arrow_drop_up arrow_drop_down
29 mei 2018 

affiliate marketing tips voor beginners. De belangrijkste tips

Op zoek naar affiliate marketing tips voor beginners? Ben je net begonnen met affiliate marketing, maar weet je nog niet echt wat je nou precies moet doen? Of kun je simpelweg wel wat goede tips gebruiken? In dit blogbericht geef ik je tips die mij in het begin geholpen hebben.

Toen ik net begon met affiliate marketing, had ik ook geen idee wat nou precies de bedoeling was en ben ik zelf ook op zoek gegaan naar de beste tips. Op deze pagina lees je alle tips die ik gevonden heb en zelf heb toegepast om geld te verdienen met affiliate marketing.

Aangezien deze tips voor mij heel waardevol waren, is de kans groot dat jij er ook veel aan zal hebben.

Wat is affiliate marketing precies?

Met affiliate marketing promoot je producten die niet van jezelf zijn. Telkens als iemand via jouw affiliate link een product aankoopt die jij promoot, krijg jij daarvoor een kleine vergoeding.

Om commissies te verdienen met affiliate marketing, moet je er dus voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen op jouw links klikken zodat je een grote kans hebt op het verdienen van commissies.

Als je net begint, krijg je waarschijnlijk nog geen of enkele kliks op je affiliate links, maar door veel te werken aan je website zal je merken dat er steeds meer mensen op je affiliate links zullen klikken en je ook steeds meer zal verkopen.

De onderstaande affiliate marketing tips voor beginners hebben mij geholpen om beter te worden in affiliate marketing.

17 affiliate marketing tips voor beginners

Beginnen met affiliate marketing is niet moeilijk. Er succesvol mee worden is een heel ander verhaal. Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik dat ik binnen enkele maanden duizenden euro’s zou verdienen.

Natuurlijk is me dat niet gelukt en verdiende ik na 2 maanden nog helemaal geen geld. Zelfs na een half jaar waren de inkomsten nog vrijwel niet aanwezig en werd ik blij van één of twee commissies per maand.

Sinds ik mijn eerste commissie verdiende, wist ik dat het mogelijk is om geld te verdienen op het internet en ben ik er helemaal voor gegaan.

Inmiddels hoef ik niet meer fulltime te werken en wordt mijn inkomen aangevuld met affiliate marketing.

Hoewel ik nog geen fulltime affiliate ben, is het me wel gelukt om al wat geld te verdienen met affiliate marketing. Daarom deel ik je graag de meest behulpzame tips die ik heb gevonden.

1. Het design van je website is niet zo belangrijk

Als je een eerste affiliate website gaat maken, is het natuurlijk heel verleidelijk om er een supermooie professioneel uitziende website van te maken. Toen ik mijn eerste website maakte, was ik er minimaal een week mee bezig om de website precies zo te krijgen zoals ik wilde.

Achteraf is dat zonde van mijn tijd omdat het design van je website helemaal niet belangrijk is. Het enige waar jij je mee bezig zou moeten houden als beginner is het publiceren van content.

Zolang je website er redelijk uitziet en het makkelijk is voor je bezoekers om door je website te navigeren ben je al op de goede weg.

Kies daarom als je je eerste website gaat maken snel een simpel thema en zorg dat je direct aan de slag gaat met het schrijven van content. Alleen dan krijg je meer bezoekers naar je website.

2. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor je resultaat ziet

Voordat ik begon met affiliate marketing, zocht ik alles tot de bodem uit en heb ik hierdoor veel te lang gewacht voor ik begon met het maken van mijn eerste affiliate website. In plaats van veel informatie op te zoeken op het internet, had ik veel beter direct aan de slag kunnen gaan en het tijdens het proces allemaal leren.

Als ik nu opnieuw zou beginnen met een nieuwe website, zou ik direct starten en als ik problemen tegen kwam, ze dan pas opzoeken en oplossen.

wat verdien je met affiliate marketing

Hoe langer je namelijk aan de zijlijn blijft staan, hoe langer het zal duren voordat jij geld gaat verdienen met je website.

Begin dus vandaag nog met het maken van je eerste website, de problemen komen vanzelf en dan kun je ze ook direct oplossen.

Daarnaast bestaat de kans ook nog dat als je te veel informatie zoekt op het internet, je door de bomen het bos niet meer ziet. Te veel informatie zorgt ervoor dat je niet meer weet welke informatie nou echt belangrijk is en welke niet.

3. Een artikel per week is niet genoeg

Om succesvol te worden met affiliate marketing heb ik ervoor gekozen om de affiliate marketing revolutie cursus te volgen. Hoewel ik daar heel veel waardevolle informatie uit heb gehaald, ben ik in het begin begonnen met 1 artikel per week van minimaal 1000 woorden.

In de affiliate marketing revolutie is me verteld dat dat het absolute minimum is. Net als veel andere beginners dacht ik dat dat alles is wat nodig was om succesvol te worden.

Nu ik zelf geld verdien met affiliate marketing, weet ik dat één artikel per week niet genoeg is. Ook is het een goed idee om content te schrijven van meer dan 1000 woorden. Dat betekent ook dat het soms best goed kan zijn om eens een tekst van 3000 woorden of meer te schrijven.

Als je je aan het minimum blijft houden, moet je ook rekenen op minimale resultaten. Hoe meer je doet voor je website hoe meer vruchten je er uiteindelijk van zal plukken.

Klik hier om mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie te lezen.

4. Geef zo veel mogelijk waardevolle informatie als je kunt

Bij het schrijven van content is het vooral belangrijk dat je zo veel mogelijk waardevolle informatie geeft. Veel beginners schrijven teksten puur om tekst op hun website te hebben.

Wat je veel beter kunt doen is bij iedere blog die je schrijft, voor jezelf nadenken over wat jij graag zou willen weten over een bepaald onderwerp.

Welke website content voor affiliate marketing

Vervolgens kijk je in Google wat andere websites vertellen over dit onderwerp en ga je aan de slag met je eigen tekst.

Zorg er altijd voor dat je bezoekers veel waarde kunnen halen uit de teksten die je schrijft. Belangrijk om te weten is vooral dat Google maar één doel heeft. Dat is namelijk het beste antwoord geven op de vraag die mensen stellen aan Google.

5. Kijk niet te veel naar de groene bolletjes van Yoast

In het begin was het voor mij een sport om alle bolletjes van de Yoast SEO plugin groen te krijgen, tegenwoordig maak ik er helemaal geen gebruik meer van. Net als in de vorige tip is het enige doel van Google het beste antwoord geven op vragen die gebruikers van Google stellen.

Voor jou is dan vanzelfsprekend ook het enige doel om ervoor te zorgen dat jouw content bepaalde vragen het beste beantwoordt.

Als je alleen dat al goed doet, heb je vrijwel geen SEO-trucs nodig. Daarnaast hoef je er dan ook niet bang voor te zijn dat als Google met een Algoritme update komt, dat jouw website wordt afgestraft.

Google ziet het direct als jij SEO-trucs gebruikt om hoger te scoren in de zoekmachines. Als je dat met regelmaat doet, is het slechts een kwestie van tijd voordat Google je door heeft.

Schrijf gewoon zo goed mogelijke content. Dan gaat de rest vanzelf.

6. Koop het product dat je wilt promoten eerst zelf

Als je een product hebt gekozen dat je graag wilt gaan promoten, raad ik je aan om het product eerst zelf aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat je veel meer informatie kunt geven over het product en daarnaast ook voor jezelf kunt bepalen of het product wel echt goed is.

Daarnaast helpt het ook bij het promoten van het product als je je bezoekers kan laten zien dat jij het product zelf hebt gebruikt en er tevreden over bent.

Het heeft geen zin om een product te promoten waar je helemaal niet over weet. Niet alleen zal je geen of weinig commissies scoren, je kunt je bezoekers ook niet op de beste manier helpen.

Stel je voor dat jij een product promoot die eigenlijk heel slecht is en totaal geen waarde biedt aan je bezoekers. Dan ben je direct het vertrouwen kwijt en kun je het vergeten.

7. Focus je eerst op één website

Veel beginners waaronder ikzelf gaan veel te snel aan de slag met een nieuw project. In principe heb je maar één website nodig om een fulltime inkomen te verdienen. Door direct meerdere sites te beginnen vertraag je het proces voor alle websites.

Daarnaast is de kans ook groot dat je de fouten die je maakt bij je eerste project ook zult maken bij je tweede project.

blogger worden

Ga daarom eerst aan de slag met één website, totdat je een mooi bedrag weet te verdienen in de maand, voordat je pas aan een nieuw project begint. Dat voorkomt je veel ellende en stress.

8. Werk iedere dag aan je website

Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing is het belangrijk dat jij je website behandelt als een bedrijf. Dat betekent ook dat je er iedere dag aan moet werken. Daarnaast heeft iedere dag werken aan je website ook een aantal voordelen. Zo krijg je in een week veel meer gedaan, maak je van het werken aan je website een gewoonte waardoor het steeds makkelijker wordt en is de kans dat je sneller succesvol wordt veel groter.

Natuurlijk kan het best voorkomen dat je een dag niet aan je website werkt, maar het is belangrijk om enige consistentie te hebben in het schrijven van content.

Sinds ik iedere dag met affiliate marketing bezig ben heb ik veel geleerd en gaat het schrijven van content steeds makkelijker. Daarnaast weet ik ook steeds beter welke content ik het beste kan schrijven om mijn resultaten te vergroten.

9. Blijf investeren in jezelf

Voordat ik begon met affiliate marketing wilde ik er geen geld aan uitgeven. Ik had geen 2,50 euro per maand over voor een eigen website en al helemaal niet voor een cursus.

Uiteindelijk ben ik dan toch mijn eerste website gestart en heb ik de affiliate marketingcursus gevolgd. Dit waren een van de beste investeringen in mijn leven omdat het me nu maandelijks geld oplevert.

Om nieuwe kennis te krijgen is het belangrijk om te investeren in cursussen, boeken en trainingen. Daarnaast zijn ook bepaalde tools heel belangrijk bij affiliate marketing en sta je je eigen succes in de weg als je niet bereid bent wat geld uit te geven.

Sinds ik met affiliate marketing begonnen ben heb ik al verschillende cursussen gedaan om beter te worden in affiliate marketing zoals:

Op deze manier probeer ik mijn kennis steeds verder uit te breiden en zo steeds beter te worden in affiliate marketing. Daarom raad ik je zeker aan om ook te investeren in

10. Eerlijk zijn is heel belangrijk

Als je aan de slag gaat met je eerste eigen affiliate website, is het vooral belangrijk dat je eerlijk bent. Stel je begint een website over investeren in vastgoed, maar je hebt eigenlijk zelf nog nooit een vastgoedobject gekocht.

Dan heeft het helemaal geen zin om op je blog te schrijven over hoe jij je eerste pand hebt aangeschaft. Weest gewoon eerlijk en vertel je bezoekers dat jij zelf zeer geïnteresseerd bent in het onderwerp en graag wilt delen wat jij allemaal leert over het onderwerp.

Alleen dat is al genoeg om waarde te bieden aan je bezoekers. Daarvoor hoef je namelijk niet te liegen. Eerlijkheid duurt het langs en zal je de meeste resultaten opleveren.

11. Kies een niche waar je interesse in hebt

Het schrijven van content is voor veel beginners in het begin vooral lastig. De kans is groot dat je in het begin niet precies weet waarover je moet schrijven. Als je dan ook nog eens een onderwerp kiest waar je helemaal niets mee hebt, wordt het schrijven van content in het begin nog lastiger.

Daarom is het een goed idee om voor je eerste project een onderwerp te kiezen waar jij interesse in hebt. Dat maakt het veel makkelijker om teksten te schrijven en heb je er ook meer plezier aan. Je leert dan iets waarin je interesse hebt om het te leren.

12. Start direct al met e-mail marketing

Als ik nu helemaal opnieuw moest beginnen zou ik direct beginnen met het verzamelen van e-mailadressen voor email marketing.

Toen ik net begon met affiliate marketing heb ik dat gedeelte van de affiliate marketing revolutie cursus overgeslagen en heb ik daar nu veel spijt van. Ook dit heb ik overgeslagen omdat ik geen geld wilde investeren in een e-mail marketing provider.

Sinds ik begonnen ben met e-mail marketing is het voor mij veel makkelijker geworden om producten te promoten.

Eens in de zoveel tijd zijn er acties voor affiliate producten en hoef ik alleen maar een email te sturen naar de mensen op mijn e-mail lijst. De kans dat hiervan een percentage gebruik gaat maken van de actie is heel groot.

Stel je voor dat je 100.000 email adressen hebt verzameld en een email stuurt met een actie voor een product dat je promoot waaraan je 40 euro verdient per commissie. Stel je dan voor dat van die 100.000 mensen 1% (wat laag is) je product koopt, dan verdien je met het sturen van één e-mail 40.000 euro.

Nu duurt het natuurlijk wel een behoorlijke tijd voordat je 100.000 e-mailadressen hebt verzameld, maar daarom is het juist belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van je mailinglijst.

Zelf gebruik ik Getresponse voor e-mail marketing en ben ik daar zeer tevreden over. Hier verzamel ik mijn e-mailadressen en kan ik e-mails sturen naar mijn contactpersonen met één druk op de knop. Daarnaast is het zelfs mogelijk om volledig geautomatiseerd e-mails te sturen met een autoresponder.

Klik hier om meer te lezen over hoe je kunt starten met e-mail marketing

13. Kies producten met hoge commissies of prijzen

Bij het kiezen van affiliate producten om te promoten, is het een goed idee om te gaan voor producten die of een hoge aankoopprijs hebben, of een een hoog commissie percentage. Als je een product verkoopt van bijvoorbeeld bol.com van 10 euro en je krijgt maar 5% commissie per verkoop verdien je per commissie een bedrag van 0,50 eurocent per commissie. Dan moet je natuurlijk heel wat commissies scoren om er goed aan te verdienen.

Terwijl als je een product van 300 euro zou promoten met hetzelfde commissie percentage van 5% zou je voor één verkoop een commissie krijgen van 15 euro.

Daarnaast is het ook een goed idee om eens te kijken naar informatieproducten om te promoten. Hierbij kun je denken aan cursussen, trainingen en Webinars. In veel gevallen krijg je voor informatieproducten een commissie van minimaal 50%. Als je dan een product promoot van 300 euro, krijg je per verkoop een commissie van 150 euro. Dan hoef je niet veel commissies te scoren in een maand om er goed aan te verdienen.

14. Wees geduldig, heel geduldig

Als je al het een en ander over affiliate marketing hebt gelezen, ben je vast al tegen gekomen dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient. In veel gevallen kan het een aantal maanden tot jaren duren voordat je wat geld verdient met affiliate marketing.

Daarom heb je om succesvol te worden met affiliate marketing heel veel geduld nodig. Een hele lange tijd ben je veel aan het werk zonder dat je daarvoor resultaat ziet, maar als je eenmaal succesvol bent en geld verdient met affiliate marketing, krijg je zelfs betaald als je niet aan het werk bent.

Blijf dus altijd doorgaan met het publiceren van waardevolle content, ook al komt er nog niemand naar je website. Er zal dan een moment komen waarop dat wel gebeurt en jij geld gaat verdienen.

15. Ontdek uitbesteden van werk

Niet iedereen vindt het leuk om teksten te schrijven en niet iedereen is daar goed in. Gelukkig bestaat er ook de mogelijkheid om werk uit te besteden. Als je zelf geen zin hebt om teksten voor je website te schrijven, kun je dit laten doen door een tekstschrijver.

Ook als je straks meerdere affiliate sites hebt, kan het lastig zijn om de content voor al die websites bij te houden. Dan is het een goed idee om te zorgen dat je hulp krijgt van een tekstschrijver zodat je toch al je websites kunt blijven onderhouden, zonder dat jij dagen achter de computer zit om de teksten te schrijven.

16. Ga voor wederkerende inkomsten

Als je op zoek gaat naar een affiliate product, krijg je in de meeste gevallen betaald per verkoop. Maar wist je dat het ook mogelijk is om maandelijks betaald te krijgen voor de producten die je promoot.

Een goed voorbeeld van producten waarbij je maandelijks betaald wordt zijn membership programma’s en software.

Je hoeft dan maar één keer succesvol een product te promoten en krijgt de maanden erna zolang de klant, klant blijft een percentage van het bedrag betaald.

Door te gaan voor wederkerende inkomsten zorg je ervoor dat je altijd geld blijft verdienen met affiliate marketing.

17. Geef vooral niet op. Ook al duurt het lang

Veel beginners starten met veel motivatie aan hun eerste affiliate marketingproject. Maar als ze dan na 2 weken of soms maanden nog steeds weinig bezoekers naar hun website krijgen en geen commissies, geven ze het op omdat ze denken dat het niet werkt.

Als je begint met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat dit normaal is. Waarom zou Google jou met je nieuwe website direct bovenaan in de zoekresultaten vermelden? Om goede posities in Google te krijgen moet jij je eerst bewijzen. Dat kost nou eenmaal tijd.

Een affiliate marketing website opzetten

Blijf vooral doorgaan met het publiceren van waardevolle content en dan komt er een moment waarop je ineens wel bezoekers krijgt. Vanaf dat moment is het slechts een kwestie van tijd voordat je geld gaat verdienen.

18.  Laat zien wie je bent

Al een tijdje is jouw authenticiteit heel belangrijk op het internet. Google hecht er namelijk veel waarde aan om te weten wie jij bent en of jij wel gekwalificeerd bent om over een bepaald onderwerp te praten. Dit heeft te maken met iets dat relatief nieuw is in de algoritme van Google. EAT (Expertise, Autoritativeness and Trustworthyness). Hiermee zorgt Google ervoor dat alleen de meest betrouwbare informatie een goede plek ik Google krijgt.

Dat betekent dus dat als Google er niet achter kan komen wie jij bent, je het een stuk lastiger krijgt om goede posities in Google te behalen. Vaak zie ik beginners een nep profiel gebruiken voor hun website.

Dit kan ervoor zorgen dat je minder geloofwaardig bent bij Google en daarom minder beloond zal worden.

19. Schrijf niet alleen kleine blogs

Als je succesvol wilt worden op het internet, moet je iedere dag je best doen om de beste informatie te geven op je website. Veel beginners schrijven blogs van 700 -800 woorden en hopen daarmee de eerste positie te behalen.

Toch is het ook goed om eens heel uitgebreid artikel te schrijven zodat je de beste informatie van het internet geeft. Hoewel de affiliate marketing revolutie je vertelt dat je minimaal 1000 woorden moet schrijven, is het goed om te weten dat 1000 woorden dan ook echt als een minimum gesteld is. Het is dus geen probleem om er ook eens een artikel van 3000  woorden uit te knallen.

20. Gebruik zoekmachine gerelateerde social media

Een van de dingen die ik geleerd heb is dat het ook belangrijk is welke social media platformen je gebruikt. Zelf begon ik vroeger met Facebook, Instagram en twitter, maar heb ik geleerd dat me dat heel weinig resultaat oplevert.

Een tijd geleden ben ik erachter gekomen dat het veel beter is om zoekmachine gerelateerde social media te gebruiken. Het voordeel hiervan is namelijk dat gebruikers van dat social media kanaal zoekopdrachten kunnen doen waardoor de kans groter is dat jij naar boven komt.

Bij Social media zoals Facebook kan dat niet. Ook heeft bijvoorbeeld Facebook er geen interesse in om bezoekers Facebook te laten verlaten om naar je website te gaan. Hierdoor krijg je geen waarde terug van Facebook en is het een beter idee om je tijd te investeren in Social media waarbij je wel bezoekers mag ontvangen vanaf social media. Goede voorbeelden van Social media die je wel helpen zijn:

  • YouTube
  • Pinterest

Bij deze social media kanalen zie je vaak snel resultaat van de content die je gepubliceerd hebt op de social media kanalen.

Aan de slag met affiliate marketing

Ben je nog niet begonnen met affiliate marketing omdat je niet precies weet wat je moet doen? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Deze online cursus heeft er voor mij voor gezorgd dat ik direct aan de slag kon.

Binnen no-time had ik mijn eerste affiliate website online en verdien ik nu geld op het internet. Als je wilt beginnen met affiliate marketing is een werkende strategie belangrijk. Met de methode die je leert in de affiliate marketing revolutie, heb je zeker een goede strategie die werkt.

Doorloop alle stappen in de cursus, onderneem daarna ook actie en voer alle stappen uit. Dan is de kans groot dat jij over een tijdje ook geld verdient met affiliate marketing.

Aan de slag met affiliate marketing en geld verdienen op het internet? Bekijk dan eens de cursussen die je kunt volgen. Klik hier om naar onze speciale cursus pagina te gaan.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen