arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing programma bol!
4 november 2018 

Affiliate marketing programma bol!

Wil jij affiliate marketing via het bol programma doen? Iedereen kent bol.com wel en iedereen is waarschijnlijk wel wat bekend met affiliate marketing. Nu kun je ook nog eens deze twee dingen samen combineren. Dat is natuurlijk geweldig! Je kunt producten van Bol.com op jouw website promoten en als men dan iets koopt kun jij hier een commissie aan verdienen.

Bol.com heeft hier een speciaal programma voor ontwikkeld. Het is zelfs heel gemakkelijk en de perfecte manier om een goede affiliate campagne op te zetten. Maar hoe doe je dat nu? Hoe gaat dat programma in zijn werk? Het zijn allemaal van die vragen die wij hopen om die hier te beantwoorden. IN het artikel hieronder leggen wij meer uit over het programma wat bol.com hanteert en wat je kunt inzetten voor affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Je kunt op het internet op diverse manieren geld verdienen. Een van deze manieren is met affiliate marketing. Maar hoe doe je dat tegenwoordig? Je kunt geld verdienen door middel van producten websites. Het zijn websites waar jij producten aanbiedt.

Dit kan in een webshop zijn of in door middel van een blogartikel waarin je iets aanprijst. Het kan ook nog via een vergelijkingswebsite gaan. Het zijn allemaal middelen waar je affiliate marketing voor in kunt zetten. Echter behandelen we dit in onderstaand stukje nog wat verder. Het is natuurlijk eerst belangrijk dat je weet wat affiliate marketing is.

Affiliate marketing is eigenlijk niks anders dan dat je als tussenpersoon mensen doorsluist naar de daadwerkelijke site van de adverteerder. Je hebt bijvoorbeeld een website waar je boeken aanprijst en een webshop erbij. Je vertelt wat over boeken en je prijst een boek aan. Mensen kunnen die in jouw webshop kopen (vaak wordt je dan doorverwezen, maar hoeft niet) of ze klikken op de link dat in het artikel staat.

Mensen worden dan doorverwezen naar de site waar het boek daadwerkelijk te koop staat. Jij krijgt voor deze klik en of als de mensen het boek daadwerkelijk kopen een bepaald bedrag. Het is een marketing methode die zeer effectief is en waar je veel mee kunt bereiken.

 

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Het is hierboven al even toegelicht maar eigenlijk is het heel makkelijk. Je zet affiliate marketing in om mensen iets aan te bieden, oftewel eigenlijk door te verwijzen. Je verdient eigenlijk voor het linken en het reclame maken. daar krijg je dan vaak geld voor. Dit kan op commissie basis zijn of het kan zo zijn dat je geld krijgt per klik. Het is helemaal afhankelijk van elke campagne je inzet en wat je precies doet. Het is echt een fijne methode en je kunt er veel geld mee verdienen. Bovendien is affiliate marketing een methode waarmee je makkelijk online geld kunt verdienen zonder er heel veel inspanning voor te doen.

Wat is bol.com precies?

Bol.com is als het waren een online warenhuis waar je tegenwoordig echt werkelijk alles kunt kopen. ze zijn voornamelijk begonnen met boeken en cd’s maar ondertussen verkopen ze echt veel meer. Ook verkopen ze tegenwoordig als tussenpersoon van andere webshops. Het is een veelzijdige site waar je eigenlijk online je waren kunt kopen. Het gaat vooral om non-food producten.

Hoe is bol.com ontstaan?

In 1999 werd bol.com opgericht in Nederland en België door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor van bol.com staat in Utrecht en telt vanaf 2015 als meer dan 1000 werknemers. IN 2012 werd het concern overgenomen door Ahold ( eigenaar van Albert Heijn) en na een fusie in 2016 werd het Koninklijke Ahold en het Belgische Delhaize gefuseerd. Bol.com is dus eigenlijk onderdeel van het koninklijke Dehlahaize N.V.

Bol.com heeft diverse vestigingen in onder andere Duitsland, Nederland, Zweden, Italië en China. De naam ‘Bol’  is een een afkorting voor Bertelsmann On-Line vandaar ook deze naam.  Het Nederlandse bedrijf is sterk want zij overleefde de zeepbel die door het internet was ontstaan en werd zodoende  in 2002 door Bertelsmann AG verkocht naar aanleiding van een wijziging in de bedrijfsstrategie die hij voerde. Het jaar 2003 was een topjaar want toen sloot bol.com het met winst af. In 2012 nam Ahold het dus over voor 350 miljoen euro. Het distributiecentrum bevindt zich in Waalwijk. Zo is het dus over het hele land verspreid.

Affiliate marketing programma bol!

 

Wat houdt het programma van bol.com in?

Met het programma van bol.com kun je leuk bijverdienen. Het is een bedrijf dat vertrouwd en erkent is en het assortiment van bol.com is erg uitgebreid. Het partnerprogramma van bol.com biedt veel promotiemogelijkheden en daarmee kun je snel aan de slag. je kunt heel makkelijk aan je account website toevoegen zo kun je veel meer affiliate websites beheren op een account.

Promotie via bol.com

Je kunt via bol.com echt heel eenvoudig een aaount aanmaken. Daarna kun je inloggen in het partnerprogramma en kun je heel gemakkelijk een menu volgen en daar promotiemateriaal met 11 opties vinden.

Daar kun je kijken hoe en wat je promoot via jouw website. Je hebt ook een sidebar wat echt super handig is. Je kunt dit activeren en dit in je webshop zetten je krijgt dan bij alle producten en pagina’s een extra sidebar waar je op kunt klikken.

De affiliate link wordt dan gekoppeld. Dit is echt super handig en zorgt ervoor dat alles makkelijk wordt doorgelinkt. Je kunt er ook voor kiezen welk type link je pakt en naar welke site deze gegenereerd moet worden. Overige opties die worden aangeboden zijn:

  • Tekstlink
  • Product Link
  • Banners
  • WordPress plugin
  • Open API
  • Bestsellerlijst
  • Zoekwidget
  • Dag- of weekdeal banner
  • Productfeed
  • Dag- of weekdeal feed

Deze links zijn erg prettig en hiermee kun je echt een goed programma opzetten op je website. Het zijn fijne links en je hebt diverse mogelijkheden met bovenstaande opties.

Rapportages

Je kunt naast het promotiemateriaal ook nog verschillende rapportages online vinden op je account. Hiermee kunt je alles goed meten en weet je perfect f je resultaten goed zijn en welke producten nieuw zijn aangeschaft via jouw affiliate link. Dit is erg nuttige informatie die je weer kunt gebruiken voor nieuwe links of websites die je opzet.

Affiliate marketing strategie

Bol.com in niche en praktijk

Het is echt heel gemakkelijk om een link van bol.com te koppelen. Je kunt bijvoorbeeld een website over vliegers hebben en daar dan een vlieger boek aan koppelen. of je kunt speelgoed reviews schrijven en hier dan een link naar een bepaalde pop waar je over schrijft bij plaatsen. Het is echt heel eenvoudig en je krijgt van bol.com echt ene leuke vergoeding. Maak Ook een niche en niet iets dat al veel wordt aangeboden daarmee heb je echt meer kans om succesvol te worden. Je kunt nu hopelijk echt makkelijk aan de slag met dit programma en een mooie website opzetten en nog geld verdienen ook.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen