreven, zullen de mensen die via jou een product hebben gekocht het weer retourneren, waardoor ook jouw commissie komt te vervallen.

Daarnaast is het ook heel moeilijk om het vertrouwen van mensen weer terug te krijgen als je het eenmaal gebroken hebt. Wees dus altijd eerlijk en zorg dat je bezoekers je kunnen vertrouwen.

6. Installeer Google Analytics, maar kijk er niet te vaak op

Het is een goed idee om Google Analytics al wel vast op je website te installeren, maar het is zeker geen goed idee om in het begin al regelmatig naar je statistieken te kijken.

In het begin zal je nog vrijwel geen bezoekers naar je website krijgen en kan het demotiverend werken om je statistieken te zien.

Probeer het bekijken van je statistieken vooral in het begin te beperken tot 1 keer per maand. Als je dan ziet dat je al wat meer bezoekers naar je website krijgt, kun je leren hoe Analytics precies werkt en daar waardevolle informatie uithalen.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen op je affiliate links klikken is het belangrijk dat je links aantrekkelijk zijn om te klikken. Een aantal goede voorbeelden zijn:

Slecht voorbeeld: 

http://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/70661

Daarnaast is het ook een goed idee om gebruik te maken van een call to action box of knop. Voor een bezoeker is het een stuk aantrekkelijker als hij bijvoorbeeld op een mooie grote knop kan drukken. Voorbeeld:

Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Klik dan op de onderstaande knop om korting te ontvangen op de affiliate marketing revolutie! 

Naar de kortingspagina!  >>

Natuurlijk is het een beetje testen welke methode voor jouw website het beste werkt. Ik heb websites waar juist de tekst linkjes heel goed werken, terwijl er bij een andere website weer veel meer op de knoppen wordt geklikt.

8. Benoem altijd de voordelen van een product en niet de specs

Als je producten gaat promoten is het belangrijk om altijd de voordelen te benoemen die je bezoeker ervaart als hij het product promoot. Vaak zie ik beginnende affiliates juist vertellen wat ze allemaal krijgen als ze een product aanschaffen.

We zijn allemaal gevoelsmensen en het benoemen van de voordelen die je bezoeker gaat ervaren speelt in op het gevoel. De kans is groot dat je dan meer verkoopt.

9. Probeer te gaan voor wederkerende inkomsten

Als het mogelijk is binnen jouw niche, raad ik je echt aan om te gaan voor wederkerende inkomsten. Als je voor wederkerende inkomsten gaat, hoef je maar één keer een verkoop te scoren om daarna maand  na maand geld te verdienen.

Bij niet wederkerende inkomsten staat je teller iedere nieuwe maand weer op nieuw en betekent het dat je weer volop moet presteren om nieuwe sales binnen te halen.

Daarnaast maakt het met wederkerende inkomsten niet uit of jij een maandje niets aan je business doet. Zolang de bezoekers die zich via jou aanmelden klant blijven bij het product dat je hebt gepromoot, blijf je iedere maand geld verdienen.

10. Zorg dat je website makkelijk te gebruiken is

Om goed te verdienen met een affiliate website is het belangrijk dat bezoeker je website makkelijk kunnen gebruiken.

Daarvoor moet de website geschikt zijn voor verschillende soorten schermen en moet de snelheid voldoende zijn dat ze geen half uur hoeven te wachten tot een pagina is geladen.

Om dit te realiseren gebruik ik een supersnel website thema gemaakt door Income School. Dit thema heet ACABADO.

Daarnaast moet ook de navigatie goed zijn zodat bepaalde pagina's op je website makkelijk te bereiken zijn.

Maak je website vooral niet te druk, maar houdt het zo simpel mogelijk.

Je website kan er supermooi uit zien met allerlei toeters en bellen, maar in de praktijk zijn het vaak de meest simpele websites die het meeste geld verdienen.

11. Start direct al met een mailinglijst opbouwen

Als er een ding is waar ik spijt van heb, is dat ik niet direct in het begin al ben begonnen met een mailinglijst opbouwen. Vrijwel alle grote affiliates verdienen een groot gedeelte van hun inkomsten via een mailinglijst.

Met een grote mailinglijst hoeven ze slechts een e-mail te sturen met een mooie kortingsaanbieding dat aansluit bij de doelgroep en ze hebben een paar duizend euro verdiend voor het einde van de dag.

Onderschat de kracht van een grote mailinglijst zeker niet en begin er zo snel mogelijk mee. De email marketing provider die ik gebruik om mijn mailinglijst op te bouwen is Getresponse. Lees hier mijn review over Getresponse.

12. Schrijf regelmatig goede content

Dat deze tip op nummer 12 staat maakt het zeker niet een minder belangrijke tip. Sterker nog dit zou zo maar eens de nummer 1 tip kunnen zijn. Al het succes met affiliate marketing draait om je content.

Hoe beter de content is die jij schrijft, hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer mensen op je affiliate links zullen klikken.

Daarnaast zorgt goede content er ook voor dat bezoekers weer terug willen komen naar je website als ze al eerder een goede ervaring hebben gehad.

Het grote voordeel van terugkerende bezoekers is dat je al enige vorm van vertrouwen bij ze hebt opgebouwd. De kans is dus al groter dan de eerste keer om een commissie te scoren bij deze bezoekers.

Ben je zelf geen schrijver? Maak dan gebruik van onze contentdiensten.

13. Maak ook gebruik van afbeeldingen en video's

Als content goed geschreven is is dat voldoende om een goede score te krijgen in de zoekmachines. Maar content zonder beeld is natuurlijk best saai. Daarom is het een goed idee om je teksten op te vullen met plaatjes die bij je teksten passen.

Naast plaatjes kun je ook YouTubevideo's toevoegen aan je tekst. Deze hoeven niet van jou te zijn, maar kunnen ook van iemand anders zijn.

Embedden zoals dat heet, mag namelijk gewoon omdat de video alleen op je website getoond wordt, maar niet van de server van YouTube wordt afgehaald. Het is dus 100% legaal.

14. Koop het product zelf dat je gaat promoten

Nog een hele goede tip die ik je graag wil meegeven als je gaat beginnen met affiliate marketing is dat het een goed idee is om het product zelf aan te schaffen dat je wilt gaan promoten.

Hiermee kun je controleren of het product echt goed is en omdat je het zelf hebt geprobeerd, wordt het een stuk makkelijker om erover te praten.

Helemaal als je zelf heel tevreden bent over het product, kun je nog meer kracht achter je woorden zetten als je het product wilt promoten in een bericht.

15. focus op de lange termijn

Deze eerste tip is één van de belangrijkste tips die wij je kunnen geven. Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. Onze tip is om de focus altijd op de lange termijn te richten.

Waarom? Omdat je juist op de lange termijn veel geld kunt gaan verdienen. Je kunt mogelijk in de eerste maand 200 euro verdienen, maar hoe prettig zou het zijn als je 20 maanden achterelkaar 200 euro kan verdienen? Dat is alleen mogelijk als je jouw pijlen echt op de lange termijn richt.

Alles wat je gaat doen, moet betrekking hebben op de lange termijn. Richt je content voor de lange termijn in, maak voor de lange termijn een planning en kies ook de juiste tools uit om de lange termijn. Alleen op die manier ben je in staat om op de lange termijn een passief inkomen op te bouwen!

16. lees je goed in

Kun je zonder enige kennis starten met affiliate marketing? Het is mogelijk, maar de kans op succes is nihil te noemen. Als je echt succesvol met affiliate marketing wilt zijn, is het dan ook van belang dat je je goed in gaat lezen. Dit doe je onder meer door alle artikelen op onze website raad te plegen.

Daarnaast kun je ook een affiliate marketingcursus gaan volgen. In dergelijke cursussen staat één onderwerp centraal: succesvol worden met affiliate marketing. Met een dergelijke cursus kun je dan ook alle benodigde kennis op doen en uiteindelijk geld gaan verdienen met affiliate marketing..

17. accepteer onzekerheid

Ga je als digitaal ondernemer aan de slag? Ongeacht voor welk verdienmodel je kiest, krijg je met onzekerheid te maken. Onzekerheid of je wel de juiste dingen doet, onzekerheid of je wel succes gaat behalen en onzekerheid of je überhaupt wel geld gaat verdienen.

Wij hebben maar één tip voor je op dit gebied: accepteer deze onzekerheid. Elke ondernemer heeft nu eenmaal met onzekerheden en risico’s te maken.

Tegelijkertijd heeft elke ondernemer ook kans op succes; door de aanwezigheid van onzekerheid te accepteren, kun je de kans op succes alleen maar vergroten. Voldoende reden dus om deze onzekerheid direct te accepteren.

18. omring je met de juiste mensen

Wist je dat de meeste succesvolle ondernemers gebruikmaken van een sparringpartner? Dat is bijvoorbeeld een mede-ondernemer of een ander persoon aan wie ze hun verhalen kwijt kunnen. Wij willen je aanraden om ook graag een dergelijk persoon te vinden.

Waarom? Omdat je bij die persoon jouw hart kunt luchten, advies kunt vragen en inspiratie op kunt doen. Dit geldt ook voor de omgekeerde manier; deze persoon kan ook bij jou aankloppen voor bijvoorbeeld advies.

Door je met de juiste mensen te omringen, weet je jouw kans op succes te vergroten. Je krijgt ongetwijfeld ook te maken met mensen die geen vertrouwen of geloof in jou hebben.

Daar moet je echter niet over in zitten. Nee, in plaats daarvan moet je hier juist jouw inspiratie uit putten. Het is aan jou om de criticasters te bewijzen dat je wél succes kunt behalen met affiliate marketing!

19. verdiep je in WordPress

Wil je succesvol met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het cruciaal om hier de juiste middelen en tools voor te gaan gebruiken. Eén van de meest ideale middelen daarvoor is zonder twijfel WordPress.

Met WordPress kun je op een simpele manier jouw eigen website ontwikkelen. Deze website kun je gaandeweg blijven ontwikkelen, blijven optimaliseren en blijven uitbouwen. Juist doordat WordPress zo simpel en goed werkt, is het heerlijk om met dit systeem te werken!

Zelf maken wij al jarenlang gebruik van dit systeem. Daarbij zijn wij met name te spreken over alle plug-ins en alle thema’s waar je uit kunt kiezen.

Dankzij de thema’s kun je elke website een uniek ontwerp meegeven, terwijl je met de plug-ins allemaal handige functies aan de website toe kunt voegen.

Is het mogelijk om een affiliate website te ontwikkelen met een ander systeem?

Ja, het is zeker mogelijk. Het gaat echter nooit zo makkelijk en goedkoop worden als dat het met WordPress is. Ons dringende advies is om echt met WordPress aan de slag te gaan!

20. probeer je opstartkosten zo laag mogelijk te houden

Een belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat je de opstartkosten laag kunt houden. Ons advies is om de opstartkosten echt zo laag mogelijk te houden. Waarom? Omdat je dan eerder winst gaat behalen! Bovendien heb je meer dan voldoende mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Kies er bijvoorbeeld niet voor om een dure webdesigner of iets in te huren. Nee, in plaats daarvan kun je er beter voor kiezen om zelf met WordPress aan de slag te gaan. Op die manier kun je al een hoop geld besparen.

Daarnaast is het ook niet nodig om direct een duur kantoorpand te huren. Nee, werk gewoon vanuit je huis, zodat je veel kosten weet te besparen.

Indien je meerdere succesvolle affiliate websites hebt, kun je altijd nog beslissen om een kantoor te huren. Het is namelijk goed om een scheiding tussen werk en privé te houden; iets wat je kunt bewerkstelligen met een kantoorpand. Aan het begin is het echter zeker niet nodig om hier geld aan uit te geven.

Met andere woorden: doe er alles aan om de kosten voor jouw start zo laag mogelijk te houden. Daar pluk je op termijn alleen maar de vruchten van.

Bovendien kun je na verloop van de keuze maken om wél in bepaalde facetten te investeren. Aan het begin is dat echter absoluut niet nodig.

21. laat je niet tegenhouden door een tegenslag

Ondernemen gaat altijd met vallen en opstaan. Dat geldt ook voor alle digitale ondernemers die met affiliate marketing aan de slag gaan. Als jij ook met dit online verdienmodel wilt starten, is het goed om te weten dat je ook meerdere keren gaat vallen.

Je weet niet direct succes te behalen. Nee, houd daarom vol en laat je zeker niet tegenhouden door de tegenslagen. Aan het begin trek je mogelijk niet al te veel bezoekers, waardoor je aan het begin ook niet al te veel geld weet te verdienen. Laat je daardoor niet tegenhouden en volg ook de tip uit dit artikel op; richt je pijlen op de lange termijn!

22. blijf je geduld bewaren

Deze tip is eigenlijk een aanvulling op de voorgaande tip: blijf je geduld bewaren. Door jouw geduld te bewaren, weet je eigenlijk beter met tegenslagen om te gaan. Je weet bovendien te voorkomen dat je verkeerde beslissingen gaat nemen of dat je de stekker te vroeg uit jouw projecten gaat trekken.

Nee, door geduld te waren, weet je de kans op succes alleen maar te vergroten. Ook hiervoor is het van belang dat je jouw pijlen gericht houdt op de toekomst; alles draait bij affiliate marketing om de lange termijn. Probeer dat continu te beseffen en bewaar dus altijd jouw geduld!

23. maak gebruik van social media

Ook in het afgelopen jaar is social media onwijs populair gebleken/gebleven. Veel Nederlanders hebben één of meerdere socialmedia-accounts, waardoor je via de socialmediakanalen onwijs veel mensen kunt bereiken.

Dit is niet alleen handig als je zelf bijvoorbeeld een webshop hebt, maar óók als je met affiliate marketing aan de slag bent.

Sterker nog: ik ben er persoonlijk van overtuigd dat je met social media uiteindelijk de beste prestaties kunt gaan bereiken.

Uiteraard is het daarbij wel zaak om social media te combineren met andere vormen van marketing. Ook bijvoorbeeld e-mail marketing speelt anno 2020 én anno 2021 een cruciale rol.

Enfin, nog even terugkomend op de socialmediakanalen. Heb je enig idee via welke socialmediakanalen je tegenwoordig het beste resultaat kunt gaan behalen? In mijn ogen kun je het beste voor de onderstaande drie kanalen kiezen:

 • Facebook: hier zitten simpelweg veel Nederlanders op
 • Instagram: zeer populair in de afgelopen jaar. Mijn persoonlijke verwachting is dat Instagram ook populair blijft en verder en verder blijft groeien.
 • TikTok: dit socialmediakanaal is wellicht ietwat onbekend, maar wist juist in 2019 en 2020 een immense groei door te maken.

In mijn ogen is het onwijs interessant om juist met TikTok aan de slag te gaan. Dit socialmediakanaal biedt onwijs veel mogelijkheden; dat komt onder meer doordat de concurrentie op dit socialmediakanaal nog niet heel hevig is. Je valt daardoor relatief snel goed op binnen dit socialmediakanaal.

Dat is bij bijvoorbeeld Facebook of Instagram een stuk lastiger. Daarnaast heb je bij TikTok ook nog te maken met meerdere advertentiemogelijkheden. Dankzij al die advertentiemogelijkheden kun je de jouw producten op allerlei verschillende manieren gaan promoten, waardoor je uiteindelijk de beste prestaties kunt gaan behalen.

Kortom: het is in mijn ogen zeer interessant om met TikTok aan de slag te gaan. Houd daarnaast ook de andere socialmediakanalen in de gaten; via deze socialmediakanalen kun je op een geweldige manier aan de naamsbekendheid van jouw affiliate website werken. Op den duur ga je daardoor alleen maar meer orders scoren!

24. kies voor een niche

Kun je de beste sneakers van dit moment gaan promoten? Ja, het is mogelijk, maar de kans op succes is echt 0,01%. Dit komt puur doordat de concurrentie al heel groot is, doordat deze partijen een flink budget hebben en doordat deze partijen al een populaire website hebben. De kans dat je hiertussen gaat komen, is zeer klein.

Hoe je dan alsnog een succesvolle affiliate website op kunt starten? Dat doe je door bewust te kiezen voor een niche. Dit is eigenlijk een markt van producten waarin nog weinig tot geen concurrentie aanwezig is. Uiteraard is het daarbij wel wenselijk dat er enig zoekvolume naar deze producten is.

Met andere woorden: denk echt goed na over de producten die je wilt gaan promoten. Laat je hierbij niet verleiden door een verzadigde markt, maar kies echt voor een niche waarin je ongekend hard kunt gaan groeien.

25. bouw zo snel mogelijk een maildatabase op

Ook willen wij je aanraden om zo snel mogelijk met e-mailmarketing aan de slag te gaan. Door met deze vorm van marketing aan de slag te gaan, kun je veel potentiële klanten aanspreken. Het is hierbij wel zaak dat je de regelgeving in de gaten houdt; je mag niet lukraak naar mensen een mailtje sturen.

Hoe je deze maildatabase op kunt bouwen? Dat doe je door mensen op jouw website in te laten schrijven voor een nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief kun je hen kennis laten maken met nieuwe producten of unieke aanbiedingen.

Hiermee weet je de kans op orders te vergroten, terwijl je op deze manier ook aan jouw naamsbekendheid weet te werken. Al met al dus een win-win situatie als je met e-mailmarketing aan de slag gaat!

26. eerlijkheid duurt het langst

Wil je dubieuze producten gaan promoten? Doe het niet. Het gezegde luidt niet voor niets ‘eerlijkheid duurt het langst’. Wij willen je daarom het volgende aanraden: promoot alleen producten die je zelf ook zou kopen.

Promoot je producten alleen maar omdat je hier geld mee kunt verdienen? Dan prikt een bezoeker daar zo door heen. Alleen als je echt een passie voor bepaalde producten hebt, is het aan te raden om die producten te promoten.

Indien je ergens passie voor hebt, weet je er bovendien bovengemiddeld van. In dat geval kun je jouw bezoekers echt op de juiste manier informeren en overtuigen.

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, is het dus aan te raden om het bovengenoemde gezegde continu in de gaten te houden. Ga daarom ook niet in zee met dubieuze partijen, maar kies voor één van de gerenommeerde affiliate netwerken.

27. Maak een goed vergelijk tussen de affiliate netwerken

Wil je met affiliate marketing aan de slag? Dan heb je daar sowieso één ding voor nodig: een affiliate netwerk. In ons land zijn meerdere van deze netwerken actief, waarbij alle netwerken zich op specifieke punten weten te onderscheiden.

Wij raden je daarom graag aan om echt een goed vergelijk te maken tussen de verschillende affiliate netwerken.

Kijk goed naar de producten die je via het netwerk kunt gaan promoten, kijk goed naar de online beoordelingen over dit netwerk en kijk goed naar alle voorwaarden. Let bij de voorwaarden niet alleen op het prijskaartje, maar ook op bijvoorbeeld de meetperiode.

Stem het affiliate netwerk in ieder geval goed op het onderwerp van jouw website af. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, kun je dankzij het affiliate netwerk de juiste producten gaan promoten!

28. Durf groots te denken

Heb je het doel om 10 euro per dag met affiliate marketing te verdienen? Dan merk je wellicht al snel dat je dit doel relatief makkelijk kunt behalen. Ons advies is daarom ook om echt groot te durven denken.

Zeg bijvoorbeeld maar tegen jezelf dat je 100 euro per dag met affiliate marketing wilt gaan verdienen over een half jaar.

Je hebt dan een concreet doel om naar toe te werken.

Een behoorlijk hoopvol doel bovendien, aangezien 100 euro per dag verdienen ideaal zou zijn. Als je eenmaal 100 euro per dag weet te verdienen, kun je dit uiteraard ook weer uit gaan bouwen. Zolang je maar groots durft te denken, ligt de wereld aan jouw voeten!

29. Blijf je kennis vergroten

Ben je een maand met affiliate marketing bezig? Dan druppelen mogelijk de eerste commissies al binnen. Als je nog meer maanden met dit online verdienmodel bezig bent, is de kans alleen maar groter dat je meer en meer geld gaat verdienen.

Maar, hoe kun je dit nou op de lange termijn volhouden? Dat doe je door gebruik te maken van de juiste tools én door jouw kennis te blijven vergroten.

Je kunt jouw kennis vergroten door aanvullende cursussen te volgen, door veel informatie via het internet op te zoeken en door je te omringen met de juiste mensen.

Als je bijvoorbeeld een succesvolle affiliate marketeer in jouw netwerk hebt zitten, kun je veel aan die persoon hebben. Zowel op het gebied van hulp als op het gebied van inspiratie! Bekijk hier mijn Review over de affiliate marketing Revolutie cursus

30. Richt je pijlen op hoogwaardige content

Als je met affiliate marketing succesvol wilt zijn, moet je zorgen voor perfecte content. Wat perfecte content is? Dat is content die lekker leest, dat is content die 100% uniek is en dat is content die 100% waardevol voor de bezoeker is.

Als je producten gaat promoten, moet je dit nooit om het geld doen. Nee, je moet dit doen omdat je zelf enthousiast over het product bent. Als dat het geval is, kun je ook enthousiaste teksten over de producten schrijven. De kans op conversie weet je daarmee alleen maar te vergroten.

Je moet dus alleen maar perfecte content op jouw website gaan plaatsen. In onze ogen is dit zelfs dé manier waarop je jouw concurrenten kunt gaan verslaan. Uiteindelijk is dat het doel, aangezien je daarmee alle bezoekers naar jouw website weet te trekken!

31. Blijf optimaliseren

Loopt je website na verloop van tijd goed? Dan is het zaak om jouw website te blijven optimaliseren. Dat is namelijk ook dé mogelijkheid om vooruit te blijven ten opzichte van jouw concurrenten.

Het is goed om te weten dat jouw concurrenten niet stilstaan. Ook jouw concurrenten zijn bezig met nieuwe content, met nieuwe producten en met het verbeteren van hun website. Als jij besluit om niks te doen, weet jouw concurrentie je vanzelf weer in te halen.

Juist door jouw pijlen op optimalisatie te richten, kun je uiteindelijk jouw concurrentie voorblijven. Je weet daarmee blijvend veel bezoekers aan te trekken en veel commissie te scoren. Wat wens je nog meer?

31. schaal op na verloop van tijd

Heb je op dit moment één goedlopende affiliate webshop lopen? Dan is het heel interessant om dit trucje te gaan herhalen. Als je dit trucje meerdere keren kunt herhalen, kun je jouw inkomsten ook flink gaan verdubbelen.

In de basis werkt affiliate marketing voor alle soorten producten hetzelfde. Als je eenmaal de winstgevende formule hebt te pakken, kun je jouw winst dus alleen maar verder gaan vergroten. Durf daarvoor groot te denken en volg daarvoor ook alle andere tips uit dit artikel op!

32. laat je content schrijven door Writgo

Voor het succes van jouw website speelt goede content een cruciale rol. Wil je van de beste content gaan genieten en profiteren? Dan kun je deze content door ons laten schrijven. Wij zijn ware meesters op het gebied van content voor affiliate marketing; met onze teksten ga je dan ook echt scoren.

Heb je daar interesse in? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. We staan graag voor je klaar om jouw affiliate website van de beste content te voorzien!

33. stel ambitieuze doelen op

Heb jij enig idee hoe topsporters het elke dag weer voor elkaar krijgen om het het maximale te bereiken? Dat komt puur doordat zij zo gedreven zijn én doordat zij ambitieuze doelen opgesteld hebben.

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het winnen van een bepaalde wedstrijd of het behalen van medailles op de Olympische Spelen.

Ook in de wereld van affiliate marketing is het advies om ambitieuze doelen op te stellen. Waarom? Omdat dit je scherp houdt én om dat je daardoor continu weet waar je ook alweer zo hard voor aan het werk bent. Als je ambitieuze doelen hebt gesteld, ben je bovendien onwijs ambitieus om die doelen te gaan behalen.

Heb je de gestelde doelen nog niet behaald? Dan ga je er echt alles aan doen om die doelen alsnog te behalen. Uiteindelijk ben je op die manier in staat om – op de lange termijn – uiteindelijk de beste resultaten te gaan behalen.

Kortom; het opstellen van ambitieuze doelen is om meerdere redenen onwijs aan te raden. Durf te dromen, durf groot te denken en houd jezelf daarmee scherp. Onderaan de streep draagt dat absoluut bij aan de resultaten die je met affiliate marketing gaat behalen!

34. kies voor monster artikelen

Zoals je wellicht al weet, speelt cruciale rol. Als je de beste content online weet te zetten, zie je dit direct in jouw bezoekersaantallen terug.

De beste content zorgt namelijk voor hogere posities binnen Google, waardoor je uiteindelijk meer en meer bezoekers aan gaat trekken.

Op den duur gaat dat – als de conversie op jouw website in orde is – zorgen voor hogere opbrengsten. Maar, hoe kun je nou de beste content op jouw website plaatsen?

In mijn ogen is het af en toe aan te raden om te kiezen voor monster artikelen. Dit zijn artikelen van minimaal 1500 woorden.

Zit er ook nog een maximum aan dergelijke artikelen? Nee, zeker niet. Je kunt probleemloos een artikel van 6000 woorden online plaatsen. Zolang de content, maar van een hoog niveau is, is dat allemaal prima. Hoe je deze monsterartikelen kunt creëren?

Je kunt ervoor kiezen om deze artikelen zelf te schrijven, maar je kunt ook gebruikmaken van onze diensten. Vanuit Writgo bieden wij namelijk unieke schrijfdiensten aan.

Schrijfdiensten waardoor jij de beste content op jouw website kunt gaan plaatsen.

De content die wij schrijven, is van een hoog niveau. De content is uniek, de content is waardevol en de content is geoptimaliseerd voor jouw affiliate website. Onder aan de streep weet je dankzij onze teksten dus meer en meer geld te verdienen. Heb je hier wel oren naar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te ontdekken!

35. volg het goede voorbeeld van jouw concurrentie op

Heb je het idee dat bepaalde concurrenten op jou aan het uitlopen zijn? Wil je graag de opgelopen achterstand in gaan halen?

Dan kun je het heel ingewikkeld voor jezelf gaan maken, maar dat is zeker niet aan te raden. Nee, het is juist aan te raden om het voorbeeld van jouw concurrentie op te volgen.

Bekijk waarom jouw concurrentie opeens zo goed scoort. Heb je de oorzaak daarvan ingezien? Dan kun je dat simpelweg op jouw eigen manier ook voor jouw affiliate website gaan implementeren.

Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Durf dus zeker eens jouw concurrenten te analyseren en probeer daarvan te leren.

Op basis van deze analyse kun je vervolgens de juiste zaken in jouw affiliate website gaan implementeren.

Kortom: het kan absoluut geen kwaad om jouw concurrenten eens te analyseren. Sterker nog; dat is iets wat ik je absoluut aan kan raden. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak het daarom niet te complex voor jezelf en neem een voorbeeld aan jouw succesvolle concurrenten. Daar kun je uiteindelijk zelf ook alleen maar van leren!

36. Schrijf verschillende soorten blogs

Als je gaat bloggen voor je website is het belangrijk dat je verschillende soorten content schrijft. Je hebt hierbij de keuze uit bijvoorbeeld:

 • Lijsten
 • Tips
 • How-to
 • Ervaringen

Door verschillende soorten content te schrijven houdt je het interessant voor je bezoekers om je content te lezen. Daarnaast is het ook voor jezelf veel makkelijker als je niet elke keer dezelfde soort teksten hoeft te schrijven.

37. Passief inkomen is nooit helemaal passief

De droom voor iedere affiliate "Passief inkomen". Maar passief inkomen met affiliate marketing is nooit helemaal passief. Ja, je kunt er een tijdje mee stoppen terwijl de inkomsten gewoon blijven doorlopen.

Maar tot op een zekere hoogte. Want als je namelijk te lang niets doet, zul je merken dat je bezoekers aantallen zullen terug lopen en zul je hierdoor minder commissies scoren.

Daarom is het belangrijk om altijd te zorgen dat je website blijft groeien. Ook al is dat maar met één blog per week. Zolang jouw website actief blijft zullen ook je bezoekersaantallen groeien en dus ook je inkomsten.

38. Geef nooit op

De grootste valkuil van veel beginners is dat ze te snel opgeven. Voordat je gaat beginnen met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat je niet snel rijk wordt met affiliate marketing.

Wel kan affiliate marketing je op lange termijn een heel mooi inkomen opleveren en veel vrijheid geven. Maar om daar te komen moet je eerst een hele lange tijd werken zonder resultaten of met weinig resultaat.

Maar als je doorgaat en door het moeizame begin heen breekt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open en zal je meer geld verdienen dan je ooit kunt verdienen bij een werkgever.

39. Beperk je niet tot één product

Vaak lees ik dat andere affiliates beginners aanraden om maar één product te promoten op de website. Maar sinds ik ben begonnen met het promoten van meerdere producten zijn mijn commissies gestegen.

Om affiliate producten te kunnen promoten hoef je niet te blijven haken bij één product. Vaak zijn er nog veel meer producten die goed aansluiten bij je onderwerp en dus ook behulpzaam voor je bezoekers.

Wel is het belangrijk dat de producten die je promoot altijd van toegevoegde waarde zijn voor je bezoekers. Anders heeft het geen zin om ze op je website te plaatsen.

40. Uitbesteden kan ook als je zelf niet kunt schrijven

Soms krijg ik de opmerking "ik kan niet beginnen met affiliate marketing omdat ik niet kan schrijven". Maar wist je dat je ook teksten kunt laten schrijven door iemand anders?

Om dit werk uit te besteden hoef je helemaal niet zo rijk te zijn en kom je in de meeste gevallen met 100 tot 150 euro per maand al een heel eind.

Ben jij zelf geen schrijver en wil je graag het schrijven van teksten uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

41. Denk eerst aan anderen helpen, dan pas aan geld

Een grote fout die de meeste beginners maken is dat ze alleen maar met affiliate marketing beginnen om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld te verdienen. Maar als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je je focus leggen op het helpen van mensen.

Hoe beter jij je bezoekers helpt met je blogs. Video's of andere vormen van content, hoe meer je daar uiteindelijk voor beloond zal worden.

42. Vraag meer informatie over het product dat je promoot

Veel eigenaren van affiliate marketing producten hebben een speciale pagina voor affiliates waar ze alle informatie vandaan kunnen halen. Maar lang niet iedereen. Als dat niet het geval is, is het een goed idee om even een email te sturen naar de aanbieder om zo meer informatie te krijgen.

43. Investeer in kennis

Veel beginnende affiliates willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ze willen wel duizenden euro's verdienen met affiliate marketing, maar zijn niet bereid om er ook maar een paar euro in te investeren.

Toch zijn de beste investeringen wat je in jezelf investeert. Een goede affiliate marketing cursus helpt je om zo snel mogelijk je eerste project draaiende te krijgen.

Vraag jezelf af hoe veel tijd je kwijt bent om alles zelf uit te zoeken en of je het de tijd waard vind als je ervoor moest werken. Dan zul je merken dat het aanschaffen van een cursus meestal een goedkopere optie is.

44. Kijk niet te vaak naar je statistieken

Een van de meest demotiverende dingen die ik in het begin heb gedaan is continu kijken naar mijn statistieken. Ik keek dan of ik per dag alweer een bezoeker naar mijn website kreeg en hoe veel van die bezoekers geklikt hadden op mijn affiliate link.

Aangezien er vooral in het begin niet veel te zien was, werkte dat voor mij heel demotiverend, omdat ik had verwacht dat er meer resultaat zou zijn van het vele werk dat ik had gedaan.

Als jij ook als beginner regelmatig naar je statistieken kijkt, raad ik je aan eens te proberen om één keer per maand te kijken... De kans is groot dat je dat veel rust geeft.

45. Publiceer minimaal één keer per week een nieuwe blog (liever nog meer)

Aangezien je met nieuwe blogs meer bezoekers naar je website krijgt, is het belangrijk dat je minimaal één keer per week een nieuwe blog plaatst. Het zou nog beter zijn om twee of drie keer per week een nieuw artikel te plaatsen.

Door regelmatig te bloggen vergroot je je bezoekers aantallen, waardoor je meer kans krijgt dat iemand op je affiliate links klikt of zelf overgaat tot aankoop van het product dat je promoot.

Wel is het belangrijk om daarbij altijd rekening te houden met de kwaliteit van je content. Geef altijd waardevolle informatie en doe altijd je best om de beste informatie te geven dat er is.

Probeer ook altijd meer dan 1000 woorden te schrijven voor je blog artikelen. Probeer 1000 tot 1500 woorden aan te houden als het minimum.

Als je dan 2000 woorden kun schrijven over een onderwerp, ben je goed bezig. Schrijf echter geen 2000 woorden om maar 2000 woorden te hebben. Het moet namelijk wel bestaan uit 2000 woorden waardevolle content.
Kun je zelf geen teksten schrijven? Laat je teksten dan door ons schrijven.

46. Focus op één website

Een van de grootste fouten die ik in het begin heb gemaakt is dat ik direct meerdere websites ben gestart. Als ik nu alles opnieuw moest doen, begon ik met één website totdat ik daarmee succesvol was.

Pas daarna zou ik beginnen met een tweede project. Uiteindelijk is alles goed gekomen en verdien ik nu met meerdere websites geld, maar vooral in het begin was het niet handig om te beginnen met meerdere website.

De kans is dan groot dat als je fouten maakt met één website, je deze fouten ook gaat maken met andere websites die je begint.

Het is dus raadzaam om pas je tweede project te beginnen als je weet hoe je geld moet verdienen met de eerste.

47. Herinvesteer je inkomsten

Als je dan op het punt komt dat je geld verdient met je website, kun je twee dingen doen.

Je kunt het geld opnemen om lekker van te leven en te laten zien hoe succesvol je bent, maar je kunt er ook voor kiezen om het geld dat je verdient met affiliate marketing opnieuw te investeren.

Je kunt dan namelijk een tekstschrijver inhuren om teksten voor je website te laten schrijven, of een tweede project starten en de content door een tekstschrijver te laten schrijven.

Zo kun jij je bezig houden met je eerste project en groeit je tweede project op de achtergrond mee. Zo kun je meer geld verdienen in dezelfde tijd.

48. Kies een goede niche

Aan de slag met affiliate marketing

Nu je al heel wat tips hebt gehad met betrekking tot affiliate marketing, wil je natuurlijk snel aan de slag.

Een van de beste manieren om goed van start te gaan met affiliate marketing is met de affiliate marketing revolutie cursus.

Uiteraard heb ik deze cursus zelf ook gevolgd en heb ik er ontzettend veel van geleerd. Je leert eigenlijk precies wat je moet weten om een goede website te maken en hoe je ervoor zorgt dat die website je geld gaat opleveren.

Wil je meer informatie over de affiliate marketing revolutie? Lees dan mijn review over de affiliate marketing revolutie.

Tegenwoordig zijn er naast de Affiliate Marketing Revolutie nog veel meer cursussen over Affiliate Marketing te verkrijgen. Bekijk ook zeker eens het vooraltijdvrij boek van Robert Jansen. Lees mijn review over dat e-book

Over de schrijver
Reactie plaatsen