arrow_drop_up arrow_drop_down
affiliate marketing opzetten
4 november 2018 

affiliate marketing opzetten

Ik weet het nog precies, ik dacht dat affiliate marketing opzetten heel makkelijk was, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Hierdoor snap ik precies wat jij als beginner bedoelt, en wil ik je graag helpen om veel gemaakte fouten uit de weg te gaan. Het bespaard je veel tijd en ik had gewild dat succesvolle affiliate marketeers mij ook geholpen hadden. Daarom dit artikel.

Affiliate marketing opzetten

Affiliate marketing opzetten klinkt simpel, en dat is het in het begin ook. Je hebt het vast al gedaan. Je hebt een domein geregistreerd, een product gekozen om te promoten en je bent er helemaal klaar voor. Dan kom je er ineens achter dat je allemaal dingen zou moeten weten die je eigenlijk nog helemaal niet weet.

Je moet teksten schrijven voor je website, ze moeten ook nog iets toevoegen aan je bezoeker, en je moet ineens alles weten van SEO. Toen ik hier als beginner achter kwam zag ik door de bomen het bos niet meer, en had ik er ineens niet meer zo veel zin in. Ook kan ik me voorstellen dat jij ook zo denkt.

Als je alles al weet is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat het allemaal heel simpel is. Maar als je nog maar net komt kijken, valt dat vies tegen. Tenminste voor mij wel.

Als jij er ook achter bent gekomen waaraan je allemaal moet voldoen voordat je succesvol kan zijn met affiliate marketing, vraag je jezelf nu vast af of het het allemaal wel waard is. Ook vraag je jezelf af of het allemaal wel echt is. Daar ga ik je in deze blog meer over vertellen.

Je eerste affiliate site beginnen

Op bijna elke website heb je vast al gelezen dat je met affiliate marketing heel veel kan bereiken en dat affiliate marketing opzetten zo gedaan is. Het is jammer dat je er dan later achter moet komen dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar het opzetten van een affiliate marketing business.

Je moet echt keihard aan het werk, wil je succesvol worden met affiliate marketing. Natuurlijk vertel ik je ook dat het wel mogelijk is anders had ik deze blog niet geschreven. Maar in het begin ga je er helemaal niets van terug zien.

Het is een nieuwe leefstijl die jij jezelf gaat aanleren als je hier serieus mee verder wil gaan.

De affiliate marketing leefstijl verkeerd

Je hebt besloten om een nieuwe weg te kiezen. Je hebt gelezen over affiliate marketing en je wil wel graag geld verdienen vanuit je luie stoel. Dan zoek je de komende dagen of weken het hele internet af naar de snelste manier om veel geld te verdienen met affiliate marketing. Je probeert alle Get rich quick manieren uit, maar niets werkt. Je hebt zelfs al wat geld geïnvesteerd in de hoop dat je rijk werd. Helaas was dit allemaal niet het geval en je bent weer terug bij af.

Dan besluit je er even mee te stoppen omdat je de motivatie verloren bent. Logisch want je hebt alleen maar tegenslagen gehad.

Na een tijdje begint het dan wel weer te prikkelen, en je besluit er toch nog maar wat meer over op te zoeken.

Dan lees je ineens dat je wel hard moet werken om succesvol te zijn met affiliate marketing en je vraagt je af waarom je dat niet eerder las. Dat komt omdat je naar de verkeerde informatie zocht.

Je wilde graag zo snel mogelijk rijk worden met affiliate marketing en hebt daar dan ook de Google resultaten voor gekregen. Pas toen je had ervaren dat snel rijk worden met affiliate marketing niet werkt, ben je anders gaan zoeken op het internet.

Helaas is dit de weg die de meeste beginnende affiliates afleggen, en heel veel stoppen hierdoor al na enkele weken. Ze zijn soms de motivatie al verloren voordat ze ook maar een serieus begin hebben gemaakt.

affiliate marketing uitleg

De affiliate marketing leefstijl goed

Als je succesvol wil worden met affiliate marketing, en je hebt de juiste informatie gelezen, dan weet je ook dat het bijna niet mogelijk is om snel rijk te worden met affiliate marketing. Je weet nu dat het een echte business is dat je van de grond af moet opbouwen.

Pas als je dat gedaan hebt is het mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing. Maar je hebt al zo veel verkeerde informatie gelezen dat je niet meer weet wat wel en niet echt is. Daardoor twijfel je nu of hard werken dan echt het verschil gaat maken.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat dat wel zo is en dat als je maar lang genoeg volhoudt je steeds meer resultaten gaat krijgen. Maar mijn succes betekent voor jou niet standaard ook succes.

Het allerbelangrijkste bij affiliate marketing is dat je origineel bent. Er zijn zo veel websites die bijna het zelfde vertellen, dat je sommige verhalen wel 20x leest op een andere website.

Als jij daar bovenuit wil stijgen en echt succes wil behalen met affiliate marketing moet je met je eigen verhaal komen. Het grootste voordeel is dat iedereen uniek kan zijn, en dat iedereen uniek is. Het nadeel ervan is dat het moeilijk kan zijn om zelf een verhaal te vertellen.

Zo start je direct goed met affiliate marketing opzetten

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd en je hebt geen zin meer om te horen wat het zoveelste is dat zou moeten werken. Toch ga ik je een nieuwe optie geven omdat dit precies is wat ik heb gedaan.

Als je direct een goede start wil maken, wil ik je aanraden om niet meer van alles te gaan lezen op het internet. Het enige wat je moet weten, is hoe je een affiliate marketing website moet zetten, hoe je een affiliate product kiest en op je website kan plaatsen en hoe je voorbij het beginpunt komt.

De meeste beginners komen niet verder dan wat ik net genoemd heb. Ik zelf ben ook meerdere keren gestopt op dat punt. Ik had een mooie website gemaakt, had een affiliate product, en had zelfs al een tekst geschreven.

Als jij dit hebt gedaan ben je al goed op weg. Het enigste wat je nu nog moet doen is je website opbouwen met teksten zoals deze. Hierdoor krijg je namelijk bezoekers naar je website, die geïnteresseerd zijn in hoe jij ze kan helpen.

Dat is ook waar het om zou moeten gaan. Het helpen van andere mensen die nog niet zo ver zijn als jij. Als je alleen maar geld wil verdienen, en een onzin verhaal vertelt op je website. Hebben zowel jij als je bezoeker daar helemaal niets aan.

Leer alleen de basis

De basis van affiliate marketing is leren hoe je een goede website maakt, hoe je de juiste affiliate producten kiest om te promoten, en hoe je deze producten op de juiste manier aan de man brengt. Verder is het een kwestie van doen en volhouden.

Het is belangrijk dat je je bezoekers ook daadwerkelijk wil helpen op je website. Schrijf daarom teksten waarin je eerlijk bent, en ook echt je bezoekers probeert te helpen. Als je dat doet, ga je daar uiteindelijk ook iets voor terug krijgen.

Om de basis te leren is er eigenlijk maar een goede cursus in het Nederlands die je dat leert. Ook is de trainer van deze cursus het eens met de methode van hard werken en doorgaan.

Als jij je website maakt aan de hand van die cursus, en er daarna 100% voor gaat en consequent blijft in het helpen van je potentiële bezoekers, kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Als je maar niet stopt voordat jij je eerste commissie hebt ontvangen, want dat is waar het bij de meeste beginners mis gaat.

Succes met je affiliate marketing website opzetten. Vragen mag je altijd stellen in de reacties.

 

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen