Wil jij dolgraag met affiliate marketing aan de slag gaan? Of ben je recent al gestart met jouw carrière als affiliate marketeer? In beide situaties is dit artikel super interessant voor je te noemen! In dit artikel ga je namelijk de beste affiliate marketing tips vinden. Tips waarmee je jouw business naar een ongekende hoogte kunt gaan stuwen.

Met dank aan deze tips hebben wij zelf meerdere succesvolle affiliate websites op weten te richten. Juist doordat wij hier zelf ervaring mee hebben, zijn deze tips erg waardevol. Wij willen je dan ook aanraden om de tips uit dit artikel op je gemakje door te nemen en direct toe te passen

x
Belangrijkste tips voor Beginnende Affiliates!

Tip 1: focus op de lange termijn

Deze eerste tip is één van de belangrijkste tips die wij je kunnen geven. Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. Onze tip is om de focus altijd op de lange termijn te richten.

Waarom? Omdat je juist op de lange termijn veel geld kunt gaan verdienen. Je kunt mogelijk in de eerste maand 200 euro verdienen, maar hoe prettig zou het zijn als je 20 maanden achter elkaar 200 euro kan verdienen? Dat is alleen mogelijk als je jouw pijlen echt op de lange termijn richt.

Alles wat je gaat doen, moet betrekking hebben op de lange termijn. Richt je content voor de lange termijn in, maak voor de lange termijn een planning en kies ook de juiste tools uit met het oog op de lange termijn. Alleen op die manier ben je in staat om op de lange termijn een passief inkomen op te bouwen!

Affiliate Marketing Tips

Tip 2: lees je goed in

Kun je zonder enige kennis starten met affiliate marketing? Het is mogelijk, maar de kans op succes is nihil te noemen. Als je echt succesvol met affiliate marketing wilt zijn, is het dan ook van belang dat je je goed in gaat lezen. Dit doe je onder meer door alle artikelen op onze websiteraad te plegen.

Daarnaast kun je ook een affiliate marketingcursus gaan volgen. In dergelijke cursussen staat één onderwerp centraal: succesvol worden met affiliate marketing. Met een dergelijke cursus kun je dan ook alle benodigde kennis op doen en uiteindelijk geld gaan verdienen met affiliate marketing.

Tip 3: accepteer onzekerheid

Ga je als digitaal ondernemer aan de slag? Ongeacht voor welk verdienmodel je kiest, krijg je met onzekerheid te maken. Onzekerheid of je wel de juiste dingen doet, onzekerheid of je wel succes gaat behalen en onzekerheid of je überhaupt wel geld gaat verdienen.

welke belasting met affiliate marketing

Wij hebben maar één tip voor je op dit gebied: accepteer deze onzekerheid. Elke ondernemer heeft nu eenmaal met onzekerheden en risico’s te maken. Tegelijkertijd heeft elke ondernemer ook kans op succes; door de aanwezigheid van onzekerheid te accepteren, kun je de kans op succes alleen maar vergroten. Voldoende reden dus om deze onzekerheid direct te accepteren.

Tip 4: omring je met de juiste mensen

Wist je dat de meeste succesvolle ondernemers gebruik maken van een sparringpartner? Dat is bijvoorbeeld een mede-ondernemer of een ander persoon aan wie ze hun verhalen kwijt kunnen. Wij willen je aanraden om ook graag een dergelijk persoon te vinden.

Waarom? Omdat je bij die persoon jouw hart kunt luchten, advies kunt vragen en inspiratie op kunt doen. Dit geldt ook voor de omgekeerde manier; deze persoon kan ook bij jou aankloppen voor bijvoorbeeld advies.

Door je met de juiste mensen te omringen, weet je jouw kans op succes te vergroten. Je krijgt ongetwijfeld ook te maken met mensen die geen vertrouwen of geloof in jou hebben. Daar moet je echter niet over in zitten. Nee, in plaats daarvan moet je hier juist jouw inspiratie uit putten. Het is aan jou om de criticasters te bewijzen dat je wél succes kunt behalen met affiliate marketing!

Tip 5: verdiep je in WordPress

Wil je succesvol met affiliate marketing aan de slag gaan? Dan is het cruciaal om hier de juiste middelen en tools voor te gaan gebruiken. Eén van de meest ideale middelen daarvoor is zonder twijfel WordPress.

Met WordPress kun je op een simpele manier jouw eigen website ontwikkelen. Deze website kun je gaandeweg blijven ontwikkelen, blijven optimaliseren en blijven uitbouwen. Juist doordat WordPress zo simpel en goed werkt, is het heerlijk om met dit systeem te werken!

Zelf maken wij al jarenlang gebruik van dit systeem. Daarbij zijn wij met name te spreken over alle plug-ins en alle thema’s waar je uit kunt kiezen. Dankzij de thema’s kun je elke website een uniek design meegeven, terwijl je met de plug-ins allemaal handige functies aan de website toe kunt voegen.

Is het mogelijk om een affiliate website te ontwikkelen met een ander systeem? Ja, het is zeker mogelijk. Het gaat echter nooit zo makkelijk en goedkoop worden als dat het met WordPress is. Ons dringende advies is om echt met WordPress aan de slag te gaan!

Tip 6: probeer je opstartkosten zo laag mogelijk te houden

Een belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat je de opstartkosten laag kunt houden. Ons advies is om de opstartkosten echt zo laag mogelijk te houden. Waarom? Omdat je dan eerder winst gaat behalen! Bovendien heb je meer dan voldoende mogelijkheden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Kies er bijvoorbeeld niet voor om een dure webdesigner of iets in te huren. Nee, in plaats daarvan kun je er beter voor kiezen om zelf met WordPress aan de slag te gaan. Op die manier kun je al een hoop geld besparen.

Daarnaast is het ook niet nodig om direct een duur kantoorpand te huren. Nee, werk gewoon vanuit je huis, zodat je veel kosten weet te besparen. Indien je meerdere succesvolle affiliate websites hebt, kun je altijd nog beslissen om een kantoor te huren. Het is namelijk goed om een scheiding tussen werk en privé te houden; iets wat je kunt bewerkstelligen met een kantoorpand. Aan het begin is het echter zeker niet nodig om hier geld aan uit te geven.

Met andere woorden: doe er alles aan om de kosten voor jouw start zo laag mogelijk te houden. Daar pluk je op termijn alleen maar de vruchten van. Bovendien kun je na verloop van de keuze maken om wél in bepaalde facetten te investeren. Aan het begin is dat echter absoluut niet nodig.

Tip 7: laat je niet tegenhouden door een tegenslag

Ondernemen gaat altijd met vallen en opstaan. Dat geldt ook voor alle digitale ondernemers die met affiliate marketing aan de slag gaan. Als jij ook met dit online verdienmodel wilt starten, is het goed om te weten dat je ook meerdere keren gaat vallen.

Je weet niet direct succes te behalen. Nee, houd daarom vol en laat je zeker niet tegenhouden door de tegenslagen. Aan het begin trek je mogelijk niet al te veel bezoekers, waardoor je aan het begin ook niet al te veel geld weet te verdienen. Laat je daardoor echt niet tegenhouden en volg ook tip 1 uit dit artikel op; richt je pijlen op de lange termijn!

Tip 8: blijf je geduld bewaren

Deze tip is eigenlijk een aanvulling op de voorgaande tip: blijf je geduld bewaren. Door jouw geduld te bewaren, weet je eigenlijk beter met tegenslagen om te gaan. Je weet bovendien te voorkomen dat je verkeerde beslissingen gaat nemen of dat je de stekker te vroeg uit jouw projecten gaat trekken.

Nee, door geduld te waren, weet je de kans op succes alleen maar te vergroten. Ook hiervoor is het van belang dat je jouw pijlen gericht houdt op de toekomst; alles draait bij affiliate marketing om de lange termijn. Probeer dat continu te beseffen en bewaar dus te allen tijde jouw geduld!

Tip 9: maak gebruik van social media

In de afgelopen jaren zijn er meerdere advertentiemogelijkheden bijgekomen. Eén van de meest interessante mogelijkheid daarbij is het gebruik maken van social media. Door van social media gebruik te maken, kun je al snel een flink publiek bereiken.

advertising

Je kunt hierbij gebruik maken van betaalde advertenties, maar je kunt ook gaan werken aan een organische ‘fanbase’. In dat geval is het van belang om consequent content op social media te plaatsen, om interactie met volgers te creëren en om geduld te bewaren. Als je op de juiste manier van social media gebruik weet te maken, geniet je al snel van twee mogelijke voordelen:

  • Je weet meer bezoekers naar jouw affiliate website te trekken
  • Je weet jouw naamsbekendheid te vergroten

Tip 10: kies voor een niche

Kun je de beste sneakers van dit moment gaan promoten? Ja, het is mogelijk, maar de kans op succes is echt 0,01%. Dit komt puur doordat de concurrentie al heel groot is, doordat deze partijen een flink budget hebben en doordat deze partijen al een populaire website hebben. De kans dat je hiertussen gaat komen, is zeer klein.

Hoe je dan alsnog een succesvolle affiliate website op kunt starten? Dat doe je door bewust te kiezen voor een niche. Dit is eigenlijk een markt van producten waarin nog weinig tot geen concurrentie aanwezig is. Uiteraard is het daarbij wel wenselijk dat er enig zoekvolume naar deze producten is.

Met andere woorden: denk echt goed na over de producten die je wilt gaan promoten. Laat je hierbij niet verleiden door een verzadigde markt, maar kies echt voor een niche waarin je ongekend hard kunt gaan groeien.

Tip 11: bouw zo snel mogelijk een maildatabase op

Ook willen wij je aanraden om zo snel mogelijk met e-mailmarketing aan de slag te gaan. Door met deze vorm van marketing aan de slag te gaan, kun je veel potentiële klanten aanspreken. Het is hierbij wel zaak dat je de regelgeving in de gaten houdt; je mag niet lukraak naar mensen een mailtje sturen.

Hoe je deze maildatabase op kunt bouwen? Dat doe je door mensen op jouw website in te laten schrijven voor een nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief kun je hen kennis laten maken met nieuwe producten of unieke aanbiedingen. Hiermee weet je de kans op orders te vergroten, terwijl je op deze manier ook aan jouw naamsbekendheid weet te werken. Al met al dus een win-win situatie als je met e-mailmarketing aan de slag gaat!

email-marketing

Tip 12: eerlijkheid duurt het langst

Wil je dubieuze producten gaan promoten? Doe het niet. Het gezegde luidt niet voor niets ‘eerlijkheid duurt het langst’. Wij willen je daarom het volgende aanraden: promoot alleen producten die je zelf ook zou kopen.

Promoot je producten alleen maar omdat je hier geld mee kunt verdienen? Dan prikt een bezoeker daar zo door heen. Alleen als je echt een passie voor bepaalde producten hebt, is het aan te raden om die producten te promoten. Indien je ergens passie voor hebt, weet je er bovendien bovengemiddeld van. In dat geval kun je jouw bezoekers echt op de juiste manier informeren en overtuigen.

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, is het dus aan te raden om het bovengenoemde gezegde continu in de gaten te houden. Ga daarom ook niet in zee met dubieuze partijen, maar kies voor één van de gerenommeerde affiliate netwerken.

Tip 13: maak een goed vergelijk tussen de affiliate netwerken

Wil je met affiliate marketing aan de slag? Dan heb je daar sowieso één ding voor nodig: een affiliate netwerk. In ons land zijn meerdere van deze netwerken actief, waarbij alle netwerken zich op specifieke punten weten te onderscheiden.

Wij raden je daarom graag aan om echt een goed vergelijk te maken tussen de verschillende affiliate netwerken. Kijk goed naar de producten die je via het netwerk kunt gaan promoten, kijk goed naar de online beoordelingen over dit netwerk en kijk goed naar alle voorwaarden. Let bij de voorwaarden niet alleen op het prijskaartje, maar ook op bijvoorbeeld de meetperiode.

Stem het affiliate netwerk in ieder geval goed op het onderwerp van jouw website af. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, kun je dankzij het affiliate netwerk de juiste producten gaan promoten!

Tip 14: durf groots te denken

Heb je het doel om 10 euro per dag met affiliate marketing te verdienen? Dan merk je wellicht al snel dat je dit doel relatief makkelijk kunt behalen. Ons advies is daarom ook om echt groot te durven denken. Zeg bijvoorbeeld maar tegen jezelf dat je 100 euro per dag met affiliate marketing wilt gaan verdienen over een half jaar.

Je hebt dan een concreet doel om naar toe te werken. Een behoorlijk hoopvol doel bovendien, aangezien 100 euro per dag verdienen ideaal zou zijn. Als je eenmaal 100 euro per dag weet te verdienen, kun je dit uiteraard ook weer uit gaan bouwen. Zolang je maar groots durft te denken, ligt de wereld aan jouw voeten!

Tip 15: blijf je kennis vergroten

Ben je een maand met affiliate marketing bezig? Dan druppelen mogelijk de eerste commissies al binnen. Als je nog meer maanden met dit online verdienmodel bezig bent, is de kans alleen maar groter dat je meer en meer geld gaat verdienen.

Maar, hoe kun je dit nou op de lange termijn volhouden? Dat doe je door gebruik te maken van de juiste tools én door jouw kennis te blijven vergroten. Je kunt jouw kennis vergroten door aanvullende cursussen te volgen, door veel informatie via het internet op te zoeken en door je te omringen met de juiste mensen. Als je bijvoorbeeld een succesvolle affiliate marketeer in jouw netwerk hebt zitten, kun je veel aan die persoon hebben. Zowel op het gebied van hulp als op het gebied van inspiratie!

Tip 16: richt je pijlen op hoogwaardige content

Als je met affiliate marketing succesvol wilt zijn, moet je zorgdragen voor perfecte content. Wat perfecte content is? Dat is content die lekker leest, dat is content die 100% uniek is en dat is content die 100% waardevol voor de bezoeker is.

Als je producten gaat promoten, moet je dit nooit om het geld doen. Nee, je moet dit doen omdat je zelf enthousiast over het product bent. Als dat het geval is, kun je ook enthousiaste teksten over de producten schrijven. De kans op conversie weet je daarmee alleen maar te vergroten.

Je moet dus alleen maar perfecte content op jouw website gaan plaatsen. In onze ogen is dit zelfs dé manier waarop je jouw concurrenten kunt gaan verslaan. Uiteindelijk is dat het doel, aangezien je daarmee alle bezoekers naar jouw website weet te trekken!

Tip 17: blijf optimaliseren

Loopt je website na verloop van tijd goed? Dan is het zaak om jouw website te blijven optimaliseren. Dat is namelijk ook dé mogelijkheid om vooruit te blijven ten opzichte van jouw concurrenten.

Het is goed om te weten dat jouw concurrenten niet stilstaan. Ook jouw concurrenten zijn bezig met nieuwe content, met nieuwe producten en met het verbeteren van hun website. Als jij besluit om niks te doen, weet jouw concurrentie je vanzelf weer in te halen.

Juist door jouw pijlen op optimalisatie te richten, kun je uiteindelijk jouw concurrentie voorblijven. Je weet daarmee blijvend veel bezoekers aan te trekken en veel commissie te scoren. Wat wens je nog meer?

Tip 18: schaal op na verloop van tijd

Heb je op dit moment één goedlopende affiliate webshop lopen? Dan is het heel interessant om dit trucje te gaan herhalen. Als je dit trucje meerdere keren kunt herhalen, kun je jouw inkomsten ook flink gaan verdubbelen.

In de basis werkt affiliate marketing voor alle soorten producten hetzelfde. Als je eenmaal de winstgevende formule hebt te pakken, kun je jouw winst dus alleen maar verder gaan vergroten. Durf daarvoor groot te denken en volg daarvoor ook alle andere tips uit dit artikel op!

Tip 19: laat je content schrijven door Writgo

Voor het succes van jouw website speelt goede content een cruciale rol. Wil je van de beste content gaan genieten en profiteren? Dan kun je deze content door ons laten schrijven. Wij zijn ware meesters op het gebied van content voor affiliate marketing; met onze teksten ga je dan ook echt scoren.

Heb je daar interesse in? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. We staan graag voor je klaar om jouw affiliate website van de beste content te voorzien!

Aan de slag met affiliate marketing?

Wil je direct op de beste manier van start gaan met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze beginnerscursus, kun je zonder dat je enige ervaring nodig hebt al je eerste affiliate website starten. In de video’s legt Jacko Meijaard je alles stap-voor-stap uit.