arrow_drop_up arrow_drop_down
Starten met affiliate marketing? Zo kun je vandaag al starten
21 juli 2020 

Starten met affiliate marketing? Zo kun je vandaag al starten

Ben je van plan om te starten met affiliate marketing? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Toch is het goed om te weten dat je kunt beginnen met affiliate marketing binnen een dag.

In dit blogbericht ga ik dieper in op hoe je vandaag al kunt beginnen met affiliate marketing en wat je er allemaal voor nodig hebt.

Affiliate marketing is een doorlopend proces waarmee je eigenlijk nooit klaar bent. Je moet altijd bezig blijven om jezelf en je website te verbeteren.

Maar als je affiliate marketing eenmaal goed hebt lopen, kan het je veel geld opleveren. Lees daarom zeker verder over hoe jij kunt starten met affiliate marketing .

Wat is affiliate marketing?

Voordat je kunt starten met affiliate marketing is het natuurlijk wel handig om te weten wat affiliate marketing precies is. Daarom wil ik graag refereren naar de uitleg van wikipedia:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashback sites of nieuwsbrieven.

Bron

Met affiliate marketing promoot je dus producten voor andere mensen en krijg je een commissie als je dat succesvol doet. Op deze manier kun je dus een heel online bedrijf opzetten.

Wie zijn er betrokken bij Affiliate Marketing ?

Als je gaat beginnen met affiliate marketing krijg je te maken met verschillende mensen en bedrijven. In dit geval gaat het om de adverteerders, jij als affiliate en een affiliate netwerk.

Adverteerders

De adverteerders zijn de mensen of bedrijven die producten verkopen op hun website of met hun bedrijf. Zij willen jou als affiliate inschakelen om hun te promoten.

Als jij succesvol een product van een van deze bedrijven verkoopt via een speciale affiliate link die je van het affiliate netwerk krijgt, krijg jij een commissie. De adverteerder betaalt dan de commissie aan het affiliate netwerk en het affiliate netwerk betaalt de commissie uit aan jou.

Affiliates

Daarnaast is er natuurlijk ook de affiliate. Als je op deze pagina terecht bent gekomen betekent het dat jij in dit geval de affiliate bent.

Jij gaat producten promoten voor de adverteerder om zo commissies te verdienen. Via het affiliate netwerk krijg je een speciale link waaraan zowel de adverteerder als het netwerk kan zien Of jij bezoekers doorstuurt naar de website van de adverteerder.

Ook wordt er bijgehouden wie van die doorgestuurde website bezoekers koopt. Als jij veel bezoekers doorstuurt en een percentage daarvan koopt? Dan krijg jij commissies.

Affiliate netwerk

We hebben het er al een beetje over gehad, maar het affiliate netwerk brengt adverteerders en affiliates samen. Een affiliate netwerk zorgt ervoor dat alles netjes wordt bijgehouden en dat jij als affiliate je commissies ontvangt.

De beste affiliate netwerken om je voor in te schrijven zijn:

  • Paypro.nl
  • Daisycon.nl
  • Tradetracker.nl
  • Bol.com
  • Coolblue.nl

Je eerste website maken in stappen

Je weet nu ongeveer wat affiliate marketing betekent. Om affiliate marketing op een succesvolle manier uit te voeren is het belangrijk dat je een eigen website gaat maken.

Veel beginnende affiliates zien op tegen het maken van een website omdat ze dan direct geld moeten uitgeven.

Hoewel ik begrijp dat je nu nog een beetje onzeker bent over affiliate marketing raad ik je toch aan om het te doen.

Je krijgt er namelijk spijt van als je nu niet direct investeert in een goede website. Daarnaast kost een website nog geen 60 euro per jaar en is dat denk ik voor iedereen in Nederland wel te betalen.

Kun je geen 60 euro per jaar missen? Dan heb je simpel gezegd verkeerde prioriteiten. Dan betekent het dat je andere dingen belangrijker vindt dan een online inkomen voor jezelf opbouwen.

Dat klinkt natuurlijk hard, maar het is de realiteit.

De reden dat het belangrijk is om direct met een eigen website te beginnen is omdat je anders al je blogs en gegevens over moet zetten van een gratis website naar een betaalde website.

Vaak gaat dat met veel moeite en daarom kun je het beter direct goed doen.

Domeinnaam en webhosting

Om een eigen website te maken heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Bij Neostrada kun je al beginnen voor nog geen 3 euro per maand.

Klik hier om je domeinnaam en webhosting te regelen bij NEOSTRADA.

Voor veel van mijn websites gebruik ik NEOSTRADA om mijn websites te maken.

Het maken van een website is heel makkelijk en er staat op internet precies in stappen hoe je dat kunt doen.

Wil je liever een cursus volgen om je eerste affiliate marketing website te maken? Dan raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie te volgen.

Je website installeren met WordPress

Als je eenmaal een domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft bij NEOSTRADA. Is het tijd om WordPress te installeren.

WordPress installeren moest vroeger nog met allerlei codes. Maar tegenwoordig is het bijna één druk op de knop.

NEOSTRADA zelf heeft een hele goede uitleg over hoe je WordPress installeert op je website. Die uitleg vind je hier...

Teksten schrijven voor je website

Als je WordPress hebt geinstalleerd en je website is helemaal klaar voor gebruik, dan is het tijd om je website te voorzien van content.

Dit onderdeel van affiliate marketing neemt het meeste tijd in beslag en is voor de meeste beginners erg lastig vol te houden.

Dit punt is vaak ook waar een beginnende affiliate stopt. Omdat het simpelweg teveel werk is en te weinig oplevert.

Laat je teksten schrijven door Writgo.nl

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je elke week minimaal 1 tekst publiceert op je website van ongeveer 1000 tot 1500 woorden. Hiermee zorg je dat je steeds beter gevonden wordt in de zoekmachines en krijg je meer bezoekers naar je website.

Omdat het schrijven van teksten veel tijd en moeite kost voor veel mensen, laten affiliates het schrijven van teksten vaak over aan een tekstschrijver.

Als jij ook je teksten wilt laten schrijven kun je daarvoor gebruik maken van onze content diensten.

Affiliate links plaatsen in je blogs

Als je eenmaal begonnen bent met het schrijven van teksten zal je merken dat er in het begin nog niet zoveel bezoekers naar je website komen. Ook krijg je nog niet direct veel kliks op je affiliate links. Toch is het belangrijk om door te gaan en affiliate links in je blogs te verwerken. Als iemand namelijk je blog leest, kun jij aan die bezoeker vragen of hij interesse heeft in het product dat jij gaat promoten. Dit doe je door een link te maken in de tekst.

Zo promoot ik hier de affiliate marketing revolutie omdat het de beste cursus is die je kunt volgen als je succesvol wilt worden met affiliate marketing.

Zoals je ziet heb ik van “Affiliate Marketing Revolutie” een link gemaakt. Als je daarop klikt ga je naar de pagina van de affiliate marketing revolutie waar jij je kunt aanmelden voor de cursus. Als jij besluit ook de cursus te volgen ( Ik raad het je absoluut aan dat te doen). Krijg ik daar een commissie voor. Zo verdien je geld met teksten op je website.

Geld verdienen met affiliate marketing

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het vooral belangrijk om te weten dat je niet direct geld zal verdienen. Het kan namelijk een hele tijd duren voordat bezoekers je website weten te vinden.

Het is dan voor jou zaak om vooral door te blijven gaan en niet op te geven. Van alle beginners die niet succesvol worden met affiliate marketing, is het grootste gedeelte vroegtijdig gestopt.

Ja! Het is vooral in het begin heel moeilijk om door te zetten met affiliate marketing, maar je moet vooral het grote plaatje bekijken.

Als jij namelijk door blijft gaan, verdien je straks geld op het internet en kun je daarmee je baan opzeggen. Dan krijg jij op dagen ook bedragen zoals hieronder op je rekening uitgekeerd.

Dit is slechts van 1 affiliate netwerk en de maand is nog niet om! Daarnaast ben ik nog aangesloten bij andere netwerken zoals Coolbue, Tradetracker, bol.com en Daisycon.

Met affiliate marketing kun je dus met gemak een fulltime inkomen verdienen.

Affiliate Marketing revolutie volgen

Wil jij net als ik een fulltime inkomen leren verdienen met affiliate marketing?

Dan raad ik je aan om ook de affiliate marketing revolutie te volgen.

Dankzij deze cursus verdien ik nu een fulltime inkomen op het internet en kan ik werken waar en wanneer ik wil.

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten dat het geld niet vanzelf komt en dat je er veel voor moet doen.

Maar het geeft je wel een bepaalde mate van vrijheid in je leven en je kunt ontzettend veel geld verdienen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen