arrow_drop_up arrow_drop_down
31 oktober 2018 

Affiliate marketing strategie nodig?

Wat is nou een goede affiliate marketing strategie. Er wordt heel veel ophef gemaakt over hoe je het beste met affiliate marketing kunt beginnen.

Vooral voor beginners klinkt het allemaal heel erg moeilijk. Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel. Ook moet je het niet moeilijker maken dan het is.

[cta id=”2011″ align=”none”]

De beste affiliate marketing strategie

Als je op zoek gaat naar affiliate marketing op het internet kom je gigantisch veel tegen. Ook zijn er allerlei manieren om affiliate marketing toe te passen om zo snel mogelijk miljonair te worden.

Waarschijnlijk ben je er al achter dat dat waarschijnlijk niet heel snel gaat gebeuren. Als je met affiliate marketing begint, kies je ervoor om een business op te bouwen. Hier moet je dan ook minimaal een jaar mee aan de slag gaan.

Veel beginners stoppen al voordat ze ook maar een commissie hebben verdiend en vertellen vervolgens de hele wereld dat affiliate marketing oplichting is.

Als al deze beginners nou iets langer door waren gegaan en niet direct hadden opgegeven konden zij ook succesvol worden. De belangrijkste affiliate marketing strategie is dus doorgaan.

Een affiliate marketing website opzetten

Waarom moet je doorgaan als het niet werkt?

Als je met affiliate marketing begint moet je niet verwachten dat je direct resultaten gaat zien. Het duurt even voordat je redelijk gevonden wordt in de zoekmachines. Hierdoor komen er vooral in het begin nog niet veel of geen bezoekers naar je website. Zonder bezoekers ga ja natuurlijk ook niets verkopen.

Als je meer bezoekers naar je website wil, is het belangrijk dat je iedere week minimaal een nieuw bericht gaat publiceren. Zo kom je met steeds meer zoekwoorden in Google en heb je ook meer kans om goed gevonden te worden.

Als affiliate marketing voor jou niet werkt, is daar maar een reden voor. Je hebt je niet genoeg gedaan om veel bezoekers naar je website te krijgen die geïnteresseerd kunnen zijn in het product dat jij promoot.

Denk lange termijn

Het heeft helemaal geen zin om elke dag naar je Google Analytics te kijken of je al wat meer bezoekers hebt. De eerste maanden zal je weinig groei zien en dat kan je motivatie wegnemen.

Je bent tenslotte keihard aan het werk aan je website maar het levert niets op. Door niet te kijken van dag tot dag, maar van jaar tot jaar, vallen de resultaten ineens wel mee. Ga daarom gewoon eens een jaar aan de slag, en laat jezelf verrassen.

Bij alle mensen die door zijn gegaan en het gewoon een jaar of meer gedaan hebben, hebben allemaal commissies verdiend.

Natuurlijk verdient de een meer dan de ander, maar dat is dan slechts een kwestie van opschalen.

affiliate marketing zonder opstartkosten

Gebruik Longtail zoekwoorden

Longtail zoekwoorden zijn zoekwoorden of termen die bestaan uit 4 of meer woorden. Vooral als je net begint met je website is het heel erg belangrijk dat je deze longtail keywords gaat gebruiken.

De voornaamste reden hiervoor is dat er op deze termen vaak minder concurrentie zit. Als je zo veel mogelijk long tail zoekwoorden gaat gebruiken zal je merken dat je veel sneller gevonden wordt in Google.

Veel beginners maken deze fout en gaan voor zoek termen met een of twee woorden. Als je dat doet gaat het heel lang duren voor je resultaat gaat zien. Natuurlijk is het helemaal niet verkeerd om deze zoekwoorden te gebruiken.

Als jij van jezelf weet dat je heel veel doorzettingsvermogen hebt en rustig een paar jaar kan wachten op je eerste commissie, is het gebruiken van korte zoekwoorden geen probleem. Maar als je sneller resultaat wil moet jij je focussen op het laag hangende fruit.

Affiliate marketing strategie

Wat is de makkelijkste manier om te beginnen?

Een goede affiliate marketing strategie is om een product te kiezen en hier een goede website omheen te bouwen. De website hoeft er niet top uit te zien als het maar gewoon goed werkt.

Vaak zijn het de simpele websites die 5000 euro per maand binnen halen terwijl de mooie en goed uitziende websites weinig verdienen.

Waarschijnlijk komt dit omdat de “lelijke website” zich focust op content in plaats van lay-out. Bijna alle beginners raken verstopt in het mooi maken van de website.

Vooral in het begin is dat helemaal niet belangrijk. Een goede affiliate marketing strategie is dat je zo snel mogelijk je berichten schrijft, en publiceer elke week minimaal een keer. Doe zo goed mogelijk je best om waardevol te zijn. Hoe meer je geeft aan je bezoeker, hoe groter de kans is dat je ook iets terug krijgt.

Maak dus gewoon een simpele website, en richt je de eerste maanden op het schrijven van content. Als je een dag heel veel inspiratie hebt, ga dan door. Plan de berichten gewoon vooruit. Wanneer je dan een keer geen zin hebt om te schrijven hoef jij je niet druk te maken want je website loopt gewoon door.

wat is een affiliate website

Keep it simple

Affiliate marketing kan zo moeilijk gemaakt worden als je zelf wil. Je kunt allerlei dingen toevoegen aan je website. Toch is de beste affiliate marketing strategie dat je het gewoon simpel houdt. Maak een home page en een blog pagina.

Schrijf een mooie uitnodigende homepage tekst, die je optimaliseert voor een zoekwoord. Ga daarna continu blogberichten publiceren.

Zet onderaan de blog een link naar het product dat je promoot. Dat is het hele concept van affiliate marketing. Daarna is het slechts een kwestie van herhalen.

affiliate marketing

De affiliate marketing revolutie

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen kun je affiliate marketing makkelijk leren met de affiliate marketing revolutie. Dit is een affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap leert hoe je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Je leert op de meest simpele manier affiliate marketing toepassen. Aangezien het een videocursus is, hoef je alleen maar op te letten en het vervolgens na doen. Als je een product gaat kiezen, kies dan wel een product dat je zelf interessant vind. Zo kun je het schrijven van nieuwe artikelen veel langer volhouden. Ben je benieuwd geworden naar de cursus? Lees dan het verhaal van Jacko zelf. Hij kan je veel leren.

[cta id=”2011″ align=”none”]

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen