arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing tips 2020 / 2021; de beste tips op een rijtje
3 december 2020 

Affiliate marketing tips 2020 / 2021; de beste tips op een rijtje

Sinds enkele jaren is affiliate marketing onwijs populair geworden. Meer en meer ondernemers kiezen ervoor om met dit online verdienmodel aan de slag te gaan; ik begrijp maar al te goed waarom. Zelf ben ik ook enkele jaren geleden met affiliate marketing begonnen. Waarom? Dat had eigenlijk meerdere redenen.

Allereerst wilde ik eigen baas zijn, wilde ik me met nieuwe technologieën bezig houden en wilde ik veel geld gaan verdienen. In een ideale wereld zou het daarbij zelfs mogelijk zijn om een passieve inkomstenstroom op te gaan bouwen. Uiteindelijk is mij dat gelukt dankzij affiliate marketing!

Heb jij die droom nou zelf ook? Dan wil ik je graag aanraden om dit artikel op je gemakje door te lezen. In dit artikel bespreek ik namelijk enkele handige affiliate marketing tips voor dít jaar en voor het komende jaar. Aan de hand van deze tips kun je direct succesvol met jouw affiliate website starten of jouw huidige affiliate website verder optimaliseren.

Tip 1: stel ambitieuze doelen op

Heb jij enig idee hoe topsporters het elke dag weer voor elkaar krijgen om het onderste uit de kan te halen? Dat komt puur doordat zij zo gedreven zijn én doordat zij ambitieuze doelen opgesteld hebben. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het winnen van een bepaalde wedstrijd of het behalen van medailles op de Olympische Spelen.

Ook in de wereld van affiliate marketing is het advies om ambitieuze doelen op te stellen. Waarom? Omdat dit je scherp houdt én om dat je daardoor continu weet waar je ook alweer zo hard voor aan het werk bent.

Als je ambitieuze doelen hebt gesteld, ben je bovendien onwijs ambitieus om die doelen te gaan behalen. Heb je de gestelde doelen nog niet behaald? Dan ga je er echt alles aan doen om die doelen alsnog te behalen. Uiteindelijk ben je op die manier in staat om – op de lange termijn – uiteindelijk de beste resultaten te gaan behalen.

Kortom; het opstellen van ambitieuze doelen is om meerdere redenen onwijs aan te raden. Durf te dromen, durf groot te denken en houd jezelf daarmee scherp. Onderaan de streep draagt dat absoluut bij aan de resultaten die je met affiliate marketing gaat behalen!

Tip 2: maak gebruik van social media

Ook in het afgelopen jaar is social media onwijs populair gebleken/gebleven. Veel Nederlanders hebben één of meerdere social media accounts, waardoor je via de social media kanalen onwijs veel mensen kunt bereiken. Dit is niet alleen handig als je zelf bijvoorbeeld een webshop hebt, maar óók als je met affiliate marketing aan de slag bent.

Sterker nog: ik ben er persoonlijk van overtuigd dat je met social media uiteindelijk de beste prestaties kunt gaan bereiken. Uiteraard is het daarbij wel zaak om social media te combineren met andere vormen van marketing. Ook bijvoorbeeld e-mail marketing speelt anno 2020 én anno 2021 een cruciale rol.

Enfin, nog even terugkomend op de social media kanalen. Heb je enig idee via welke social media kanalen je tegenwoordig het beste resultaat kunt gaan behalen? In mijn ogen kun je het beste voor de onderstaande drie kanalen kiezen:

  • Facebook: hier zitten simpelweg veel Nederlanders op
  • Instagram: zeer populair in de afgelopen jaar. mijn persoonlijke verwachting is dat Instagram ook populair blijft en verder en verder blijft groeien.
  • TikTok: dit social media kanaal is wellicht ietwat onbekend, maar wist juist in 2019 en 2020 een immense groei door te maken.

Tiktok, App, Iphone, Telefoon, Sociale Media, Iphone 11

In mijn ogen is het onwijs interessant om juist met TikTok aan de slag te gaan. Dit social media kanaal biedt onwijs veel mogelijkheden; dat komt onder meer doordat de concurrentie op dit social media kanaal nog niet heel hevig is. Je valt daardoor relatief snel goed op binnen dit social media kanaal. Dat is bij bijvoorbeeld Facebook of Instagram een stuk lastiger.

Daarnaast heb je bij TikTok ook nog te maken met meerdere advertentiemogelijkheden. Dankzij al die advertentiemogelijkheden kun je de jouw producten op allerlei verschillende manieren gaan promoten, waardoor je uiteindelijk de beste prestaties kunt gaan behalen.

Kortom: het is in mijn ogen zeer interessant om met TikTok aan de slag te gaan. Houd daarnaast ook de andere social media kanalen in de gaten; via deze social media kanalen kun je op een geweldige manier aan de naamsbekendheid van jouw affiliate website werken. Op den duur ga je daardoor alleen maar meer orders scoren!

Tip 3: probeer de plugin Content Egg Pro uit

Op welke manier plaats jij op dit moment nog de affiliate links op jouw website? Doe je dit volledig handmatig? Plaats je wellicht handmatig nog buttons op jouw website? Of vul je handmatig de affiliate links in jouw content in? Met behulp van de Content Egg Pro plugin kun je dit voor jezelf een stuk makkelijker maken.

Dankzij deze plugin is het namelijk mogelijk om geautomatiseerd alle producten en prijzen bij te laten werken. Je hoeft in principe dus maar één keer een actie uit te voeren, waarna constant de prijzen aangepast worden. Dat klinkt ideaal, niet waar?

Bovendien gaat het toevoegen van producten met deze plugin onwijs makkelijk. Het enige wat je in principe nodig hebt, is een EAN code. Als je de EAN code van het betreffende product hebt, kun je dus onwijs snel de producten op jouw affiliate website gaan plaatsen.

Kortom: om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, is het absoluut aan te raden om deze plugin uit te proberen. De plugin is niet volledig gratis, maar biedt wel een ongekende meerwaarde. Mijn tip is dan ook om deze plugin zeker eens een kans te geven!

Tip 4: kies voor monster artikelen

Zoals je wellicht al weet, speelt content anno 2020 / 2021 een cruciale rol. Als je de beste content online weet te zetten, zie je dit direct in jouw bezoekersaantallen terug. De beste content zorgt namelijk voor hogere posities binnen Google, waardoor je uiteindelijk meer en meer bezoekers aan gaat trekken. Op den duur gaat dat – als de conversie op jouw website in orde is – zorgen voor hogere opbrengsten.

Maar, hoe kun je nou de beste content op jouw website plaatsen? In mijn ogen is het in 2020 / 2021 aan te raden om te kiezen voor monster artikelen. Dit zijn artikelen van minimaal 1500 woorden. Zit er ook nog een maximum aan dergelijke artikelen? Nee, zeker niet. Je kunt probleemloos een artikel van 6000 woorden online plaatsen. Zolang de content maar van een hoog niveau is, is dat allemaal prima.

Hoe je deze monster artikelen kunt creëren? Je kunt ervoor kiezen om deze artikelen zelf te schrijven, maar je kunt ook gebruik maken van onze diensten. Vanuit Writgo bieden wij namelijk unieke schrijfdiensten aan. Schrijfdiensten waardoor jij de beste content op jouw website kunt gaan plaatsen.

De content die wij schrijven, is van een hoog niveau. De content is uniek, de content is waardevol en de content is geoptimaliseerd voor jouw affiliate website. Onder aan de streep weet je dankzij onze teksten dus meer en meer geld te verdienen. Heb je hier wel oren naar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te ontdekken!

Tip 5: volg het goede voorbeeld van jouw concurrentie op

Heb je het idee dat bepaalde concurrenten op jou aan het uitlopen zijn? Wil je graag de opgelopen achterstand in gaan halen? Dan kun je het heel ingewikkeld voor jezelf gaan maken, maar dat is zeker niet aan te raden. Nee, het is juist aan te raden om het voorbeeld van jouw concurrentie op te volgen. Bekijk waarom jouw concurrentie opeens zo goed scoort.

Heb je de oorzaak daarvan ingezien? Dan kun je dat simpelweg op jouw eigen manier ook voor jouw affiliate website gaan implementeren. Het gezegde luidt niet voor niets ‘beter goed gejat dan slecht bedacht'. Durf dus zeker eens jouw concurrenten te analyseren en probeer daarvan te leren. Op basis van deze analyse kun je vervolgens de juiste zaken in jouw affiliate website gaan implementeren.

Kortom: het kan absoluut geen kwaad om jouw concurrenten eens te analyseren. Sterker nog; dat is iets wat ik je absoluut aan kan raden. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Maak het daarom niet te complex voor jezelf en neem een voorbeeld aan jouw succesvolle concurrenten. Daar kun je uiteindelijk zelf ook alleen maar van leren!

Geld verdienen met Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing RevolutieWil je beginnen met affiliate marketing, maar weet je niet zo goed hoe jij zo snel mogelijk succesvol kunt worden met Affiliate Marketing?

Of ben je al begonnen met affiliate marketing, maar loopt alles nog niet op rolletjes?

Dan raad ik je aan om aan de slag te gaan met de Affiliate Marketing Revolutie.

Deze online Affiliate Marketing Training leert je stap voor stap hoe jij een winstgevende affiliate website maakt. Klik hier om naar de affiliate marketing revolutie te gaan. 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen