arrow_drop_up arrow_drop_down
14 affiliate marketing tips voor beginners
18 mei 2018 

14 affiliate marketing tips voor beginners

Ben je op zoek naar praktische affiliate marketing tips? Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is dat je vooral waardevolle content moet schrijven. Hoe meer van deze content je publiceert, hoe beter het gaat met je website In dit blogbericht lees je 14 waardevolle affiliate marketing tips voor beginners.

1. Kies je affiliate netwerk zorgvuldig

Als je begint met affiliate marketing kan het erg lastig zijn om een goed product te kiezen om te promoten en om daarbij het juiste affiliate netwerk te kiezen. Vooral als beginner is het een goed idee om te gaan voor producten die veel commissies opleveren.

Het voordeel hiervan is dat je minder producten hoeft te promoten om een mooi bedrag te verdienen. Als beginner kun je natuurlijk ook beginnen met producten van bijvoorbeeld bol.com.

Zorg er dan wel voor dat je producten kiest in een wat duurdere klasse, zodat je minder sales hoeft te scoren om wat geld te verdienen.

Meer dan het minimum met affiliate marketing

Bij affiliate programma’s zoals die van Bol.com krijg je vaak maar tussen de 4 en 8% commissie. Als het product dat je promoot dan maar 20 euro kost, blijft er voor jou niet veel over.

In mijn ogen is het beste affiliate netwerk Paypro. Hier kun je namelijk digitale producten promoten. Deze producten hebben soms wel een commissie vergoeding tot 80% van de verkoopprijs.

2. Promoot producten die goed passen bij je website

Als je op zoek gaat naar producten om te promoten voor je website, is het natuurlijk wel belangrijk dat de producten ook goed passen bij het onderwerp van je website.

Als je helemaal vanaf het begin begint, raad ik je aan om eerst te kijken naar welk product of producten je wilt gaan promoten en aan de hand daarvan een onderwerp te kiezen. Zo weet je zeker dat voor het onderwerp dat je kiest, ook daadwerkelijk producten te promoten zijn.

Zorg er daarna ook voor dat het onderwerp van je website zo goed mogelijk aansluit bij de producten die je wilt gaan promoten. In veel gevallen kun je zelfs contact opnemen met de eigenaar van het product om te vragen of hij je wat meer kan vertellen over de doelgroep van het product.

3. Kom niet over als een harde verkoper

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het niet de bedoeling dat je gaat spammen met affiliate links, of mensen bijna verplicht op iets op je website te laten kopen.

Het beste kun je gewoon aan de slag gaan met waardevolle informatie en dan in je tekst af en toe een linkje zetten naar het product dat je promoot.

wat is een affiliate partner

Niet alleen kopen je bezoekers zeker niets als je als een harde verkoper over komt, de kans is ook groot dat deze bezoeker jou de volgende keer niet meer vertrouwen.

Zorg er daarom altijd voor dat je eerst gaat voor waarde geven, voordat je er iets voor terug vraagt.

4. Kies een niche met weinig concurrentie en veel potentie

Vaak zie ik beginnende affiliates starten in niches zoals afvallen, geld verdienen op het internet, of investeren. Dit zijn niches die gigantisch veel concurrentie hebben waardoor het een stuk langer duurt voordat je er geld mee verdient.

Als beginner is het veel beter om een onderwerp te kiezen die nog niet zo veel concurrentie heeft. Hoe minder concurrentie er is, hoe makkelijker het voor jou is om te scoren in de zoekmachines. Daardoor verkoop je sneller en meer.

5. Wees eerlijk en betrouwbaar

Een van de belangrijkste dingen bij affiliate marketing is dat je vooral eerlijk en betrouwbaar bent. Je hebt er niets aan om het product dat je promoot de hemel in te prijzen, terwijl er bijvoorbeeld ook nadelen aan het product zitten.

Als blijkt dat het product niet zo is als dat jij hebt voorgeschreven, zullen de mensen die via jou een product hebben gekocht het weer retourneren, waardoor ook jou commissie komt te vervallen.

Daarnaast is het ook heel moeilijk om het vertrouwen van mensen weer terug te krijgen als je het eenmaal gebroken hebt. Wees dus altijd eerlijk en zorg dat je bezoekers je kunnen vertrouwen.

6. Installeer Google Analytics maar kijk er niet te vaak op

Het is een goed idee om Google analytics al wel vast op je website te installeren, maar het is zeker geen goed idee om in het begin al regelmatig naar je statistieken te kijken.

In het begin zal je nog vrijwel geen bezoekers naar je website krijgen en kan het demotiverend werken om je statistieken te zien.

Een affiliate marketing website opzetten

Probeer het bekijken van je statistieken vooral in het begin te beperken tot 1 keer per maand. Als je dan ziet dat je al wat meer bezoekers naar je website krijgt, kun je leren hoe analytics precies werkt en daar waardevolle informatie uithalen.

7.Maak je links aantrekkelijk

Om ervoor te zorgen dat meer mensen op je affiliate links klikken is het belangrijk dat je links aantrekkelijk zijn om te klikken. Een aantal goede voorbeelden zijn:

Slecht voorbeeld: 

http://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/70661

Daarnaast is het ook een goed idee om gebruik te maken van een call to action box of knop. Voor een bezoeker is het een stuk aantrekkelijker als hij bijvoorbeeld op een mooie grote knop kan drukken. Voorbeeld:

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Natuurlijk is het een beetje testen welke methode voor jouw website het beste werkt. Ik heb websites waar juist de tekst linkjes heel goed werken, terwijl er bij een andere website weer veel meer op de knoppen wordt geklikt.

8. Benoem altijd de voordelen van een product en niet de specs

Als je producten gaat promoten is het belangrijk om altijd de voordelen te benoemen die je bezoeker ervaart als hij het product promoot. Vaak zie ik beginnende affiliates juist vertellen wat ze allemaal krijgen als ze een product aanschaffen.

We zijn allemaal gevoelsmensen en het benoemen van de voordelen die je bezoeker gaat ervaren speelt in op het gevoel. De kans is groot dat je dan meer verkoopt.

9. Probeer te gaan voor wederkerende inkomsten

Als het mogelijk is binnen jou niche, raad ik je echt aan om te gaan voor wederkerende inkomsten. Als je voor wederkerende inkomsten gaat, hoef je maar één keer een sale te scoren om daarna maand  na maand geld te verdienen.

Bij niet wederkerende inkomsten staat je teller iedere nieuwe maand weer op nieuw en betekent het dat je weer volop moet presteren om nieuwe sales binnen te halen.

Daarnaast maakt het met wederkerende inkomsten niet uit of jij een maandje niets aan je business doet. Zolang de bezoekers die zich via jou aanmelden klant blijven bij het product dat je hebt gepromoot, blijf je iedere maand geld verdienen.

10. Zorg dat je website makkelijk te gebruiken is

Om goed te verdienen met een affiliate website is het belangrijk dat bezoeker je website makkelijk kunnen gebruiken.

Daarvoor moet de website geschikt zijn voor verschillende soorten schermen en moet de snelheid voldoende zijn dat ze geen half uur hoeven te wachten tot een pagina is geladen.

Daarnaast moet ook de navigatie goed zijn zodat bepaalde pagina’s op je website makkelijk te bereiken zijn.

affiliate marketing opzetten

Maak je website vooral niet te druk maar houdt het zo simpel mogelijk.

Je website kan er super mooi uit zien met allerlei toeters en bellen, maar in de praktijk zijn het vaak de meest simpele websites die het meeste geld verdienen.

11. Start direct al met een mailinglijst opbouwen

Als er een ding is waar ik spijt van heb is dat ik niet direct in het begin al ben begonnen met een mailinglijst opbouwen. Vrijwel alle grote affiliates verdienen een groot gedeelte van hun inkomsten via een mailinglijst.

Met een grote mailinglijst hoeven ze slechts een email te sturen met een mooie kortingsaanbieding dat aansluit bij de doelgroep en ze hebben een paar duizend euro verdiend voor het einde van de dag.

Onderschat de kracht van een grote mailinglijst zeker niet en begin er zo snel mogelijk mee. De email marketing provider die ik gebruik om mijn mailinglijst op te bouwen is Getresponse.

12.Schrijf regelmatig goede content

Dat deze tip op nummer 12 staat maakt het zeker niet een minder belangrijke tip. Sterker nog dit zou zo maar eens de nummer 1 tip kunnen zijn. Al het succes met affiliate marketing draait om je content.

Hoe beter de content is die jij schrijft, hoe meer bezoekers er naar je website komen en hoe meer mensen op je affiliate links zullen klikken. Daarnaast zorgt goede content er ook voor dat bezoekers weer terug willen komen naar je website als ze al eerder een goede ervaring hebben gehad.

Het grote voordeel van terugkerende bezoekers is dat je al enige vorm van vertrouwen bij ze hebt opgebouwd. De kans is dus al groter dan de eerste keer om een commissie te scoren bij deze bezoekers.

13. Maak ook gebruik van afbeeldingen en video’s

Als content goed geschreven is is dat voldoende om een goede score te krijgen in de zoekmachines. Maar content zonder beeld is natuurlijk best saai. Daarom is het een goed idee om je teksten op te vullen met plaatjes die bij je teksten passen.

Naast plaatjes kun je ook YouTube video’s toevoegen aan je tekst. Deze hoeven niet van jou te zijn maar kunnen ook van iemand anders zijn.

Embedden zoals dat heet, mag namelijk gewoon omdat de video alleen op je website getoond wordt, maar niet van de de server van YouTube wordt afgehaald. Het is dus 100% legaal.

14. Koop het product zelf dat je gaat promoten

Nog een hele goede tip die ik je graag wil meegeven als je gaat beginnen met affiliate marketing is dat het een goed idee is om het product zelf aan te schaffen dat je wilt gaan promoten.

Hiermee kun je controleren of het product echt goed is en omdat je het zelf hebt geprobeerd, wordt het een stuk makkelijker om erover te praten.

Helemaal als je zelf heel tevreden bent over het product, kun je nog meer kracht achter je woorden zetten als je het product wilt promoten in een bericht.

Aan de slag met affiliate marketing

Nu je al heel wat tips hebt gehad met betrekking tot affiliate marketing, wil je natuurlijk snel aan de slag.

Een van de beste manieren om goed van start te gaan met affiliate marketing is met de affiliate marketing revolutie cursus.

Uiteraard heb ik deze cursus zelf ook gevolgd en heb ik er ontzettend veel van geleerd. Je leert eigenlijk precies wat je moet weten om een goede website te maken en hoe je ervoor zorgt dat die website je geld gaat opleveren.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen