arrow_drop_up arrow_drop_down
12 dingen die affiliate marketing extreem moeilijk maken
2 november 2019 

12 dingen die affiliate marketing extreem moeilijk maken

Als je met affiliate marketing begint is de kans groot dat er heel veel is dat je nog niet weet. Ook toen ik net begon met affiliate marketing heb ik veel fouten gemaakt en was het voor mij in het begin heel moeilijk.

Ik twijfelde vaak of ik wel door moest gaan en of het allemaal wel echt was.

Ook als jij gaat beginnen met affiliate marketing zijn er dingen die affiliate marketing heel moeilijk maken. In dit blogbericht vertel ik je de 12 dingen die voor mij het moeilijk waren bij affiliate marketing.

1. De weg naar de eerste commissie

Een van de moeilijkste dingen die ik heb mee gemaakt bij affiliate marketing is de weg naar de eerste commissie. De eerste maanden waren super moeilijk omdat ik nog helemaal niet geloofde in affiliate marketing.

Ondanks dat ik nog geen resultaat zag van mijn website, moest ik mezelf er iedere dag toe zetten om ermee aan de slag te gaan.

Als je net begint met affiliate marketing heb je al snel hoge verwachtingen van de uitkomsten. In de meeste gevallen vallen die uitkomsten na 3 maand nog steeds tegen en wordt het steeds moeilijker om te blijven strijden voor je eerste commissie.

Na de eerste commissie werd het voor mij een stuk makkelijker en begon ik te geloven dat het echt werkt.

Helemaal toen er meerdere commissies in een week verdiend werd,  was ik niet meer te stoppen. Hoe lang het ook duurt voordat jij je eerste commissie krijgt, zorg ervoor dat je door blijft gaan met strijden.

Werk iedere dag aan je business en blijf geloven dat het kan want het werkt echt.

2. Het leren schrijven van content

Niet iedereen is een geboren schrijver en ik was dat ook niet. Toen ik net begon met affiliate marketing had ik heel veel moeite met het invullen van teksten met content.

Toch ben ik door blijven gaan en heb ik geleerd hoe ik teksten moet schrijven voor het internet. Het maakt niet uit of je niet zo goed kunt schrijven of dat je vaak typ fouten schrijft.

Als je door blijft gaan wordt je schrijfvaardigheid steeds beter en leer je je eigen fouten snel herkennen.

Inmiddels heb ik een bedrijf waarmee we met een team teksten schrijven voor andere bedrijven. Zo kan het lopen. Blijf jezelf ontwikkelen en schrijf zo veel je kunt.

Dan wordt het in de loop van tijd steeds beter. Een goede manier om je eerste teksten te schrijven is met behulp van Word.

Microsoft Word heeft namelijk een functie waarmee fouten worden herkent en zelfs automatisch worden hersteld. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is je tekst te kopiëren naar je WordPress website.

3. Motivatie krijgen en houden

Een van de grootste redenen waarom maar zo weinig affiliates erin slagen om geld te verdienen met affiliate marketing is omdat het niet makkelijk is om motivatie te houden als beginnend affiliate.

Er zijn zo veel dingen die mis kunnen gaan en er zijn veel dingen die nog moeilijk zijn of niet werken.

Als dan ook nog eens de resultaten zich niet laten zien, is opgeven natuurlijk een makkelijke keuze.

Ook ik heb er vaak over nagedacht om het gewoon op te geven en iets anders te doen. Toch ben ik achteraf blij dat ik heb doorgezet omdat ik nu wel geld verdien op het internet.

Hoe meer ik doe voor mijn websites, hoe meer inkomen er lijkt binnen te komen.  Denk daarom vooral aan wat je zou kunnen bereiken als het even moeilijk wordt, om de kracht te krijgen om door te gaan.

Als je goed je best doet en alles geeft wat je hebt, is de kans kleiner dat je geen geld gaat verdienen. Met bijna alles geldt de regel dat als je doorzet en jezelf blijft ontwikkelen je er succesvol mee kunt worden.

4. Twijfel en ongeloof overwinnen

Vooral in het begin had ik nog weinig vertrouwen in affiliate marketing en leek het allemaal nog een sprookje.

Ik las een tal van succesverhalen waar mensen vertelden hoe ze meer dan 100.000 euro op het internet verdienden.

In het begin was ik vooral jaloers op die mensen en gaf het me totaal geen motivatie om dat ook te bereiken.

Maar nu ik weet dat het echt mogelijk is om geld te verdienen, weet ik dat het slechts een kwestie van tijd is voor ik ook gigantische bedragen kan verdienen.

Het belangrijkste dat ik je hierin wil meegeven is dat affiliate marketing echt werkt. Hoe ongeloofwaardig sommige maandinkomsten van affiliates ook klinken, het is echt.

Ook jij kunt dat bereiken als je maar de moeite doet om het te bereiken.

5. Door blijven leren

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is dat je altijd moet blijven leren. Internet marketing verandert ontzettend snel en daarom moet je altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

In het begin deed ik puur en alleen wat ik in de affiliate marketing revolutie cursus had geleerd. Maar al snel kwam ik erachter dat deze cursus alleen maar de basis is.

Inmiddels heb ik diverse affiliate marketing boeken gelezen en ben ik even geleden begonnen met een nieuwe cursus.

Met de nieuwe cursus en het lezen van boeken heb ik al weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe inzichten gekregen.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het ontzettend belangrijk om altijd te blijven leren.

Er is altijd een nieuwe strategie of tip die voor jou het verschil kan maken. Ondanks dat is het natuurlijk wel belangrijk om eerst een goed fundament te hebben voor affiliate marketing.

De basis van affiliate marketing heb ik geleerd met de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard.

6. Beginnen met een cursus

Toen ik net begon met affiliate marketing was ik vooral heel sceptisch over affiliate marketing. Ik geloofde nog niet dat het echt werkte en zocht daarom alles tot op de bodem uit.

Achteraf gezien heeft alles zelf uitzoeken me gigantisch veel tijd gekost en had ik al veel verder kunnen zijn als ik een duidelijk stappenplan had gevolgd.

Na heel lang twijfelen heb ik besloten om de affiliate marketing revolutie te kopen. Deze cursus koste €47,- en dat was destijds voor mij heel veel geld.

Daarom was ook gelijk de drempel heel hoog om de stap te zetten.

Maar dankzij de affiliate marketing revolutie wist ik direct wat ik moest doen om mijn eerste commissies te verdienen en verdien ik nu maandelijks geld op het internet.

Natuurlijk blijft er altijd wat te leren en ben ik inmiddels begonnen aan mijn tweede cursus.

Dit is een Engelstalige affiliate marketing cursus genaamd Project 24.

Ondanks dat ik al veel geleerd had in de affiliate marketing revolutie, zijn de methodes en strategieën in de nieuwe cursus weer heel anders.

Tijdens het volgen van de cursus voel ik me weer een absolute beginner en dat is voor mij alleen maar goed.

Dat betekent dat ik weer een nieuwe weg heb gevonden om nieuwe dingen te leren over affiliate marketing die ik nog niet wist.

Op deze manier helpen cursussen om steeds beter te worden in affiliate marketing. Hoe beter je weet hoe het werkt, hoe makkelijker je er geld mee verdient.

7. Goede onderwerpen vinden om over te schrijven

Een ander groot struikelblok dat ik had toen ik begon met affiliate marketing was het vinden van goede onderwerpen om over te schrijven.

In eerste instantie deed ik precies wat me in de cursus verteld werkt door zoekwoorden te vinden waarover ik kon schrijven.

Maar al snel kwam ik erachter dat ik op deze manier nooit de juiste content schreef voor het zoekwoord.

Daarom ben ik overgestapt op het beantwoorden van vragen in de zoekmachines om zo beter antwoord te kunnen geven op vragen die gesteld worden in Google.

Zoekresultaten searchbar

Natuurlijk is deze manier van zoekwoorden vinden niet heel erg SEO gericht, maar voor mij werkt deze manier prima en heb ik zo mijn eigen stijl weten te ontwikkelen.

Als je moeite hebt met het vinden van onderwerpen om over te schrijven, begin dan gewoon eens met het intypen van een vraag over je onderwerp en kijk of er al wat over geschreven is.

Is dit niet het geval? Dan heb je een goed onderwerp gevonden om over te schrijven.

8. De lay-out van mijn website laten voor wat het is

Ik denk dat iedere beginner hier moeite mee heeft. De lay-out van je website. Toen ik net begon met affiliate marketing was mijn eerste doel om een zo mooi mogelijke website te maken.

De website moest er perfect uitzien. Alleen al met het maken van mijn website ben ik gigantisch veel tijd verloren.

Het enige dat echt belangrijk is aan de lay-out van je website is dat de website goed werkt en makkelijk te gebruiken is voor je bezoekers.

Hoe mooi je website eruit ziet is helemaal niet belangrijk. Daarom ga ik nu meestal voor een simpele website en laat ik de Lay-out voor wat het is.

Je hebt geen mooie website nodig om geld te verdienen met affiliate marketing. Met een simpel thema hoef je vrijwel niets aan te passen.

9. Blijven doen wat nodig is

Als je al een tijdje bezig bent met je eerste website maar daar nog geen resultaten uit weet te halen. Wordt het steeds lastiger om er toch mee door te blijven gaan.

Zo heb ik weken gehad dat ik helemaal geen zin meer had en dan ook maar gewoon niets aan mijn websites heb gedaan.

Er was heel veel nodig om me ertoe te zetten om toch aan het werk te gaan. Achteraf ben ik blij dat ik mezelf eroverheen heb kunnen zetten anders verdiende ik nu geen geld op het internet.

Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je vooral door blijven gaan.

Ook al lijkt het alsof er helemaal geen resultaten komen, als je doorgaat zal er een punt komen waarop je veel geld verdient. Zelfs als je op dat moment niet aan het werk bent.

10. Geld investeren in cursussen en tools

Aangezien ik in de tijd dat ik begon bijna geen geld had, was de stap voor mij heel groot om te investeren in goede cursussen en tools.

Om ervoor te zorgen dat ik alle cursussen en tools die ik nodig had kon betalen, moest ik daarvoor sparen. In het begin vond ik dat de moeite niet waard en heb ik alles geprobeerd met gratis tools.

Toch heeft het me echt geholpen om wel te investeren in de belangrijke hulpmiddelen die je nodig hebt om succesvol te worden op het internet.

Een van de belangrijkste investeringen die ik heb gedaan is een investering in een e-mail marketing provider.

Sinds ik ben begonnen met het opbouwen van een e-mail lijst zijn mijn inkomsten veel hoger geworden. Als je eenmaal weet hoe email marketing werkt, besef je pas hoe belangrijk het eigenlijk is.

Daarom raad ik je aan om wel in de benodigde tools te investeren omdat het je kans op succes aanzienlijk vergroot.

11. Niet opgeven als het moeilijk wordt

Iedere beginnende affiliate komt op een punt waar hij of zij wil opgeven. Je werkt tenslotte keihard voor een lange tijd zonder daar ook maar een beetje resultaat van te zien.

Het is dan heel makkelijk om te zeggen dat je beter iets nieuws kunt zoeken.

Het is belangrijk om te weten dat al het werk dat je in het begin doet voor affiliate marketing, nooit voor niets is.

Je leert er ontzettend veel van en al het werk dat je in het begin doet zal bijdragen aan je succes als je langer door gaat.

Zo zijn er bepaalde teksten die ik helemaal in het begin heb geschreven voor mijn website, die me nu nog steeds inkomsten opleveren om dat ze op de eerste of tweede plaats in Google staan.

Op het moment dat ik die teksten schreef wist ik nog niet hoe veel effect die teksten in de toekomst zouden hebben.

Maar nu ik al een tijd bezig ben beginnen steeds  meer oude teksten de vruchten ervan te laten zien.

12. Affiliate marketing combineren met mijn werk

Toen ik begon met affiliate marketing had ik een full-time baan. Hierdoor was het voor mij heel lastig om me naast mijn full-time baan nog in te zetten voor affiliate marketing.

Om ervoor te zorgen dat ik wel aan de slag ging met affiliate marketing heb ik een vast werk uur voor mezelf ingesteld.

Zo waren er dagen dat ik er een uur eerder uitging om een tekst te schrijven voor mijn affiliate website, voordat ik naar mijn werk moest, of bleef ik een uur langer op na mijn werk om als nog de tekst te schrijven.

Geld verdienen met je blog

De regel was vooral dat ik iedere dag een uur aan de slag ging met mijn website en dat heeft me enorm geholpen om te komen waar ik nu ben.

Veel beginners zeggen dat ze te weinig tijd hebben voor affiliate marketing. Maar eigenlijk moet je er gewoon tijd voor maken.

Vooral als je nu geen tijd hebt voor affiliate marketing is het super belangrijk dat je ermee aan de slag gaat.

Hoe sneller je succesvol wordt met affiliate marketing, hoe meer vrije tijd jij terugwint in je leven.

Zo werk ik nu nog parttime voor een werkgever en heb ik daardoor het grootste gedeelte van de week tijd om aan mijn websites te werken.

Aan de slag met affiliate marketing

Als je er zeker van wilt zijn dat jij niet de fouten maakt die ik heb gemaakt en niet de twijfel wil ervaren die ik heb ervaren, raad ik je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

In deze videocursus leer je stap voor stap hoe jij je eerste affiliate site kunt opbouwen.

Alle belangrijke elementen van affiliate marketing komen aan bod waardoor je zonder twijfel naar je eerste affiliate marketing commissie kunt toewerken.

In het begin gaat het heel  langzaam. Totdat je over een tijdje je eerste commissie hebt verdiend.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. In de Review vertel ik je precies wat je kunt verwachten van de cursus.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen